Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schramjanko

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye két kimenete lehetett volna az ügynek: az egyik, hogy megnyitják a magyar boltot, de csak félszívvel és a szolgáltatás minősége messze nem lesz ugyanaz, mint az Egyesült Államokban. Ennek azonban nem sok értelem lett volna: ha már ennyit húzták, hogy az Apple beindítsa saját…..
Az elemzők is zavarban vannak, ha az Apple részvényeinek három százalékos hétfői erősödését kell magyarázniuk, látszólag ugyanis semmi sem indokolta azt. Már leszámítva, hogy számos Wall Street-i szakember szerint a társaság papírjai alul árazottak, tehát úgy általában…..
Walter Isacsson Steve Jobs-életrajzáról már volt szó korábban, hiszen ez az első olyan alkotás Jobsról, amit kifejezetten a vezér rendelt meg, és minden segítséget megadott az elkészüléséhez.A könyv végül elkészült, 448 oldalas lett, a háttéranyagot a Steve Jobsszal…..
Appleblog Megjelent a Lion pendrive 2011.08.16 11:02:00
Ahogy az várható volt, az Apple piacra dobta az operációs rendszer megfogható verzióját. A 69 dollárba, kábé 14 ezer forintba kerülő verzió ugyan több mint kétszer drágább az App Store-ból letölthető Lionnál, ráadásul akármilyen béna a sávszélességünk, még mindig…..
Bocs a Johnny Goldos kezdésért, térjünk inkább a lényegre: az elmúlt másfél hétben azt éreztem, hogy rohadtul égeti a laptop a lábamat munka közben. Nem nagyon töprengtem az eseten, vagy ha mégis, hát arra gondoltam, hogy a hideg miatt melegebb nadrágokat hordok, ezért tűnik…..
schramjanko 2011.08.02 12:17:26
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
schramjanko 2011.07.29 20:02:06
@HighFly: Basszus, akkor csak engem szopatnak, még mindíg semmit nem kaptam:-(
Fura egy történet. John Christman fejlesztő július 23-án vásárolta meg a Lionját 31.79 dollárért (áfával). Először frissített, majd inkább újratelepítette az egész gépet, mert nem működött rendesen a rendszer.Fejlesztőként bejelentkezett, és letöltötte a legutolsó iTunes…..
schramjanko 2011.07.28 22:22:04
@gergoke: 24 órán belül ígérik a választ. Nem egy nagy összegről van szó, és ha válaszra sem méltatnak több mint egy hete akkor mi a f@szra várjak?!
Kapott amúgy már valaki ilyen kódot?
Óriási lendülettel indult az OS X 10.7: nemcsak pozitív visszajelzésekből akadt bőven, de letöltőkből is, hiszen a legelső napon egymillióan vásárolták meg a 24 eurós operációs rendszer. Az 24 millió euró, 6,5 milliárd forint bevétel 24 óra alatt. Márpedig ez rekord:…..
Az Apple egy gyors frissítéssel készítette fel a Snow Leopardot, pontosabban a Mac App Store programot a közeledő Lionra, a Mac OS X 10.6.8 frissítés fő újítása legalábbis ez.Ezen kívül a Preview váratlan fagyása ellen is véd, az IPv6 supportot is supportálja, a VPN is…..
Korábban már szó volt róla, hogy perbe fogtak három Foxconn-alkalmazottat, mert azok hat hónappal a hivatalos megjelenés előtt információkat szivárogtattak ki az iPad 2-ről. Megszületett az ítélet: 12, 14 és 18 hónap börtön, valamint 23 ezer dollár kártérítés.A…..
Appleblog Mindent kibír az iPhone 2011.05.23 08:46:00
Balázs osztotta meg velünk ezt a történetet, ami tudományos módszerekkel igazolja, hogy az iPhone mindenható. Egy egész telet kibír a hóban.2010. november végén Kaprunban kezdtük meg a síszezont, remek társaságban. Elutazásomkor az akkor még 3 és fél éves kisfiam a lelkemre…..
Mondhatni egészen sajátos program megy most vasárnap este a thai tévében. Az összes csatornán. Bárhová kapcsolok, mindenhol ugyanaz a kép fogad. Felületes szemlélő azt hinné, ez most az időjárásjelentés, de nem, mert aki a hatalmas térkép háttér előtt áll az maga a thai…..
Jó Étvágyat!Vannak azok a napok amikor megkívánom a sültárút ebédre, mindenféle konvencionális leves-második kombináció helyett. Valamelyik nap Pécs felé autózva a „csodálatosan mozgalmas” M6-os pályán Paks magasságába fészkelte be a sültárú magát a napi…..
schramjanko 2011.01.03 21:20:14
Na kérem, egyre jobban hasonlítunk az Egyesült Államokra, pont nemrég írtam egy összefoglalót arról, hogy arrafelé milyen népszerűek az Apple Store-os üvegportálok, amiket rendszeresen betörnek, és rohannak az áruval, erre tessék:Az Andrássy úti iStyle kiállított iPadjét is…..
schramjanko 2011.01.03 21:11:52
@bali-axe: Ez kb. ötvenezer.
Fucsa című topicra bukkantam néhány hete az egyik thai fórumban. Top 8 - a legszebb thai férfiak. Ez a cím azért még nem hozott volna lázba, de ajánlóval kaptam a linket, így rákattintottam. (Itt a link, tanulságosak a thai kommentek is alatta.) A rutinosabb Bangkok Charlie…..
schramjanko 2010.11.08 17:21:33
@Bangkok Charlie: A parom szerint most mar atirjak a mr.-t annak, aki ,,cut finish" :-)
Regebben nem lehetett, de most ha visz a mütetet vegzö orvostol igazolast, akkor megy.
Hetek óta tervezem már, hogy ezt az ízig-vérig aktuális slágert bemutatom itt a blogon, mert annyit ment a thai tévéken és zenei csatornákon, hogy már Bangkok Charlie is kívülről fújja lassan. No meg azért is érdemes megismerkedni vele, mert ebben a régi és új keveredik egészen…..
schramjanko 2010.10.21 18:38:02
www.youtube.com/watch?v=f9q4zgv2Hs8

Ezt is rengeteget mutatjak a tv-ben. Meg azt hiszem az elsö piros-sarga összecsapasok utan kezdtek.
Kicsit propaganda, de nem lett rossz.
Egy kivételes alkalom, mert általában nem szeretek a szexturizmusról írni. Viszont sokszor említettem már, hogy ha a thai mosolynak vége szakad, akkor érdemes vigyázni, mert váratlan és szomorú következményei lehetnek. Az elmúlt években sikerült néhány utcai harcot…..
Ennél egyszerűbb már tényleg nem lehet az amerikai törvények szerint immár legális jailbreak, egyszerűen megnyitunk egy weboldalt az iPhone Safarijában, végignézünk pár töltősávot, és újraindítás, kábel, külön gép nélkül megvan a feltörés. Hol vannak már a custom…..
schramjanko 2010.08.03 20:32:22
@Antee: Nekem ugyanez:-( Manualisan sem tudom...
Egy piaci árus viccelődött velem néhány éve, hogy tudom-e hány évszak van Thaiföldön? Hát kettő, a meleg meg a nagyon meleg! Igaza volt, mert éppen áprilist írtunk, Songkran előtt, valóban bitang meleg, 40 fok feletti hőmérséklettel. De a viccet félretéve azért a meleg után…..
schramjanko 2010.07.05 21:59:19
@Bangkok Charlie: Chawengen tegnap este esett eleg sokaig.
Meg se tudom számolni, hogy hányszor reppent fel az álhír magyar lapokban, fórumokon, hogy átadták Bangkokban a reptéri gyorsvasutat és mostantól már nemcsak taxival vagy busszal lehet bejutni a thai fővárosba. Nemcsak a magyar sajtó gyakorta igencsak felületes munkatársai a hibásak…..
Na, ezt a kört legközelebb kihagyom, mert nem ment el az eszem teljesen. A régi Big C épülete mögött guggolok, alig néhány száz méterre a kiégett CentralWordtől. Lehúzódtam, mert farangként azért magasabb vagyok az átlagos thai katonáknál. Így most szabályosan körbevesznek az…..
schramjanko 2010.05.22 11:51:06
@-Virgonc-:
Ez tenyleg erdekes, mert a teveben majdnem orankent szakitottak meg a müsorokat, hogy a katonai vezetök elmondjak mi a helyzet, es az utcan törtent dolgokrol is mutattak filmet, kepeket zsinorban.
Éppen a bangkoki Motor Show-n végeztem este és a kiállítócsarnokból baktattam a sötétben a parkoló felé, amikor csak úgy, a szemem sarkából kisebb csődületet érzékelek. A földre leterített papírokat nézik, biztos valamit árulnak, mennék is tovább, de ha már itt vagyok,…..
Na jó, ha nem is múzeum, de kisebb kiállítóterem. Mindenesetre a dugóban jó darabig elnézelődtem a bangkoki taxiban, még akkor is ha ez elég nyaktörő gyakorlat volt. A taxi plafonja ugyanis szó szerint pénzzel volt kitapétázva, az első szélvédőtől a hátsóig. Láttam már…..