Regisztráció Blogot indítok
Adatok
46Laca

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár 15 éve van nálam az 500-as, és azóta folyamatosan reszelek rajta (vagy teszem tönkre), változó intenzitással. A szemem előtt lebegő cél egy hiteles, 80-as évekbeli, tuningcirkáló volt. Ehhez kapott spoilerszettet, Penta felniket, Koni sportfutóművet, Porsche fékeket...
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
46Laca 2019.02.22 18:54:58
@JTom:
A korábbi időkből még érdemes megjegyezni a Tánczenei koktél és az Öt órai tea c. rendszeres,háromnegyedórás blokkokat,a magnó tuchellel rádugva a rádióra és lehetett felvenni.Ennek a két blokknak a teljes zenei tartalma bele volt írva az egyszem (papíralapú) Rádió és Televízió Műsorújságban,minden hét elején fontos volt ott tollal bekarikázni,amit muszáj volt felvenni.
Néhány nappal ezelőtt nagy sikernek örvendett D-napot feldolgozó írásunk. Ezen fellelkesülve nekiveselkedtünk egy hasonló cikknek a Csendes-óceáni hadszíntért illetően is. Az aktualitását az hozta, hogy június 4-től június 7-ig tartott a Midway-atollnál megvívott legnagyobb tengeri ütközet, ami nem…..
Mindjárt ide is linkelem azt az ezeréves posztot, amikor azon vekengtem, hogy importáljam-e Ausztriába a Falcont és hogy miért nem. A vége ugyebár az lett, hogy a nehezen saccolható, de minden bizonnyal magas költségek miatt maradt német rendszámmal a Falcon, elvileg a kutya sem nézi Ausztriában, ha…..
A CLK. M271-el. Szóval az úgy volt, hogy lassan két éve volt egy frontális ütközésem, ahol a modern, passzív és aktív biztonsági rendszerek mentették meg az életemet. Ezután kicsit átértékelődtek bennem a dolgok, az autók biztonságával kapcsolatban. Nem mellesleg racionalizálni is kellett volna a…..
Ne tévesszen meg senkit a bejegyzés címe, nem Budapestről lesz szó :) Idén kimaradt a szokásosnak mondható berlini kirándulás az életemből, ezt a hiányt pedig azzal pótoltam, hogy végre megcsináltam a tavalyi útról szóló "tömköz" oldalt. Van benne szó szegecselt oszlopokról, esőről, Trabantról - de…..
A Kelenföldi Erőmű látótávolságban van a lakásomtól, mégis, eddig csak videóklipen és képeken láttam közismert régi vezérlőtermét, mert valahogy mindig lemaradtam az időnként megrendezésre kerülő nyílt napokról. Nemrég aztán Jazzcool barátom szólt, hogy szeptember második hétvégéjén a Miénk a ház!…..
46Laca 2016.11.01 11:40:27
Az előző videót csak azért dobtam gyorsan be, mert nem sikerült elkészülnöm azzal, amit terveztem; ez a videó viszont tényleg jó, úgyhogy inkább ezt nézegessétek: a Nyírvidéki Kisvasutat örökítették meg a keskeny nyomtávú videózás bajnokai (ez nem gúnyolódás, tényleg nagyon szeretem "kopaszhaj71" és…..
Hat évvel ezelőtt morogtam egy sort amiatt, hogy a város egyik leghangulatosabb panoráma-lelőhelyén a nagy büdös semmi fogadja a legalább minimális civilizációra számító érdeklődőt. Régen BKV-busz járt ide fel, volt turistáknak való büfé, most viszont maximum pár elvetemült hegymászó biciklistát…..
A pozsonyi villamoshálózat egyik nevezetessége a várhegy alatti alagút. A 790 méter hosszú műtárgy közúti alagútként kezdte pályafutását: 1943-ban kezdték építeni, de csak 49-ben adták át; közben egy ideig óvóhelyként üzemelt. A gyalogosforgalom miatt a felső szakaszából…..
Az idei Múzeumok Éjszakáját - ahogy már említettem - monóban nyomtuk Mariannommal: csak egy helyre mentünk, Ferihegyre. Eredetileg a "skanzent" is meg akartam nézni, mert már évek óta nem jártam ott, de végül ott csak gyorsan körülnéztünk, mert a reptérlátogatás a tervezettnél hosszabbra nyúlt.…..
Szokásos - teljesen indokolatlanul - melodramatikus stílusomban már hetek óta azt várom, mikor kérdezi meg valaki, hogy "te most akkor abbahagytad a bloggolást?". Mivel ez nem történt meg, világos, hogy már mindenki rájött. És már megint én tudom meg utolsónak, pedig valaki korábban már levezette…..
46Laca 2016.08.17 21:27:25
46Laca 2016.08.19 14:32:14
@Hamster: Ilyet a világért se tegyél,nálam az ilyesmi dicséretszámba megy.
Én például zseniálisnak tartottam a Rapülők szövegeit,meg a bandát és a reklámszakmában,meg az ARC elején is volt pár jó dobása.
Emlékszem,abban az időben egy piros Seat Ibiza szponzorautóval járt,RAP-001 rendszámmal,az egyik oldalára az volt írva,hogy "Saját Seat",a másikra meg hogy "Seat Siet" . :-)
A múltkor még csak a gyalogoshidat "sirattam", azóta viszont elkészült a nagy mű. Nem tudom, autósként milyen, de gyalogosként, tömegközlekedőként eléggé visszásnak találom a változásokat. Konkrétan csak azért, hogy az aluljáróhoz odajussak (azaz még nem értem át a túloldalra), két zebrán kellett…..
Mielőtt maga is híres lett, Joe Satriani gitároktatásból élt: olyan későbbi nagy neveket tanított, mint Steve Vai, Kirk Hammett vagy Alex Skolnick. Amikor az alábbi jelenetet láttam, derült ki számomra, hogy nem azért lett sok tanítványa híres, mert nagyon sok embert tanított, akik közül a nagy…..
46Laca 2016.03.31 15:35:10
@Hamster:
Nosztalgiázni jó dolog,de naponta azzal iskolába járni nem volt élmény.
A kinti egyvágányú pálya miatt a piros/fehér botok cseréje a Lépcsős utcánál,meg a Műanyaggyárnál volt még emlékezetes.
Tegnap délután még úgy terveztem, hogy az éjszaka folyamán összerakom az aktuális budapesti életképes oldalt, és a publikussá tételt ma kora délutánra időzítve meg is osztom veletek. Ehhez pár képet még át kellett volna méreteznem (a nagy része már megvan), pár videót…..
HamPLÓ Vízkereszt hóval 2016.02.12 18:00:00
Január elején két vagy három napra tél lett, még ha nem is 1987-es jelleggel - naná, hogy ki kellett mennem a városba meló után! Hatodikán - az utolsó üzemnapján - ráadásul a Fényvillamost is el akartam kapni, de nem a szokásos helyek egyikén, úgyhogy a Közbálnánál táboroztam le. Sajnos nem volt…..
HamPLÓ Kőcsipkék a ködben 2016.01.07 18:00:00
A szokásos Fényvillamos-vadászat során decemberben elakadtam a Kossuth Lajos téren: az Országház új díszkivilágításával amúgy se tudok betelni, most azonban a látványt még különlegesebbé tette a magasban gomolygó köd: A villamosok fotózáshoz kimondottan nagy segítséget jelentett a fényt ezerfelé…..
Nna, a múltkor hat évet csúsztam a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban készített képeim feltöltésével, ezt most ledolgoztam két és félre :) Rövid közlekedéstörténeti képmutogatás 2013 áprilisából: Ikarus 180-assal SzentendréreA Városi Tömegközlekedési…..