Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salis

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azzal, hogy a két vénséget behoztuk Rüsselsheimbe, és biztonságban tudtuk őket, ki is esett belőlünk a stresszrugó. Aludtunk egyet, és egy hete most először kezdődött úgy a nap, hogy „majd valamikor elindulunk”. Ennek megfelelően tizenegy körül startoltunk a…..
Három kilóért lehet jó gépet venni? Erre a régi kérdésre kerestem a választ, a saját szemszögemből. Mindenki tudja, hogy februárban kell motort vásárolni, mielőtt megjön a jó idő. Nekem is mondták, de nem hittem el - le is csúsztam a nagy üzletről, csak hogy a végén…..
salis 2011.06.09 20:15:37
Ritkán ajánlunk motoros témájú filmet – egyrészt kevés a nézhető, másrészt nem is vagyunk filmesblog –, de a klasszikus svéd tini romantika még a mi, fáradt olajtól megbüdösödött szívünket is meghatotta. A Svéd Love Story, vagyis eredeti címén En kärlekshistoria…..
salis 2011.03.30 21:02:02
@DJGABI: Zündapp, az biztos, de nem ks. Olyanom volt, ks80. 15 éve adtam el, abból tettem le a B-s jogsit.
Azóta is bánom.
A Jockey Journal fórumfelhőjében találtam ezt a kellemes építést. Tudom, hogy olvasóink nagy része semmibe veszi az egykori szocialista tábor gépeit, feleslegesnek tartja azok átfaragását. A látogatóink másik fele használhatatlannak, túrázásra alkalmatlannak és kényelmetlennek…..
Belsőség A legszebb pillanat 2011.02.27 12:00:00
Ez a poszt nem szól semmiről. Vagy mindenről, nem tudom.Az biztos, hogy a Dire Straits szerepet kap benne.Van pillanat, ami úgy beleég az ember agyába, mintha lézerbilloggal sütnék oda – általában a csúcspontok maradnak így meg, a rosszat törli az agy, mint anyáé a szülés…..
Belsőség Autót vettem 2011.01.22 08:00:00
És itt akár véget is érhetne mai posztunk, ahogyan véget is fog, ezzel a két szóval, valamikor, több ezer karakterrel később. Valójában - ha egy szerencsésebb, kevésbé korrupt és gazdagabb, saját tulajdonukkal jobban törődő emberekkel teli országban játszódik a történet -…..
Olasz autónak lelke van, mondják azok, akik a fura parajelenségek mögött a lelketlen gép egyfajta emberi megnyilvánulását látják. Szarul van összerakva, mondják azok, akik nem voltak vevők a gépi hisztire, vagy csupán sosem volt olasz autójuk. Pontosabban: kicsi olasz autójuk.Mert…..
Nyolcvanas évek vége, még berlini fal leomlása előtt. Lakótelepi panel-romantika, a házak közötti kitaposott, poros részen, ahol annyit fociztunk csak a por kavarog. Szombat kora este van, Marek barátomék ebédlőjében ülünk az első emeleti lakásban vagy négyen-öten.…..
salis 2010.11.24 20:16:18
@F/: egy világ omlott össze bennem, mindig azt hittem, hogy ez a csoda egy chevy blazer
A mostani mezőny legalább fele, de lehet, hogy a kétharmada nevetve lenne világbajnok a nyolcvanas vagy a kilencvenes években? Vélemények az azonos című írásunkról...
salis 2010.11.03 19:51:08
@Autopeti: szerintem jól beszélsz
salis 2010.11.03 19:54:49
  Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Mai cikkünk blogposztja...
salis 2010.07.01 19:38:57
@kovecsesa: Hát ne haragudj, nem magamra értettem....
1, naponta járok ott többször is, a városból kifelé tartó, főként külföldi átutazó kamion kb.2-300 m-es sort tart, eddig bármelyik napszakban, mikor arra jártam. Lehet, hogy akkor jártál arra, mikor még nem adták át teljesen és pl. nem működtek a lámpák.
2, mondd el a kamionosoknak, hogy ez tök jó és ők a hülyék, hogy egyszerűen nem tudnak (nem férnek) a sávjukban elfordolni.
3, biztos az is a kamionosok/buszok hibája, hogy sajna hosszúak, és mikor bent a csigában megfogegyet a lámpa és esetleg még egy ott van mögötte, akkor akinek zöldje van, nem tud elmenni tőle, mert ott áll, majdnem keresztbe a sávjában.
4, egy helyen biztosan rossz az úton a fölfestés, ami keményen megtéveszti az arra autózót, több helyen még nem vettem észre.
5, az sem egyszerű, ha 3/4-ed kört mész, próbálod tartani a belső sávot, jön a meglepi, először én is megszívtam, ugyanis képződik még egy belső sáv. Legközelebb már helyesen mentem, a sávomban lévő másik két autós nem.

Itt az a baj, hogy van aki tartja a sávot, mert megnézte, hogy kell, van aki nem. És ez konfliktus.
Zseniális rendezvénybe ráncigált bele Saly Balázs barátom. Évek óta piszkál azzal, hogy ide el kell jönnöm, de pár dolgot nem vett soha számításba: 1) kisgyerekes családos ember hétvégének minden perce arany; 2) újságírónak ritkán van magánideje, ha pedig szórakozni megy…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
Ausztrália sok idő után 2009.12.03 02:59:13
Hát először is minddenkitől bocsi amiért nem irtam.Minden nap kb fél 12 kor jutok géphez [ nekem délután fél 12 ,nem nektek] Most itt vagyok a suliba és bosszankodok mert ez a szar gép nagyon lassú.Végre van házunk.Kb az otthoni házunk kétszerese vagy lehet három.iszonyatosan…..
  Autókat írunk meg, amikről már senki nem akar, mert csak útban vannak. Fókuszban egy megfáradt Samara. Vigyázat, nem teszt! Vélemények azonos című írásunkról...
Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott…..
Ausztrália köv.írás 2009.11.09 21:17:00
Hétfő van és hétfő délután fél 1. Tegnap elött Zsével kipróbáltunk a vonatkozást és elmentünk Melbourne-be vagyis be a citybe, ahogy Szabolcs szokta mondani :D.Zsé kb. 5 percenként hívta Tam-ot hogy hol szálljunk le.A végére elég vicces volt,de fél óra alatt (jó lehet kicsit…..
Napjaink motorkerékpársportja a kifogásokról szól. Nincs pótmotor, béna a szerelő, nem tapad a gumi, rossz a beállítás vagy haragszik a gyár: a tehetség másodlagossá vált – babérkoszorú helyett kétes nemi identitást tükröző táskákkal és napszemüvegeben tündöklik az…..
A minap matattam valamit a garázs előtt, és átgurult hozzánk Capris, aki az utcában lakik, és valóban van egy hármas szériás fekete Ford Caprija. De kivételesen nem a Caprival gurult át, hanem ezzel itt:Egy eredeti Csepel BMX-szel. Akkor készült, amikor a Csepel még egy hatalmas,…..
salis 2009.05.28 23:33:48
@NGA: Anyás! Egy agyváltós, dobfékes telós bonanza! Volt ilyen gyerekkoromban egy srácnak. Ütött kopott volt, nehéz és rossz volt az agyváltója. Alig bírtuk tekerni. Ez volt a király, míg egy másik srác az olasz rokonuktól nem kapott egy ugyanilyet Atalában. Akkor jöttünk rá, hogy ez cdak koppincs! És ennek a koppincsa volt a csepel krossz!
salis 2009.05.28 23:37:53
@Kopi3.14: Nekem megvan, szinkronnal!XD
salis 2009.05.28 23:51:53
@don kartács: Bizony-bizony, csak szarabb!!!XD
  Cikkünk tanulsága: a legkisebbtől a legnagyobbig bármi lehet jó női autó, csak jól kell tudni hordani. Smarttól GMC Yukonig mindenféle szerepel a tesztben, csak győzzék olvasni. Vélemények az azonos című cikkünkről...
salis 2009.02.19 21:39:26