Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iamstudentblog

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága harmadik alkalommal hívja versengésre a fiatal európai újságírókat. Az Európai Fiatal Újságíró Díj 2010 az Európai Unió bővítési politikájának témaköréhez kapcsolódóan keresi Európa legjobb, 17 és 35 év közötti fiatal…..
A „tiszkesedés” 2005-ben indult útjára, az új magyar ige az azonos szakképzési csoporthoz tartozó iskolák szorosabb, hatékonyabb együttműködését, azaz Térségi Integrált Szakképző Központokba való tömörülését jelenti. A TISZK-ek célja, hogy a szakképzési…..
Diák Vagyok Versenyfelhívás 2009.09.02 13:29:00
Harmadik éve rendezi meg az EU fiataloknak szóló fordítóversenyét Mától lehet jelentkezni arra a fordítóversenyre, amelyet az EU Juvenes Translatores címen, idén harmadik alkalommal hirdet meg az európai középiskolások számára. Az ifjú fordítók, azaz latinul „juvenes…..
A ma este minden bizonnyal óriási élmény lesz sok ezer érettségizett fiatal számára: ma derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok. A közösség és az állam szempontjából azonban lényegesen fontosabb, hogy idén hány olyan diákot vesznek fel az állami képzésekre, akik pár év…..
Az EU-bővítés témakörében indított 2009-es Európai Fiatal Újságíró Díjra 600-an jelentkeztek. A magyarországi nyertes Szabó Zsuzsa lett!   Brüsszel – 2009. július – A nemzeti zsűrik kiválasztották a résztvevő országokban az Európai Fiatal Újságíró…..
Diák Vagyok Diákmatrica a piacon 2009.06.04 13:32:00
Azért jó (többek közt) diáknak lenni, mert akkor az igazolványnak köszönhetően számos kedvezményt vehetünk igénybe: MÁV, BKV, Volán, mozi, fénymásolás, stb. Na de mit tehet az a szegény pára, aki nem tudta tovább húzni iskolás éveit és megszerezte diplomáját? Vásároljon…..
Folytatva az előző bejegyzést, mikor is arra kerestük a választ, hogy mely szakokon nem érdemes tanulni, most azt nézzük meg, hogy milyen diplomákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni.Azok nyertek, akiknek valamilyen természettudományi vagy mérnöki diplomájuk lesz. Akadnak olyan…..
Vagyis inkább tegyül úgy fel ezt a kérdést, hogy mit ne tanuljak, ha valaha is szeretnék elhelyezkedni a munkarőpiacon. Szóval - és ez tanács a jövőre érettségizőknek is - ne tanuljak kommunikációt, idegenforgalmat, jogot és szabad bölcsészetet.Állítólag ezekkel a…..
A téma ugyan nem kapcsolódik szorosan a diákság életéhez, mégis úgy érezzük, hogy érdemes beszélni róla.Romakerdes.blog.hu: 'A HVG 2009/18. számában található az itt látható grafikon. A piros színnel a magukat magyar nemzetiségűnek vallók, kékkel pedig a magukat romának…..
A magyar felsőoktatási-rendszert több kritika éri, mint amennyit az erősségeiről hallunk. Nekünk, mint az intézmény hallgatóinak véleményem szerint fontos ezt „személyes ügyként kezelni”. Hiszen, amíg azt halljuk, hogy az oktatási intézményt érinti a negatív…..
Már megint Amerikában vannak a legjobb (munka)lehetőségek! A kis amcsik valóra válthatják mindenki gyermekkori álmát : kémek lehetnek.Az a helyezet ugyanis, hogy Dennis Blair amerikai nemzeti hírszerzési igazgató nyári munkát ajánl az idén a diákoknak: kémtanoncot játszhatnak…..
14"-os Molto's pizza, egy feltéttel, csak 5$!Ez a hirdetés jelent meg Amerikában az iskolai teszteken. Természetesen ez nem egy vizsgafeladvány volt, hanem reklám. A szokatlan marketingeszközt Pocatellóban, egy 55 ezer fős városban vetették be, ahol -talán a válság hatására- a…..
iamstudentblog 2009.04.04 10:32:22
@Cyberbird: Köszi, tényleg igazad van. Én csak innen vettem a hírt, és valóban nem néztem utána rendesen!
www.kreativ.hu/cikk.php?id=23623
Diák Vagyok Hiller is bukik? 2009.03.24 17:43:00
A Katapult Mentorprogram kálváriája tovább folytatódik. Több alkalommal számoltunk már be az Oktatási Minisztériumban zajló eseményekről. Természetesen a helyzet azóta sem oldódott meg (talán nem is fog soha), de arról ne nyissunk vitát, hogy kinek jó ez így.Összefüggés lehet…..
Úgy tűnik, a válság várható hatásainak is több értelemezése van. Magyarországon az egyetemisták számának akár 15%-os csökkenésével számolnak, míg Angliában majdnem ekkora arányú növekedés történt. De vajon mi lehet ennek az oka? A külföldi családok rendelkeznek…..
Arról már korábban beszámoltunk, hogy valami nincsen rendben a Katapult Mentorprogram körül. Az ügy még nem záródott le, sőt, újabb lendületet vett és tovább folytatódik. Megy az egymás rágalmazása, a feljelentések, vádak hamisításra, stb. Ember legyen a talpán aki érti,…..
Diák Vagyok Versenyfelhívás 2009.03.16 22:04:00
Most kaptam ezt a felhívást egy kedves olvasómtól, amit örömmel osztok meg veletek is. Szerintem ez egy nagyon érdekes verseny! Legyen Budapestnek a leginnovatívabb turizmusa!Idegenforgalmi verseny A CITYRAMA városnéző, beutaztató utazási iroda versenyt írt ki a Budapesti Gazdasági…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a már bemutatott Parlamenti Diákinfó oldal hibáira és volt olyan kedves, képeket is küldött:"ha valakinek a gyermeknek szekcióban gondot okozna az útvesztős játék, akkor elárulom, h a labirintusból egy helyen át lehet menni a…..
Amerikában egy fegyver az iskolában szinte hétköznapi dolog, nálunk szerencsére nem, de azért jó tisztában lenni vele..
5,5 millió forintba került a Parlamenti Diákinfó néven futó új, fiataloknak szóló információs honlap, melyet az Országgyűlés indított. A portált Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke mutatta be pénteken a parlamentben.A parlamenti honlapon kívül most elkészült egy olyan…..
Magyarországon 380 ezren tanulnak a felsőoktatásban, költségtérítést a diákok töMbb mint fele fizet. A tandíj intézményenként félévente 90 és 600 ezer forint között változik. A Budapesti Műszaki Főiskola rektorhelyettese szerint a cégek a gazdasági válság miatt elsőként a…..
Az új amerikai elnök, Barack Obama nekilátott országa rendbehozatalához, egyszerre küzd a világválság ellen és gondolkodik hosszútávon, ami természetesen a fiatalok képzését (is) jelenti.Az köztudott -szinte az egész világon- hogy az átlag amerikai nem a tudásáról híres. Ezt…..
Diák Vagyok EU Negotiation Moot 2009.03.10 21:19:00
Szeretném a következő linket a figyelmetekbe ajánlani: http://www.negotiationmoot.eu/ Itt egy szimulációs versenyre jelentkezhettek, mely az EU-val foglalkozik. Ez a játék a legjobb lehetőség arra, hogy megismerjétek, és meg is tapasztaljátok, hogyan is működik az Európai Unió, és…..
A Diák Vagyok blog új rovatot szeretne indítani, ahol összegyűjtené az iskolai vicces történeteket, anekdotákat. Azokat a sztorikat, amikre könnyes szemmel emlékszünk vissza, vagy rendszeresen előkerülnek az osztálytalálkozókon.Minden bizonnyal, veletek is rengeteg vicces vagy…..
Egy oxfordi professzor memóriavizsgálataira alapozva azt állítja, hogy a kamaszok maradjanak reggel plusz két órát az ágyban, és csak 11-re menjenek iskolába.Russell Foster, oxfordi idegrendszer-kutató kettőszáz monkseatoni diák memóriáját vizsgálta reggel 9 és délután kettő…..