Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ejeeje

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc pápa a béke 51. világnapjára (2018. január 1.) írt üzenetének középpontjában a „A migránsok és a menekültek: békét kereső nők és férfiak” –állnak. A menekültekkel kapcsolatos állásfoglalásai miatt nagyon erős kritikák érik a pápát szerte a világon és idehaza is, azzal vádolva őt, hogy…..
ejeeje 2018.01.09 23:04:30
@studiorum:
@citrix:
A túlnépesedés kezelésére milyen, a katolikus egyház számára elfogadható mód van?
ejeeje 2018.01.10 21:42:01
@studiorum: citrix ezt írta: "meg kell érteni és értetni hogy Nyugat-Európa nem képes a harmadik világ nyomorát befogadni, a mértéktelen túlszaporodást etetni, itatni és anyagi javakkal ellátni. Ha tetszik, ha nem tetszik meg kell értetni a harmadik világgal: otthon kell boldoguljanak, ha túlnépesednek és nyomorognak annak ők maguk az okozói és maguk kell szembesüljenek a megoldás felelősségével." Erre te azt írtad, teljesen egyetértesz citrixszel, ezért tettem fel a kérdésemet. Nem értelek, mert citrixnél a túlnépesedés problémaként jelent meg, az előbbi válaszodban pedig nem.
Egy idő óta ismét gyakran és szenvedélyesen beszélnek a Katolikus Egyház bűneiről. A dolog persze önmagában nem új, bár vannak újszerű elemei. Mostanában ugyanis nem csak a szokásos régi érveket halljuk ismételgetni – a boszorkánypereket, az inkvizíciót és a keresztes…..
ejeeje 2013.06.05 23:17:50
@telihold83: ja, és most azt írod "nem minden szülő fogja arra nevelni a gyereket amit ő maga egyébként a legjobbnak tart tart." - először viszont nem a nevelésről, hanem a megerőszakolásról írtál, ami azért nem mindegy. Lehet, hogy nem is azt akartad írni? :)
ejeeje 2013.06.05 23:28:58
@türkiz: @YganA: nagyon kedvesek vagytok. @telihold83: neked is miden jót, meg mindenkinek, most kicsit elpihenek, mára is, meg egyébként is egy kis időre, hogy ne térítsem el a beszélgetéseket :)
ejeeje 2013.06.05 23:31:01
P.S. @türkiz: "ez valamiféle könnyebbséget jelent?" - nem, hanem nyugalmat és békét
Panzej blogja Nem megy.. 2013.06.01 10:50:16
Nem megy, ne haragudjatok, nem megy. Pedig a blog látogatottsága még most is elég magas, és mondanivaló is lenne bőven, de itt már nem megy. Nem arról van szó, hogy elhagyott az erőm, vagy teljes depresszióba hulltam, egyszerűen csak nem biztonságos úgy írogatnom ide, hogy akárki…..
Az ismeretségi hálózatok, amennyiben „kiegyensúlyozottan, tisztelettel, felelősségteljesen és az igazság melletti elkötelezettséggel” működnek, „erősíthetik a kapcsolatokat és az egységet, amivel hatékonyan mozdíthatják elő az emberi család harmóniáját” – írta…..
ejeeje 2013.05.22 23:12:20
@YganA: "És pl. egy modern fiatalnak azt elmagyarázni elég komplikált, hogy a -1 és a +1 abszolut értéke nem ugyanaz." - ez sajnos rossz párhuzam, mert -1 és +1 abszolút értéke ugyanaz...
ejeeje 2013.05.23 20:14:43
@YganA: Köszönöm, teljesen félreértettelek :))
Azon a napon, amikor a pápa bejelentette „lemondását” (február 11) az esti felhőszakadáskor villám csapott bele a Szent Péter bazilika kupolájába. Az önmagában megszokott meteorológiai jelenséget a titokzatos és a természetfeletti összefüggések keresésére mindig vevő…..
ejeeje 2013.03.05 21:13:27
@m-athos: "Akkor most közlöm veled: az én említett egyik ismerősömnek visszatetsző, amit művelsz."
Amit művelek: elmondtam a véleményemet. Értem, hogy ez az ismerősödnek nem tetszik, de biztosan van olyan is, aki hisz és szeretné követni az egyház tanításait, és közben fájdalmat okoz neki, hogy ez a gyerek iránti vágynak ebben az esetben ellentmond. De mondhatnám azokat, akik hisznek, de melegek. De, mint ahogy azt tökéletesen jogosan írtad, " hadd legyen már mindenkinek a saját ügye az a saját ügye. ", és tény, hogy ehhez az egészhez nekem tulajdonképpen semmi közöm.
ejeeje 2013.03.05 23:13:50
@felician : és akkor megtudjuk, h "A másik a homológ megtermékenyítés, amely bizonyos fenntartásokkal elfogadható. Csak azon esetben, amennyiben a megtermékenyítés/foganás a házastársak testén belül történik <...> Ezt és a hozzá hasonló más szervezeten belüli módszereket<...>Magyarországon nem alkalmazzák."
ejeeje 2013.03.05 23:20:29
@m-athos: "
Ez utóbbiban egész biztos egyetértünk. :))) " ebben tökéletesen :)))
Boldog újévet kívánok mindenkinek! Miután túléltük a maja világvégét, újra rácsodálkozhatunk világunk szépségeire. Ehhez ajánlom a Pi élete című filmet Ang Lee rendezésében. Gyönyörű látvány, a háromdimenziós mozi egyik mesterműve. Mindazonáltal komoly kérdéseket…..
ejeeje 2013.01.17 23:34:18
@kulcsom: "Tényleg érdekelne, hogy egy igazi ateista mit gondol, pl. Szent Kolbe tettéről, aki feláldozta magát a koncentrációs táborban egy másik ember életéért. Értelmes, követendő tettnek tartja-e egyáltalán? Ha igen milyen megfontolásból?"
te úgy képzeled az ateistát, hogy számára nem érték az emberi élet, mások segítése, az áldozat, az önfeláldozás? miért?
"Az egész tudományos magyarázat bizony affelé "lök" hogy legyek önző, kíméletlen, csak a szükségleteimmel törődő."
mi ez az "egész tudományos magyarázat"? és miért "lök" akárhova? (az etológia is foglalkozik pl az altruizmussal...)
Csiki annak idején kedélyesen szétszedte a BBC-féle új Sherlock Holmes-sorozat első évadának szinkronját, és akkor már a másodikkal sem kispályázott. Íme egy szép hosszú lista az első epizód félrefordításaiból. Ahogy ígértem, újra itt vagyok, ezúttal a sorozat…..
... avagy anya újabban magnéziumot szed.....
ejeeje 2011.10.18 18:16:47
Nem is olyan régen érdekes rádióadás hangzott el a Kossuthon. A műsorban egy vizsgálat eredményeit közölték. A Stanford Egyetemen végzett kutatás szerint a metaforákkal történő társítás nem csupán egy gondolati társítás, de azt is meghatározza, milyen megoldásokat…..
ejeeje 2011.09.28 10:36:59
@iovianus: "Ha már megérjük azt a szégyent, hogy embertársaink nyomorát büntetni akarjuk, miközben semmi lehetőséget nem biztosítunk nekik a felemelkedésre, legalább az Egyház felemelhetné a szavát ez ellen." Ellene? Szép lenne. A józsefvárosi önkormányzati lap egyik nemrég megjelent számában egy józsefvárosi templom plébánosa által írt levelet olvastam. Ebben a gyermekek tiszta és egészséges környezethez való joga védelmében javasolta a hajléktalankérdés "rendezését". Na ez a szégyen, szerintem. www.jozsefvaros.hu/pdfolvaso.php?flink=http://www.jozsefvaros.hu/feltolt/jozsefvaros_ujsag_2011-14.pdf
ejeeje 2011.09.28 12:03:19
@nefélj: Nem említettem 2010 tavaszát, sem politikát, mint ahogy azt sem, mikor kezdődött a probléma. Nem mondtam, hogy nincs szó megoldandó problémáról. Az egyház álláspontja, annak hallhatósága merült fel, erre hoztam példát - amely példa szerintem keresztényietlen, álszent és szégyenletes. Az agymosással annyira tele van a fejem (hihi, jó kis képzavar), hogy nem is értem, hogy vonatkozik ez rám.
ejeeje 2011.09.28 12:50:13
@nefélj: Egyetértek, segíteni kell és nem szabad hagyni a rongálást. A segítséggel kell kezdeni, mert attól, hogy büntethető az utcán alvás, még nem lesz otthona senkinek. Nem azért kukáznak emberek, mert bűnözni akarnak. A fent idézett levélben azt érzem szégyenteljesnek, hogy nem a segítségnyújtást, komplex problémakezelést sürgeti, hanem a hajléktalanok eltávolítását - vélhetően mindegy hova. Mindezt teszi ebben a stílusban.
Panzej blogja Ma! 2011.06.16 22:40:00
Bréking: Fiunk István ma, a koradélutáni órákban megszületett. 3780 gramm, 59 cm. A baba, úgy tűnik, egyelőre jól érzi magát a Föld nevű bolygón, a mama pedig "a világ legboldogabb nője". Hosszú séta után, indítással, bő 2 óra alatt lett meg a gyerkőc, a…..
ejeeje 2011.06.18 09:50:26
ejejeje beküldését azért tesszük ki soron kívül, hogy ezzel próbáljuk meg kiengesztelni, legutóbb ugyanis nem kapta meg a neki egyébként teljesen jogosan járó RJB címet, amit most pótolunk és köszönjük beküldéseit, valamint biztatjuk a továbbiakra:Először is enyhén meg…..
ejeeje 2011.01.19 19:25:43
Doctor Who beküldése következik. Psychic monitoron nyilván, úgyhogy a képernyő alapvetően üres, csak mindenki mégis pont ugyanazt olvassa rajta mintegy pszichéileg.Ezúttal két (mások által véleményesnek titulált) dolgot osztanék meg a tisztelt nagyérdeművel:Az első: éppen…..
Úgy három héttel ezelőtt egy reggel bementem a fürdőszobába, és már az ajtóban megéreztem a szoba közepére dobott pisis pelenkát. Mi több, majdnem rá is dobtam a taccsot.Még aznap elmentem a gyógyszertárba, és vettem három terhességi tesztet. A nő el akarta magyarázni,…..
WhimsicalLL Parts of a day 2010.09.25 04:56:00
 A játék egyszerű(nek hangzik) - ki tudja sorba rendezni, vagy esetleg egy idővonalon feltüntetni ezeket a napszakokat, illetve az azokkal összefüggő kifejezéseket. Vannak közöttük szinonímák is, ami remek alkalom a szókincsbővítésre. Tehát (Updatet…..
ejeeje 2010.09.26 20:37:01
ejeeje 2010.09.26 20:38:39
Ma van a szülinapom. Nagy az örom! Küldöm tehát a mai ottakaroklenni-válogatást magamnak, "és mindenkinek aki szereti" :) Amanjiwo, Borobudur, Jáva: Nihiwatu, Sumba, Indonézia: The InterContinental Bali Resort, Jimbaran, Bali, Indonézia: Hotel Tugu Bali, Canggu Beach, Bali,…..
ejeeje 2010.07.28 19:14:42
 Some problems are difficult to solve. But there are a lot of number expressions that can help. For example, if we put two and two together, we might come up with the right answer. We know that two heads are better than one. It is always better to work with another person to solve a…..
Félrefordítások Micimackó ázik 2010.05.19 10:00:00
Május hetedikén Szántai Tamás remek előadásában ismertetett meg bennünket a Karinthy-féle Micimackó-fordítás bizonyos fordítástechnikai problémáival. Az előadó tisztelettel adózott Karinthy zsenialitásának, és nem vonta kétségbe az első fordítás szellemességét és…..
Félrefordítások Mardi gras? 2010.05.04 10:55:00
Ma ilyen napunk van - az articsókaszívhez hasonlóan ismét az a kérdés, hogy érti-e az adott kifejezést a közönség. kalamajka1 szerint nem:Tegnap néztük meg gyermekemmel a "Hercegnő és a béka" c. rajzfilmet.A szituáció: Van New Orleansban egy Louis nevű krokodil, aki…..
Miigeii a kortárs spamtrendekből arra enged következtetni, idén talán végeszakad Nigéria kéretlen országimázsrombolásának. Helyette Elefántcsontpart és Jézus van: "Tudom, hogy én leszek a mellkasban az Úr." Fordítógépes Biblia már volt? Kedves Krisztusban, e-mail,…..
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
ejeeje 2010.03.08 18:10:31
Félrefordítások Leiter Kvíz 7.2 2010.02.15 14:59:00
A délutáni kvíz sem lesz nehezebb a délelőttinél, azt hiszem...Pocak, felkészültél?Útközben hazafelé ismertem meg őt. Férfi mondja nőről, bár ez a megoldás szempontjából lényegtelen. UPDATE: Bár vitézül állta az ellent a feladvány, végül meg kellett adnia…..
ejeeje 2010.02.15 17:16:21
ejeeje 2010.02.15 23:15:39
A Gilmore Girls is kedvenc vadászterületünk - bár azért elég könnyű préda, ismerjük be. Most semiambidextrous vadászott le néhány méretes darabot, pár kisebbet és egy-két véleményest egyszerre:Gilmore Girls, egyetlen részből (Második évad, 1. rész)Rory Lane-nek: (Anyukád)…..