Regisztráció Blogot indítok
Adatok
disloc

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A keresztény kultúra megvédése ügyében nincs kompromisszum" Ezzel a címmel tudósított a kormány.hu Orbán Viktor (Isten kegyelméből magyar miniszterelnök) beszédéről. Ez Soltész Miklós államtitkár szerint magában foglalja azt is, hogy "Őrizzük meg keresztény szigetként térségünket" A keresztény…..
Mikor elkezdtem ezeket a napi emlékezetes eseményeket feljegyezni és tulajdonképpen a feszültség levezetésének ezt az ártalmatlan módját választottam, akkor azt gondoltam, hogy ezeknek a száma véges, és egy idő után nem lesz már tartalom, tehát volt a fejemben egy vég-dátum ezekkel a bejegyzésekkel…..
Csak mondom Kiképzés 2017.06.14 15:18:02
Tegnap ismét hátborzongatási gyakorlatot tartott az Echo Tv, a Híradójukban drámai hangon közölték, hogy titkos polgári engedetlenségi képzést tartottak radikális aktivistáknak. A sejtelmes részletekkel megtűzdelt hír olyanokat tartalmazott, hogy az esemény egy vidéki félreeső házban történt, a…..
disloc 2017.06.17 19:59:49
@hullajelölt88: Kerlek ne nacizz le. Nem adtam ra indokot.
A velemenyemet a baloldali diktaturakrol azokra a papirokra alapozom, amit a fiokomban orzok a baloldal es a felmenoim viszonyarol.
disloc 2017.06.17 20:14:16
@hullajelölt88: Amugy hidd el barátom, hogy a baloldalinak tartott értékeket nagyon sok , magát jobboldaliként meghatározó ember fontosnak tartja. Sőt ad abszurdum a baloldali és a jobboldali értékek ugyanazok. Az hogy ki bal és ki jobb, az attól függ, hogy a felmenőket magukat bal v. jobboldalinak valló gazemberek nyomorították. Ha az értékek alapján határoznád meg a politikai hovatartozásod, akkor gondolom te is a joszandékú rendes emberek pártját gyarapítanád, nem?
disloc 2017.06.17 20:17:32
@ZorróAszter: Igen, ez igaz. En csak azt akartam mondani, hogy a konkrét jogutód státusz egy komoly teher a baloldal egy jelentos reszet kepviselő párton... Sokkal kézzelfoghatóbb mint egy szellemi örökös címke.
  De egyedülálló nők és elvált asszonyok... ti is? Csak azért, mert élvezitek az életet és urambocsá' nem siránkoztok, amiért éppen nincs mellettetek senki? Avagy miért szembesülnek a nők ezzel az előítélettel olyan gyakran, ha a párkeresés nem éppen akadályoktól mentes útját járják? Azért,…..
Ildi (megváltoztattam a nevét) azzal kereste meg medvét, hogy nem elég, hogy az Isten megáldotta egy Magdianyus szomszéddal, de az ötletekből is kifogyott, hogy mit tehetne ellene. Nem irigyeljük, az egyszer biztos...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt MT!   Történetem nem is terror, inkább mentalitás és vezetői képességek hiányosságáról szól. Pályakezdőként kerültem ki a munkaerőpiacra. Állam- és jogtudományokat tanultam az egyetemen. S mivel…..
disloc 2016.05.31 11:22:21
Jemenben például már 9 éves kortól lehet törvényesen szeretkezni, míg Tunéziában ugyanehhez már 20 évesnek kell lennünk. Akadnak azonban olyan országok is, ahol a legális szexhez a házasság is kötelező. De mi a helyzet a világ többi részén? Forrás: Tumblr..
A mozi egy csoda. Elvisz egy másik világba, álmodozásra késztet, műfajától függően megnevettet. elgondolkodtat vagy elandalít. Még ma, a csúcstechnika korában is hat ránk a varázsa, amikor a különböző kütyüknek köszönhetően akármikor és akárhol megnézhetjük kedvenceiket. Rengetegszer temették már a…..
disloc 2016.03.07 19:52:09
Van a Facebooknak egy atlasza A Facebook is reklámokból él. Akkor szolgálja ki a reklámozókat legjobban, ha azok reklámjai azoknak az embereknek jelennek meg, akiket a reklámozó „megcéloz”. Ezért fontos, hogy a Facebook sok-sok információval rendelkezzen felhasználói…..
Jessie Nizewitz tízmillió dollárra pereli a Viacomot, a VH-1 anyacégét, mert a Dating Naked című műsorban a szerkesztők óvatlanok voltak, és kilátszott a pinája. Ami persze azért vicces valahol, mert a Dating Naked arról szól, hogy tökpucér faszik és nők randiznak, aztán meg…..
disloc 2014.08.22 14:52:50
@Ronald: Ha nem zsidó, akkor keresztény?
De az is lehet hogy a lány is zsidó, azért sajnálja nagyon a dolgot, mert végre sikerült összejönnie egy rendes zsidó sráccal, aztán nabumm.
Sőt, ha harcos ateista az illető akkor jól beperel téged hogy lekeresztényezted...

A harmincéves háború elkerülése végett:
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
A brutális apartheid és ami mögötte van   -kb- „Fehér személy az, aki megjelenésében nyilvánvalóan fehér ember benyomását kelti…!” A náci párt által meghozott nürnbergi faji törvényeken is túltettek azok az intézkedések,  amiket Dél-Afrikában foganatosítottak a…..
Jezsuita bloggerek Rorate reform 2013.12.06 22:07:48
Az adventi roráték megpróbálják az embert. A diákjainkat még inkább: kötelező szentmise hideg hajnalon egy fagyos templomban. Hol ebben az Isten? Gondoltuk, bevonjuk őket, amennyire csak lehet: felajánlási körmenet, sok-sok hívek könyörgése, csengetés, ministrálás, mindenféle.…..
disloc 2013.12.20 21:02:26
@Mikrobi:
Szerintem a mai liturgia kialakulásakor nem igazán volt villanyfényár a templomainkban, tehát egy rorate nagyjából sötétben zajlott. (Gondolom attól függően, hogy hol mennyi gyertyára volt pénz...)
Mostanában a vallások létjogosultságán morfondírozom. A velük kapcsolatos eddigi liberális álláspontomról lassan kezdek elmozdulni a keményebb vonalas ellenérzések felé - éppen ezért bennem is fokozottabban felmerül a kérdés, hogy, noha a vallások ma is az egyéni és társas…..
disloc 2013.12.12 13:38:05
@Brendel Mátyás:
"ezt nevezik ellentmondásnak. te csak kinyilatkoztatod, hogy az ellentmondásos hitek közül a te hited az igaz. ami elkötelezetlen gondolkodónak nem mond semmit."

Nem mondta hogy az övé az... :-)
disloc 2013.12.12 13:40:16
@Brendel Mátyás:
Az isten létének kérdése miért objektív?
Vagyis inkább az a kérdés,, hogy a tapasztalati és logikai úton nem megválaszolható kérdések lehetnek-e objektívek?
disloc 2013.12.12 17:37:38
@Brendel Mátyás:
Nem értem ezt a rombolás dolgot.
Melyik hozzászólásommal romboltam?
Tényleg kíváncsi vagyok rá, nem szeretek senkibe se belegyalogolni. Szóval légyszi mond el, hogy mivel vertem ki a biztosítékot, nem szégyen tanulni a saját hibáimból. ( és ez most komoly, NEM :-) )
Történt a napokban, hogy Izraelben egy válás során egy nőt a rabbinikus bíróság kötelezett arra, hogy metéltesse körbe egy éves kisfiát.Minden egyes elmulasztott napért 140 dollár büntetést róttak ki. A hírt sok nyelven megtaláltam (angolul, németül és franciául), tehát…..
disloc 2013.12.08 15:16:16
@Brendel Mátyás:
Hát a te istenedben én se hinnék...
Ellenben hagytam én már falnak menni a fiamat. Persze miután háromszor rászóltam, hogy rossz vége lesz ha jobbra nézve fut előre, meg hát tudtam hogy nem veri agyon magát a dologgal. És utána nem leb****tam, hanem megvigasztaltam.
Ugye van különbség?
disloc 2013.12.10 12:00:56
@Brendel Mátyás:
Kikérem magamnak, hogy azt gondolod, hogy úgy engedem falnak menni a fiamat, hogy van rá esély, hogy nyoma marad.
Azt is kikérem magamnak, hogy azért engedem, mert fárasztó szólni.
No de hagyjuk, mert már régen nem az eredeti témáról beszélünk egy döglött fórumon :-)
Szép napot mindenkinek.
Egy nő, ha elképzeli a szülés ideális körülményeit, akkor azt vagy biztonságban, egy bababarát kórházban vagy például otthon, saját környezetében, nyugodt körülmények között képzeli el, kinek-kinek ízlése szerint. Vannak azonban helyzetek, amikor ezek az álmok nem…..
disloc 2013.06.12 14:45:22
Egy két éve - ha jól emlékszem - az M3 bevezető szakaszán egy benzinkúthoz állt be a dugóból egy taxis. Ők sem értek be a kórházba. A dolog "pikantériája" hogy - tizensokfok volt éppen...
Csak azt a cikket találtam. A videó is jó...
www.blikk.hu/blikk_aktualis/o-segitette-vilagra-a-taxiban-szuletett-lucat-2006909

Otthonszüléshez kérdezném, hogy mi van ha komplikáció lép fel? Mondjuk olyasféle amikor anyukából ömlik éppen a vér? És kb. annyi idő van, hogy a csúnya kórházban a szülőszobáról kb. 10 másodperc alatt átlökjék szülőszékestől a szomszéd műtőbe? Mert ha két percet tökölnek vele, akkor meghal... Ugye azt nem lehet elintézni a dugó miatt a benzinkúton -15 fokban.
disloc 2013.06.12 16:19:13
@enpera: Azért ne bántsátok szegényt!
Nekem is vannak riasztó tapasztalataim a mai magyarról...
Csak azt hiszem vannak dolgok amiket eszem nem eszem ott kell átélnem. Vannak amiket meg elintézek otthon Pl. az epekövemet se tudom majd otthon kiszedni...
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
disloc 2012.08.18 00:23:58
@Dr Smit Plagius: egyebkent igen erdekes, hogy tortenelmi es sport nagyjaink kozot hany zsido, tot, olah, svab meg miegymas volt, mondjuk Matyas kiralytol a 48as hosokon at Hajos Alfredig.

Akik valami furcsa oknál fogva mind magyarnak vallották magukat.

Szerintem mind csúnya rasszista meg kukutyinigyűlölő volt, azárt akartak ilyen randa magyarok lenni.

EEvtársaak!
Gondóókozni!
Azért van, amikor azt kell mondani, hogy eddig és ne tovább, sőt ha lehet, eddig sem. Mit mondjak erre: Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, nincs összefogás. Ez nem minden kultúrában igaz talán, lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, mondjuk a skandinávoknál el…..
1981 óta a "medjugorjei történet" megosztja a vallási közösségeket; folyik a vita a világ katolikusai körében arról, hogy vajon Mária állítólagos "megjelenései", a hat "látnokkal" állandóan közölt "üzenetei" hitelesek-e. A háttérben…..
disloc 2010.09.22 08:58:37
A Mária jelenések nem-mindenképpen-tagadásának egyik alapja a természetfelettiben való hitünk. Ugyanis ha van természetfeletti, melynek része Mária is, akkor ne vehetjük el a jogát ahhoz, hogy a természetben valamilyen (bármilyen?) módon megmutatkozzék vagy akár abba bele is szóljon. S mivel természetfeletti ezért mi elméletileg képtelenek vagyunk természettudományos módon magyarázni.
Ezért nagyon bölcs az Egyház, amikor nagyon óvatosan bánik ezekkel a dolgokkal. Megjegyzem az Egyház által elismert csodák és jelenések esetében is azok elfogadása vagy el nem fogadása a személyre van bízva. Tehát nem kényszerítenek arra, hogy elhiggyem, hogy valamely, az Egyház által már elfogadott csoda megtörtént.
A "Mária hit"-tel leírt jelenséget én is kicsit furcsának tartom. (Ezen azt értem, mikor egyesek úgy viselkednek Máriával szemben mintha Isten lenne.) De mivel nem szoktam senkit megkérdezni, hogy akkor ezt a cselekvését most elméletileg hogyan is gondolja, nem mondhatom azt, hogy tuti biztos most Máriát Istenként kezeli, lehet, hogy csak a tiszteletét fejezi ki számomra furcsa módon.
A Katolikus teológiát meg nem tartom olyan szövevényes dolognak. Igazából negyon is logikus. Néhány alapelvre épül az egész. Ami miatt támadni szokták, hogy ezek megtartása alól nem enged kivételt. Ez lehet hogy azért van, mert TANULTAM dogmatikát, erkölcstant, egyháztörténelmet meg még egy kicsit többet is. De ha valaki hívő embernek tartja magát, vagy csak egyszerűen érdekli ez a dolog, az vegye a fáradtságot és olvasson el annyi középiskolás szintű tananyagot mint pl akármelyik Harry Potter könyv fele.
Ha így lenne, akkor talán mindenkiben helyére kerülne a Mária tisztelet is.
„Tudni akarom, mit csinált 10 napig! Nem kellett sokat győzködnöm. Végig sírva mesélte, hogy élete legnagyobb hibáját követte el.... akkor már tudtam, hogy baj van” – nincs annál bosszantóbb, ha riválisod, akivel barátnőd megcsalt, egy budai ficsúr, aki ráadásul…..
disloc 2010.08.16 16:51:09
@Piszok Alfréd:
Ha a szexuális aktus végetérne az ágyból való felkelésnél, akkor lehet hogy lenne valami abban hogy olyanm int egy ebéd.
Csak nem tessék elfelejteni, hogy a szexuális aktus elsődleges biológiai célja az utódnemzés.
És most tegye fel a kezét az, aki fel szeretné nevelni a kedves feleségének és egy fogalmadsincs kifiaborja bulis fickónak a gyerekét!
Capisco?

ps.: mert ugye 100%-os védekezés nincs, főleg félrészegen egy buliben, ugye...
Sziasztok! Egy nagy cégnél dolgozom, jelenleg még határozott idejű a munkaszerződésem. Elvileg 2 hét múlva határozatlanon leszek már. A véglegesítésem még mindenképp megvárom, de utána szeretném, hogy terhes is legyek. Viszont nagyon félek, hogy találnak valamilyen indokot,…..
disloc 2010.04.23 10:38:32
@Starlark:
Itt nem arról volt szó, hogy még a szülés előtt valahogy kirúgják az embereket?
Szerintem azon már senki nem csodálkozik, hogy xy visszamegy GYEDrőlGYESről és közlik vele hogy bocs de megváltoztak a dolgok és egy hónap múlva megkapod a felmondásodat. (Ugye ez a törvényes módja a dolognak.)
disloc 2010.04.23 10:46:58
@Reding Itell:
Király!
:-)
disloc 2010.04.23 10:53:14
@indapass2009:
Szerintem meg az a realitás, hogy azé a föld aki teleszüli. Ha nem te vagy az, akkor mejd más megteszi, téged meg vénségedre jól fejbe fog verni, mert az lesz a realitás hogy nincs rád szüksége.
Igaz egy cég vezetője nem fog globálisan gondolkodni, mert abból hóvégére neki nem lesz haszna.
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..