Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szomoruszamuraj

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor elhangzik, hogy az önéletrajzokat testre kell szabni, csak éppen nem nagyon írjuk meg, hogyan, mert annyira egyedi, hogy nem is lehet általánosságban foglalkozni vele. Aki hozzám fordul egy konkrét álláspályázatában kérve segítséget, egyedileg kap erre tanácsokat, hiszen…..
A hetedik élő gálaműsorral folytatódott a kultúrmissziót teljesítő X-Faktor diadalmenete, olyan produkciókkal, amiket a milánói Scala színpadán is bátran be lehetne mutatni, piros kanapéstul, táncosnőstül, mindenestül. Az adás fényét olyan sztárok emelték, mint a popzenét…..
A fattyú Havas Jon és a cinikus törpe, Tyrion Lannister után valószínűleg mindenkinek a riadt hercegnőből sárkányszelídítő, barbár királynővé érő Daenerys Targaryen a kedvence a Trónok harcából. A szerepre sokáig a Tudorok egyik sztárja, Tamzin Merchant volt esélyes, akit…..
szomoruszamuraj 2012.06.17 22:52:02
@bacondesign: Pont ezt akartam írni...

Hamlet azt lehet tudni, hogy a magyar szinkront miért herélték ki az eredeti szövegekhez képest? Az első évadból láttam pár szinkronos részt és néha durván finomítottak az eredeti kifejezéseken. Nekem nem fáj, nem vagyok Leiter Jakab- szindrómás eredeti angolra nyálcsorgató valaki, de nem értettem.

Mással is készült hasonló interjú kint ami már leadható?
szomoruszamuraj 2012.06.18 00:55:54
@Hamlet: Köszi!
Írtunk már arról, hogy miért is fejlődnek olyan könnyen a kezdők amikor súlyzós edzésre adják a fejüket: az új, és szokatlan inger hatására az izmok, izületek és a központi idegrendszer is fejét vesztve próbál alkalmazkodni a terheléshez. Ez a néhány hónapig tartó időszak…..
szomoruszamuraj 2012.06.08 10:22:50
Tina0611

A tejsavó fehérjétől nem kell tartanod, semmi baja nem lesz tőle a fiadnak. Attól, hogy porított formában lehet kapni szintén nem kell félned. Ez semmi más csak élelmiszer. A tejsavó alapból 10-12% állati fehérjét tartalmaz. Ezt különböző eljárásokkal megszabadítják pl. a tejcukortól és tejzsírtól, így kapják meg a tejsavó fehérje koncentrátumot, ami durván 70-80%-os fehérje tartalommal bír. Ehhez adnak édesítőszert és vitamint, és porítják, majd dobozolják. Ez nem valamiféle mágikus szer, hanem ahogy írtam; étel. Így is kell hozzá állni és ennek függvényében kell várni tőle az eredményt. Önmagában semmilyen fogyasztó hatása nincs természtesen, viszont az edzések utáni kb. két órás ablakban nagyban segíti az izmok építését. Mivel akkor a legkönnyebb leadni a zsírt, ha arányosan több izom van rajtad, így közvetett hatása mégis van a zsírvesztésre.

Viszont mivel a gyereked nagyon fiatal, én elsősorban az edzés melletti helyes táplálkozásra figyelnék oda. A lehető legkevesebb feldolgozott ételt (konzerv, mirelit készétel, stb...) fogyassza, cukrot, lisztet abszolút kerülje. Emellett multi-vitamint is szednék a helyében.

Más: a tejsavó fehérjét semmivel sem tudod pótolni otthoni körülmények között, pláne nem olcsóbban. Ha veszünk egy 5500 forintos kilónkénti árat, abból 1 adagra kb 30g-ot iszunk meg. Ez durván 10 tojásfehérje mennyiségnek felel meg, 10 tojás pedig nagyjából 500 forint. Látható, hogy nem éri meg, plusz hozzá jön még a tejsavó fehérje felszívódási hatékonysága.

Remélem tudtam segíteni.
szomoruszamuraj 2012.06.08 11:22:53
@Megadatott: Igen, a matekban tévedtem nem tudom miért, de 3g fehérje/tojás alapon számoltam, szóval ott a pont:)) A 40 forintos tojásból meg én is kérek, nálunk még nem sikerült ilyenbe botlanom :))

Bár nem is tudom minek írtam az összehasonlítást, Tina számára ez egyébként sem volt túl releváns infó.
Reméljük valami kedvezmény végül leesett Lászlónak, hiszen először pofára ejtették a porszívüügynökök, most meg eladtak neki 300ezerért egy porszívót és ezt nagy boldogan meg is írta nekünk. Mindenesetre a lényeg az, hogy a plázákat járó marketingesek egy létező cég…..
 Nem sikerült még pontot sem szereznünk a vasárnapi mérkőzés esélyese, Paraguay ellen, de ennek ellenére továbbra is van esély továbbjutni a nyolcaddöntőbe. Szomorú, de a statisztikák átböngészése után sajnos a hír igaz: ha Paraguay kapus nélkül játsza le a meccset,…..
szomoruszamuraj 2010.06.21 13:05:55
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
szomoruszamuraj 2010.04.11 19:05:47
@bug jr.: én is. és szerintem még sokan mások is.
szomoruszamuraj 2010.04.11 19:08:00
@török gábor: hát nem. pedig jól hangzott az online élő közvetítés, de sajna mindig ez van, ha nagyobb feladat hárul a köztévére...az OVI töketlenkedése meg vicc...elnézést
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
szomoruszamuraj 2010.04.11 17:26:03
@II. Lajos: Én pontosan az ellenkezőjét várom. Hagyományosan az MSZP-nek volt nehezebb dolga saját szavazóinak mozgosításában, ellenben a FIDESZ szavazókkal. Így most szerintem az történik, amire számítani is lehetett, az MSZP-hez inkább közel álló szavazók közül nagyon sokan inkább nem mennek el szavazni.
szomoruszamuraj 2010.04.11 17:36:57
@vakcsibe: :D
szomoruszamuraj 2010.04.11 17:59:20
@II. Lajos: Ez nem mond ellent annak, amit én írtam.
Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek…..
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
Megjött a tél, ami a MÁV-ot szokás szerint olyan meglepetésként érte, mintha a cég előző ötven évében szubtópusi vonalakat igazgatott volna. De most nem ez a téma, hanem egy szenyó hókotrós, aki a Blahán kicsinálta egy buszmegálló utasközönségét. De a webkettes 2009-ben…..
A Konami nyáron jelentette meg Nintendo DS-re a Love Plus című randiszimulátorát, ami azóta a műfaj egyik legsikeresebb játéka lett (persze ez a műfaj leginkább Japánban divatos). A Love Plusban nemcsak megszerezni kell az imádott virtuális nőt, hanem meg is kell tartani: randikat,…..
Tanácstalan éppcsak belecsöppent volna a blog kemény magjába, de szombaton egy friss jogsis suhanc mindenféle félelemérzet nélkül, ellenben nagy adag magabiztossággal beleközlekedett az autója oldalába, mikor még a gyerkőcök is ott ültek a hátsó ülésen. És mintha ez már…..
Lehet azon keseregni, hogy a két nagy párt tényleg mindenhez pofátlanul odadörgöli, és jól megmutyizza, és még teli szájjal röhögnek is hozzá. Kétségbe lehetünk esve amiatt, hogy tényleg szarnak a botrányra, eladnák ezek az anyjuk is, ráadásul harisnyatartóban, latextangában,…..
szomoruszamuraj 2009.11.02 13:32:54
@Megélhetési rasszista: És mennyire kurvára ugyanezt gondolom én is. Nevetséges, egyszerűen röhej, hogy mi megy itt emiatt a két rádió miatt. Egyiket se hallgattam soha, a Bocskortól egyébként is kiver a víz, a többit is leszarom magasról. Továbbá ahogy eddig se hallgattam ezt a két adót, úgy ezután se fogom a két újat.

Az is fantasztikus volt, amilyen műsor készült róla valamelyik kertv-n...komolyan, mintha valami az ország jövőjét meghatározó intézmény ellen történt volna támadás. Pedig csak két fos rádió:) Gratulálok, jó rugózást rajta:))
szomoruszamuraj 2009.11.02 13:37:13
@nick2005: Akkor a Maónika is jó műsort csinál,mert nagy a nézettsége?
A szerkesztőségi idiótamétert erősen kilengette a hír, hogy a giccsokádásban néha már Indiát is megelőző oroszok bálnapénisz-bőrös ülésekkel szerelik borzalmas – szerintem terepjárónak immáron teljesen alkalmatlan – (elnézést) autójukat. De tényleg. Ez…..
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..
Szabolcs szerencsére igazi öntudatos strandoló, aki előtt a Homár nyilvánosan meglengeti médiamunkásbőr süvegét, amiért nem hagyta annyiban, hogy a Dagályon olyan hangosan bömböltetik az elviselhetetlen zenét és reklámokat, hogy a szomszédja szavát sem értette már, nem…..
comment:com Malaccal teljes 2009.08.13 16:30:00
A Filmmúzeummal kezdünk ma, ahol egy 57-es betiltott, magyar filmet adnak. A nagyrozsdási eset (20:00) a Revizor magyar verziója: egy kisvárosban egy félreértés folytán elterjed egy borellenőrről, hogy miniszter. A városban pedig hirtelen minden működni kezd, ami addig nem működött.…..
Geir Isene, norvég OT VIII (ez az egyházban elérhető legmagasabb szellemi szint) pár napja nyilvánosan bejelentette, hogy kilép a szcientológia egyházból (bár a módszert továbbra is működőképesnek tartja). Egyébként az illető egy FreeCode nevű cég…..
szomoruszamuraj 2009.08.13 16:59:36
@sTormy: Elsőre nekem is ez ugrott be. De Reformer azt írja, hogy ennél magasabb fokozat nincs. Meg lehet félreértettem, de mire VIII-as szintű istencsászár, mindentlátó Zulu-Xenu007-es lesz valaki, addigra már Clear is, szóval elvileg nem lehet se beteg, se depressziós, se elhülyült, de még szénanáthája se nagyon....Szóval ezt jó lesz kimagyarázniuk, bár biztosan szokás szerint kiteregetik a szennyesét a pacáknak, hogy szavahihetőségét megkérdőjelezzék. Bár biztosan számolt ezzel mielőtt kiszállt.
  Rövidebb, merevebb, erősebb, gyorsabb: már a 350Z is nagy kedvencünk volt, de a 370Z még jobbnak ígérkezik. Sokkal jobbnak. Vélemények az azonos című írásunkról...
szomoruszamuraj 2009.08.12 10:29:48
@Ádán: Nem kamuzok, tényleg több helyről hallottam, úgyhogy áldom az eszem, hogy nekiálltam. A forgalmin kívül mindenem megvan, ha az is sikerülne elsőre akkor 110 alatt állna meg a jogsim, de a statisztika alapján erre 43% esélyem van. Egyébként úgy is számoltam, hogy a forgalmi 2.-ra lesz meg.
szomoruszamuraj 2009.08.12 10:38:51
@záporjózsi: A 43% első sikeres vizsga Baranya megyei statisztika (és nyilván nem Szentírás). Egy kolléganőm most csinálta meg, neki is minden megvolt elsőre, kivéve a forgalmit. Azon ugyanis először azért kaszálták el, mert a Pécs-Szigetvár útvonalon a vizsgabiztos szerint "hamar kapcsolt fel 3-ból 4-be, és egyszer hamar váltott sávot". Egy havert meg azért, mert miután visszaértek a közlekedés felügyelethez szépen, a vizsgabiztos annyit mondott, hogy "kicsit bizonytalannak éreztem."
Úristen! István a transzvesztita gólya után a Budapest TV mögött megbújó X-Men központ újabb mutánst vetett be. Ő Odin, akire ránézve nem csodálkozom, hogy a skandináv istenek végül mind elpusztultak. Gyanítom Thor például saját magát verte fejbe kalapácsával, mert Odin…..
Reméljük, kezd divatba jönni a magyar animáció, illetve ha az nem is, mert ahhoz azért sok pénz kell, de legalább az animáció mint beszédtéma. A múltkor a Klubrádió délelőtti műsorában szánt rá Gálvölgyi jó két órát, elég tanulságos műsor volt, és persze mi is itt a…..