Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyz

0 bejegyzést írt és 1589 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most…..
gyz 2012.04.20 20:42:50
@mavo: annyit akartam ezzel mondani, hogy emlékszem Pozsonyi akkori kijelentéseire.
gyz 2012.04.20 20:44:18
@jose maria padilla: neked a jose maria padilla a nicked, vagy így is nevezed magad?
gyz 2012.04.21 11:14:50
@tesz-vesz: nekem innen senki nem haverom, legalábbis nem tudok róla.
Azért írom ezt le, mert biztosan nem így lesz. (Ha le sem írnám, egyáltalán nem lenne. Csak a fejemben, mint egy gondolat-játék, és ugyan az is a létezés egy formája, de mivel nem manifesztálódik, azaz a láthatatlanban marad, olyan, mintha nem is lenne.)Szóval, ha én lennék a…..
gyz 2012.04.21 11:11:18
@MCock: ne végezz félmunkát, tett még hozzá, hogy a nagybetűs őszödi beszéded valójában igazságbeszéd volt.

aztán csodálkozz, hogy miért nem fordul senki az ellenzék felé, még akkor sem, amikor a kormány már gyakorlatilag bármit megtehet velünk.
gyz 2012.04.21 11:12:10
@gyz: tett = tedd
 „Sweden, a land where saying just about anything will get you into trouble” (via)   Valami fura drogot szedhetnek ott fenn, a skandináv északon a Svéd Királyságban: hiába a középjobb kormány, a több évtizedes szocdem rezsimnek köszönhetően még mindig fura…..
gyz 2012.04.17 11:34:28
@gyz: basszus, most látom, hogy ez a szerzőnek is eszébe jutott. Figyelmesebben kéne olvasnom.
gyz 2012.04.17 19:04:21
@soc: a gond ott van, hogy az írásban szereplő svéd megoldások ugyanolyan szélsőségesen idióta ötletek, mint az "asszony verve jó"-duma.

az embernek égnek áll a haja, amikor ilyen marhaságokat olvas

A nemek egyenlőségét határozottan vallom, az azonosságát viszont nem.

A koedukált vécével meg húzzanak már a picsába.
gyz 2012.04.17 19:43:36
@soc: és gondolod, hogy égbekiáltó és az állam által orvosolandó probléma, hogy nincs koedukált vécé, s ennek hiányában sérülnek a magukat semmilyen neműnek elfogadni nem akarók jogai?
  Több mint fél évezrede győzött a reconquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.  A világ egyik legjobb futballklubja – a…..
  Mink csak amolyan plasztik-monarchisták vagyunk, akik gyerekkorukban a közép-európai térkép határait igazították ki a megfelelő irányokban; és akiknek felnőttkorukban is eszükbe jut néha, milyen is lett volna, ha II. Ottó a királyunk abban a vérzivataros múlt században. Az…..
  A köztársasági elnök doktori címe körüli vibrálás igazi, minőségi kontenttel látja el a hazai politikabuzi szcénát. Eddig a Demokrata Kör produkciója tuti befutónak tűnt a Nagy Plágiumügyi Tartalomversenyben, de szerencsére akad olyan baloldali műhely, ami felveszi…..
gyz 2012.03.30 15:32:53
@politicus: ugye baromi nehéz felfogni, hogy egyszerre is lehet gyökér a kiskomcsi csóka, és szánalmas kapálózás ez az írás?
gyz 2012.03.30 17:59:24
@cafeluxx:

Minden doktori disszertáció nyilvános, hozzáférhető.
Hogy ki súgott, az más kérdés.

Súgója viszont minden valamirevaló médiumnak kell, hogy legyen.
  Tele lett a Facebook-falunk a Rakonczay Gáborról szóló hírrel, a fórumokon és mikroblogokon is ömlött a vele kapcsolatos okoskodás. A hír olvasottsági adataiból szerkesztőként azt láttuk: az azt elolvasók mintegy fele a Facebookon is ajánlotta ismerőseinek. Néhányan…..
gyz 2012.03.27 09:41:05
@DexterMorgan78/Séfbácsi:

rosszul gondolod. Magam is sportoltam/ok, régen komolyabban, ma már csak hobbifutóként.

A teljesítményt, amit a srác véghezvitt, kiemelkedőnek tartom

Ennek ellenére van pár dolog, ami érthetetlen a számomra.

1. nem vitt magával jelzőbóját, nem akarta, hogy kimentsék. Ez meg mi? Inkább meghal, mintsen ne evezze át az óceánt? Ez a fajta öncélú fanatizmus engem inkább taszít, mintsem tiszteletet ébreszt bennem.

2. Rekord. Hogyan akarja érvényesíttetni a rekordját? Én elhiszem, hogy végigevezte, de ez nem elég egy rekordhitelesítéshez. Ha azt mondom neked, két nap alatt elfutok Moszkvába, és Vecsés előtt eltűnök, majd megjelenek másfél nap elteltével Moszkva külvárosában, akkor nem valószínű, hogy hinnél nekem.

3. Pár hete Fa Nándor, a hajó tervezője azt nyilatkozta, hogy ez a hajó képtelen felborulni. Most pedig azt mondják, felfelé állt a tőkesúly.

Szóval a teljesítmény emberfeletti, de ettől függetlenül merülnek fel kérdések, és nemcsak azokban, akik fel voltak mentve tornából.
gyz 2012.03.27 14:33:36
@Vén Csataló: "On 2 June at 15:20 (UTC), the Brazilian Air Force, using an Embraer R-99A fitted with Erieye radar, found wreckage and signs of oil, possibly jet fuel, strewn along a 5 km (3 mi) band 650 km (400 mi) north-east of Fernando de Noronha Island, near the Saint Peter and Saint Paul Archipelago. Spotted wreckage included a plane seat, an orange buoy, a barrel, and "white pieces and electrical conductors".[55] Later that day, after meeting with relatives of the Brazilians on the aircraft, Brazilian Defence Minister Nelson Jobim announced that the Air Force believed the wreckage was from Flight 447."
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
"Ár érdeklődésre" - áll a Sotheby's oldalán, ahogy az a hasonló házak hirdetéseinél lenni szokott Titkos ösvények a kertben, pálmák, narancsfák, ciprusok, eukaliptusz, ókori görög és római büsztök a ballusztrád tetején, középkori ikonok, neoklasszicista…..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
gyz 2012.01.28 11:42:08
@bogancs: "az egykulcsos adó miatt mintha a születések száma is növekedésnek indult volna"

itt a "miatt" szó az, amit nem lehet bizonyítani, az ok-okozati összefüggést. Te sem tetted, és ez csapta ki a biztosítékot az épeszű embereknél.
gyz 2012.01.28 11:44:47
@gyz: helyesen: "vagyis az ok-okozati összefüggést"
gyz 2012.01.28 17:04:58
@bogancs: nehéz úgy vitázni, hogy láthatóan fogalmad sincs, mit írtam. Sebaj, megpróbálom a lehető legegyszerűbben.

Statisztikai alapon be lehet bizonyítani, hogy nőtt-e az adott időszakban a születések száma, vagy sem (mondjuk nem úgy, ahogy te tetted, de ez most lényegtelen.)

Azt azonban sehogyan sem lehet általa kimutatni, hogy éppen ez az adott intézkedés váltotta ki a szaporodási ösztönt.

A feltételes módod arra utal: mintha tényleg nőtt volna a gyerekvállalás.

És nem arra, hogy mi miatt nőtt. Azt egyféleképpen tudhatnád meg: megkérdeznéd a szülő nöket és a férjeiket az okokról.

ezt azonban se Matolcsy barátod, se te nem tetted meg, így az egész duma mehet oda, ahová való: a kukába
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
gyz 2012.01.20 10:22:22
@Csehszlovák Kém: talán ne döntsd el helyettem, mit látok át nehezen és mit könnyen. Hidd el, ha van két ország, amire rendelkezem némi rálátással, az Mo és Lo. Maradjunk annyiban, hogy tudom, miről beszélek, amikor a lengyel egyház befolyását jóval nagyobbnak tartom.

Költői kérdés, de azért válaszolok: nem, nem menne át könnyen. De ennek az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy Bartus egy elmebeteg, Palikot meg egy értelmes ember. A kettejük véleményét és személyiségét egy tető alá hozni végzetes hiba.

Palikot nem egy kis keresztény közösség katolikusgyűlölő fanatikusa, így értelmes érvei vannak, amelyek vitára, megfontolásra méltóak. Bartussal meg max. a pszichiáterének kellene foglakoznia.
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Hácsé barátunk remek írással örvendeztetett meg minket, aminek ráadásul számtalan törzsolvasó is rettenetesen örülni fog. A túlságos elpofátlanodás megelőzésére nem győzzük leszögezni, hogy továbbra is IMÁDJUK Miniszterelnök Urat, a ti pártotokat ellenben – nevezzék…..
gyz 2012.01.20 08:55:51
@.Pierre Bezuhov.: igen, gyakorlatilag teljesen lefedi a mandi kommentelő törzsközönségét. :)
Az Agra Kulturális Utazási Társaság hosszú évek óta szervez etióp túrákat. Az évek során kialakult kapcsolataink révén megpróbálunk első kézből információkat gyűjteni és közölni a szomorú hírek kapcsán annak érdekében, hogy megértsük ezen és hasonló esetek…..
gyz 2012.01.19 11:46:35
@TrueY: a hírek szerint saját szervezésben utaztak, nem irodával
Nem értem, hogy miről beszél Jávor Benedek.Miért ragaszkodik az LMP az önleszalámizáshoz? „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban”.A nemrég rendezett…..
gyz 2012.01.19 10:08:56
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

ez nem gyűlölet kérdése. Gyurcsány bement a Parlamentbe, fél óra múlva kiment, és elkezdett kurvára tiltakozni. Ellopta a show-t, és a jobboldaliak szemében tökéletesen hiteltelenné tette az akciót, a baloldaliak szemében pedig tökéletesen jelentéktelenné az elempét.

ügyes, igazi genyó húzás volt, a ződ srácok meg szembesülhettek önnön amatőrségükkel.
gyz 2012.01.19 11:00:55
@DillingerEscapePlan: ne röhögtesd már ki magad. Mráz Ágoston, korunk Rákai Fülöpje jól kiszámolta
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
gyz 2012.01.18 13:05:50
@ursus artos: ne röhögtess már, nem a formai követelményekről van szó, hanem a bolgár faszi írásának tükörfordításáról.

Ne nevezd már forráselemzésnek
gyz 2012.01.18 13:25:40
@Laarson: egy szemináriumi dolgozatnál is azonnali elégtelen jár annak, aki plagizál, úgyhogy vedd nyugodtan a fenti hsz-t is a maszatolás részének. Megvilágít egy területet, aminek semmi köze az alapproblémához
  Lemondott az LMP frakcióvezetői posztjáról Schiffer András. Egy parlamenti párt vezető tisztségéről való lemondás jó esetben hetekig uralhatná a címlapokat, csak hát mostanában olyan történelmi időket élünk, amelyben ez a hír csak egy kisszínes lehet a világban…..
  Hétfő előtt nem hittük volna, hogy ilyen kifejezetten jó hangulatú, lelkes, vidám tüntetést lehet tartani azért, hogy Szekeres Imre megint miniszter lehessen ebben az országban, de Orbán Viktor ezt is elintézte. Íme videó-összefoglalónk, amelyben megszólal Dániel Péter…..
gyz 2012.01.04 22:59:02
@evil overlord:

egyrészt: nem tudom, feltűnt-e, de nincs olyan blog, amelynek csak egyetértő kommentelői lennének.

másrészt: vannak, akik nem elkötelezettek egyik irányban sem (pl én), és vannak itt is, akiket szívesen olvasok. Aztán vannak olyanok, akiket csak esettanulmány gyanánt.
A magyar élelmiszeripar további pozícióvesztés elé néz, részben a "hard diszkontok" további térnyerése miatt, hiszen ott igen alacsony a magyar termékek aránya.A magyar élelmiszeripar az EU-csatlakozás nagy vesztese - fogalmazott előadásában Raskó György,…..
gyz 2011.12.03 11:29:51
@gyz: még vmi: Idén nyáron, a lengyeleknél 40%-kal olcsóbban adták a magyar görögdinnyét, mint itthon...
gyz 2011.12.03 11:34:58
@torró: magyar paprika magyar vegyszerrel jobb?

Nyírségi kertészet tulajdonosa mesélte. Uborkaszezon elején bemegy a néni, hogy neki ilyen és ilyen vegyszer kell, mert vmi megtámadta szüret előtt az uborkáját. Mondja neki a pasi, dehát néni, már késő van a permetezéshez. Mire a válasz: Nem baj, Pestre viszem az árut a piacra.
gyz 2011.12.03 18:41:17
@Modor Tibi: hülyeség, amit beszélsz, de legalább demagóg.

Nekem pl. fingom nics, hogy a cba mitől fideszes, de még emberrel nem találkoztam, aki ne a legótvarabb szutyok áruházláncnak tartaná, pedig van konkurrencia dögivel.

A Lidl meg jobb, ha vásárolsz, és odafigyelsz, meggyőződhetsz róla. Nyilván az sem a prémiumtermékek kincsestára, de vállalható.
December 4-ig még látható a Kiscelli Múzeumban a "Korszerű lakás, 1960: Az óbudai kísérlet" c. kiállítás. Pont a lakótelep szó maradt ki a kiállítás címéből, jelezve: itt nem egy dögunalmas panel lakótelepről van szó, hanem egy egyedi építészeti kísérletről. De mi teszi különlegessé ezt a néhány…..
gyz 2011.11.27 12:18:31
@Etniez: így, van, ahogy megtanulnak járni, egyből azt keresik, hol szipuzhatnak. Szabadidejükben meg a saját anyjukat verik félholtra.
A játszótereket meg felüti a dudva, és csak rozsdás vasszörnyetegként meredeznek az egykor vidám színekre pingált mászókák.

Ilyen ez a világ.
  Szinte napra pontosan 21 évvel a taxisblokád után ma ismét demonstrálnak a taxisok: fix, a jelenlegieknél jóval magasabb tarifát követelnek a fővárostól. 1990-ben a körülbelül 65 százalékos benzináremelés ellen tiltakoztak, most azért tiltakoznak forgalomlassítással,…..
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
gyz 2011.10.23 22:28:53
  Szóval az úgy volt, hogy a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség szombat délutánra tüntetést szervezett az Új Színház elé Dörner György igazgatói kinevezése ellen. Már csaknem két órája tartott az ordas eszmék bátor elutasítása, amikor egyszer csak…..
gyz 2011.10.22 22:46:33
@mavo: ilyen esetre ott a scroll
gyz 2011.10.22 22:49:36
@politicus: ok, hagyjuk.
gyz 2011.10.22 23:17:13
@politicus: "A politikai elfogultság már csak egy ilyen műfaj."

hat b+, ezt jo toled olvasni.
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..