Regisztráció Blogot indítok
Adatok
usererror

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel jelentjük, hogy az elmúlt héten múzeumi letétbe került az a Fortepanon tavaly közölt 100 éves sztereófénykép-gyűjtemény, amit Schoch Frigyes vállalkozó készített a 19. és 20. század fordulóján. A 670 darabos gyűjtemény a Fortepan második születésnapján került…..
Az ország legnagyobb biciklis szervezete, Magyar Kerékpárosklub arra kéri a budapestieket, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését. Az MKK honlapján megjelent közlemény szerint Budapest óriási közlekedési káosznak néz elébe, miután az…..
usererror 2013.06.19 13:43:33
@1,3,7-trimethylxanthine:
Szia, nem tudom, hogy kaptál-e választ a kérdésedre, de én a Keleti közelében lakok és van erre egy bejáratott utam.
Én elmennék a Rottenbillerig, ott dobnék egy jobbost, ez később elkanyarodik jobbra és Damjanich l esz belőle. Az első kereszteződésnél elmennék balra a Bajza utcára. Azon végig a Podmanicky-ig, ahol is az utca végén van egy aluljáró, amit én csak féreglyuknak hívok. Azon át tudsz menni egyenesen a sinek alatt. Ez a leggyorsabb módja szerintem annak, hogy átmenj a XIII kerületbe. A féreglyuk után végig egyenesen le tudsz menni a rakpartig. Ott dobsz egy balost a Margit híd felé, átmész, és elmész a bringaúton a lánchíd irányábe. Itt a bringaút elindul jobbra, a Moszkva tér felé. Simán mész felfelé és az odavisz a Moszkva térre. Vévig kis utcák, jól járatóak, biztonságosak. Remélem tudtam segíteni.
usererror 2013.06.19 13:45:48
Az elkövetők három raklapnyi hamis GDP-t akartak behozni az országba kelet felől. Az kormány szerint az esetnek nincs köze Orbán Viktor oroszországi látogatásához. A hátárőrök a záhonyi átkelőnél lettek figyelmesek egy orosz rendszámú kamion gyanúsan viselkedő…..
usererror 2013.02.20 10:51:11
@tobias2: Két cowboy beszélget:
- Te Jack, szerintem meghalt a feleségem.
- Miből gondolod?
- A szex ugyanolyan, de gyűlik a mosatlan
A budapesti tömegközlekedés történetében eddig nem nagyon volt példa arra, hogy a kerékpárosok véleményét kérdezzék arról, hogyan alakítanák át a várost. A Budapesti Közlekedési Központ biciklis kérdőíve viszont rögtön olyan kérdéseket feszeget, amelyek hazai…..
usererror 2012.10.04 19:49:37
@Grigorij: A végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó trollnak írt hozzászólásom 50%-át ezennel átruházom rád.
usererror 2012.10.04 19:51:11
@Grigorij: sebaj, én még akkor nevelkedtem, amikor a mosoly jelek helyett idézőjelet használtak. Most meg már az idézőjelet nem értik. Ezek a mai fiatalok.
usererror 2012.10.05 12:44:22
@Mr.Fish: Picit tiltakozom kell ezen a ponton, ugyanis nem szeretném, ha bárki az itteni hozzászólásokat az átlag magyar ember megnyilvánulásának tekintené. Be is toszna, ha ez lenne az átlag.
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
usererror 2012.09.10 18:59:07
@bandigyerek: Már ott tartunk, hogy tőle "nem sajnálnád a halált".
Egy kicsit sem volt rossz érzésed, amikor ezt leírtad? Mármint úgy emberileg. Nem akarlak megbántani, csak kíváncsi vagyok rá, hogy amikor a "Komment elküldésére" nyomtál, nem motoszkált benned valami fura érzés?
Kerékagy Ne légy állat! 2012.04.05 12:14:00
Ne bringázz a járdán! ..
usererror 2012.04.10 12:21:24
@Laci939: Teljesen igazad van, ugyanígy járok el évek óta és soha nem érzem magam veszélyben, mert mindenhol figyelek és az autósok is figyelnek általában, maximális respekt. Tök hálásak egyébként, mikor elengeded őket, vagy egy általuk beláthatatlan kereszteződésben intesz nekik, mert te ugye magasabban ülsz és látod az egész szituációt. Viszont emellett sajnos még arra is kell figyelni, hogy melyik autónak ég a lámpája, melyikben várakoznak, mert bármennyire is odafigyelsz, egy ajtó bármikor kinyílhat eléd.
A Parlament tövében államtitkári felügyelet mellett indítják a 2012 tavaszi „Bringázz a munkába” kampányt. Az öthetes versenyen szimbolikusan egy 100 fős csapat startol pisztolylövésre a Kossuth tértől, ahol Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is…..
Tegnap este véget ért az aktuális X-Faktor, amivel természetesen egyáltalán nem foglalkoztunk itt, a Lángoló Gitárokon, hiszen ez egy zenei blog, az pedig, bár talán ez nem mindenkinek nyilvánvaló, nem egy zenei műsor. Az X-Faktor tehetségkutatónak még eladható, de alapvetően egy…..
usererror 2011.12.19 21:05:16
@aranyláz: Pont ezek az előadók jutottak eszembe, amikor a műsort néztem. Tuti, hogy pl. Tom Waits-et az első körben kiejtették volna, habár korunk egyik legkarakteresebb fazonja és legjobb zeneszerzője.
Katalóniában évtizedek óta szokás azon morogni, hogy a madridi kormány lenyúlja a gazdag katalánok befizetett adóját, aztán ahelyett, hogy Barcelona környékét fejlesztené, iskolákat épít valami andalúziai putriban. Sajnos ez ma már a foci világában is igaz. Viszonylag…..
usererror 2011.04.14 17:30:47
@Belpo: Amennyire én tudom, Manu Chao átköltözött Madridba :)
Mert ennyire elbizakodottak. Gondolom, minden madridista látta már ezt a Barcelona városában napok óta futó kampányt, amiben Puyol, Xavi, Valdés, Busquets és Villa a tavalyi 5-0-ára utalva mutogat, a tenyerükre írott betűkből meg az "egységben" szó alakul ki. A mindenfelé…..
Meglepő döntést hozott kedden a fővárosi közgyűlés. A képviselők támogatták az előterjesztést, amely a Margit híd déli oldalán is kerékpárút kialakítására tett javaslatot.A Bőhm András, Lakos Imre, Katona Kálmán és Hock Zoltán által jegyzett előterjesztés célja, hogy…..
8ker Flashmob a Blahán 2009.09.16 17:28:00
Villámcsődület volt pár perce a Blahán: a Budapest korzó a Kerékpárosklubbal ideiglenes zebrákat hozott létre a Blaha Lujza téren, hogy ne csak az autósoké legyen a felszín,  a gyalogos meg le van terelve a föld alá... A tér négy sarkára kiállt egy-egy ember, festett gyalogátkelő-lámpával, és…..
usererror 2009.09.18 11:06:42
@blokkos: Az autósok meg csak addig állatok, amíg megközelítik az autójukat, aztán szerencsére beszállhatnak és onnantól persze mindenki más csak gyalog/paraszt.
Többek között ez a mentalitás az akadályozója egy élhető városnak. Amíg a tömegközlekedéssel, gyalog, vagy kerékpárral járók csak négerek, addig ez nem fog változni.
Kérdezhetném, hogy hány autós mellőzi azóta az autóját, mióta kiderült, hogy a gyereke asztmás, vagy egyéb légúti megbetegedésben szenved.
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
usererror 2009.08.04 16:26:27
@Imi122:
off:
Elég adót fizetek így is. Ha autóban ülsz, akkor lenézed az összes nem autóban ülő, vagy olcsóbb, kisebb súlyú autóban ülő humanoidot, mert nincsen olyan szekere, mint neked? Ezek szerint lúzer, aki tömegközlekedik, az meg pláne, aki bringázik, mert a meglátásod szerint "ezek", azaz mi, csak azért ülünk bringára, mert még BKV-ra sem telik. Eléggé nagy alfahím lehetsz ám.
usererror 2009.08.04 16:42:02
@apogany:
Persze, hiszen fizetik az adókat :)
Lassan kezd amolyan brazil szappanoperává válni a Coldplay Viva La Vida című szerzeménye körül kialakult plágiumos vita. Ugye eredetileg Joe Satriani perelte be az angolokat, hogy márpedig ők ellopták a If I Could Fly dalát, jó kis balhé lett belőle, de legalább Satrianit…..
In Memoriam Kultiplex HELYZET VAN! 2008.02.28 09:11:00
Nem indokolatlan az ordító nagybetű. Az önkormányzat ma reggel tucatnyi "munkatársával" (lásd még: verőemberek) egyszerűen megszállta a Kultiplexet. Azt is mondhatnám, hogy minden maradt a régiben, és akinek hatalma van, továbbra is maffiamódszerekkel dolgozik...
Az alábbi történet annyira abszurd, hogy akár igaz is lehet. Mondjuk azt a Homár nem fogja fel, ha vkit pofára nem akarnak beengedni egy szórakozóhelyre, az miért akarja mindenáron otthagyni a pénzét. Az meg végképp különös, miért megy vissza vki, miután megverték, hogy újra…..
1970. február 13. Történelmi dátum ez, hiszen akárhonnan is nézzük, ezen a napon született meg a heavy metal. Én először úgy 11 évesen találkoztam a Sabbath korszakalkotó első anyagával, de mivel a kalóz kazetta a második, Paranoid című albumot is tartalmazta, meg voltam róla…..
Az előző kispálos poszthoz néztük meg a zenekar honlapját, amin viszont komoly dolgok folynak, például kirúgták Mike dobost, aki kissé sértődött hangú bejegyzésben búcsúzik, aztán Lovasi tárja fel, hogy felmerült a zenekar feloszlatása, illetve Lecsó is csak a…..