Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Calden

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Európa a kereszténység, a humanizmus, és az emberi jogok hazája -- és egyre kínosabban szembesül azzal, hogy nem tud megfelelni ezeknek az eszméknek (pontosabban ezeknek se -- miután az erkölcsös individualizmust, a szabad…..
MESE A GAZDAGOKRÓL A nagyon gazdag emberek mindig azokból a szegényekből lesznek, akik tehetségesebbek, motiváltabbak a társaiknál. Miután beérik a munka és törekvéseiket siker koronázza, addig tudják azt fenntartani, amíg nem felejtik el, honnan jöttek. Abban az esetben ha…..
Június 27-én az OTP Bank javára döntött másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, az adósnak a perköltséget is meg kell fizetnie. Ezzel a lépéssel rettegni kezdhetnek a pénzügy hiénái (élükön Lehmann György mesterügyvéd kuruzslóval), akiknek sikerült az…..
Calden 2013.07.03 09:16:45
Pénzből él mindenki. A politikus, aki elővéleményez egy lehetséges ítéletet, ahol a szakmaiatlanság lényegtelen, az üzenet a sorok közt van, a bankár, akinek egy hitelszerződés egy statisztikai adat az ezerből, az ügyvéd, aki szarik rád, mert megmagyarázni az elvesztett pert csupán egy barokk körmondat kérdése. Pénzből él a ("független") bíró, aki dönt, s NE merd megkérdőjelezni. Pénzből a devizahiteles is (élne)így fejetlenül kapaszkodik fűbe-fába. S hát pénzből él a bank is, aki ezt az egész rendszert finanszírozza.

Egy percig sem volt kérdés az ominózus per kimenetele, s a jövőben sem lesz az.

Tömeges hitelbedőlés és nem fizetés ma még nincsen. Mindenkinek az egyéni tragédiája most még, ha bedől, s egyet-kettőt felkap a média egy kis nézettségemelésre, aztán a néző megy vacsorázni a műsor után.. S mivel társadalmi összefogás sosem volt ebben az országban érdemben, ezért inkább rabolni, lopni, csalni, s éhen dögleni fog a hiteles, csakhogy a törlesztőket fizesse, mert a bank - nem fog szarakodni a hitelével - egy perc alatt eladja a tartozását egy behajtó cégnek (magyar ölje a magyart :)), aki kibassza a lakásból.

Nehogy már azt higgye vki, hogy ez változni fog érdemben.. Az pedig demagóg duma, h a banknak nem érdeke. Hagyjuk már :). A bank pont leszarja, s miért? Mert ha "bajban" van, az aktuális kormány kitalál vmit, s betömi a veszteséget. Miért? Mert ilyen korrupt világot élünk tetszik, nem tetszik.

Társadalmi forrongásról is olvasok itt, ez sem érinti a bankot, s miért? Mert max. a magyar banki alkalmazottat fogja verni a magyar károsult. Ausztriában, Svájcban meg egyéb külföldi tulajdonú bankok tulajdonosai körében ki a f.szt fog ez érdekelni? lol
Mostanra a kormányok, az ENSZ és a közvélemény is rádöbbent végre: az ökológiai fenntarthatóság és az emberi közösségek szempontjából bizony nem mindegy, hogy a föld népessége mekkorára duzzad.Az ENSZ első környezetvédelmi konferenciáját 1972-ben tartották Stockholmban.…..
Calden 2013.05.19 16:54:24
Alapból gondolkodásbeli probléma van az emberiség meghatározó részénél.
1. Akiknek több van, még többet akarnak, akiknek még több van, sokkal többet akarnak.

2. Akiknek kevés van, még kevesebb lesz...aztán semmijük nem lesz, s vagy beleszarnak az egészbe, vagy lázadnak s háborúznak.

Mivel azonban akiknek több van, nem akarják azt elveszíteni, ezért, akik háborúznának, azoknak inkább csepegtetnek vmit. Imígyen azok örülnek, h dekára eladták magukat, ám rövid távon megint semmijük nem lesz, s ez így megy amióta világ a világ.

Azonban akik mindig többet akartak, azoknak ezáltal mindig többjük is lett, s így akiket eddig megvásároltak - h elkerüljék vagyonuk elvesztését - szintén többen lettek. A folyamat mára úgy néz ki, h van egy mérhetetlen gazdag 10%, s van egy rettenetesen szegény 40 %. Amikor a maradék átlagos egzisztenciájú birka is csatlakozik a 40 %-hoz, akkor lesz egy olyan méretű megmozdulás (pl. III.Vh.), aminek eredményeképp akár meg is feleződhet a bolygó lakossága. Mert miért ne lehetne lebaszni kísérleti jelleggel néhány atomot akárhova, lol ?

Ekkor a megmaradt lakosság nyom egy restartot, a Föld is kipiheni magát, s ha eddig elolvastátok, akkor ismét kezdhetitek olvasni ezt a commentet előről :).

Nem a természet fog betenni az emberiségnek - ha lehetne, már rég megtette volna - hanem saját maga. Születésénél fogva kódoltan ostoba a fennmaradáshoz.

Szép napot!
Calden 2013.05.19 18:11:31
@is: Látom a szövegértelmezéssel komoly gondok vannak. Ma nem a fáraók és nem a középkori nemesek világát éljük, amikor még töredéke volt a lakosság száma a mainak. Sajnálom, h számodra Európa egyenlő a világgal, nálad gondolom földrajzból voltak problémák ;) (fuss, vegyél egy Földgömböt), de világszinten a több, mint 7 milliárd ember több, mint felének egészen biztosan vannak napi szintű megélhetési problémái akár étel akár egészség vagy biztonság tekintetében. Lehet, h egy etióp kisgyerek pikk-pakk szerez egy mobilt ha akar, de valószínűleg nem éri el az 50. életévét..

A "lehet" meg a tények között is nagy ám a különbség. Mert lehet elélni AIDS-el, meg cukrosan, de nem fogsz, ha nem abban a "tehetősebb" társadalmi rétegben vagy, s ez tény.
Calden 2013.05.19 21:06:11
@is: Nem érted, amit olvasol.
Az előző Éhségmenet óta minden résztvevő, és szimpatizáns várta a folyatatását az akkor megkezdett demonstrációnak, de ennyi időnek kellett eltelni a megvalósuláshoz.Azóta azonban csak egyre rosszabb lett a helyzet abban a két dologban amiről ez az egész figyelemfelhívás akkor…..
A KRESZ korábban sem engedte meg, hogy kétirányú utcában az ellentétes irányú oldalon parkoljunk. Mégis hosszú ideig nem volt jellemző, hogy büntessenek ezért. Egészen addig, míg néhány hónappal ezelőtt sokak meglepetésére megjelentek a kerékbilincsek az így parkoló autókon…..
Calden 2012.09.07 12:05:02
@Lucernaböde:

Igen, aljasság. Igen, irreálisan drága a kirótt büntetés. Igen, felháborító.

Ezért elrettentő, s visszatartó erejű.

Az érvelésem pedig se nem buta se nem veszélyes, hanem objektív. A németeknél a jövedelemhez képest lehet, h kisebb a büntetés, de ott az emberek nagyobb része kulturáltabb társadalmi szinten jóval, mint itthon. A német megérti, h 50-es táblánál pl. nem megyünk 60-70-el, mert az adott útszakaszon esélyes, h vmiért az más sok, s nem firtatja, h de lehetne itt többel is menni vazze, meg a tábla a gördeszkásoknak van - ahogy itthon gondolunk az ilyen táblákra.
Calden 2012.09.07 12:06:57
@zoli_: Kiforgatod a lényeget, ugye érzed?
Valamikor a Videoton VIP-páholyában megejtett tökmagköpködés környékén Orbán Viktor már tudta, hogy megalázta a saját hazáját, odadobta mindannyiunk becsületét. Ha igazak a hírek, hogy Azerbajdzsán akkora értékben venne a csőd szélén egyensúlyozó országtól magyar…..
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Régebben már volt arról szó, hogy a magánnyugdíj-pénztárak államosításából származó bevétellel az állam konszolidálni szeretné a MÁV-ot. Most eljött az idő, a tervek szerint az állam július 31-ig átvállalná a MÁV mintegy 300 milliárd forintos adósságát. Ez az összeg…..
A Szabálysértési törvény (Sztv.) módosítását kezdeményezi három (nem kriminál-)  politikus. A tervezet szerint 2011. január 1-jén életbe lépő módosítás szerint a rendőr által, a helyszínen kiszabható szabálysértési bírság a jelenlegi húszezerről százezer forintra…..
Nem tartozik szorosan a blog profiljába, de végülis "lakáskérdés", úgyhogy akkor megnyilvánulnék kicsit ennek a devizahiteles megsegítésnek az egyik lényeges momentumáról is, ha nem baj. Népszerű lett Magyarországon az utóbbi időben, hogy mindenki jobban tudja, mire…..
Calden 2010.09.16 00:34:03
@pakesz: ez így igaz.

A gond ott van, hogy a béremelkedések messze alulmaradnak minden évben a fogyasztási cikkek, élelmiszerek, szolgáltatások és egyebek árának növekedési szintjétől. A statisztikák ott buknak meg, hogy komplexen vizsgálják az árindexeket egy bizonyos mennyiségű minta alapján. Matematikailag jó, de a gyakorlati életben, a mindennapokban dolgozó emberek számára téves.

Magyarul a költségek növekedése folyamatosan növekszik, de a munkabér ezt nem tudja követni, így a diszkrecionális jövedelem egyre fogy. A gond ott van, hogy ezt vették és veszik figyelembe a mai napig a "döntéshozók", s így szegényedtek és szegényednek továbbra is az emberek.

Statisztikailag ha 10 emberből 1 keres havi 500 ezret s a maradék 9 havi 90 ezret, akkor a lakosság átlagjövedelme ugyanúgy 131.000/hó, mintha mind a tízen ennyit keresnének havonta. Na ez a gond, amikor számolgatnak, majd hátradőlnek, hogy ki mennyit bír még el például a törlesztőkben, s kijelentik, hogy bírja még a nép...
Modorosblog A Devizahiteles 2010.05.09 16:45:00
-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt? -Mi az? -Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a…..
Calden 2010.05.10 02:59:31
@ne most: ebben igazad van. De ez miért az én kockázatom? Ezt kellene a bankoknak lenyelniük, nem pedig a másikkal megfizettetni, mert az elbocsájtásod nem a frank árfolyamának következménye.
Calden 2010.05.10 03:01:01
@gertitorpe: s 3 éve boldogan fizet alapból 20 ronggyal többet a devizához képest. Kb. most lehetne egálban e tekintetben. Valóban a részletekben van elásva a kutya :)
Calden 2010.05.10 03:04:46
@ne most: A felelőtlen hiteles fogalmát pontosítanám, mert esetedben nem erről van ugye szó!

Felelőtlen az, aki 100 rongyos fizetésnél bevállalja a 35 ezres törlesztőt. A bank szempontjából belefér ugye, mert ez a fizetése 35 százaléka, tehát átment a rostán. Csak nem mindegy, hogy 100 ezernek a 35 százalékáról beszélünk vagy 250 ezernek.. A bank felelőssége ebben van.
Azt leszögezhetjük, hogy Epikurosz már csak azért sem lehet sikeres ember, mert megjárta a biztosítási díjak poklának legmélyebb bugyrát, a malus 04-et, de szerencsétlent ezek után még jól meg is szívatta a biztosító és az alkusz azért, mert rosszabb bonus-malus szintet adott meg…..
Ellenőrző Kinek ír be a tanár? 2010.03.07 19:42:00
Katalin levele egy olyan problémát tár elénk, ami talán már minden tanár elgondolkozott. Ha gond van a gyerekkel az órán -és úgy gondoljuk, hogy a szülőt is érdekli és érinti-, beírunk az ellenőrzőbe, azt remélve, hogy a szülő értesülve a problémáról, segítségünkre lesz…..
Calden 2010.03.08 05:18:32
Elég szomorú a post témája, s teljesen egyetértek vele.

A probléma, vagy inkább már mélységesen szégyenletes tény, hogy a magyar társadalom abszolút alul szocializált. Ez csapódik le a legjobban az iskolákban. A szülők nem foglalkoznak a gyerekkel, az meg szarik bele mindenbe, mert jogai vannak lol. Ebben a fene nagy demokráciában, mocskolódásban, következmények nélküli országban már nem lehet fegyelmezni, rendet rakni és észérvekkel meggyőzni nagyon sokakat, mert az alapvető értékrend - a másik tisztelete, empátia, segítőkészség - egy kihalt fogalommá vált.

Nem kell csodálkozni a pályaelhagyó tanárokon - tudják, TANÁROKON, akik anno az egyik legnagyobb közbecsülésnek örvendtek, hiszen TANÍTOTTAK, MAGYARÁZTAK, NEVELTEK és utat mutattak - akik többsége nem feltétlenül a megalázó fizetés miatt dobbantanak, hanem mert a sok neveletlen szemétládával nem tudnak mit kezdeni. S ez nem az ő hibájuk! Lehet közhelyeket említeni, hogy de igen, hiszen ez is a hivatásának része, de abban az országban, ahol nem lehet kirúgni vkit., mert leköpi, gyalázza a tanárt, bomlasztja a közösséget, hátráltatja a művelődni akarót, ott mégis mi a f@szt várunk??

A tanár most már törvényileg sem tud fellépni. Ha ezt teszi, mi történik? Vagy megveri valamelyik sittre való "szülő", vagy az igazgató, akinek dolga lenne kiállni a tanáraiért, kirúgja, mert fejpénztől esne el az intézmény. Ez Magyarország, ezért él itt ennyi beteg állat, s ezért lesz egyre inkább agresszív és tudatlan a magyar...ocsmány, felháborító és mélységesen elkeserítő.
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
Kihalóban lévő szolgáltatást igénybe venni annyira sem méznyalás, mint sima Naiv Ügyfélnek lenni. Gy. analóg kábeltévé előfizető a UPC-nél, és azért lázadozik, mert egyre kevesebb csatornát kap ugyanannyi pénzért. A szolgáltató, nem titkoltan, a digitális csomagok felé…..
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
bodoky Én nem lőttem fejre 2010.01.17 20:49:00
Rebiszesként, vadászpuskával oszlatott 2006. X. 23-án interjúalanyunk. >>> Először beszél, aki lőtt. ..
Calden 2010.01.18 13:57:33
@copfos: nálad a pont!
Calden 2010.01.18 14:07:44
@Trompf: az hogy épeszű-e vagy sem, azt egyénileg mindenki eldöntheti. A riport lényege inkább az, hogy a rendőrök hogyan élték ezt meg, konklúziója pedig abban rejlik, hogy mennyire felelőtlen és ostoba az, aki azt feltételezi, hogy molotov koktélt és 3 kg-os köveket szóró csürhe között sétálva a rendőr vizsgálni fogja, hogy menniyre veszélyes. NEM fogja és helyesen is teszi, mert gondolj bele, hogy egyik pillanatban üres a keze (ártatlan...) s mire megfordulsz már szétnyílt a koponyád..

Teljesen megértem a rendőröket. Nem akkor kell filózgatni, amikor megtörtént a baj, hanem előtte, hogy hogyan lehet azt elkerülni. S aki töketlen és "csakazaértis hazafi vagyok" módjára ott marad, az úgy jár, hogy kilövik a szemét. Elítélendő! Ez egyértelmű. De mindenkinek volt választása, hogy megy-e vagy marad.

A rendőrnek nincs választása, ott marad ha kövek zuhognak felé akkor is...parancsot teljesít, ebből eteti a családját, amíg egy faszkalap mondjuk gerince nem vágja egy kockakővel.