Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varjuthu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
 „A rendőrségen ma a fiatalok pár év elteltével egymásnak adják a kilincset. Ma egy multinacionális cégnél egy áruházi kirakó is megkeres annyit, mint egy kezdő rendőr!”   Hortobágyi István, nyugalmazott rendőr őrnagy nyílt levele:…..
Jövő tavasszal kerülhet az Országgyűlés elé az a törvénymódosítás, ami – ha elfogadják – jelentős változásokat fog eredményezni a biztonsági őrök képzésében. A módosítást az teszi szükségessé, hogy nagyon sok a probléma a jelenlegi képzési gyakorlattal,…..
Sokan érzik úgy, hogy azok, akik a nyugdíjuk mellett dolgoznak elveszik a fiatalabbak elől a munkalehetőségeket.  A nyugdíjasok viszont úgy érvelnek, hogy nem örömükben, hanem kényszerűségből dolgoznak. E témával kapcsolatos levelek  - pro és kontra - : Levél-1:…..
varjuthu 2010.11.11 13:17:09
Kedves Kollégák!

Ez a foglalkozás (is) errol szol. Lássuk be , hogy ez egy olyan szakma, amihez nem kell tul nagy képzettség , nem sokéves tanulásrol, vagy befektetésrol van szo. Tehát egyeseknek ugymond' konnyu pénz, másoknal utolso szalmaszál, megint mások esetleg hivatásuknak is érzik.
Értheto azok elkeseredettsége, akik csalodottak, mert nem tudnak elhelyezkedni. De ne a nyugdijasokat, és egymást okoljuk. Ilyen alapon mondhatnánk azt is, hogy mit keresnek a szakmában a tulképzettek, (esetleg diplomások, ), mit keresnek a szakmában az u.n. gyorstalpalon végzettek, nyugdijasok, rokkantak, fiatalok, holgyek, stb.
Probáljuk meg tudomásul venni, hogy szines a paletta, mindenkinek helye van rajta, elfér itt a jo , a rossz , és a csuf is. Máshol, más szakmában is igy van. Aki eloszor kopogtat, azt veszik fel. Aki kevesebb pénzért is elvállalja ugyanazt a megbizást, az fogja megkapni.
És akinek jo ismerose(i) vannak, annak tobb a lehetosége, és azok jobbak is, mint az outsidereké.
Azzal egyutt, ha valaki szakirányban képezi magát, akkor nagy valoszinuséggel hamar el tud helyezkedni. És itt most nem csak a mindenféle kozép,felso, Bc, MB, testor, tobbmint testor, stb. tanfolyamokra gondoltam. Idegen nyelv ismerete, számitogépes jártasság, elsosegély ismeret, valamilyen speciális ismeret, mind-mind hasznos lehet. Persze, jo, ha "le van papirozva", és valoban mukodoképes. T. 1-sz. levéliro. Március ota arra várni, hogy majd csak lesz uresedés egy olyan szakmában, ahol az alapfeltételeket szinte mindenki teljesiti, az olyan mintha a lotto 5-osre várnál. (csak itt nem a fonyereményt fogod megcsipni). Valami lehetoséget mindig találsz, ha nagyon akarod. ( tobb kollégám is van, aki 100 kilométeren felul utazgat, hogy dolgozhasson ) Sajnos most ( néhany 10-20 éve) ilyen világ van. Ha irsz Edinának biztos O is tud tippeket adni, merre keresgéljél. (esetleg én is, ha irsz konkrétumokat) Udv, és fel a fejjel :):)
Két biztonsági őrt lőtt meg egy férfi Budapesten a XIII. kerületi  Váci úti Tescóban csütörtök este nyolc óra után.   A www.fn.hu beszámolójából megtudhatjuk, hogy  két férfi a hipermarketben vásárolgatás közben – az édességekből - eszegetett, ezért a…..
Gyakran találkozhatunk olyan hirdetésekkel, melyekben a vagyonőröket képző tanodák álláslehetőség ígéretével próbálják rávenni az érdeklődőket, hogy náluk végezzék el az adott tanfolyamot. S hogy aztán  mi lesz a megígért állásokból? Van, hogy semmi…. :(…..
varjuthu 2010.07.21 10:40:20
Sziasztok!
Konnyu ugy osztani az észt, amikor azt hisszuk, hogy mi nem vagyunk kiszolgáltatott helyzetben, és van állásunk. Ertheto, hogy aki régota keresgél a munkaeropiacon, az megkapaszkodik a bizonytalan, ismeretlen lehetoségben is. Mégis egy pillanatra gondoljatok bele: Nem csak a vagyonor szakmában ( de ott hatványozottan) hanem az élet szinte minden teruletén a haszonlesok, felelotlen igérgetok arra várnak, hogy egy-egy szerencsétlen, vagy csak johiszemu áldozatot találjanak. Még akkor is, ha nem tul jelentos nyereséget igér, mert a sok kicsi sokra megy. ( mondhatnék másik mondást is a verébrol és a lorol :) )
Tehát kollégák, és leendo kollégák! Ha egy álláslehetoség tul szépnek látszik, és azt papirokkal nem tudják megerositeni, csak szép szavakkal, akkor gyanakodjatok!. Ugyanigy, ha egy tanfolyam tuti álláslehetoséget kinál, és az onkoltséges, vagyis nektek kell fizetni, akkor legalább annyit elvárhatna a jelentkezo, hogy ezt szerzodésben rogzitsék. ( sajnos mostanában az irott szerzodésnek is csokkent a hitele, de legalább... )
Nem szégyen, ha erre rákérdeztek, vagy megprobáltok valami konkrétumot felderiteni, mielott befizetitek a tanfolyam dijat.
Pl. rákérdeztek a "szervezore", hogy a bizonyitványosztás után milyen lehetoségeket is kinál. Ha erre csak néhány cég nevet emlit, akkor azt le lehet ellenorizni egy telefonhivással, hogy van e éppen felvétel.
Sajnos a realitás azt igéri, hogy jelenleg a szakma telitett. Ha valamelyik vállalkozás uj munkerot keres, az meg tudja oldani a létszámerogondját a munkaropiacrol, ahol sok képzett vagyonor keresgél.
Más a helyzet (talán) , ha valamilyen "belso" tanfolyamrol van szo. Pl. egy vállalkozás indit vagyonorképzést, azzal a céllal, hogy egyrészt a tandijakbol (is) nyereséget termeljen, másrészt, hogy a tanfolyam ideje alatt alacsony orabérért u.n. gyakorlati ido alatt foglalkoztasson probaidos, gyakornoki, stb. aspiránsokat. Ilyenkor viszont kell valamilyen szerzodés, mert a szakhatoság szabályozza a vagyonor igazolvány nélkuli foglalkoztatást.
Vagyis, ha jelentkeztek egy tanfolyamra, és csak szép szobeli igéretek vannak, akkor ne sajnáljátok, hogy nem Ti vagytok a szerencsés kiválasztottak.
Jo (állás) vadászatot!

(egy szakmabeli, de HR-es )
A megbízók a válság miatt először csökkentették a vagyonvédelemre fordított pénzt, de  hamar kiderült, drága lett az olcsó, mert a gyengén fizetett őr gyengén dolgozik  - kezdte Német Ferenc  - Nem akadályozza meg a lopásokat vagy épp elriasztja a vevőket a…..
Levél: ”Tisztelt munkát keresők! Én 12 éve élek, ill.  dolgozom külföldön.  Ezt azért szeretném leszögezni ez elején, hogy jelezzem, hogy  nem amatőr zöldfülű, nem kezdő vagyok a külföldi munkavállalás terén! Szerintem az Expressz.hu oldalon  a…..
varjuthu 2010.03.13 12:50:13
Részben (és ott nagyon ) egyetértek . A hirdetések tobbsége, valoban lehuzos tipusu. Az valahogy ugy mukodik, hogy a kulfoldi elhelyezkedés esélyét megcsillogtatják, amennyiben elvégzed náluk a szukséges nyelv, vagy szaktanfolyamot. Persze jo pénzért. Aztán majd vársz, hogy legyen valami. És még mindig vársz, aztán majd elfelejted. Ha ilyen hirdetést látsz, akkor gondolkozz logikusan, és olvasni tudsz majd a sorok kozott.
1. Valoban szukség van e a munkaeropiacon arra a képzésre, amit neked ajánlanak. (a kedvencem a a légiutaskiséro tanfolyam, amihez nincs elozetes részletes orvosi vizsgálat, de szukséges az uszás készség vizsgálata, és gyorstalpaloban kiképeznek, persze nem egy légitársaság, hanem egy kozvetito iroda, méghozzá kulfoldon, hogy jo drága legyen :) )
2. Ha annyira biztos az elhelyezkedés , ahogy igérik, akkor miért kérnek elore mindenféle "pénzeket", holott a legegyszerubb megoldás lenne, ha a partnercég levonná a fizetésedbol. Neked is egyszerubb és konnyebb, nekik meg jovedelmezobb, mert a "kinti" fizetésed magasabb, tehát ok is jobban járhatnának.
3.Van e szerzodésetek, amiben van garancia arra, hogyha sikeresen végzed a tanfolyamot, vagy megfelelsz a feltételeknek, akkor tiéd a melo? ( ha van ilyen, attol még lehet kamu a dolog, de legalább papirod van.)
4. Csodák nincsenek. Ha tul szépnek igérkezik a dolog, akkor gondolkodj el azon, hogy miért kell hirdetni egy csodalehetoséget. :)

Azért ne add fel a kulfoldi elhelyezkedés lehetoségét!!. Az angol gazdasági helyzet nem annyira rossz. Most is lehet találni olyan melot, amire britek nem jelentkeznek. Nyelvtudás viszont tényleg szukséges ahhoz, hogy el tudd adni magad. ( a nyelvtudás azt jelenti, hogy beszélsz, olvasol, irsz azon a nyelven) Gondolj bele, hogy ha csak Kukákat szeretnél tologatni (elmondanám , hogy annyira nem is rossz pénzért ! :) ) akkor meg kell érteni, hogy mit mond a kollégád. Pl., hogy holnap reggel hol és mikor fogtok találkozni. És csak egyszer akarja elmondani, aztán legkozelebb majd szol a fonokének, hogy olyan embert adjanak mellé, aki érti is amit mondanak neki)
Ugyanez áll a mosogatásra, csomagolásra, takaritásra, stb.
És csak az u.n. segédmunkákrol volt szo, amik tobbnyire minimálbéresek. (ez most Angliában 5.80 £, abbol azért el lehet vegetálni )

Szoval NO Expressz, vagy csak kritikusan, de azért lehet még munkát találni .