Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fepe

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. A napelemek drágák A napelemek ára az elmúlt években folyamatosan csökkent, ellenben egyre hatékonyabb lett a technológia.  2. A napelemek soha nem térülnek meg Ha figyelembe vesszük a háztartások áramfogyasztását, a napelem árát és a különböző plusz kiadásokat, akkor…..
fepe 2019.06.14 17:10:22
@n3spr3ss0: Nm hülyék a németek, csak ott 4-szer annyiba kerül a villamosenergia, mint nálunk. Ha nálunk is annyian terhelnének rá a hálózatra napelemmel, mint ott, akkor nálunk is így lenne.
fepe 2022.03.01 11:11:02
@Péterr Nagyy: Azért mert nem egyenletesen termelnek rá és nem akkor, amikor kell. Tudod ez olyan, mint ha kap hirtelen egy bolt 100 tonna almát és hogy ne rohadjon rá, muszáj messze áron alul eladnia (a németeknél volt, amikor negatív volt az áram ára), viszont ahhoz, hogy az alkalmazottaknak bért tudjon adni, meg ki tudja fizetni a rezsit, amikor épp nincs felesleg, akkor sokszoros áron kell, hogy árulja. A kettő átlagából jön ki a 4-szeres ár. A rendszer kiegyenlítése földgázzal vagy importtal rettenetesen drága. És minél többen termelnek rá a hálózatra, annyival nagyobb lesz a kilengés.

Egy kiváló oldal, ahol látszik, hogy melyik állam mennyire "zöld" éppen:
app.electricitymap.org/map
Pont tíz éve hangzottak el ezek a mondatok Gyurcsány Ferenc szájából, aki egyelőre antivátesznek bizonyult. A különleges jubileum kapcsán ünnepélyes Google-keresést végeztem. Orbán Viktor bukásának tíz esztendeje és tíznél több ellenzéki tévedése...
fepe 2021.08.31 12:17:47
@Silcon: Nálunk a liberálisok építettek 2 templomot, meg idehoztak egy Hittudományi Főiskolát, amibe bizonyítottan pedofil tanár dpolgozott. Nyilván nem került érte börtönbe azóta se, hiszen elkefélték az egyházi főnökei.

Na most akkor Karácsony ígéretéhez méltón 3 év börtönbe vágja a teljes ottani gárdát, hiszen mindenki tudott a dologról vagy ez is csak egy olyan ígéret, amit sosem fog teljesíteni.

Amúgy Veszprémben még sajnos nincs Stadion és amíg nem épít egyet ide is a Fidesz, addig én is rájuk fogok szavazni, mert igenis kell egy megyeszékhelyre egy stadion. A 20 templom mellé még 2-3 szerintem meg nem. Sőt, annak a kettőnek a helyére sokkal több értelme lett volna kutyafuttatót építeni. (30 évig 1 db sem épült, a legelsőt abból is a Fidesz építette, pedig 16 évig liberális volt a városvezetés...)
Kezdjük azzal, hogy rögzítjük: mindig a hatalmi kérdés (ki nyeri a választást?) a legfontosabb politikai kérdés. Minden más ebből következik vagy ezt követi. Tudom, hogy mennyivel szebb azt mondani: nem, nem ez a fontos, hanem az, hogy miben lenne más, hogyan működne, mit tenne egy, a maitól eltérő…..
fepe 2020.09.01 15:03:56
@Hepci: Mivel nyilvánvaló, hogy semmit sem értesz hozzá, ezért nyilván ezen kár is vitatkozni tovább.

Nyilván mekkora hülyeség már fiatalokat kinevelni úgy, hogy a szülő fizeti a tagdíjat aztán 19 éves korában meg eladni 5-100 millió Ft-ért... de ha lenne 1-2 olyan klub az országban, aminek nem okozna problémát néhány milliárd Ft, akkor egy ilyen játékost meg tudna tartani az ország még 5-6 évig és akkor 1 milliárdért lehetne továbbadni. Szóval ez bombaüzlet, csak nem olyan aprópénzzel, ahogy nálunk csinálják sajnos...
fepe 2020.09.01 15:07:51
@Hepci:

www.transfermarkt.com/fernando-gorriaran/profil/spieler/310744

600 ezer euróért megvették, 2,5 millióért eladták. 2 év alatt kerestek rajta 1,9 millió eurót...
fepe 2020.09.02 08:50:43
@Hepci: Senki sem nevel ezer kis Messit a világon. Az eredményeket nézve, meg Gulácsi BL elődöntőt játszott. Az értéke kb. 1 milliárd Ft. Nem kell Messi. Neveljen ki minden megyeszékhely 2-3 évente 2-3 Gulácsit és lehetőleg tartsa is addig az országban (ez a nehezebb feladat), amíg már 1 milliárdot ér a piacon.
Nyilván vannak olyan utánpótláscentrumok, akiknek ez sikerül és vannak amelyeknek nem. Ezen kellene változtatni. És az állami támogatást aszerint osztani, hogy melyek a sikeresebbek és melyek nem. De az, hogy az egészet szántsuk be és vessük be búzával, az nagyon maradi gondolkodásra vall, mert érdekes módon a világ 200 országa közül egyik sem ezt az utat választja.
Összevetjük az idei évet és 1969-et az átlagbér tükrében. Tényleg olcsók voltak az autók, és a víz árában volt a benzin?  ..
fepe 2019.10.19 15:30:49
@csakférfi: Az nem fog jobban élni, mint a szülei, aki nem tanul többet, mint a szülei. Én többet tanultam. És valószínűleg többre is fogom vinni, mint ők.
@atyus45: A kenyér, az az egyfaja ami létezett lehet valóban 3 Ft volt, de a legszarabb kenyeret most is megkapod 300 Ft-ért. Bár való igaz, hogy akár 1000 Ft-ért is vehetsz. Persze olyat, ami akkor még nem is létezett.
Apám meg anyám ha összedobta az akkori fizetését, akkor tudtak belőle venni úgy 1100 kg kenyeret. Én ma csak a saját fizetésemből 2000 kg-ot veszek. Ha a párom is beszáll, akkor 3000 kg-t. És ahogy a cikk is kitér a benzinre, meg a gázolajra, ha szerintem a mai keresetből a fogyasztással is kalkulálva szerintem 10-szer annyit autózom, mint az akkoriból, úgy, hogy megy a klíma, a CD, meg a fene tudja még mi, ami akkor szintén nem is létezett. És kétszer akkora átlagsebességnél harmad/negyed akkora esélyem van egy halálos közlekedési balesetre, mint akkor volt.
Összességében a zöldek voltak az egyik nyertesei a 2019-es EP-választásoknak. 52 képviselőről 74-re nőtt az EGP az Európai Zöld Párt képviselőinek a száma. A másik zöld frakció, a jórészt szélsőbaloldali és északi zöld pártokat összefogó GUE/NGL koalíció viszont 52-ről 43-ra fogyott. Eközben mindkét…..
Elbukott a forradalom, vége az ellenállásnak. ..
fepe 2019.01.17 11:21:09
@morpho: "2006. szeptember 1-jétől a 15 % ÁFA kulcs 20 % áfára emelkedett"

www.logsped.hu/afa.htm
A várakozásoknak megfelelően a miniszterelnök Matolcsy György kinevezését javasolta a jegybank élére. A nemzetgazdasági minisztérium unortodox pápájának kinevezésével az utolsó fék is elbukik. Orbán Viktor (nem titkolt) célja, hogy mostantól olyan ember legyen az MNB elnöke,…..
A klónok háborúja az A klónok támadása lenne, gondolom, ha már film és eposz, bár ugye animációs tévésorozat van/volt Klónok háborúja címmel, csak az nem film és nem eposz. ..
Embert próbáló kilenc részen vagyunk túl, és most következik az évadzáró, amiben hasonló érzelmi hullámvasúton fogunk ülni, mint korábban. Annyi biztos, hogy a „Jennifer Anniston pasija” jelzőt elhagyhatjuk Justin Theroux neve mellől, mert most már ő lesz Kevin „Fuck”…..
fepe 2017.04.05 07:43:13
@Szencsike: Végignéztem a 2. évadot és érdekelne, hogy nektek melyik résszel kapcsolatban milyen észrevételeitek vannak. Sokszor sokat segít a jobb megértésben, ha mellé olvasom a hogyvolt blogot is. :)
Nem hiszem, hogy ennél lenne lejjebb, mert ha igen, az már _tényleg_ a teljes megsemmisülés lenne, kérem szépen: a hétfő este 18-49-ben elért 5,2 után nagy küzdelemben ugyan, de sikerült a második számú kereskedelmi tévének az a hihetetlen bravúr, hogy 4, azaz négy százalékos közönségaránya volt…..
fepe 2017.03.30 12:20:43
@Terézágyú: Ha olvastad a hozzászólásom további részét is, akkor talán megérted, mire gondoltam. A betörős példánál maradva, ez olyan, mintha a Kárpát medencébe beköltözve és 100 ember házát felépítve lefektették volna konstansként, hogy i.sz. 900-ban 10 betörés volt. Ebből meg most kiszámolható, hogy akkor 2017-ben nyilván 1 millió van.

A szokások azóta változtak. A legtöbb TV csatornát egyáltalán nem is mérik. A videótárat meg az online streamet megint csak nem mérik. De akik azt nézik azok is a mérővel rendelkezők adatába bele vannak téve szorzóként. 18-49-ben leosztanak kb 2 millió embert 6-8 csatorna között úgy, hogy még az M+ is benne van 1%-kal adott esetben, én meg higgyem el, hogy nincs 20-40 ezer ember aki ugyanakkor megnézne ebben a korosztályban egy Manchester vagy Real meccset valamelyik sportadón?!

Itt ez a cikk például:
est.hu/cikk/97719/villantott_egyet_a_sport1
"Az AGB Nielsen adatai alapján összesen közel 800 000 ember nézte a Barcelona–Real Madrid spanyol bajnoki rangadót"

Aztán keresd meg nekem ezt a két táblázatban bárhol is. Nincsen benne. Azért, mert csak, gondolom. Más logikus magyarázatot nem találok rá.

Egyébként április 21 esett 2012-ben szombatra, amikor a táblázatból kiderül, hogy 1857e nézte a Csillag születiket, A Sport 1 meg picivel előzte a TV2-t, tehát ez előtt a 3 adó előtt ült nagyjából 3,4 millió ember. Ha egyetlen más adót sem nézett senki az egész országban, ez nekem akkor is nagyon sántít...
fepe 2017.03.30 13:39:50
@sixx: Nekem ez a 3,4 millió az, ami meredek. Komolyan érdekelne, hogy milyen méréssel és milyen matekkal jön ez ki. Mert nagyon nehezen hiszem el, hogy 3,4 millió ember valóban odakapcsol aznap este arra az egy műsorra. Mert ez egy ekkora országban szinte mindenki, aki nem alszik, nem dolgozik és éppen otthon van szombat este.
fepe 2017.03.31 09:05:36
@sixx: Mivel ennek a két csapatnak több 100 ezer rajongója van az országban, ezért nem tűnik annyira lehetetlennek, hogy 800 ezer ember oda-oda kapcsol, vagy akár megnézi az elejétől a végéig. De ennek ellenére valóban ez is soknak tűnik számomra. Egy 10 millió alatti országban az esti órákban 2-3 millió ember már szerintem alszik. Gyerekek, diákok, stb... Lehet közel 1 millió ember, aki dolgozik. Akár bejelentve, akár otthon vállalkozásában, akárhol. Marad mondjuk 6 millió. A többségüknek a TV-jén van vagy 100 csatorna. Van otthon Blueray/DVD/Internet, ne adj isten könyv, újság, keresztrejtvény, főzés, mosás, akármi... Ennek fényében számomra totál hihetetlen, hogy több mint 3 millióan odakapcsolnak egy RTL-re.
A Világegyetemben Mindenkinek Utat Mutató Hírműsor, a Valaha Készített, Legmodernebb és Legjobb Híradó, azaz a TV2 Tények című műsorára ha minden igaz, 340 millió forintot költött a tévé, de tegyék, ha fussa, én a helyükben a kihasználatlan stúdióterületre kiszórnék pár gyémántot is, vagy kiraknám a…..
fepe 2017.03.02 09:51:08
@sixx: Meghalt két gyerek, amit a FB-on az index úgy kommentált a saját hírére, hogy "Hoppácska..." Persze javították.
„A zongora nem öli meg a zongoristát, ha nem tetszik neki a zene.” Lesz mit olvasnotok, ohhóó de még mennyit, csak ennyit mondok. Have fun. Az előző részben bekerítették a madamot, és úgy tűnik, sikerült is elfogniuk, így Bernarddal kell dumálnia. Először úgy tesz, mintha közreműködne, de amikor a…..
Ilyen sem nagyon volt még, legalábbis nem erről szóltak a hírek és nem ezzel volt tele a sajtó: Bochkor Gábor, miután tegnap a rádióban elég durván alázta a kolléganőjét, ma reggel, élő adásban kért bocsánatot tőle. Igaz, nem simán, kellett hozzá Friderikusz Sándor, aki nem a mikrofon mögé beülő,…..
fepe 2016.12.02 22:12:13
@Hizdahr zo Loraq: Én hülye meg Veszprémben hallgatom minden nap.
Gyakran felmerül egy egyszerű kérdés: éjjel rendelkezésre áll-e a napenergiával megtermelt áram? Túlegyszerűsítve úgy is szokták ezt kérdezni, hogy éjszaka süt-e a nap, de ez félreértésekre adhat okot, így járjuk körbe ennél alaposabban a témát. Ennek során többek között szó esik napelemekről,…..
fepe 2016.11.15 07:52:30
@Gasset Ortega: A megvalósítás szándéka megvan szerintem. Ha a tanya lakói hajlandóak lennének fizetni mondjuk 30 milliót, meg évente még 2-3-at a karbantartásra, már másnap elkezdődne a rendszer telepítése. Csak az a bibi, hogy erre nem hajlandóak. Viszont van az országban 9,8 millió másik ember, aki direkt plusz pénzért már eleve közművesített telket vesz és arra építkezik, vagy plusz pénzért olyan lakásba költözik, ahol van eleve villany.
Én itt azt nem értem, hogy ha az én telkemet saját pénzből kell közművesítenem, akkor másokét miért kellene központi forrásból?!

Tudom, hogy ezt a dolgot azért meg lehet közelíteni más szemszögből is, de a panelprolik (értsd választók) inkább a saját kis paneljukat szeretnék központi forrásból szigetelni, felújítani, stb... és ők vannak többen.

Azok a tanyák, amik annyira messze vannak a kiépített infrastruktúrától, hogy nem lehet oda vezetékes villanyt vinni, azok halálra vannak ítélve véleményem szerint. Nem megoldás a sok milliárdért villamosítás és az irreális áron való karbantartás, csak azért, hogy 1-2 ezer embernek legyen villanya, akiknek egyébként 100 éve nincs...
fepe 2016.11.16 07:47:29
@Gasset Ortega: És ha erre ráveszed törvénnyel a nagy napelemgyártókat, azt hívják kommunizmusnak...
Én tisztában vagyok azzal, hogy nincs pénzük, de azért ez csak a kommunizmusban érv amellett, hogy akkor legyen nekik meg ingyen minden. Mert akkor onnantól kezdve majd én sem dolgozom, nekem sem lesz pénzem, aztán nekem is tegyenek napelemet mindenhova ingyen...
fepe 2016.11.16 13:27:11
@Gasset Ortega: Ha eltűnnek, akkor eltűnnek. Talán napjaink társadalmába ez egyre kevésbé fér bele és szerintem jól is van ez így igazából. Nem hiszem, hogy van értelme erőforrásokat pazarolni egy olyan állapot fenntartására, ami igazából egyik fél számára sem hasznos.
Számomra minden idők legjobb energetikai tárgyú reklámja a Nissan Leaf-é, ami kiválóan érzékelteti, hogy milyen nagy szerepet játszik a villamos energia a mindennapi tevékenységünk, eszközeink lokálisan tiszta áramellátásában. Nem szabad azonban elfelejtenünk: ahhoz, hogy ezek a járművek…..
fepe 2016.11.14 14:35:09
@nonolet: A 17%-ot szerintem félreértetted, mert a teljes energia felhasználás 17%-a ez, amit jellemzően nem egyenletesen elosztva, hanem éjszaka fognak kivenni az autók, hiszen akkor dugja töltőre őket mindenki. A 24 órából csak 4-5 óra lesz ilyen. Úgy meg az a 17% már egy elég brutálisan nagy szám.
A többiben amúgy nyilván igazad van. Nem mindenki tölti majd az autóját. De ez akkor is nagy szám...
Egy karácsony előtti rádióinterjúban a Greenpeace egyik munkatársával kellett vitatkoznom a Klubrádió élő adásában. A felvétel itt érhető el a rádióadó weblapján, érdemes meghallgatni a 4-14. perc közötti szakaszt, különösen a 9’27”-tel kezdődően, melyben az alábbi…..
fepe 2016.11.11 13:09:14
@kercsi vííí: Nyilván az egyértelmű válasz az, hogy az atom- és fosszilis energiákból, de ezt a GP aktivista nyilván nem akarta kimondani.
Ötven éve dolgozom mondatokkal. Kezdetben a sajátjaimmal, most már inkább a másokéival. Néhány napja például Vona Gábor soltvadkerti beszédét tanulmányozhattam. A Jobbik elnöke nyitotta meg az őszi politikai szezont, és ötvenvalahány percig tartotta szóval az értelmiségi hallgatóságot. Meglepően…..
fepe 2016.09.04 21:28:47
@Brendel Mátyás: Igazából ha csak 49% megy el és annak a 90-a nem-mel szavaz, azt sem lehet letakarítani csak úgy az asztalról. Jogilag semmilyen következménye nincs. Csak az ország véleményének a közlése a világ számára. Az meg elég egyértelmű akkor is, ha 49% megy el, meg akkor is, ha 51%...
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   A kevésbé izgalmas kérdés, hogy vajon miért vállalkozott a tekintélyes Medián a Greenpeace legutóbbi, a szakmai minimumot is nélkülöző közvélemény-kutatásának lefuttatására. A válasz valószínűleg az, hogy pénzért. Az igazi…..
fepe 2016.07.05 12:28:37
@GNDL: Látom megértetted a cikk lényegét. Lehet itt hőbörögni. Aztán ha már ketten hőbörögtök, akkor hirtelen azt hiszitek, hogy az ország 99%-a mellettetek áll. Aztán jönnek a választások, aztán lesznek megint a nagy meglepetések, hogy hát hoppá... Ez meg, hogy lehet?!

Erről szólt a cikk.
fepe 2016.07.05 15:44:02
@GNDL: Még mindig nem érted. Sebaj...
Frissítve a 2010-es poszt: remélem mindenki tisztában van a KSH 2015-ős jelentésével, hogy pl a nyugdíj 2018, 2019-ig van rendben a mai feltételekkel!? El kell gondolkozni mindenkinek! Kérdezni és kérdezni a képviselőket! Kaptak erre felhatalmazást? Hogy lehet egyetlen tollvonással emberek 100ezreit…..
fepe 2016.05.18 19:55:21
@guma: Ahogy fentebb is írtam, a Google sem tud ilyesmiről, tehát nem az én figyelmemet kerülte csak el.

Google: KSH nyugdíj 2018 2019
1 db releváns találat, ez a blog bejegyzés. Semmi más.

Mikor tett tehát a KSH a 2018-as és 2019-es nyugdíjról bármi megjegyzést? Linkeld legyél oly kedves.
Valószínűleg még Darth Vader is el lenne ragadtatva attól a birodalmi csillagrombolótól, amit egy Star Wars rajongó épített. Az 50.000 legódarabból álló úrhajónak 3 szintje van, beleértve a hangárt, a parancsnoki zónát, a konferenciatermet és a kapitányi kabint. De van itt meditációs kamra is, abban…..
fepe 2016.05.02 08:45:10
@Dzsontra Volta: Viszonylag gyorsan??? 20 év alatt? Mert ha az gyors, akkor nem szóltam.
Lázár János kijelentése ismét megmutatta, mennyire ért a kormányzatunk környezetvédelem kérdéseihez: semennyire. A korszerűtlen, energiafaló panellakásokat szeretné lebontani, holott az évtizedekkel ezelőtt épült családi házak jóval több energiát, főként fűtési energiát használnak el. Ennek oka…..
fepe 2016.04.20 16:09:53
@Nancsibacsi: Ez mind szép és jó, csak nehogy azt hidd, hogy ez az átlag... Szerintem 3-4 millát simán ki lehet csengetni lakásonként és akkor még mindig nem A+-os a lakásod, hanem talán C-s...
fepe 2016.04.21 15:55:20
@Arcade Macho: Ahol az építészek tanulnak pesten, ott fémből vannak az ablak keretek! Az 50-60 éves kommunizmusban nevelkedett mérnők meg még büszke is rá, hogy ő akkor tanult, mert "bezzeg akkor" milyen volt a színvonal, most meg milyen...
A példákat reggelig lehetne persze folytatni, a balfasz válaszfalaktól, a sok társasházat kössünk egy kazánra balfaszságig, meg a fűtetlen helységeket tegyünk a lakások alá dolgokig... Elképesztően dilettáns volt abban az időben a komplett mérnöktársadalom.
fepe 2016.04.25 08:48:59
@nagybalfasz: Úgy lehet, hogy olcsóbb, mint a távfűtés, ha egyszerre mindig csak azt a helységet fűtöd, ahol tartózkodsz.
Vendégszerzőnk, Barna Judit írása Keresem a jelzőt. Balliberális média. Nem jó. Van köztetek sok jó újságíró. Én is olvaslak téged, és te is sokszor írsz a programjaimról, projektjeimről. Ráadásul a legtöbbször nagyon tetszenek neked. A szó, amit keresek, talán a frusztrált újságíró. Frusztráltan…..
fepe 2016.04.19 21:57:42
@Zoltán Karácsony: Szerintem pont nem. Akik viszont istent választják egy nő/férfi helyett, azok valószínűleg azok. Gáspár sem kizárt, hogy meleg. Na és akkor mi van? Emiatt a vallásban keresi az utat. Megvan hozzá minden joga.
A baloldal meg egyet jelent a fajgyűlölettel itt nálunk. Ez van. Cigányozni, buzizni, ehhez értenek...
A legszebb az egészben az, hogy saját maguk is elismerik, hogy direkt félrevezetik a népet, és értelmezhetetlen adatokat közölnek: a Facebookon kb 13:00-kor kirakott közleményben még az szerepel, hogy Történelmi nézőszámot hozott a történelmi mérkőzés  Az M4 Sport a…..
Az origo szerint valami ilyesmit mondott Bernd Storck a norvég tévéseknek. A mondat már elsőre is megnyugtató, rövid alátámasztást is csináltunk hozzá. ..