Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manonegra

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ombudsman 2014 áprilisában fordult a Kúriához, és kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés rendelete azon rendelkezéseinek a megsemmisítését, amelyek hajléktalanmentes övezetté nyilvánították Budapest nagyobbik részét anélkül, hogy annak indokait jól körülírhatóan megfogalmazták volna. A Kúria döntött,…..
manonegra 2014.11.09 01:42:34
kedves kommentelők, ennyire nehezetekre esik egy keveset gondolkodni? egy az egyben átveszitek az embertelen állami propagandát, és gyűlölködve önként terjesztitek? nem a hajléktalan emberek szarják tele a budapesti parkokat, hanem például ti, a normális többség, amikor péntek éjjel részegen vándoroltok a hetedik kerületi kocsmák között, és épp a blaha virágágyása bizonyul a legelérhetőbb illemhelynek. nem a hajléktalan emberek szemetelik tele a várost, hanem ti, a normális többség, akik lépten-nyomon eldobjátok az italosüveget, gyorskajás zacskót, csikket és zsepit, ráadásul az építési hulladékotokat és az elromlott hűtőtöket a budapest melletti erdőkbe csempészitek. nem a hajléktalan emberek akadályozzák a közlekedést, hanem ti, a normális többség, amikor balra nézve jobbra haladva átgázoltok a másikon, nekinyomjátok a pocakotokat a másiknak mert le akartok szállni a buszról, vagy éppen óriásterepjáróval a járdára parkoltok a nagy diófa utcában. ráadásul ahogyan rutinosan átnéztek a hajléktalan embereken jártatokban-keltetekben, valóban békés privát szférát teremtetek a hajléktalanszállóhoz képest, ahol megverik és kirabolják őket.

jól működő rendszer? szabályok? normák? miféle együttműködést és alkalmazkodást tudsz elképzelni egy olyan rendszerrel, ami aktívan és mulasztással, cinikus kegyetlenséggel közreműködik az elpusztításodban? mindezt azért, hogy a normális többségtől bezsebeljen pár szavazatot, hogy a normális többség adójából ellopjon pár ezermilliárdot. a hajléktalan emberek élete éppúgy része a gazdaság és a társadalom működésének, mint a normális többségé. kedves normális többség, egészen biztos számtalan olyan tárgy van a lakásodban, amit olyan emberek munkája hozott létre, akik ma az utcán alszanak, vagy rabszolgaként élnek. kedves normális többség, a te fizetésed azért alacsonyabb, a te lakhatási költséged azért magasabb, mert támogatod, hogy másokkal ezt megtegyék. a hajléktalan emberek a normális többségből kerülnek ki. könnyen lehet, hogy te is leszel még hajléktalan, és veled is így fognak elbánni.

aki pedig nem képes megérteni, hogy az emberi méltóság milyen alapvető elemeiért küzd ilyenkor a tasz, aki nem tudja, hogy nem csak ezért küzdenek, hanem igazi megoldásokért szintúgy, aki politikusok propagandaszövegeit írja le saját véleményeként – t.i. „azért küzdenek a liberális (ez is milyen hülyeség, nem liberálisok) jogvédők, hogy az utcán fagyjanak meg az emberek” – nos aki ilyesmiket ír, talán alapvető szövegértési problémái, vagy más defektjei lehetnek – nem tudom, de biztosan a normális többséghez tartozik.
A Város Mindenkié tagjainak szinte mindennapos tapasztalata a hatóságok méltánytalan, diszkriminatív és gyakran tettleges erőszakkal járó fellépése. Ennek a gyakorlatnak a valóságát és kiterjedtségét az AVM Utca és Jog kutatása adatokkal is igazolta. Felmérésünk azt is kimutatta, hogy az ilyen…..
manonegra 2013.08.23 22:16:08
@Magnifico: ezt miért tekinted triviálisnak, hogy nagyobb arányban kerülnek ki a hajléktalan emberek közül bűnözők? Csomószor vizsgálták mindkét kérdést, ha nem is magyarországon, hanem főleg az usában, de többnyire azt találták, hogy nincs nagyobb arányú bűnelkövetés a hajléktalan emberek között, viszont az igazoltatások aránya ehhez képest sokszoros, ráadásul ezek az igazoltatások a rendőrök előítéleteit tükrözik, és nem járulnak hozzá a bűnözés felderítéséhez.
Gondolj bele, hogy milyen helyzetben lehet bűnüldözési eredménye egy igazoltatásnak? Igen kevés esetben, ha már eleve körözik az adott személyt. Másrészt, engem még soha nem igazoltattak csak úgy, biztos mert elég középosztálybelinek nézek ki. De belegondoltam, hogy mi lenne, ha mégis megtörténne. Nagyon rosszul érezném magam, ugyanis általában mindig sietek valahova, és nem fér bele, hogy csak úgy 10 percre feltartóztassanak az utcán. Biztos dühös lennék, és borzasztó jogtalannak érezném, ha egy rendőr gyalogosan megállítana az utcán.
manonegra 2013.08.24 01:07:50
@ksatriya: ezt te sem gondolod komolyan?! Először is, a hajléktalan emberek sem mindig érnek rá, sok ellátóhelyen (szálló, étkezés, fürdő, munkaügyi központ) időre kell odaérni, és nem mindegy, hogy kapsz-e enni aznap, vagy sem. Bármily meglepő, sok hajléktalan embernek munkája is van, és onnan sem késhet.
Másodszor, nyilván nem körözik a hajléktalan emberek 50 %-át. Bár sok felmérés azt találta, hogy egyes törvényszegések gyakoribbak hajléktalan emberek körében, illetve a börtönbe zárt rabok közül többen tapasztalták meg a hajléktalanságot, mint az összes ember közül; ez még mindig csak egy kis százalék, amely különbség mögött ráadásul bonyolult ok-okozati összefüggések állnak. Vajon ha pl. a férfiakat igazoltatni kezdenék a rendőrök, mert több férfi követ el bűncselekményeket, azt helyénvalónak tartanád?
Mostanában nem sok időm volt az aktuális dolgokkal foglalkozni, például hogy május elseje óta csak Alstom szerelvények járnak a budapesti kettes (kelet-nyugati, "piros") metróvonalon. Szerencsére tavaly nyáron épp ráértem egy kicsit, úgyhogy bejelentkeztem a BKV Zrt Tájékoztatási…..
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
A Város Mindenkié csoport a Twist Olivér Alapítvány utcai gondozó szolgálatától értesült arról, hogy 2013. március 26-án kedden a délelőtti órákban a Rákospalota-Újpest vasútállomás mellett található elhagyott épületből hat embert lakoltattak ki rendőri segítséggel a MÁV munkatársai...
manonegra 2013.04.10 02:30:55
@Melinda Szabó: igen, jó lenne legális megoldásokat is találni. de a szemét hajléktalan emberekhez kötése szerintem egy fals sztereotípia. a szemét többnyire lakással rendelkező, középosztálybeli polgártársainktól származik, akik félreeső helyeken, illegálisan szabadulnak meg a lomoktól, építési hulladéktól. a hajléktalan emberek sokszor ugyanezeken a helyeken húzzák meg magukat, de a szemetet többnyire nem ők viszik oda. sőt, őket is inkább zavarja, de azt nem várhatjuk tőlük, hogy ők takarítsák el.
Tegnapra "Bitang nagy Fórumot" hirdetett a Hallgatói Hálózat az Első Magyar Egyetemfoglalás szervezésében, mint ahogy facebook oldalukon is írták „a megújulás jegyében sok új arccal". Mivel az egyetem-, majd a székházfoglaló vándorcirkusz különböző produkciói mindig vezető…..
Van pár olyan téma, amit jobb, ha az ember a saját érdekében nem piszkál. Volt már ilyen előzőleg, elég megosztóak ezek a posztok, de főleg abban osztják meg a közvéleményt, hogy a blogger vajon egy gonosz, kegyetlen seggfej, vagy inkább hülye pöcs. Mégis, nem szabad a…..
manonegra 2013.02.11 23:19:29
Szamárpad Fogadott pro(vo)kátorok 2013.01.29 11:56:03
Független. Civil. Ez ma annyit tesz: radikális baloldal által irányított. A Hallgatói Hálózat, ismertebb nevén a HaHa csak ironizál azon, amit a Magyar Nemzet tegnapi számában felderített: radikális baloldali szervezetektől kaptak segítséget ahhoz, hogy itthon tüntessenek, hatpontos követeléseket…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
kerdem Szerzőink 2012.06.15 10:48:37
  Hollik István Ír, olvas, kevés dolog van ami nem érdekli. Igazán otthon a Dunakanyarban érzi magát. Rendíthetetlenül hisz a közösségek erejében. Kortársai legnagyobb megdöbbenésére szereti Ákos zenéjét. Keresztény a modernebb fajtából: nála nagyböjt és nagytőke, fröccs és foci, tisztesség és…..
manonegra 2013.01.10 11:57:03
@Azbej Tristan: nos, én nem nevezném szerencsének, inkább komoly gondnak
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
A november 22-én, Hatvanban történtekkel kapcsolatban a TASZ az igazság minél teljesebb feltárására és a rendőri bántalmazások sértettjei jogainak érvényesítésére törekszik. Úgy gondoljuk, sem a rendőrség írásos közleménye, sem kiadott videófelvételük nem tartalmazza az események összességét.…..
A TASZ jelenti A diktatúra neve 2012.11.25 20:34:04
Bár a választási eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazását elhalasztotta az Országgyűlés, ez a hét sem múlt el egy újabb antidemokratikus és alkotmányellenes törvény elfogadása nélkül. Az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő…..
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
Mint mondjuk Hillary Clintonnak. És ez most már kézzel fogható. Felgyorsult, infosztrádán robogó világunk digitális szuperfényképezőinek korában teljes természetes, hogy ha egy politikus asztalán, kezében, kinyitott jegyzettömbjében felbukkan egy fotózható papírlap, akkor azt…..
Nem kerül új ember a Heti hetesből dezertált Hernádi Judit helyére. Minden adásban más-más vendég ül majd a székébe, elsőként Váncsa István - írja a Blikk. Ónodi György, a műsor producere szerint Hernádi helyére beül majd Kern András, Kéri László, Ábel Anita(!), és nem…..
Egyelőre hajóra hajaz, de holnapra mókus lesz belőle állítólag. Forrás.  Kaptam egy levelet egy józsefvárosi akcióról, mely szerint "Egy elhagyott foghíjtelken magyar és nemzetközi művészekkel, környékbeli lakókkal, egyéb szervezettel és otthontalan művészekkel…..
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
Az ATV kamerája véletlenül rögzítette az esetet, sőt azt, ahogy maga Ferenczi mondja: „A mieink dobtak fejbe.” Az eset azért pikáns, mert a szélsőjobboldali média, és maga a sértett is körbehaknizta a médiát, ki nem mondva - illetve a szélsőjobboldali portálokon kimondva -…..
Szörnyű ez az ország. És szörnyűek vagyunk mi is. Ezer éve. Ezer éve „Idegeneket hív(unk), magyarok ellen segítségül”. Vagy legalábbis külföldi véleményt. Talán nem volt olyan korszaka a magyar történelemnek, amikor ez nem történt meg. Megy kicsiben, megy nagyban. Tegnap…..
Idén nyáron páran úgy gondolták, hogy tábort rendeznek hozzájuk hasonló érdeklődésű fiataloknak. Sátortábort vidéken, egy kicsi faluban, a természetben fák és virágok között beszélgetős programokkal, bográcsozással, borkóstolással, zenével, társasjátékokkal. A…..