Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiktrezor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főzni jó! Húsleves 2008.03.13 21:14:00
Ahogy rendezgettem a blogomat rájöttem, hogy a húslevest még nem írtam be, pedig hetente főzöm, mert a gyerekeim imádják. Eddig úgy voltam vele, hogy mindenki tudja, hogy készül, de ahogy nézegettem a keresőkifejezéseket, hogy miket keresnek az embere a blogomon, rá kelett…..
antiktrezor 2010.02.01 18:02:04
Valóban, a jó öreg húsleves az nem maradhat le a vasárnapi ebéd menüjéről, "mondá nagyapám". Bár én a borsot teszem először a fazékba, mert nem szeretek ráharapni véletlenül, így a hab leszedéskor kikerül a levesből. Szeretem a tartalmas ételeket legyen az bármi. Vidéki gyerekként vándoroltam a fővárosba, és mikor említettem a húslevest mindenki ismerte, de én szoktam bele tenni "tölteléket". Leírom mi is ez, mert sokan nem ismerik és csak néznek rám miaz. 3-4 száraz csömlét hideg vízbe áztatunk, egy tálba rakunk 6-8 tojást, egy fej vöröshagymát apróra vágva, egy kanál olajat, petrezsejem zöldjét apróra vágva, legjobb ha friss, de kiváló a szárított is. Kinyomkodjuk kézzel a beáztatott zsömléket és a tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a hozzávalókat. Ha lehet kóstoljuk meg, hogy elég sós és borsos a massza. Ha nagyon hígnak találjuk, rakjunk bele 1--2 kanál finomlisztet. Ínyencek rakhatnak bele apróra vágott csirkemályat. Majd ezt a masszát lehet csirkébe és bőre alá tölteni, de csirke hiányában egy feliratmentes, átlátszó zsacskó (műcsirke) is megteszi. Rakjuk a masszát a zsacskóba és tegyük bele a levesbe, főzzük 20-30 percig, majd vágjuk ki a zsacskóból, úgy hogy ne essen szét, majd fordítsuk meg és főzzük még 20 percig. Ha kész a leves, szedjük ki ügyesen, leves után szeletelve tálalhatjuk, de nagyon jó rizseshús mellé is :)
Pár hete írtam az Internettudakozóról, melyben etikátlannak és átverésnek minősítettem a tevékenységüket. Bár a cég nem jelentkezett, és nem kérte számon a minősítést, de a kommentek között sok megerősítést kaptam a leírtakra. Érkezett viszont egy nagyon érdekes válasz…..
antiktrezor 2009.02.19 22:31:22
Üdv.

Kb. egy éve regisztráltak az egyik ilyen cégnyilvántartó oldalra (gondoltam jót igértek), kaptam szmlát róla, amit mint minden számlát a könyvelőmhöz vittem, ott is van.
Körülbelül 2 hete hívtak, hogy hééé hát figyeljek már mert le fog járni az egy éves szerződés. Jó akkor hosszabbítsuk meg. Nade rá kb. 1 héttel hívott egy másik hang, hogy a másik hírdetésen le fog járni, szóval jó lenne ha meghosszabbítanám. Nem is gondoltam ilyet, megnéztem az oldalt és kétszer volt fent ugyanaz a hírdetés. Ja és két számlát kaptam :-D Na itt telt be a pohár. És azzal az ürüggyel hívnak fel ilyen s**r cégek vagy mik, hogy az adatokat egyeztessék. Szinte minden nap hívnak ilyen cégek, szerintem ezek egymás oldalairól leskelődnek, hogy aki szerepel valamelyik oldalon, az biztos akar majd az övéken is. :-D
Lehet nem ide tartozó dolog, de hasonlóképpen terjesztenek most termékeket is.
Egy kedves hangú hölgy hívott, hogy küld nekem néhány termékmintát és még ajándékot is tesz a csomagban és van 8 napom kipróbálni. Gondoltam (mint általában a termékminták) küld egy apró csomagot, pár apró kis mintával (láttunk már ilyet pl. sampon, vagy parfüm stb.) és az ingyenes és amelyik tetszik akkor veszek nagy kiszerelésben. Mindvégig árról nem esett szó.
Hát nem, ez nem így működött ám, hanem pár nap múlva hív egy másik hölgy, és aztmonta megkaptam é a számlát, mert nagy szüksége volna a pénzre, jóvóna ha átutalnám és ha nem kaptam meg akkor átküldené a számlát e-mailben vagy faxon, nah átküldettem faxon és mint kiderült, pár apró aerosol-os tisztítószereket küldtek normál kiszerelésben korábban és ezeknek az ára amúgy bruttó 199.693 Ft és most csak 59.880 Ft ba kerül a csomag. Ma is felhívott egy nő, hogy elutaltam e az összeget és felháborodottan közöltem vele, hogy nem kell nekem ez a rakás s**r, mer az aerosol mérgező és környezetszennyező, meg amúgysem. Dehát ő nem tudja törölni stb. stb.
Hú jó hosszút írtam, szóval tessék vigyázni!!!
Mit tehetek ez ügyben?
A végén még azt mondják, hogy 2 csomagot kértem és egyikről levélben másikról meg faxon küldték el a számlát és fizessem ki mind a 2 összeget, de akkor asztalborítás...
Szép napot mindenkinek.