Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kifli007

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a bajnokság vége és érkeznek is a színvonal-emelkedés egyértelmű bekövetkezését szónokló tirádák. Ha szerkesztőségileg egy emberként nem is értünk egyet a javuló tendenciákról szóló mondatokat mantrázó MLSZ-vezérrel, vagy az örök optimista kispesti Hemy úrral, az…..
Két körrel a vége előtt még hat csapat hajt az ezüst és bronzfokozatra, és érik egy Siófok-Mezőkövesd csere. Vízilabdában az egriek a császárok, de a labdarúgóik már csak becsülettel játszanak a süllyedő hajón. Mivel a hajrában vagyunk a meccsek egy időben hét…..
A múlt hétvége a Győrről szólt, BL győztes lányok, BL selejtezős fiúk, eljegyződő álompár, mindenhez gratulálunk! Lent az Eger biztosan kiesett, de Vác ősztől talán így sem marad futball nélkül, mivel a biztos feljutóvá váló Felcsútnak sincs NB1-es stadionja. A hétvégét…..
A hétvégén bajnok lehet a Győr, de eközben mindenki a magyar foci warholi orvosi lováról, Ujvári Jociról, és az ő ollózós góljáról beszél, amit a megyekettőben vágott. Persze hétvégén nem lesz bajnok a Győr, de nem erről cikkeznek, hanem az Eger 25%-os részesedését 1, azaz…..
Vácon örülhetnek. Öt év múlva a nemzetközi porondon fog szerepelni a csapat, legalábbis John Marshall angol tulajdonos szerint. Magyarra lefordítva a nyilatkozatot, Mr. Marshall öt év múlva már nem lesz itt, gyengébbek kedvéért: 2018-ig kiszáll a bizniszből, mert (idézet a…..
Nehéz, krva nehéz beharangozót írni, mikor már csütörtök van és a kell szó, mint megvadult Véber Gyuri liheg a tarkódon. Ráadásul mikor az európai klubfutball schön, sőt már-már wunderbar, mikor a Fradi az igazi bohóckodásnak kikiáltott Ligakupa döntőjében lemosta a Vidit…..
Viszontlátásra! - mondta Szentes Lázár a keddi, siófoki összecsapást követően újságírói kérdésre.Távol álljon a blogtól minden rosszindulat a Bohócliga bármely törzstagjával szemben, de Szentes Lázár olyan nekem, mint Dömének az absztinens ember: egyszerre sajnálom,…..
Pár hete történt, azt hiszem, a 21. forduló előtt 1 nappal, hogy az egyik közösségi portálon észrevettem: Bastille kollega épp nagy erőkkel tiszteleg Bohumil Hrabal születésének 99. évfordulója előtt. Első szégyenkezési köröm után, hogy e jeles dátumot nagy Bohumil-fanként…..
Azt hiszem, egyes szálláshely kínálók a mai napig nem tudják elfogadni, hogy végletesen átalakult a piac. Olvasom, hogy "Nagy veszteséget jelent a szállodáknak a kuponozás, de hogy vendég legyen, mégis élnek a kuponos akciókkal." Olvasom, de egyre kevésbé tudom komolyan venni.…..
Kifli007 2013.04.05 01:28:12
Nagyjából 25-30 olyan komoly nagy szállodát tudnék mondani, aki az elmúlt egy-két évben ment csődbe, legfeljebb te nem hallottál róla. (Ramada Almádi, Mendan, Pólus Palace, Almássy kastélyszálló, Birdland, Európa, Szieszta, stb-stb.) A többieknél meg nézd meg, hogy változott az elmúlt években az ellátás színvonala, milyen műszaki állapotba kerültek a házak, hogy néz ki a textília vagy hogy úgy egészében hány szállodai alkalmazott vesztette el a munkáját az elmúlt években és rájössz, hol kompenzálják a szállodák az alacsonyabb bevételeket.

Az se stimmel teljesen, amit a lánc vs. egyéni szállodák témában írsz. Egyrészt nézd meg, hogy a becsődölt szállodák közül hány tartozott lánchoz. Segítek: egy se. Sőt, minden bajuk mellett még valamelyest nőni is tudtak a becsődölt szállodák bekebelezésével. Másrészt a magántulajdonú egyéni szállodáknak mindig sokkal több lehetőségük volt és van kreatív bevételszerzésre, illetve azok kreatív lekönyvelésére. Így náluk a siker vagy sikertelenség definíciója is egészen más, mint egy lánc esetében.

A kuponozással kapcsolatban annyi a lényeg, hogy tudni kell okosan használni, de ezt sajnos kevesen teszik, ami rossz hatással van a szállodák szempontjából a piacra. De ez természetesen nem a vendég, hanem a szállodások hibája. A vendég örül annak, hogy leértékelte magát a piac, a szállodások meg nem értik, hogy 80 százalékos foglaltság mellett miért termelnek veszteséget.
Robog a kék 139-es Ikarus, robog fel a Gazdagrétre, K. Dezső ül rajta, indokolatlanul. Leszáll a  végállomáson, orrát megcsapja a benzingőz. Április van, de a tavasznak még nyoma sincs. Szemben kocsmát szúr ki tekintete, és ha feltűnik egy kocsma egy ilyen történetben, hát…..
Kinézek az ablakon, mikor szerda este írom ezt a posztot, és még mindig hullik, még mindig esik a hó, nem akaródzik neki abbahagyni. Már nem szakad úgy, mint reggel, amikor 30 centis fehér lepelben kellett kitrappolni a villamoshoz a csöndes wekerlei utcákon, de a fűtőtest még mindig…..
Március idusához érve - bár még majd tucatnyi játéknap van hátra a bajnokságból - szigorúan monoton növekvő tendenciát mutatnak az ETO bajnoki címére feltett pénzösszegek a fogadóirodákban, hiszen a Rába partján két könnyű mérkőzést visszafogott játékkal sikerült…..
Egy híján a 20. fordulóhoz értünk. Az Albert stadion teltházas derbivel búcsúzik (ősi magyar szokás szerint nem utoljára…) a közönségtől, reméljük, a két szurkolótábor nem áll neki a bontásnak is. Az első az utolsót fogadja, „középházi” rangadók sorozatban. A…..
Hamarosan magyar a pápa, épülnek a stadionjaink, jönnek a románok és a Torghelle Sándoros bögrék is elég jól kopnak a fehérvári Liszt Ferenc utcában. Juhász Roland és Kádár is meghozta élete döntését és haza igazoltak egy-egy magyar sztárcsapatba. Tovább gyűrűzött a…..
Az újabb ledolgozós szombatnak hála tulajdonképp hétközi fordulóval zárul 2012-re a bohócliga. Lesz Siófok-Eger másodosztályú rangadó, nyugaton zöld –fehér derbi, a szerdai Diósgyőr-Honvéd „újrajátszása” és némi havas eső, ami talán még mifelénk sem okoz…..
Egyhetes téli felkészülés után máris folytatódik a szezon. A rövid alapozás alatt mi is kifutottunk az időből. Megkésve bár, de gyorsposzt a tippelőknek, a várakoztatás miatt, Queen slágerekkel esedezve a bocsánatotokért. Eger-Haladás A bentmaradáshoz hazai győzelmek,…..
In this autumn rain we're blessed with autumn skies - busongja Nick Holmes Paradise Lost igric a mikrofonba, és a nomen est omen-es című Grey daluk e két nyitósora bizony remekül példázza az NB1-fanatikok mostani érzésvilágát. Nem szeretem az évnek ezt a szakaszát, a…..
Most akkor az tényleg rendszer lesz, hogy itt állunk pénteken 11 magasságában, és még mindig nincs behari a 'biztoson? Nem, de van, hogy így alakul. Mondjuk az is igaz, hogy a behariból mára a tippjáték lett a lényeg, sokszor érezni, a munka dandárját kitevő (vö. kiszenvedett)…..
Élvonalbeli labdarúgásunk előző fordulójában új negatív rekord született: a magyar labdarúgás évszázados történelme folyamán először a Debrecenben megrendezésre kerülő Eger - Pápa mérkőzést mindössze 56 néző tekintette meg. Lépjünk túl az első felháborodáson,…..
Megmozdult a magyar foci színe-java a hétvégi forduló miatt. Pest északi részén az újpesti Lilla tüntetett, mert már több éve nem tudott bajnokságot nyerni. Bizonyos körök szerint az egybegyűltek szervezetét egy külföldi focigarcha támogat pénzzel és belga sörrel, Közben…..
Szerethető válogatottunk a négy nap alatt két meccset húzott be, és a remélt négy pont helyett úgy szerzett hatot, hogy az nemcsak minket, hanem talán saját magukat is meglepte, élén Szerethető Sándorbával, de ez most mind nem lényeg, mert egyfelől a másodikról Lotus írt közben…..
Vasárnap délután sportújságunk honlapját böngészve arra lettem figyelmes, hogy a szokásosnál is hevesebben záporozó klisébombák között cigánygyerekek potyognak valami ragyog az égbolton. Tovább fűzve a képzavart, nem is valami ragyogott ott, hanem valaki: Horváth Ferencnek…..
Ha a fenti mondat a Rómeó és Júlia második felvonásában hangzott volna el az öreg Capulet-től, akkor szegényebbek lennénk egy világirodalmi klasszikussal, ( Júlia viszont vélhetően gazdagabb egy Matyó-babával ha megfogadja az atyai tanácsot.) Nos a fenti mondat azonban ezúttal nem…..
A végtelen nem más, mint egy nyolcas, 90 fokban elforgatva. A hétvégén a nyolcadik fordulót tartják a magyar élvonalban, a lehetőségek pedig végtelenek. Mind a nézőszám, mind a színvonal emelkedése területén igen széles spektrum kínálkozik növekedés terén. A kérdés az,…..
Bárhogy hadakoztunk is ellene, tettünk meg mindent, hogy ne legyen így, négy évnyi stabil és kiszámítható működés után mégis begyűrűzött hozzánk az MLSZ-betegség, és benyeltünk egy kellemetlen koraőszi szervezési problémát, annak minden szövődményével együtt. Annyit…..