Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netelka

234 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márquez zseniális, újra és újra elkápráztat :) Hol nevettem, hol könnyeztem, hol egyszerűen csak gyönyörködtem a stílusán, és ebben a regényében megtaláltam az életcélomat is – majdnem híven követve a leírtakat -: szeretnék 90 évesen verset írni arról, hogy hogyan…..
Ulickaja jól ír, ez tagadhatatlan. Mégis, számomra ez a könyv kb. felétől, az utolsó két történettől került hozzám közel – az ezeket megelőző novellák megmaradtak a sztori szintjén. Amivel egyébként nincs baj: történetek nőkről, akik mindenkinek, de elsősorban…..
Juj, de nagy csalódás volt ez! Uszkve a könyv harmadáig kifejezetten tetszett – még úgy is, hogy messze nem hozta az első rész humorát, szellemességét –, onnantól aztán zuhanórepülés. Az ötlet meg, hogy film legyen ebből – hát, kedves Erlend Loe, ezt gyorsan…..
Huhhhhh…. Hát, ez igen! Ez tényleg „Az igazi”. Az főleg az. Újraolvasós, egészen biztosan. „Az igazi”-t úgy olvastam, hogy minden egyes mondatát imádtam, és aztán az egyes mondatok minden egyes szavát is külön-külön. Azon hüledeztem, hogy Márai férfi…..
Hintaszék Szabó T. Anna: Elhagy 2012.01.28 05:27:00
Az első 66 vers, amit olvastam Szabó T. Annától. Ahhoz elég volt, hogy tudjam, nagyon nekemvaló, ahogy ír, nagyon nőként, nagyon asszonyként, nagyon érzőn, mégsem érzelgősen. Van néhány vers a kötetben, ami nem tudott közel kerülni hozzám, talán a hihetetlen személyességük…..
Két részletben olvastam el ezt a szépséges regényt – sajnos, a vizsgaidőszak kettévágta az élményt. Így mikor másodszorra nekifogtam, a 200 évnyi családtörténetbe nem igazán tudtam visszahelyezkedni, elszakadtak bennem a ki-kicsoda-szálak. Mindezzel együtt maradandó…..
Ha most pályaválasztás előtt állnék, a könyv hatására csatlakoznék Cadillack Jackhez, és beállnék utazó régiségkereskedőnek, ún. „cserkésznek”, és végigutaznám a világot, hogy begyűjtsek olyan tárgyakat, amiket mások gyűjtenek, hogy aztán jó pénzért…..
Hintaszék Murakami Haruki: 1Q84 2. 2011.11.29 05:24:00
Csak három csillagot adnék most, a második kötet után – de olyan szépre sikeredett a vége, hogy az egy pillanat alatt javított a helyzeten :) Voltaképpen egy szépséges mese ez, itt-ott vászonra (akár film-, akár festővászonra) való jelenetekkel, csak nem teljesen értem,…..
Megszületett hát ezen a feszten is az első versem megzenésítése :) Már nagyon kíváncsian vártam :)Varga Ilona zeneszerző, előadó a Diagnózis c. "opuszomat" találta erre méltónak, és fel is került már az…..
Netelka 2011.11.27 16:47:54
@a.Nati: Csak bátran, még rengeteg idő van! :)
Hintaszék Linn Ullmann: Kegyelem 2011.11.20 05:23:00
Nehéz lehet így írni egy ilyen témáról. Finoman egyensúlyozva a „hatásos” és a „hatásvadász” határán. Drámát tálalni úgy, hogy fölöslegesen könnyfakasztó se legyen, de azért kellően torokszorító maradjon. Mert hiszen a halálról írni nem lehet…..
Hintaszék Márai Sándor: Kabala 2011.11.20 05:22:00
A Kabalából magát a „Kabala” című fejezetet kedveltem leginkább. Ebben mutatkozott meg főként Márai szellemessége, mert hát ahol van szellem, szellemességről is csak ott beszélhetünk. Ritka finom humorérzéktől tesz tanúbizonyságot ebben a cikkgyűjteményében Márai,…..
Hintaszék 1Q84 1. 2011.11.14 06:33:00
Első találkozásom Murakamival. A trilógia első kötetének végeztével az a benyomásom, hogy a történet most kezd majd kibontakozni. 500 oldalnyi bevezetés kicsit hosszasnak tűnik, de egy csöppet sem volt unalmas sem a történetvezetés, sem a regény szereplőinek ábrázolása.…..
Én egyre jobban kedvelem Doctorowot. Szeretem, ahogy ír és amit ír. Ezek a „regénykék” külön-külön is olvasmányosak, remekül felépítettek, így együtt pedig valami különös harmóniát alkotnak. Két másik könyvét is kívánságlistámra helyeztem most, hogy ez a…..
Ez nem igazán tetszett Szécsi Magdától :/ Olyan túl direkt történet a hajléktalanokról, és nem feltétlenül érzem hitelesnek. De lehet, hogy csak azért, mert 145 oldalba összezsúfolva ennyi nyomorúság, szörnyűség és borzalom, ami elvileg itt zajlik körülöttünk az utcán…..
Nem ütött meg, nem hatott meg, voltaképpen meg se érintett. Wass Alberttel szemben magasak az elvárásaim. Ez a regénye számomra túl csapongó volt, s az első olyan, amiben azt a fajta vadmagyarkodást éreztem, amitől őt nem szeretik, akik nem szeretik. Én szeretem és hitelesnek…..
Másodszorra olvastam. Első alkalommal boldogult ifjúkoromban – emlékeim szerint akkor nagyon erősen hatott rám. Most a könyv feléig iszonyat lassan jutottam el, aztán rövid pihi után a második etap már gyorsabban ment, de nem vagyok elégedett. Iszonyatosan jó mondatok,…..
Hintaszék Erlend Loe: Doppler 2011.10.29 08:33:00
Óriási figura ez a Doppler :) Vicces, ugyanakkor – bár baromira nem akar okoskodni, sőt épp a sok okostojás miatt vonul ki a társadalomból –, nagyon is bölcs. Tetszik, ahogy döntött, imádom a határozottságát, hogy képes volt kilépni a jól szituált kis életéből.…..
Amilyen rövid, olyan ütős ez a könyv. Szinte minden mondata idézhető lenne. Például ez: „Mennyi csoda pazarlódik el feleslegesen a félig behunyt szemek előtt!” Nekem felnyitotta a szemem. Pedig már azt hittem, nyitva van. Többször kéne ilyesmit olvasni, hogy észrevegyük…..
 Több mint egy éve fogy a levegőm. Nem hiszem, hogy rosszabbakat írok, mint korábban, nem hiszem, hogy többet kéne pörögnöm különböző rendezvényeken. Hogy személyesen kéne nyomulnom ismerősöknél ezért-azért. De úgy érzem, ez a fulladás összefügg azzal, ahogyan a…..
Hát, megnyertem :) A Geopen Kiadó az én Molyon közzé tett karcomat találta legmeggyőzőbbnek az ügyben, hogy miért is épp nekem kell megkapnom a megjelenés előtt álló Murakami-trilógia 1-2. kötetét. Úgy örülök, de úgy, hogy, jajjj :)) Így örülök, na! ..
Hintaszék NetVersFeszt 2012 2011.10.18 18:06:00
 Végre, végre Budapesten rendezik! Ez pedig arra késztetett, hogy megint beküldjem verseimet megmérettetésre - hátha megzenésítenek közülük egyet-kettőt :) Milyen jó lesz újra találkozni a rég látottakkal :) Kíváncsian várom a fejleményeket!..
Hát, csattant ez a tenyér, kaptam egy jókora maflást, csak kicsit késett :) Nem, nem mondhatnám, hogy untam, mert jó a mesélőkéje AB-nek, csak könyv rövidsége ellenére nem kapott el sokáig a sztori. Talán, mert a főszereplő tyúk butasága az agyamra ment, bár ezt remekül…..
Ez egyszerűen brilliáns! Így kell novellát írni. Elképesztően jól megírt mű, de nem izzadtságszagú, nem erőltetett. Stefan Zweig mégis, akár egy kiváló sakkfenomén, lépésről lépésre építi fel az alig 90 oldalnyi cselekményt, tölti, majd újratölti a feszültséget, szinte…..
Egyszer volt, hol nem volt … akarom mondani volt és van és lesz egy nép, akinek legendáját most szép mesévé szőtte Szécsi Magda. A színes, tiritarka szőttes megtetszett az Ab Ovo Kiadónak, és egy varázslattal igazi mesekönyvvé változtatta a történetet. A tűzpiros borító…..
1984 okot is felsorolhatnék, miért szeretném a trilógia első két kötetét, de ha mindkét kötetnél elmondok ennyit, az már 3968 indok, és lássuk be, az még a kiadónak is sok(k) lenne :) Azért egy két érv, ami így hirtelen eszembe ötlik. Első és leginkább logikus érv,…..