Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isti75

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes helyzet lehet, amikor valaki szakemberként kénytelen megtapasztalni, milyen egy adott intézmény a másik oldalról nézve. Az Ausztriában nővérként dolgozó Márta éppen így járt, hiszen amikor az alábbi történetet megírta, éppen egy ottani kórházban feküdt. Neked is van külföldi kórházi…..
isti75 2020.03.01 07:05:26
@dikusz.: Szia! Ausztriában élek, és több saját tapasztalattal elmondhatom, hogy koránt sem olyan szép az osztrák egészségügy, mint ahogy itt le van írva. Egy sima biztosítással itt sem kerülsz egy ágyas szobába. Waidhofen-ben pl 4-6 ágyas szobák vannak. Menüböl lehet választani, de nem ingyen. A kezelés után kiküldik a számlát, az étkeztetésedet ugyanis nem fizeti a biztosító. Tavaly egy négy napos korházi tartózkodás után kaptam egy 200€-s számlát. Lehet TV-t nézni, minden ágyhoz tartozik saját monitor. Ott kezdödik hogy meg kell venni bele a kártyát, 10€ plusz a fülhallgatót, mert annélkül nem nézheted, ne zavarj másokat. A kártyán meghatározott idötartamú perckorlát van, ha lejár fel kell tölteni. A lakásomhoz 35€ havonta a tv+internet szolgáltatás, a kórazban 4 nap alatt egy 20-as ment el erre. Orvos hiány van, ez azért rányomja a bélyegét az ellátásra is. Paraszolvencia az tényleg nincs, de ez nem azt jelenti hogy nincsennek gondok. Páromat vesegörcs miatt bevitte a waidhofeni kórházba a mentö Kedd este. Csak fájadalomcsillapítást kapott, mert urológus nincs, csak minden Csütörtökön. Szerdán csináltak UH-t meg néhány vizsgálatot, Csütörtökön az urológus átküldte a steyr-i kórházba. Péntek reggel hívott a párom, hogy menjek be a waidhofeni kórházba és kérjem el a CD-t amin a vizsgálati erdemények vannak, mert annélkül semmit nem tudnak az orvosok kezdeni vele. A mentösök is, meg az orvosok is elfelejtették. Így is lett, Péntek munka után rohantam a kórházakba. Délután amikor bevittem a CD-t a steyr-i kórházba, közölte az orvos hogy hétvégén a fü sem nö, szombaton délután jöjjek be a páromért, és vigyem haza hétvégére. Az a kórház tölünk kb 40km-re van. Hétfön reggel meg vigyem vissza… Tudnék még mit mondani, de gondolom ennyi is elég.
Egyre több légiutas-kísérő egészíti ki fizetését azzal, hogy eladja az interneten a használt harisnyát és cipőjét. A hivatalos öltözethez tartozó harisnyáért 15 fontot is hajlandóak fizetni a vevők. A kereslet növekvő, még az olyan harisnyákat is el tudják passzolni,…..
A Bors úgy tudja, a színész nem tud azonosulni a szerepével, ezért lelép. A sorozatnál azonban közölték az Indexszel: Szőke Zoltánnak erre a szezonra még érvényes szerződése van.  ..
"Rémregény, amelyhez fogható Magyarországon az utóbbi évtizedekben nem történt" - így minősítette a Magyar Nemzet 1980. február 26-án a Soós Lajos és társai által elkövetett gyilkosságsorozatot. A nyomozás méretei egyedülállóak és elképesztőek voltak. Soós kivégzése után 13 évvel árulta el Valenta…..
Mi, magyarok évente körülbelül 2-2,5 millió karácsonyfát állítunk: az otthoni ünneplés mellett az óvodák, iskolák, közterek és sok esetben a vállalatok is vesznek fenyőt. Sokan azonban úgy gondolják, hogy felesleges és értelmetlen dolog kivágni a fenyőfákat az ünnep kedvéért, vagy pedig a lepotyogó…..
isti75 2018.12.16 00:07:41
@papa5: Alapvetö igazság, hogy semmi sem tart örökké... A te "örökké" tartó müfenyöd elöállítása és megsemmisítése jóval több kárt okoz a Föld számára mint az igazi fenyö. Arról nem beszélve hogy a müfenyöd egy milligramm levegöt sem tisztított meg. Amit a fák kivágásáról írsz az bizony csacsiság. Nem tarvágásról van szó, hanem erdögazdálkodásról. A kivágott fák helyett folyamatosan ültetik a következö facsemetéket, hogy kb 10 év után megint legyen mit kivágni. Ez egy természetes körforgás, aminél ember jobbat alkotni nem tud. Nem akarlak megsérteni, de a müfenyönek semmi értelme nincs. Morálisan sincs. Mü karácsonyhoz biztosan passzol a mü fenyö. Ezen az alapon rajzolhattál volna egy karácsonyfát, az is elég lenne, nem? A majdnem az, az nem az.
Van egy közös tároló, amit egyetlen szomszéd kisajátít? Bár jogod lenne betolni oda egy biciklit, de annyi helyet sem hagy neked, hogy egy gombostűt ott tárolhass? Nem vagy egyedül a problémával. Lássuk mit lehet ilyenkor tenni...
isti75 2018.11.08 14:48:50
@SQL: Tudod ha normális lenne, nem lenne szükség beszélgetésre, ha meg nem normális felesleges a beszélgetés. Nem nagyon lehettél még ilyen helyztetben ha hiszel a mesében meg a normális területfoglaló szomszédban...
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
isti75 2018.09.18 20:54:23
@szepipiktor: "Ezek a kis betegek később szaporodni fognak, tehát a jövő férfigenerációja számára elég nagy eséllyel egy ordas ribanc fog jutni..."

És egészen véletlenül a jövö generáció férfijai nem egy "ordas ribancra" vágynak? Piac: Kereslet-kínálat. Minden más csak mese...
isti75 2018.09.20 10:36:33
@Zalán Maurer: Természetesen nem nekem szólnak ezek a szelfik, én 14 éve élek boldog házasságban. Sajnos viszont a világ el anyagiasodott, ennek része ez a nyilvánvaló húspiac is. Bármennyire is helytelennek tarjuk, tenni ellene nem tudunk. Ez egy olyan folyamat ami önmagát generálja,ez csak egyre durvàbb lesz. Egyrészt meg is tudom érteni ezeket a lányokat, hiszen mindenki a leg jobbat akarja magának. Nyilván nem a szerény viszont csóró pasiknak hirdetik magukat, mert lássuk be, a mai világban üres zsebbel nem sok mindent lehet kezdeni. A születendő gyerekeknek otthonra van szüksége, a felnevelésükhöz is sok pénz kell, nem árt ha évente el tudja vinni apu nyaralni a családot, stb... Viszont az ilyen fickókat meg kell fogni valahogy... Hogy másképp, mint ilyen kihívó önreklámokkal? Teljesen mindegy mi a mi értékrendünk, én, és valószinüleg Ön is, a múlt generációjához tartozunk.
Ki gondolta volna, hogy a rengeteg különböző plasztikai beavatkozás közül éppen a brazil fenék (BBL) kialakítása a legveszélyesebb? Pedig így van, ráadásul a nagyobb popsi utáni vágy egyre csak nő a világ hölgyeinek körében, a műtétek száma az elmúlt 5 évben…..
A neves magyar járműgyártó idén lenne 120 éves. A jubileumra való tekintettel összeszedtük a tíz legszebb Ikarus buszt. 10. Ikarus V127/Modulo M108D, formatervezett ARC Szoknunk kell még a Modulo M108D nevet Nem sokáig viselte az Ikarus márkanevet az ARC V127 típusú busz, de a…..
Kedves Olvasó! Ebben a bejegyzésben, melyet szintén Bátyám formált történetté Apu elmesélése alapján, arról lesz szó, amikor a 60-as években egy 26 éves, pályafutása elején lévő pilóta elveszíti a legjobb barátját ... A cikkekben szándékosan nem írok ki neveket (csak akiktől engedélyt kértem) a…..
isti75 2018.04.30 21:45:52
Stohl András az István, a király című előadásban - Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI Mi is megírtuk, milyen érzékenyen beszélgettek a Class FM-ben arról az ügyről, hogy Sárosdi Lilla színésznő állítása szerint Marton László színházigazgatóként kocsikázni vitte, majd elővette a péniszét, és…..
isti75 2017.10.25 14:01:09
@Winter is coming: Ne haragudj az öszinteségemért, de hatalmas butaságokat írsz!

"18-19 éves naíva beül két férfival a kocsiba, akkor mit gondol mi fog történni?"
Attól függ miért ül be az autóba. Ha kocsikázni hívják, az nem azt jelenti hogy pöcsöket kell csókolgatni. Akit pedig elhivtak egy színházi bemutatóra, az a bemutatót ment el megnézni, nem ennek a perverz köcsögnek a farkát fogdosni. Úgy látszik számodra ha egy nö beül egy férfi kocsijába, az azt jelenti hogy a nö dugni akar. Ne haragudj a kései szexuális felvilágosításért, de nem így van!
Komolyan, mire van még szüksége a világnak és vezetőinek, hogy felfogjuk végre: baj van. Igen, a klíma emberi hatás nélküli is változik. Igen, a környezetünk alakul, változik, van egy természetes dinamikája. Igen, vannak természetes lehűlések és felmelegedések. De ezernyi kutató egybehangzó…..
isti75 2017.10.15 11:38:10
@bannergéza: Neked van valami bizonyítekod arra hogy nincs igaza? Mert ha esetleg nincs, akkor te is csak egy okostojás vagy.
Mindenki vágyik a szeretetre. E mellett persze a szexualitás is egy fontos hajtóerő, de a kettő összefüggéseiről talán majd máskor. Az viszont biztos, hogy amióta van internetek, azóta van online társkeresés. A kilencvenes évek elején indult egyik első amerikai oldal, a Match.com akkorára nőtt, hogy…..
Az idei utolsó nyárias hétvége sokakat, így engem is kicsalt az egyik, fővároshoz közeli strandra. A Nap búcsúsimogatása igazi áldás, feltölti a hamarosan beköszöntő őszi-téli fényhiányban senyvedő test és lélek energiaraktárait. A medence kék vize kimossa a "holvanmárakéthétszabadság" után ránk…..
Egyidősek vagyunk Gáborral. Lehetne az a srác a szomszédból, akivel kedvesen egymásra mosolygunk, ha találkozunk. De Gábor 3 éves kora óta intézetekben él, a közösségtől elzártan. S míg más fiatal 19 éves korában az érettségijét ünnepli és a felnőtt évekre készül,..
isti75 2017.09.10 19:06:46
@A tudomány sosem téved!: Ha a fejedet nem csak arra használnád hogy ne csússzon fel a nyakkendöd, belátnád hogy azok a "méreginyejekciók" halálos járványokat állítottak meg. Köszönhetöen az olyan ostobáknak mint te is vagy, ismét felütötték a fejüket ezek a betegségek.
Fóbia? Olyan gyakran használt szó, hogy ha halljuk, már fel sem kapjuk a fejünket. Beszélgetés közben ha valamivel kapcsolatban nyomatékosítani szeretnénk, hogy nem szeretjük, csak annyit kell mondanunk: "Ez az én fóbiám, egyszerűen ki nem állhatom!", "Fú, fóbiás vagyok az ilyen emberektől!".…..
Fotó: AP Images "Észak-Korea valós veszély a világkereskedelemre" "Észak-Korea ballisztikus rakétát indított" "Észak-Korea: fenyegetés a világ legveszélyesebb emberétől" "Észak-Korea kísérleti atomrobbantást hajtott végre" Naponta látunk ilyen és ehhez hasonló szalagcímeket online és írott…..
comment:com Megszűnik a Heti Hetes 2017.02.22 08:38:35
A hírt Para Kovács Imre, a műsor egyik állandó résztvevője közölte kedden este a Facebookon: "Mától hivatalos: végleg megszűnt a Heti Hetes" - írta. A döntés nem lehetett teljesen váratlan, hiszen már eleve kevesebbet rendelt belőle erre az évre az RTL Klub: januárban jelentették be, hogy 40…..
isti75 2017.02.22 17:51:16
@Attilajukkaja: El bizony. Nagyjából az elsö évad után. Nem szabad ilyen müsort 10 évig képernyön tartani.
Miközben a japánokat egyre kevésbé érdekli a szex, meglepően népszerűek az úgynevezett rabuhók, azaz az egyéjszakás kalandokra építő hotelek. Ezekben fotózott a belga Zaza Bertrand, érdekes sorozat lett belőle...
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
isti75 2016.11.23 20:56:44
@encir: Bill Gates... :-) Hát persze... Ügyesen "megtaláltad" a világ egyik legismertebb üzletemberét. Világhírnevet szerzett ember, neki már semmit nem kell bizonyítania, viszont akik hozzá mennek tárgyalni, aligha hiszem hogy szakadt farmerban és 10 Dolláros kínai vacakkal a csuklójukon teszik. Már a befektetési példád is fordítva müködik. Nem a Kovács III. Sándor jön hozzád hogy befektethesse a pénzedet... Ha egy csekély ismereted is lenne az üzleti világról, pontosan tudnád hogy az általad emlegetett "luxusterepjáró" szigorúan kerülendö ezekben a körökben. Kicsit összekeverted az üzletemebereket a maffiózókkal. Másról van itt szó.
isti75 2016.12.17 17:26:10
@encir: Abban igazad van hogy ha te átlagemberként tényleg hiába vennél fel értékes karórát. Ha nincs mögöttes érték, valódi komoly vagyon, akkor az tényleg csak rongyrázás lenne. Vannak azonban olyan körök ahol a drága tárgyak (ingatlan, autó, ruházat, ékszerek, stb... ) kötelezö státusszimbólumok. Ami még nagyon fontos: Kompromisszumok, áranyalatok, azokban a körökben nem léteznek.
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
isti75 2016.10.12 15:12:38
@szepipiktor: "Szóval nem a srác állította meg az egészet és nem egyedül."

Ahhoz képes a cikk ezt sugallja.
Annyiszor hallottuk már azt, hogy a bevándorlók elveszik a helyiek kenyerét, hogy ez lassan sablonosabb mondat lesz, mint a külföldön sincs kolbászból a kerítés. Azonban míg az utóbbi kijelentés igaz, addig az első nem feltétlenül – legalábbis az Egyesült Államokban...
Egy igazi gyöngyszemre bukkantunk ismét a Facebookon. A Mentők (Sanitka) filmsorozatról már írtunk korábban ITT. Ezúttal a főcím dalát találtuk meg, ráadásul magyarul. Íme>>..
isti75 2016.08.12 14:55:19