Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koppanyi

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen beleszerettem az általam elkészített kajáim posztolásába. Itt egy újabb, amit most közkinccsé teszek. Eleinte csak az volt a tervem, hogy majd a szabadnapjaimon kezdek kotyvasztani a konyhámban, de ma este, munka után hazaérve rájöttem, hogy megint nem ettem semmi normálisat napközben. A…..
koppanyi 2021.08.28 21:51:52
@krobash: köszi, hamarosan kipróbálom!
koppanyi 2021.08.28 23:01:06
@krobash: Megnéztem, de ott is a "közben" szócska zavart össze. Nem volt világos, hogy a kenyereket előbb meg kell-e sütni és utána adni hozzá a tojáslöttyöt majd úgy is megsütni, vagy egyszerre belerakok mindent a serpenyőbe és úgy sütöm meg meg kenyerestől-tojásostól oszt ennyi...
koppanyi 2021.08.29 10:05:07
@krobash: köszi, így lesz!
A sok csapást megélt magyar szinkron egy újabb pillérét veszítette el a közelmúltban. A koronavírus fertőzésben elhunyt Vass Gábor a szinkronszakma legfoglalkoztatottabb színészei közé tartozott. Valójában nem erre a pályára készült, csak miután többek közt Mécs Károly is felfigyelt rá egy…..
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
A becsületes ember keményen, sokat dolgozik, és keveset keres.  Legtöbbünk fejében olyan mélyen gyökerezik ez a meggyőződés, hogy semmi esélyt nem hagy elfogadni a kevés és könnyű munkával megszerezhető magas jövedelmet. A korábbi bejegyzésekben többször elsirattam én is a rendszerváltás utáni évek…..
koppanyi 2012.07.12 00:24:44
Ne haragudj, de miért kéne hanyatt dobnia magát bárkinek is egy "internetes üzlettől"? Kedves Pénzkereskedő, szerinted hány ilyen repked a virtuális térben? Mindegyik gyors profittal kecsegtet és érdekes módon mind toborozni akar, legyen az internetes kaszinó vagy valami más kérészéletű gyorsprofit "pénzgeneráló". Mert ők is egytől-egyig az emberi kapzsiságra apellálnak, hisz ki ne szeretne kevés munkával, biztos jövedelmet, nulla kockázattal. Ezek nem egyedi, rendkívüli lehetőségek, inkább tucatígéretnek számítanak manapság. Csodálkozol, hogy ismerőseid legyintenek vagy udvariasan kitérnek az ajánlatod elől? Természetesen a toborzónak is van külön linkje, ami előnyös számára (bónusz), ha arról regisztrálnak, szóval általában nem szokott egészen önzetlen lenni a segítség. Ha tévedtem, és ez az üzlet egy az ezerből, amely nem ilyen, úgy megkövetlek.
Gondolom ismerőseid élőben is feltették már ezt a kérdést: ha ez olyan jó és olcsó befektetés, miért nem a tulajdonosok invesztálnak bele mégtöbbet? Mi szükségük van rám, Kis Pistára, hogy lefölözhesse a profitot?
És nyilván azt is megkérdezték, Te miért foglalkozol ezzel főállású forex-kereskedőként. Vagy nem bizonyult olyan hatékonynak a kidolgozott szisztéma? Annak megismerése, elsajátítása önmagában már nem segíthet a munkanélkülivé vált baráton? Bízom benne, nem a több lábon állással fogod indokolni ezt az új netes aranybányába való invesztíciót, mert ennyi erővel TV Shop-os porszívó vagy MLM ügynöknek is elmehetnél a meggyőzőerőddel, hiszen ott is csak eladni/beszervezni kell embereket. És az a szomorú, hogy munkájuk elvesztésével sokan tényleg belekényszerülnek ezekbe...
FASZKIVAN! blog Pillanat 2011.09.29 15:54:00
Egy 16 éves fiú külföldre utazott. Mikor visszajött, a repülőtéren Édesanyja örömkönnyekkel várta. Átölelte a fiút olyan erősen, ahogy csak tudta, mert nagyonhiányzott neki. Erre azt mondta a fia: „Mama, tudom, hogy szeretsz, deblamálsz engem, ha ennyi ember előtt…..
Geekblog Transformers 3. 2011.06.28 14:15:00
Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu…..
koppanyi 2011.06.30 01:02:28
@doggfather: Úgy látom, leperegnek rólad az érvek. Fogalmam sincs mire alapozod, hogy az avatar történetileg gyenge. Sem a rekordbevétel, sem a 8.2 pontos értékelés nem igazolja a teóriádat.
Vagy annak idején a hasonló népszerűségnek örvendő mátrixot is csak a látványért nézte meg mindenki? De akkor miért bukott meg a folytatás?
koppanyi 2011.06.30 01:08:58
@ap: egyetértek, ha valaki elsősorban a látványra szomjazik, arra jó a mozi - minél szélesebb vászonnal és 3d-vel.
Sajnos nekem ennél több kell...
koppanyi 2011.08.17 20:33:19
@Shockwave: Hűűű, ez a téma még él?
Igazad van, tényleg nem néztem utána, miért függesztette fel a Semic a Transformer(s) képregények kiadását.

Azért csodálom, hogy 33 évesen még most is jónak találsz akár csak egyetlen Transformers alkotást. Itt az alaptörténettel van ultra nagy gáz, és abból már sok jó nem sülhet ki.
hogyvolt VV4 - 4X52 2011.02.05 15:00:00
A mai posztot szívem összes szeretetével Holabög Rémnek ajánlom, aki miatt nagyon igyekeztem, hogy már reggel kinn legyen a poszt, de a technika ördöge betette a lábát. Így igazzá vált, amit jósolt: "lófasz lesz itt reggel, nem poszt!" :) Remélem a tegnapi összefoglaló…..
Nincs már új a nap alatt – hogy is lehetne? Egy több milliárd dollár értékű franchise tulajdonosai nem az utolsó felvonással fognak kockáztatni. Minden be van biztosítva, minden ki van találva, minden meg van csinálva, ahogy azt kell, a Halál ereklyéi egy abszolút tudatosan…..
koppanyi 2010.11.22 21:22:32
@dancegirl26: Kiscsibém, ha egy középkorú színészről lenne szó, ott akár 5-6 év diferencia sem lenne feltűnő. De esetünkben egy fiatal felnőtt, aki külsőre sem néz már ki tinédzsernek, adja el magát egy 17 éves gyereknek.
Remélem, így már érted, mert ennél szájbarágósabban nem tudom leírni neked.
koppanyi 2010.11.22 21:29:28
@Monsanto: Csak mint írtam, itt az a gebasz, hogy ordít róla a valódi kora.
Jó kis felelősséggel kapcsolatos helyzetet küldött be Balázs, ami persze számára kevéssé jó, mert neki át is kellett élnie. Szerintetek a lenti esetben ki a baleset okozója? Az alábbi eset szeptember 21-én délután történt meg velem Budaörsön. Egy Renault Espace 3-at vezettem,…..
koppanyi 2010.11.14 18:08:39
@flimo13: de igen. ha a külső sávban állsz meg, akkor is kell indexelni jobbra. lásd buszok a buszmegállónál.
Ha már ennyire nézettségcentrikus a hét (ez van, ha egyedül maradok a gépnél), akkor még egy érdekességre érdemes kitérni. Az NCIS ismétléseinek pénteki sikerére gondolok. Nem elég ugyanis, hogy A férjem védelmében-t hátra szorították az NCIS már leadott epizódjai, de egyre…..
koppanyi 2010.09.18 11:59:41
@kicsike viktorka: aztán mégis mi az, ami kiverte nálad a biztosítékot a hozzászólásában? az x lábú, a 80 éves vagy a nyálgép esett rosszul?
koppanyi 2010.09.18 12:26:39
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt állásinterjún voltam az egyik mobilszolgáltató cégnél. Kiderült a helyszínen, hogy 2 órát kell ott lenni, és ez csak az első forduló. Bemutatkozással kellett kezdeni, a többiek előtt,több, mint tízen voltunk. Majd következett 5!!!! teszt: - Az…..
Modorosblog A Mi házunk 2010.08.30 07:00:00
-Na, hát Ő lenne az.-Óriási, nagyon tetszik, fantörpikus... Szuper környéken van, harminckettőért errefelé ez ingyen van. A kilátás is gyönyörű: Omszki-tó, falu közel, de mégis csendes, minden. És nincsenek indiánok.-Dáviddal mi is így gondoljuk. Körbenéztünk, de itt…..
Egy jó kis ingyenes térkép jelent meg a Király utcáról a napokban, amit a Tourinform irodákban és az utca boltjaiban lehet beszerezni. Szerintem remekül néz ki, jó ötlet ez a tematikus utca is - bár ha már dizájn, akkor kár, hogy pont a Zeneakadémia szuper dizájnos eneteriőrje…..
koppanyi 2010.07.30 21:31:36
Sziasztok!   Elmesélek valami vicceset. Utolsó körön voltam egy nagy (értsd hatalmas) multi cégnél, ahol külföldi közvetlen leendő felettesemmel beszélgettem angolul egy órát, olyan témában, amiről már az elején közöltem, hogy nem vagyok benne egy géniusz, rá kell…..
Bulibeszámoló a Holdudvarból Június 19-én este rendezték meg az első Dallas estet a margitszigeti Holdudvarban! Kicsit kétkedve álltam hozzá először, mikor a barátaim felvetették, hogy töltsük a szombatot az „olajvállalkozók bálján”. Először az is eszembe jutott, hogy…..
koppanyi 2010.06.25 19:51:35
@redbandita: írtam róla egy cikket, ami így utólag talán kissé ömlengősre sikeredett, de úgy gondolom, azért jól összefoglalja a lényegét:
www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=93447
koppanyi 2010.06.25 19:59:42
@enbee: "con"? az mit jelent?
nem vagyok nagy supernatural rajongó, de ha itthon is lenne ilyen - az eredeti szereplőgárdával - arra én is szívesen elmennék.

szerintem az ilyen bulikon leginkább a rajongók tudnak jól szórakozni.
pl. engem egy szex és new york összejövetel nem tudna felizgatni...
Néhány év alatt a pólókonjunktúra is leáldozott, ezért új üzleti lehetőség után kellett néznem. Akkoriban a használtautó piacot még erősen a kereslet dominálta. Elmúlt már az idő, amikor 10 évet kellett várni egy új Ladára, és három évesen drágábban lehetett eladni, mint az új ára, de kevesebb autó…..
A Filmdrunk.co-om találtuk ezt a fasza kis mashup-trailert, amiben a nyár legnagyobb slégereinek ígérkező filmeket gyúrták össze egy, természeténél fogva totál értelmetlen előzetesbe. Tavaly is volt ilyen, az is jó volt. (A filmek: Inception — Iron Man 2 — Robin Hood…..
koppanyi 2010.04.29 18:16:26
@sixx: akkor a Vasember sem nyári film basszameg. még csak tavasz van...
FASZKIVAN! blog Hírdetőtábla 2010.03.13 00:07:00
Gyerekkoromban sok időt töltöttem vidéken. A nagyszüleim Debrecen mellett laknak egy kisvárosban. Egy időben jártunk kamillát és gombát szedni, majd később biciklivel jártam horgászni a kanálisok partjára, ahová a nagyszüleim közül valamelyik mindig elkísért, hogy ne…..
Mondd meg nekem, mit szeretsz csinálni! Ne azt mondd, hogy tévézni! A vasalás sem jó, az munka. Olvasni, az már egy fokkal jobb, de tudom, hogy kreatívabb vagy ennél. Mondjuk, hogy van egy szabadnapod, egyedül, vagy a családdal. Mi az a 10 dolog, amit szeretnél csinálni? Kirándulni? A…..
A múlt héten egy csúnyán roncsolódott fülcimpát kellett megjavítanom. Az srác egyik fülcimpája úgy megütődött, hogy az elkezdett sebesedni, és csúnyán elvékonyodott. A másik fülön is jól látható sebek vannak, amik az elvékonyodás ezen szakaszában már csak varrással…..
koppanyi 2010.02.02 01:10:14
@Seven666: elhiszem, hogy jó neked így. 20 évesen mindenkinek mások a prioritásai és sokat számít a haverok véleménye, akik hasonlóképpen előtérbe helyezik a polgárpukkasztást, mert azért az jó balhé. lehet, most még nem tudod elképzelni, de bizony az évek során változik az ember. a kirívó kinézet fokozatosan értelmét veszti, és fokozatosan háttérbe szorul. ehelyett fontosabbá válik a társadalom megbecsülése, ami a családra is éppúgy vonatkozik. már bocs, de hogy fogod elvárni a főnöködtől, a kollégáidtól vagy a gyerekeidtől a tiszteletet, ha ilyen a külsőd? mekkora súlya lesz a mondanivalódnak, ha látják hogy komolytalan vagy? sajnos ez van, az emberek kategorizálnak és lehet, hogy a barátaid egy részének idővel kínos lesz veled mutatkozni társaságban.

szóval szerintem gondold át, mennyire akarsz maradandót alkotni magadon...
koppanyi 2010.02.02 01:56:41
@Seven666: mindegy, hogy én mit gondolok, téged a társadalom nem a hozzászólásaidért fog bírálni, hanem a megjelenésed miatt és ebből von le következtetést mielőtt egy szót is szólnál. szerinted a fényképes önéletrajznak miért van jelentősége nagyon sok helyen? de egy sima állásinterjú is bukhat ezen.
nem látok lényeges különbséget. bohócnak öltözve is kilógnál a sorból, a tiszteletet ugyanúgy nem kapnád meg, hiába mondanád, hogy neked tetszik a keménykalap és a krumpliorr, és aki ezt furcsálja, az elmaradott.
koppanyi 2010.02.02 20:47:50
@Frucsasz, az őzikelány:
"Szerintem aki külső alapján ítél, az felszínes és értéktelen dolgokat hajszol"
és aki a külsőségeit helyezi előtérbe, mint valami divatmajom, az nem felszínes vagy értéktelen jellemvonás?

a fényképes önéletrajz kérése lehet diszkrimináció, ugyanakkor praktikus szűrő, mert a munkaadónak nem kell feleslegesen állásinterjúztatni olyan személyeket, akiket emiatt nem talál alkalmasnak. talán azért, mert egy "öltönyös" jobban passzol a cég arculatához és nem kell kiküldeni az irodából, ha komoly ügyfelek jönnek látogatóba. természetesen szalagmunkához nem szükségesek efféle kritériumok, de portásnak már lehet, hogy nem veszik fel akárhova. ezért írtam, hogy behatároltak lesznek a lehetőségei.

A bőrszínt és a származást ne keverd ide, azokat nem maga választja meg az ember.
[TKO] Párizs 2009.02.17 07:38:18
Hamarosan bemásolom a kézzel írt gondolataimat, de időm az most nincs. ..