Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyborász

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túlzás, ha azt állítom, egészen kellemes élményeim voltak az utóbbi időben a megfizethető árú magyar fehérborokkal. A rossz vételek elmaradozásán felbátorodva a belépő szint (nevezzük annak 1000 pénz környékét, hiperben találni olcsóbbat, borszaküzletben nem igazán)…..
A közelmúltban a Borjour-on bóklászva még nem próbált fehéreket kóstolgattam - nyilván erre a legjobb alkalom egy ilyen rendezvény - , de jó darabig semmi nem fogott meg igazán. Aztán a poharamba akadt egy Laposa hárslevelű, és végre megvolt az élmény: illatos, egyszerre…..
egyborász 2010.03.27 08:34:22
@Octopus: Kedvet kaptam, hogy Bock fehéret kóstoljak. Annyira még nem vagyok elszánt, hogy vegyek is, de valamelyik fesztiválon megkóstolom. Egy Takács Lajos után, vagy előtt.
A Művelt Alkoholista Csontosok 2010.03.24 05:55:00
Majdnem négy évre visszatekintve rá kell, hogy jöjjek: bizony a Csontos furmint nekem szerelem volt első kortyra. Leegyszerűsítve a szerelem képletét, valami olyan magyarázat lehet emögött, hogy a Csontos a két száraz furmintszélsőség között a maga harmadik vagy középútját…..
egyborász 2010.03.24 20:32:17
@drbarta: Átlag másfél-két ponttal lőtted feljebbre a borokat, mint a reális pontszámuk, de sebaj, az elfogultság pont ennyit tesz hozzájuk.
Mondom mindezt úgy, hogy én is imádom Juditékat, a boraikat is örömmel iszom. De lesznek ők ennél feljebb.
BorBoy Kohn bácsikám és a VinCE 2010.03.20 23:35:00
Jó a VinCE. Az első napon sokan mondogatták: nagyon hiányzott már egy ilyen rendezvény. Azt ugyan nem tudom, hogy melyik része hiányzott: kóstolókból Dunát lehetne rekeszteni, szakmai előadásokat pedig máshogyan is lehet szervezni. Kétségtelen: az előadások színvonalát nagy…..
egyborász 2010.03.24 12:41:23
@Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol): ha kapok meghívót, akkor elolvasom, hogy mire érvényes, nem? Pláne ha cserébe én is adok valamit érte. Ez olyan, mintha Borboynak azt mondták volna, hogy adjál nekünk hatmilliót, adunk érte egy jó autót. Aztán kap egy Zsigulit, és kiáll vele a nyilvánosság elé sírni, hogy hát nem erről volt szó.
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.03.17 13:00:00
Rendszeresen frissített rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. A számuk szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések. Mi azonban…..
Február 20-án, azaz szombaton délután 3-kor kezdődik a Borjour Magnum, a Késői szüret bormagazin eddigi legnagyobb bulija: 55 borász borait kóstolhatja nagyjából 1000 vendég az ELTE Kongresszusi Központjában. A résztvevők teljes listája (és a részletes program) elérhető itt;…..
egyborász 2010.03.03 13:08:46
@lackó: Köszönöm, jó poszt lett a tied. Azért hátha egyszer megtudjuk, melyik rendezvény milyen volt a művelt alkoholisták szerint.
egyborász 2010.03.04 22:36:39
@palack: Hát köszi, mindenesetre remek beszámoló.
Mindig mosolyognom kell - gúnyt bizony csúnya módon nem nélkülözve - mikor kinyilatkoztatásszerű verdikteket olvasok vagy hallok magyar borok érlelési potenciáljáról. Úgy gondolom, nem áll még kellő mennyiségű empírikus adat rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük…..
A St. Andrea-borokat éveken át szerettem is, meg nem is. A fehérekkel máig nem vagyok kibékülve, a vörösök viszont meggyőztek. A fehérek számomra túlságosan lágyak, amorfak és vaníliásak, ezzel szemben a vörös szortiment csupa okosan megkomponált, klasszikusan elegáns borból…..
Barátságom Losonci Bálinttal pofátlan ifjúságom váratlan ajándéka. Bloggerkamaszként leütöttem néhány magas labdát, amit ő a Borbarát online-felelőseként dobott föl, de nem sértődött meg, önkritikát gyakorolt, és ezzel a lovagias gesztussal örökre meghódított magának.…..
Magyar ember arról is megismerszik, hogy bár a tokaji aszúknál nemesebb (értékesebb, drágább stb.) bort nem ismer a világon, csak szárazat iszik (ausztrált vagy chileit az alsó polcról). Annyit persze tud, hogy édes bort készíteni nehéz: nagy kihívás a borásznak. Azt már…..
egyborász 2009.03.05 12:06:43
@Shyr Kahn: Az nekem is, de, bár nem vagyok diszlexiás, ennyi betűt végig nem bírok olvasni. De mindenképp érdekes, hogy amennyire rosszul szerepeltek a száraz Bozókyk, annyira jól az édes. Vajon melyikből adnak el többet? Szokott valaki édes ezerjót, vagy ezerjó aszút venni akár a szerzők, akár a kommentelők közül? Mert én még sosem.
A Művelt Alkoholista Obiztatás 2009.02.17 14:00:00
Borászkörökben az Országos Borminősítő Intézet közutálatnak örvend. Hallottam már olyan megfogalmazást, hogy az OBI a sztálinizmus utolsó bástyája, de a higgadtabbak szerint is megreformálhatatlan, parazita szervezet. A közjót szem előtt tartva, szerkesztett formában…..