Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forgács István

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Sajóbábel 2010.12.03 08:31:00
  „Nem fogunk rettegni tovább. Nem. Ez a falu, ez az ország - ez a miénk is. Nem engedhetjük, hogy azt higgyék, nekik most már mindent szabad. Hogy csak úgy megtehessék, hogy csoportokba verődve keresztülcsörtethetnek a falun. Hogy fenyegethetnek. Hogy eleve azt akarják,…..
Forgács István 2010.12.03 12:24:48
@"k":

Kérlek, olvasd el a mondat első felét is.
Abban szó esik arról, hogy milyen az, amikor idős, kiszolgáltatott asszony attól fél, hogy betörnek hozzá (esetleg éppen a cigányok) és 3000 forintért meggyilkolják.
Számos példa volt erre - nem csoda ha fél.
És nem csoda, hogy sok helyen pedig a cigányok félnek - aki járt a cigány-gyilkosságok helyszínein, az tudja ezt.

Az írás első felét egy idős cigány-asszony ugyanúgy elmondhatná, mint az a gázsó nagymama, akinek az unokája a helyi Magyar Gárda tagja lett.

Olvasd el még egyszer, és talán megérted teljesen: mindenki a mező két széléről üvöltözik a másiknak. A cigányok többségének minden gázsó rasszista, a nem cigányok többségének meg minden cigány semmirekellő, bűnöző, stb.
A totális szubjektivizmusát mindenki meg akarja tartani, de közben meg elvárja másoktól, hogy azok megértsék őt.
Nincs egyetlen igazság.

És mielőtt bárki nácizással vádol: leginkább a cigány közösségek felelősségét próbálom magam is mindenhol felvetni, és tenni azért, hogy egyértelmű legyen a cigány-emberek számára: tenni kell végre nekünk is valamit azért, hogy ne igazolódjanak be folyton a velünk szemben megfogalmazódott előítéletek.
Forgács István 2010.12.03 13:01:47
@majomkutya:

Akkor hiszed vagy, sem de én is náci vagyok.

Évek óta próbálom elmagyarázni minden értelmesebb helyi roma közösségnek, hogy miért kell az iskola, miért tisztelje a rendőrt, és miért lenne fontos, ha csak egy kicsit is tudatosabban élne.

És vannak olyan közösségek, amelyek igenis jutnak valamire - bármennyire is hihetetlen. Sok esetben egy kisegyház, sok esetben egy keményebb kezű helyi roma vezető, vagy egy rátermett polgármester miatt.

De elmondom megint: elsősorban az előítéletek miatt nincs párbeszéd egyik oldalon sem, illetve nem értik egymást a felek.
És igen, a cigányoknak változniuk kell.

De addig, amíg a fenti kommentek még mindig megszületnek, addig mindig lesz mire hivatkoznia minden olyan jogvédőnek, aki a jelenlegi állapotok konzerválására törekszik - és akik szerintem is gátolják a változást, az előbbre lépést.

Holott én is azt mondom: radikális változás kell. De nem önálló állam, meg hasonló vicces gondolatok, hanem kemény, de ösztönző felvetések, konstruktív javaslatok.
  Végtelenül szomorú, hogy megint elölről kell kezdeni mindent.   Újra neki kell veselkedni, és megint meg kell próbálni elmagyarázni, hogy mik azok a gondolatok, mi az a megközelítés, amellyel talán sikerülhetne tiszta képet kapni a jelenlegi és jövőbeni…..