Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Országelhagyó

51 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Ez az év posztja! 2009.10.15 10:15:00
"Az év kapuja és bejárati ajtaja" - olvasom a Hörmann óriásplakátján, ami olyan szintű agybaj a maga nemében, hogy szinte semmi nem választja el a zsenialitástól. Hiszen ha lehet Év autója, Év tévéje, Év lakóháza és ki tudja még milyen díjakat osztogatni, miért…..
Irány Hollandia! A szemüveg 2009.04.25 09:34:00
    Szombat reggeli irodalom A szemüveg     - Szaladj föl a padlásra kolbászért!- mondta Édesanya, krumpli pucolás közben. - Indulok!- felelte a nyolc éves kislány. Haja két fonatban szaladás közben a vállát verte. Büszke volt vörös masnijára,…..
 Szombat volt a mi nagy napunk! Ellátogattunk Mezőtúrra, ami a férjem gimnazista éveinek helye volt. Már sok történetet hallgattam róla, most személyesen is megnézhettem a helyet. Nagyon jó volt egy kicsit kiszakadni itthonról, egy kicsit kocsikázni, kettesben lenni. Az…..
Irány Hollandia! A Föld napja 2009.04.17 10:26:00
 Föld napja Közeleg a Föld napja, mindjárt itt van április huszonkettedik napja. Emlékeimben ez a nap mindig különleges volt. Már általánosban is versengtünk, kötél húztunk, zsákban futottunk. Mióta felnőttem átértékelődött bennem a dolog. Már a…..
 Mióta elköltöztünk nem nagyon írtam a blogba. Pedig megtehettem volna, de egyszerűen nem ment. Én pedig nem erőltettem. A költözés óta kezdünk beleszokni az újba. Nem is annyira rossz, mint ahogy azt előre elképzeltük. Ami hiányzik, az a kettesben eltöltött idő. Mert ugye…..
  Születésnap és leltár az elmúlt egy évről Ma ünneplem a születésnapomat, életem során még csak másodjára esik egybe eme nap a Húsvéttal. Már reggel meglepik hada fogadott. Ahogy kinyitottam a pince ajtaját a kisebbik fiam a nyakamba ugrott, és már húzott is a…..
 Kétségbe esett szülők  Nemrégiben beszélgettem egy fiatal házaspárral, akik meglehetősen el voltak kámpicsorodva. A férj dolgozik, a feleség otthon van a kisebbik gyerkőccel, aki még nincs egy éves sem. A nagyobbik gyermek pedig a fiam csoporttársa az oviban.…..
Rég nem jutott időm írni a blogba, most egy könnyed post következik, mely nélkülözi a politikát, az életünket, szóval tényleg könnyed írás következik... A női egyenjogúság legjobb találmánya, szerintem. Most, hogy végre jó idő van a női ruhatárból előkerülnek a…..
Figyelem!Gyönörű tavaszi hétvége áll előttünk. A tőzsdék pluszban merevednek, mint a falloszok és a forint is keményedik. Szlovákia együtt érez és jó kofaként immár euróval készül is a bevásárló turizmusra. Felhívjuk a nem idegenszívű lakosság figyelmét, hogy Szlovákia…..
Lassan tisztul a kép a szocialisták és liberálisok (már amennyiben van értelme e fogalmakat az MSZP-vel és az SZDSZ-szel összefüggésben említeni) háza táján.Jelen állás szerint Bajnai Gordon miniszterelnök lehet, a szocialisták pártelnökét Lendvai Ildikónak, a frakcióvezetőt…..
 Napok óta zsákolok, dobozolok, szortírozok. Ma van az utolsó esténk itt, holnap este már a pincében leszünk. Reggel nyolcra jön a segítség, utánfutóval, és nekilátunk. Tulajdonképpen mindennek az összepakolása rám hárult. A férjem dolgozott, estére ért csak haza, akkor…..
Országelhagyó 2009.04.03 23:24:59
@www.hiszed-e.eoldal.hu/: Szerintem teljesen igazad van, én is megpróbálkozom azzal, hogy a jót látom mindenben, de néha ez eléggé nehéz feladat. De látom a pozitívumokat is! Hiszem, hogy minden okkal történik, bár nem teljesen úgy, ahogy te gondolod.
 Bajnai csomagja…   Előttünk a fekete leves, nagyon úgy tűnik, hogy Bajnai politikai öngyilkosságra készül. Az általa felvázolt tervek, melyeket ma küldött el a képviselőknek,- na jó csak az MSZP-seknek- és péntek délig kell szignójukkal ellátva…..
 A zsongás  Ma bár fárasztó napom volt egy kedves barát unszolására mégis rávettem magam egy kis tavaszi sétára. Még fagyit is kaptam, az idei elsőt, bár az sem biztos, hogy tavaly ettem ilyen jeges finomságot. A séta közben konstatáltam, hogy nemcsak engem kapott el a…..
 Bajnai? Amikor az  egész Gyurcsány lemondási mizéria elindult még azon a nézőponton helyezkedtem el, hogy hajrá, jöjjön egy új miniszterelnök. Amikor Bokros másnap bejelentette, hogy ő vállalná, akkor azt gondoltam: Ó, csak ezt ne! Aztán, amikor már azt mondta, hogy…..
Bréking nyúz! Megérkeztek az első gólyák hozzánk! Ma délután pillantottuk meg az első idei gólyapárt. Most már hozzák meg a tavaszt is! És, ha nem túl nagy kérés egy kis békét is országunkba!..
Irány Hollandia! Véradás 2009.03.27 16:26:00
 Véradás Ma délelőtt elmentünk vért adni. Nekem ez volt az első, a férjem már gyakorlott volt ebben. Már régóta szerettem volna véradó lenni, de valahogy sosem jött össze a dolog. Vagy nem tudtam elmenni, vagy épp beteg voltam, hasonló okok mindig jöttek, és pedig mindig…..
Tegnap befejeztük a pince felújítását! Elkészült a hiányzó fal lambériázása, lefestettük a csöveket, a kazánt és nagyon ütős lett! Ezüst színbe burkoltuk a rozsdás fémeket, melyeknek ettől egy kissé műanyag hatása lett. A takarítás is elkészült, még a nagy…..
 Egy óra sötétség a Földért Szombaton lesz a Föld órája. Aki fogékony az ilyen dolgokra gondolom már tudja, aki még nem hallott róla csatlakozzon! Tavaly mi is kipróbáltuk. Akkor jöttünk csak rá, hogy milyen furcsa is a mai világból egy óra sötétségbe menekülni.…..
 Hazugságok hálója Avagy ki Magyarország legnagyobb Pinocchiója? A magyar politikai elit szépítés nélkül hazudozik. Választási időszakban kiemelkedően. Gyurcsány beismerte a hazugságait az öszödi beszéd ezt bizonyítja. A mostani lemondása-na jó…..
Irány Hollandia! Különös reggel 2009.03.24 11:22:00
 Ma különös reggelre ébredtem. Egyedül a lakásban, gyerekek Nagyinál aludtak (hét közben ez nem szokott előfordulni, de tegnap különleges eset volt), a férjem elment dolgozni, én meg majdnem nyolcig aludtam. Ágyban kávéztam, és bár kint nem süt a nap, nem kapott el a…..
 Felfele lejtő vagy lefele emelkedő? Mi történik most az országban? A találgatások idejét éljük, spekulációk érkeznek mindenhonnan. Ki lesz a miniszterelnök? Miért tette ezt Gyurcsány? Ez most egy szimpatikus húzás volt, vagy csak a kapitány már tud valamit, amit mi…..
Irány Hollandia! 2009.03.21 20:37:00
A kis nyű kidugja a fejét a trágyából, és ezt kérdezi a mamájától:- Anyuci! Mi az a csodálatos kék felettünk?- Az, az ég, kisfiam.- S mi az a ragyogó sárga az égen?- Az a nap, kisfiam.- És az a pompás zöld körülöttünk? - Az a fű, kisfiam.- Anyuci, ha minden olyan csodálatos…..
 Az ország felbolydul, mi meg csak dolgozunk… Ma egész napunkat a föld alatt töltöttük. Csináltuk a dolgunkat, lambériáztunk a pincében. Egyszer csak csörren a telefon: Gyurcsány lemondott, nem mondott le,  csak bizalmatlansági indítvány… Csak kapkodtuk a…..
Mit lehet még lenyomni az emberek torkán? Gazdasági válság, megszűnő munkahelyek, ezeket mindenki ismeri. Akit elbocsájtanak munkanélküli lesz, most állást találni nagyon nehéz az országban. Mivel a magyar mentalitás meghatározó, a szomszéd tehene még mindig él, dögöljön…..
Országelhagyó 2009.03.21 09:35:36
@a_tom: Sajnos országunkban a munkaadónak olyan hatalma van, hogy bárkit meg tud kenni. Akárcsak a munkavédelmeseket, a tűzoltókat, mindenkit.
Az emberek féltik a megmaradt munkájukat, mert beléjük dumálták, hogy úgysem tehetnek mást. A példa, hogy mindenki korrupt, és az alapvető munkavédelmi előírások sem teljesülnek biztosítják a dolgozókat a munkaadó korlátlan hatalmáról.