Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toroloco

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon ritkán fordul elő, hogy más írását teszem ki, még ritkább a negatív hangvételű cikk, hiszen alapvetően a gasztronómia (főzés, evés, étteremlátogatás) szépségeit igyekszem népszerűsíteni, de Kolonics Zoltán, cukrászmester szakmai munkássága elég erős érv volt amellett, hogy engedjek a…..
A tonhalnak magas a protein értéke, kalóriaszegény (114 kcal/100 g) szelént, magnéziumot, B vitaminokat, omega 3 zsírsavakat tartalmaz.   Legjobb ha frissen szerezzük be, mert a konzerves tonhal tartósítószert tartalmaz.  Ha még sincs más választásunk, akkor olyat vegyünk ami…..
Kevés annyira ízes, gazdag, szaftos, elegáns ételt ismerek, mint a sztifádó. Nekem már csak a recept olvasásától is beindul a fantáziám. Vörösbor, egész hagymák, babér, olívaolaj… hmm! Valójában nem konkrét ételről, hanem egy elkészítési módról beszélünk, és ha…..
A Harvard Egyetemet nemrégiben választotta meg a világ legjobb felsőoktatási intézményének a Center for World University Rankings, amerikai elnökök, üzletemberek sora végzett ott. No és színészek is, akik között akad pár olyan, akikről valószínűleg nem gondolta volna. A…..
Guillermo del Toro kiváló rendező. A legapróbb részletekig és a legnagyobb mélységig megérti a mítoszok lényegét, tisztában van a fantázia természetével, emellett technikai szempontból is egy zseni, állandó alkotótársával, Guilermo Navarro operatőrrel megtalálták a del Toro…..
Tom Cruise-t sosem lehetett igazán komoly színészként aposztrofálni, pedig egy valamihez igazán jól ért: rendszerint olyan szkriptek főszerepét vállalja el, amikből aztán sikeres filmek sülnek ki. Új, időhurkos inváziós sci-fi-je, az Edge of Tomorrow (kritika: itt) még mindig fut…..
Ugyan már Bruse kolléga készített egy hasonló listát lassan két éve, természetesen nem egyezhet mindenben a véleményünk, így én magam is jelentkezem most egy ilyen jellegű összeállítással. A vezérlő elvem ugyanakkor más volt: míg ő elsősorban az ismeretlenség megfelelőjeként használta az…..
toroloco 2014.06.29 15:27:04
@Nyílméregbéka: még véletlenül sem alul értékeltek. mind kritikailag és financiálisan(többnyire) is helyi értéken értékeltek ami ritka egybeesés. alig várom a következő nagy blockbustert cult filmet amiben a terminátorneo túlértékelt hollywoody könyvelőket(studio executive) agyműt sarokcsiszolóval élezett kapával.
Épp a héten készülök új számítógépet venni; elég az hozzá, hogy 2006 után kiadott PC-játékokat már meg sem próbáltam telepíteni a mostanira. És ha még azt is elárulom, hogy okostelefon hiányában az internetet használni csak otthon vagy a munkahelyemen szoktam (és a köztes…..
toroloco 2014.04.17 14:17:55
@nortonp: Depp 2016-ig 6 (vagy 8 is lesz az) prodikcióra van leszerződve. Sokkal inkább arra halad, hogy ő legyen az elkövetkező 30 év Morgan Freeemanja aki minden szarban benne van min 10 perc erejéig.

A film előzetese alapján a The Astronaut's Wife emléke kezdett kísérteni ami számomra végzetes ómen.

A cikk szezőjétől csak annyit kérdeznék, hogy A Szellem a gépben (már amennyiben a Ghost in the machine animációs darabról van szó) kritikusi szemmel tekintve még is mitől minősíthetetlen produktum?
toroloco 2014.04.17 18:25:14
@Zalaba_Ferenc: ok akkor helyére került a világ :)
a villámos darabhoz meg ezek szerint szerencsére nem volt szerencsém.
A DC Comics élőszereplős filmes/sorozatos történelme régebbre nyúlik vissza, mint a Marvelé, és ami a legfontosabb, hogy nem csak mennyiségben, de minőségileg is uralni tudták a múlt évszázadot. Egészen 1941-ig kell visszamenni az első élőszereplős alkotásig, ami egy Marvel…..
No, hát ez a nap is eljött. Fény derül a nagy titokra, vagyis arra, hogy mi az a 10 nóta, amiért áldom azokat, akik kitalálták, de még inkább azokat, akik csúcsra járatták a western műfaját. Akiknek köszönhetően ennyi remek dúdolgatni való született az évek során. Most is meg…..
A saját piszkában fetrengő, elhízott, moslékot evő, igénytelen állattal? Még mit nem! Ne olvasd tovább, ha ezek után is jóízűen szeretnéd elfogyasztani a húsvéti sonkát, meg a bacon szalonnát!   Ha nem a „Babe”, vagy a „Malac a pácban” című filmeket nézzük…..
toroloco 2014.03.31 15:10:39
@JungForever: légy szives linkeld már azt a cikket amiből a "ne-vágjuk-le-szegény-malacokat fohászt" olvastad ki.
'84 legfontosabb albumainak böngészése apropót adott arra, hogy készüljön egy mixtape az év legnagyobb slágereiből, hiszen közben amúgy is ezeket hallgattam rotációban. A tape olyan dalokból áll össze, amikre '84-ben buliztak az emberek, szóval becsúszik egy-két olyan szám is,…..
toroloco 2014.03.28 22:25:42
Telik az a mocsok idő. Kellett néhány másodperc, amíg a Noé előzetesében az ősz szakállas bácsiban felismertem Maximust. Egyszer minden bálvány ledől, és persze tudom, hogy a színész, mint mindenki más, megöregszik, de ez akkor is hatalmas sokk volt. Rémes, hogy lassan már…..
toroloco 2014.03.23 12:56:41
@FilmBaráth: az első 4 kötet 8.5 millió példányos eladást produkált az HBO sorozat előtt. Csak Amerikában.
Van ez így, nyilatkozik az ember valami magvasat, aztán pár évvel később szembesítik azzal, hogy mennyire mellélőtt - én is megszívtam már többször is, pl. akkor, amikor a The Big Bang Theory-ról azt mondtam első körben, hogy sose lesz sikeres.  Louis CK soha nem rejtette véka…..
toroloco 2014.03.22 14:35:56
@fran7: megnéztem de én értelmezni is megérteni is képes voltam az elhangziottakat.
@sixx: a BLIKK szemüvegén keresztül is lehet nézni a világot és hirtelen minden szenzációs lesz csak nem sok köze lesz a valósághoz.

ezt találtad amúgy leírni:
" és mittudomén, Sean Penntől azt kérdezi, hogyan lehet olyan sikeres mint ő, hogyan érhet el arra a szintre, na az a pali soha nem lesz sikeres."
Bradley Cooper 1999-ben, még amikor csak másodéves hallgató volt a színiiskolában, nagyjából ezt kérdezte Sean Penntől".

Természetesen nem, hogy nagyjából nem kérdezett ilyet Cooper de még hasonlót se.
Újságírás at it's best.
Vigyázat, extrém spoilerveszély! Azt hiszem kicsit túl magas elvárásokat teremtettem magamnak azzal, hogy alig pár héttel a Black Sails első része előtt vittem végig az Assassin's Creed 4-et, ami valószínűleg minden idők egyik legjobb kalózos videojátéka. Pedig én tökéletesnek…..
A tavaszra a naptár szerint már csak pár napot kell várni, ám a türelmetlenebb kertbarátok már elkezdhették a munkálatokat, például a szerszámok átnézésével, vagy a palántázással, amiről már én is értekeztem több esetben, és a sort folytatni is fogom. Most azonban nem egy…..
toroloco 2014.02.28 18:57:16
Egy idegen országba költözve az ember hamar rájön, hogy egy csomó dolog, amit a nyelvről tanult, nem pont úgy van, mást (is) jelent, és/vagy félreértésen alapul.  Magyarországon, amikor én tanultam, nem meglepő módon a melósok Angliájából indultak ki. Például a living room a…..
toroloco 2014.02.27 11:57:45
@Toll:
The past tense in English is used:

to talk about the past
to talk about hypotheses – things that are imagined rather than true.
for politeness.
There are four past tense forms in English: bla bla bla

nem én mondom hanem learnenglish.britishcouncil.org/en/english-grammar/verbs/past-tense
Mi az a Spotify?A Spotify egy streaming alapú zenehallgató szolgáltatás, de az egyszerűség kedvéért hívhatjuk saját szerkesztésű webrádiónak, vagy virtuális zenegépnek is. Mint minden jó dolog természetesen a Spotify is Svédországból érkezett. Folyamatosan változó, rohanó,…..
Ha máshonnan nem is, a középiskolás irodalomtankönyvekből legkésőbb mindenki értesül róla, hogy az igazi, felkavaró, csontig hatoló művészet a szenvedésből fakad. A legnagyobbak többnyire a megpróbáltatásaikból és átélt traumáikból merítenek ihletet. Kétség sem férhet hozzá, hogy Louis C.K. is…..
Harlem, Times Square, SoHo – nem kell különösebben ismerni New Yorkot ahhoz, hogy az embernek egy kevés fogalma legyen ezekről a helyekről. Filmekben, hírekben látjuk őket, hallunk róluk, de azt vajon hányan tudják, hogy honnan kapták ezek a nevüket? Azt például tudod, hogy New York beceneve miért…..
toroloco 2014.02.08 12:06:51
@Mr. Közbiztonság Szilárd: van egy tudományos sejtés miszerint a gőgös rosszindulat által termelt epeváladék akár a téridő szövetébe is képes lyukat marni.
Napjaink egyik legnépszerűbb színésznője saját pénztárcájához mérten kifejezetten olcsón, alig 2,2 millió dollárért jutott a hamptonsi házhoz. A felettébb kellemes, otthonos ingatlan ráadásul egy kellemes méretű birtokon fekszik. Saját óceánkijárója is van Scarlett…..
1988.01.01 - Kimberley Conrad 1988.02.01 - Kari Kennell 1988.03.01 - Susie Owens 1988.04.01 - Eloise Broady 1988.05.01 - Diana Lee 1988.06.01 - Emily Arth 1988.07.01 - Terri Lynn Doss 1988.08.01 - Helle Michaelsen 1988.09.01 - Laura Richmond 1988.10.01 - Shannon Long 1988.11.01 - Pia…..
toroloco 2014.01.19 17:59:36
Amerikában sorra dőlnek meg a hidegrekordok. A hírek szerint 49 nagyvárosban dőltek meg hidegrekordok a napokban. Atlantában például mínusz 14 fok volt, ami ennél is elképesztőbb, Hawaii Mauna Kea alvó vulkánjának tetején mínusz 7 fokot mértek. A Hawaii szigeteken 22-24 °C…..
Helmut Newton képeiből már láthattatok egy válogatást blogunkon, mai bejegyzésünkben egyik leghíresebb fotóját és annak történetét mutatjuk be. Newton már a hetvenes évek közepén is készített női aktfotókat a párizsi metróban. A modellek a szőrmebunda alatt teljesen…..
toroloco 2014.01.09 15:44:11
@Hajdú Peter: "Vogue magazinban jelentek meg 1981 novemberében". nagyjából 32 éve.