Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ipanema

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrPara Fekete föld 2016.12.20 07:42:00
A holokauszt: múlt. Sőt, olyan múlt, aminek megtörténtét sokan tagadják. Ismerjük vajon teljesen, mi és miért történt a 40-es években Európában? És megnyugodhatunk, hogy soha többé nem fog hasonló történni? Nem hiszem. A holokauszt múlt és jövő. Miért? Mert ember embernek farkasa...
A Földközi tenger bezáródásáról szóló cikkek a bulvárba is áttörtek, több ilyen témájú írás jelenik meg rendszeresen a vezető hírportálokon, többnyire valamelyik nagyobb török, görög, vagy olasz földrengés után. Hangzatos címek alatt tűnnek fel borús jóslatok a térség jövőjéről. A Mediterránum…..
Tamás Gáspár Miklóst 1974 óta ismerem. Akkor jelent meg a Szövegek és körülmények című kötet, a pályakezdő erdélyi társadalomkutatók izgalmas tanulmánygyűjteménye. A fiatal filozófus nem sokkal később a magyarországi szellemi élet tevékeny részese lett. Tíz évvel ezelőtt meg is hívtam a csillebérci…..
ipanema 2016.11.04 06:09:06
@DFK: ez is, az is. Bal is, jobb is, közép is, Nem diszkriminálunk államilag pártállás szerint. Nem zsaroljuk ki a bojkottot a hirdetni kívánó magábcégektől. Stb. Nem olyan nehéz ez.
  Megválasztva. (forrás: Európai Parlament) Az Európai Parlament ma 422 igen, 250 nem szavazattal és 47 tartózkodással megválasztotta Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság következő elnökének. Az én szavazatom a 250 nem között volt., Miért? Elöljáróban szedjük össze…..
  Boross Péter miniszterelnökről hallottam egyszer, hogy az hogy a Hóbagoly gúnynevet ragasztotta rá a nép, voltaképp' dicséretnek is felfogható, mert arra utal, hogy ennél nagyobb vajat nem látnak a füle mögött. Nekem Bajnainál is ilyennek tűnik a Libás. Ugyan a Hóbagoly…..
ipanema 2014.04.26 19:03:24
@HgGina: Nagyon inteligens és bölcs hozzászólás egy lenyelésben bizonyára nagy gyakorlatú egyéntől.
Na, ez is megvolt, szüzesség oda, kezdődhet a felnőttkor, Kedves DK-s Barátaim. Jójó, lehetett volna szebb élmény is, de hát ez lutris dolog, lehetett volna épp sokkal rosszabb is, nemde. Ja, persze az Ásotthalmi Balhéról beszélek, dehát a fúrmányosabbak ezt már a címből…..
ipanema 2013.12.18 15:01:20
@08.szabogabor: Az a múltkori egy ugyanolyan kifakadás a részemről, mint ez a mostani. Kb ugyanazt is akartam mondani.Az, amit Kuncze mondott valahogy igy: harc, hogy a temetőben ki melyik sírhantot kapja.Az MSZP megpuccsolja Gyurcsányt Ásotthalmon, hogy Toroczkait juttassa hatalomra?! Hát tényleg normálisnak tűnik ez? Az MSZP csak netto ostoba. A DK detto: miért nem állítottak jelöltet együtt vagy külön külön.Rémisztő ez! Az országban több a Fidesz által megsértett ember mint a haszonélvező legalább 10:1 arányban és a nem Fidesz ilyen F ságokkal foglalkozik?!
Ál-pártfinanszírozási vita Gyurcsány és a Fidesz között, a magyar startup modell alapja a jó házasság, a zuglói birodalom visszavág és miért nem ragadt a sárba Ráhel cipellője? Mong Attila lapszemléje. Indul a választási kampány, megkezdődött az érdekvezérelt…..
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
ipanema 2013.04.01 18:42:46
@J.László: De, igen. Őérte is kár, kedves Laci.Én azt szeretném, ha ide jönni akarnának az emberek, nem innen elmenni. Ne minősitsd a zenéjét, hisze bevallottan nem ismered. De kár minden emberért aki innen elmegy. Ha nem y , nem vagy jó hazafi
ipanema 2013.04.01 18:46:40
@Püspök utcai gombaszedő: A nem- elvándorlásra viszont épithetnénk, nem? Néha egy kis önvizsgálat nem ártana. Ez az ország befogadó volt, korábban és most nem az. Ne legyünk rá büszkék. Egy mérsékelt, korlátozott és irányitott bevándorlás fennmaradásunk alapja. Minden bölcs ország ezt teszi. Nem csak az USa, hanem kanada is, Dél Afrika is, Ausztrália is, az összes dél-amerikai ország és még sokan mások ,ahol alacsony a belső népszaporulat. Ne vesd el ezt a lehetőséget, merga végén kevesen leszünk!
ipanema 2013.04.01 21:33:53
@percenként százhuszat verő gumibot: Kedves Gumibot ! nagyon sok módja van a zsidózás elleni fellépésnek. Jó, hogy Kertész Ákos példáját emlited. a kiközösítés, de legalább a társadalom elítélő véleménye egy ilyen nagyon fontos lehetőség. Kertész Ákos valami olyasmit mondott,hogy a magyar szolgalelkű nép. Erre jelentős felzúdulás jött, felháborodott levelek, sajtócikkek, sőt, fenyegető telefonok, levelek is. Na ez egy módja annak, hogy elitéljék azt,amit el akarnak ítélni. Nem kell akasztófa ,de még a nicked gumibotja sem. Elég ha a kedvelt emberek, mondjuk a politikusok, az éppen hatalmon lévő kormány tagjai vagy kormányfő, vagy az államfő, vagy egy polgármester úgy nyilatkozik, hogy ez nem tetszik nek. Ha pedig nem megy ilyen magasra a tiltakozás, akkor elég egy híres és szeretett színész, zenész, TV személyiség stb nyilatkozata. Ezek nem történnek meg, vagy ha igen, alibiből.( pl egy héttel az ominózus meccs után) Szóval Kedves Gumibot, ha akarod, van módja. Ha nem akarod, akkor nincs. De annak van következménye hosszú távon: jó embreket veszítünk el, és elveszitjük a világ tiszteletét is.
Az elmúlt hét elején újabb fejezet jelent meg a Bajnai Gordon visszatérését elbeszélő sagában. Schiffer András, a Lehet Más a Politika egykori frakcióvezetője adott interjút a hvg.hu-nak, amelyben több, a közvéleményt erősen foglalkoztató kérdésre is igen markáns…..
Kitörni - mármint a 6-10%-os kispártiságból. Nem ment az - utólag visszatekintve - karakteres Schiffer Andrással, és a mostani kongresszusuk után sem látszik a pálya. Annak ellenére, hogy sokaknak, sokunknak nincs most más választható pártja, még leginkább ők. De ez kevés lesz.…..
ipanema 2012.02.07 09:28:31
@trolololol: Kedves Barátom ! Látom szar ügyben igen jól tájékozott vagy. Nézőpont kérdése hogy mi az ami távozik. De hát legyen úgy, ahogy mondod.
Változtat ez a lényegen?
ipanema 2012.02.07 09:35:44
@rozsdapeti: Kedves Rozsdapeti !Környezetvédelem :igen. Energiahatékonyság igen, kevesebb vegyi anyag az élelmiszerekben igen, kevesebb CO2 a levegőben igen.
De nagyon nem mindegy milyen áron.
Csak olyan áron, ami nem keveseknek a luxusaként véd környezetet hanem a társadalom többségének.
Ha kevesen vannak jó le levegőn, ha a jó élelmiszer megfizethetetlen, ha a környezet kimélő energia túl drága,ha a vizierőmű környezet romboló a szélerőmű erdő pedig szép, stb akkor az nem jó zöld politika.
Ha viszont a zöld elitista akkor nem lehet tömegek vezérlő ereje sem .Nem igazi pártképző erő.Nem igazi mozgósitó erő. Ez a kettőség öli meg az LMP-t no meg a schifferi doktrinérség,ami az én izlésem szerint maga a környeztszennyezés
Tisztelt Miniszterelnök úr!A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy…..
ipanema 2012.02.03 09:02:38
@stim: Mindegyik ezt teszi, kedves barátom.
Sose felejtsd el a kurva is szűzlányként kezdte
ipanema 2012.02.03 09:19:26
@fq: Kedves FQ !
Köszönöm hogy "amúgy jó levélnek" nyilvánitottad dühös soraimat. A baj csak az, hogy semmit sem értettél meg abból, amit szándékom volt mondani.
Először is nem vagyok Gyurcsány-i demokrata, csak nagyon sok mindenben értem az ő gondolatait.
.De még lehet, hogy a végén az leszek. Ki tudja.
Én az egész ellenzéket kritizáltam, mert iszonyatosan bánt sőt bosszant, hogy a legbárgyúbb dumával állnak ellent az együttes fellépésnek az orbáni ámokfutás megállitásásra.
Az emeszpések balra mennének, a munkavállalók stb érdekeinek védelmében:Baromság. Kormányozni majd úgyis a tőkésekkel együtt kell sőt, mást mondok: a nemzetközi tőkésekkel, mert hiszen része ( kicsike része ) vagyunk egy nagyobb egységnek.
A Jobbikról nem is beszélek: olyan politikát hirdetnek meg,ami az országnak hatalmas anyagi, jólétbeli, erkölcsi veszteséget okozna, ha megvalósulna.
Milla- nekem egy nagy lufi, egy közhangulat-szelep.
4K- na az akkor meg mi e fene?! Egy szép szónoklat az Erzsébet hídnál.

Úgyhogy nem véletlenül írta ez a "gyurcsányi demokrata" ahogyan te látsz engem - hogy az egész ellenzék, beleértve a DK-t is le van szarva.
Orbánt legalább értem, ha nem is értek vele egyet
ipanema 2012.02.03 09:32:02
@objekt678:

Megengedsz neked egy magánvéleményt: oltári nagy barom vagy, ha azt hiszed, hogy mindenről a zsidók tehetnek.De hát ezt végig kellene gondolni,ami ugye egy kicsit fárasztó.Nem a zsidók miatt jöttek a mongolok, a törökök, az osztrákok. Nem a zsidók miatt vesztettük el a két világháborút.Nem a zsidók miatt nő most nagyra Kina vagy Korea..
Egyszerű válasz, de rossz válasz.
Haszontalan válasz. Cselekvési programként használhatatlan válasz.
De hát olyan jól esik tudni a frankót, ugye picinyem
Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Két kép meg még annál is többet. MTV Híradó fél nyolc vs RTL Klub Híradó fél hét. Az MTV vagy egy másik tüntetésen járt, egy másik Operaház előtt, egy másik tér-idő kontinuumban, vagy inkább a köztévé pár sarokkal elvétette a…..
Gyorsan az elején tisztázzuk: új választási rendszert nem azért kell csinálni, mert ezt a Fidesz mindent megváltoztatni akaró úri kedve, vagy a hatalmát bebetonozni szándékozó érdeke így diktálja. A tudtommal minden párt által üdvözölt alacsonyabb parlamenti létszámhoz kell…..
ipanema 2011.07.16 18:28:02
@Marco Aurelio: az angol javaslat is ez volt most a legutóbb de népszavazáson megbukott.Nekik a tisztán egyéni is jó.Stabilitás pártiak de az arisztokratikus hagyományaik miatt a nép ezt be is veszi
ipanema 2011.07.17 09:00:44
@tothh: sarkítás,( de úgy is mondhatnám a legfontosabb elemek megragadása) de pontosan kifejezi a valóságot.Én azt írtam ha ezt akarjuk,akkor ez, ha azt, akkor az a célravezető(bb). Én egyértelműen az egyfordulós listás mellett vagyok ( lennék) leszállított küszöbbel (3%), hogy minél kevesebb szavazat vesszen el.
Ha félünk az anarchiától ( kormányozhatatlanság ) akkor néhány jogszabállyal kevésbé kívánatossá tenném a parlament feloszlatása és a rendkívüli választások kiírása iránt iránti vágyat.)
Egyébként a a GYurcsány kormánynak nagyon erős választói felhatalmazása volt a parlamentben, és mégsem ment vele semmire, mert az ellenzéke sikeresen vetett be olyan eszközöket ellene,amivel legitimitását meg tudta kérdőjelezni.
A kétharmad ugyan átírhatja az alkotmányt,meg minden egyebet is, de ha utcai tüntetésekkel TV ostrommal, stb stb kellene szembenéznie, akkor ez a kétharmad is semmivé foszlana.
Tehát a parlamenti játéktér csak az utca ( ha úgy tetszik a forradalom ) premisszái között tud érvényesülni.Azon belül, és főleg azért hogy azon belül maradjon ) célszerű a választást minél nagyobb népesség igaz választási élményévé tenni, Ha sok a kimaradó, megnőnek a zavargások esélyei
A commentcom úgy tudja, hogy január 17-én reggel Csűrös Csilla vezeti a Kossuth rádióban a 180 percet. Ebből a műsorból függesztették fel a médiatörvény ellen élő adásban egyperces hallgatással tiltakozó Mong Attila műsorvezetőt.Meg nem erősített információink szerint…..
Az MTV őszi műsorstruktúráját nézegetve derült ki, hogy a nyár elejéig csütörtökönként este futott Kassza helyett egy Jelfogó nevű, új közéleti riportmagazin kerül képernyőre szeptember 16-ától az m1-en, Halász Zsuzsa, a KDNP volt szóvivőjének szerkesztésében és…..
Ahogy azt már többször is megírtuk, már május óta keresik a Tv2 új vezérigazgatóját. Az elején a Tv2 tagadta, hogy Várdy Zoltán helyett új embert szeretne megbízni a magyarországi ügyekkel a tulajdonos ProSiebenSat1, aztán július elsején a vezérigazgató mégis bejelentette,…..