Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ara Jerezian

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég a Magyar Demokrata c. lap által a „magyar monarchizmus egyik szellemi vezetőjének” nevezett úr úgy foglalta össze egy konzervatív korszak közeledtében bízó és a polgári jobbközép megerősödésének örvendő, valamint a konzervatív társadalmi reakciók ezzel…..
Ara Jerezian 2009.08.13 00:33:11
A cikk erdekes, a vita sok mindent mutat - peldaul Bekes Marton szemelyisegeröl is, de azt hagyjuk. A forma, a stilus, az enkep igencsak sajatos - azonban maradjunk a tartalomnal. BM magat monarchistanak tartja. Rendben. Hogy ez mit jelent, nem tudni, ugyanis mihelyt mas is annak tartja magat - es ekkent, ami a monarchizmus, tehat feudalis halandzsadumakkal -, akkor BM rajön, hogy ez gaz, s elmondja, hogy ö maskepp monarchista, s nem ugy, ahogy a többseg. Akkor hogy? Kifogasolja BM a monarchistak közelseget az integrista katolikusokhoz, holott ez - a ket gondolat erzkonservativ jellege okan - igencsak erthetö. Kifogasolja BM az antiszemita fel- es alhangokat, miközben tudhatja (tudhatna), hogy ez egyaltalan nem ritka az lefebvristaknal (az FN egyik belsö frakciojat voltakepp ök alkotjak, s masutt is erös az atfedes a radjobbos, ellenforradalmi reakcios, szeljobbos körökkel - igy ez itthon is varhato volt...) A monarchizmus gondolataval sem all ellentetben az antiszemitizmus. Ez engem, mint köztarsasagpartit kevesse zavar - am BM ne akarja levakarna azt sajat ugymond eszmerendszereröl, ami nagyon is passzol ahhoz. Aki a Miles Christibe irogatott, a fallangista ideologus föbacsirol irogatott - nos, nos, az meg plane ne akarjon itt vakarodzni. Vagy ha akar, indoka egy lehet: feledtetni akarja multjat. A sztori valahogy az lehet, hogy a videki srac felkerül Pestre, bele az egyetemi letbe, bele sok intellektualis lehetösegbe, s ö mellenyul, mert nem a PC, nem a konform jobboldallal spanol legelöször, hanem a nonkonformistakkal (mintha valami liezon a hazai Nouvelle Droite-tal is lett volna...), es amikor kikerül az eletbe - fontos allasokba, amelyek önigazolaskeppen meg is emlit BM a cikkben (nezöpont, szazadveg, magyar nemzet, kommentar, hir tv, hüha, hüha) -, nos akkor rajön, hogy valahogy gaz az ifjukor. Nem kellett volna levetközni annak a lapnak, akarom mondani, nem kellett volna ifjonti hevvel rögtön a szeljobbra csuszni - ami persze erhetö, a szeljobb es a szelbal itthon es a nagyvilagban is izgalmasabb, mint a konzisag. Csak aztan jönnek azok az idök, amikor illik mar akkomodalni. Ez a cikk is erröl szol. Felmondani a PC leckeket - megtartva a monarchizmus latszatat (ezzel igazolva az en kontinuitasat), miközben eppen tagadva a monarchizmus szamos szükszegszerü következmenyet...
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..
Ara Jerezian 2009.07.24 04:31:17
Néhány beírást végigolvastam. Nem igaz, hogy vannak emberek, akik amellett érvelnek, hogy ne kelljen legalább egy kurva nyelvet legalább középfokon igazolni (ugyanis nem kell feltétlenül nyelven beszélni, elég igazolni, hogy valahol összegereblyéztünk egy kurva papírt)...? Ha csak magyarul tudunk, akár süketnémák is lehetnénk. Ja igen, ha Kiskundorozsmán akarok traktoros lenni, s undorodva továbbhajtani, ha megszólít egy arra tévedt német fószer - nos akkor tényleg nem kell a nyelv. De ezzel az erővel az egész oktatást megszüntethetnénk. Ki kéne adni bogárlackói alapokon, hogy vissza a múltba, reszakralizáljuk, minden faszom - és legyen ismét mindenki földmíves Élje mindenki le az életet ott, ahová született, és kész. Nem kell itt urizálni diplomákkal, nyelvekkel, stb... Ajajaj. Szörnyű, hogy valakik tényleg ezt komolyan gondolják. MAGYARORSZÁGON, aminek a kibaszott nyelvét rajtunk kívül senki, de senki nem érti. Mert még egy szlovák is eltudja olvasni a lengyel, ért csehül, stb. A magyar azonban egy globalizálódó világban lószart ér - nem mintha korábban nem annyit ért volna, ezért lett volna jó, ha hagyják II. Józsefet. (De hát itt reformálni nem lehet, mint tudjuk.) És még a nyelv eltűnése sem eredményezte volna a nemzet végét. Elég az írekre gondolni. Az ír nemzet éppen azáltal lett világhírű mert gaelül pofázik mifelénk.
Szerintem 1. kötelező angol, de nem heti négy óra, hanem tárgyakat is angolul oktatni, 2. emellett még egy választható nyelv szintén magas óraszámban, 3. érettségire két nyelvvizsga, 4. gimnáziumban egy év külföld, egyetemen úgy szintén. Aki meg arról vakerol, hogy a magyarnak nehéz megtanulni az idegen nyelvet - elvégre sumérságunkkal egyedül vagyunk -, annak elég a finnekre pillognia. Az okés, hogy egy holland ha nem krákog, már angolul beszél - de egy finnek ugyanolyan nehéz (könnyű) az angol, mint nekünk. És nekik mégis sikerült. Ja, ott nem nevelésre meg minden faszságra használják az oktatást, hanem arra amire való: tudás átadására. Minden mást kéretik távol tartani az oskolától. (Jó előjel, hogy Eperjes nemrég heti többórás etika óráról ugatott - mint egykori egyházi gimis tudom, milyen haszonnal jár. Én vagyok az élő példa az etika oktatás kontraproduktivitására...:)

A szinkronhoz meg annyit, hogy nem azért kell szinkronizálni - vagy pontosabban nem csak azért -, mert úgy nyelvet tanulunk, hanem azért mert a hangok is filmekhez tartoznak. Egy francia filmen hiteltelen, ha Párizs utcáin magyarul beszél mindenki. De egy mongol filmben is beszéljen mindenki mongolul. Arról nem is beszélve, milyen ócska fosul szinkronizálnak t. színészeink...
  Tegnap végre túlestem a szakdolgozat-védésemen, így elkezdhetem ledolgozni a reakciós kérdőívvel kapcsolatos adósságaimat. Szeretném még egyszer megköszönni annak a 818 embernek, aki vette a fáradságot és megválaszolta kérdéseinket.   Több poszton keresztül zajlik…..
  Ma este 9 órától játssza a Duna TV a Hajdú Eszter által rendezett A Fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című filmet. Murci/szamárfül ajánlásával: A két Gábor Mindketten zsidók, és közéleti emberek. Vállalják, büszkék rá, nem takargatják.…..
   ..
Ara Jerezian 2009.05.22 02:18:12
@Az Olei Hagardom terroristái: Te utolsó, amerikapárti szerencsétlen fasz! Azért, mert azt írom a kibaszott hülye fejednek, hogy az usa nem szent, és nem kéne a hozzád hasonló geciállagú újkonziknak bekúszniuk a nagy usa vaginájába, még nem vagyok ruszofil. Nyugaton pl. egy progresszívebb körben - itt most nem neuwaldegg intézetes beteg emberekre gondolok - kicsit nevetnének egyet azon a gyermeki amerikapártiságon, ami itthon - éppen a neokonság bukása után kissé lemaradva - művelődik. A végtelen mucsai, provinciális fasz agyatokba nem fér bele, hogy írtó gáz most republikánusnak meg reagenistának lenni ("az egyik könyve még ki sem volt festve"), még akkor is, ha nem eztet mondta a fidelitas eligazítón németh zsolt a mély es hangjaival...

Várom a napot, amikor Martonyi Privatozátor János hadat üzen Moszkvána politovszkaja miatt... Szép nap lesz, bárdossy faszkalap is így tette.

Húdemagyar meg nem vagyok. Származásilag és érzelmileg sem.

Miután stílusosan kibazmegoltuk magunkat, ismét megkérdem, ha retardált hülye szemeiddel tudsz kérdéseket olvasni:

1. Akkor honnan a faszból jöjjön a gáz? Németh Zsolt seggéből? Vagy a cato intézet kazánházából? Vagy az emberi jogokat mélységesen tisztelő, igazi demokrata türkmenisztánból? Vagy honnan, apuka?

2. A nyugati jobbosok közül - berlusconi, osztrákok - miért tudnak sokan egy modus vivendit kialakítani az oroszokkal? Jó, tudom, ők is mind szerencsétlenek, és még nem is olvassák a reakciót, baszki.

3. Voltál már oroszországban? Ismered az ottani állapotokat? Vagy csak sokat olvasod Bába iván elemzéseid, esetleg angol középfokod is van, és néhány amcsi blogba is beleszagolsz?
Ara Jerezian 2009.05.22 02:21:42
@medve2: Valóban, nem olvasom a jobbik nyilatkozatait. Hadd konzultáljanak. A fidesz meg az ump-s bagázzsal, meg übergáz német kerdemekkel, meg cato intézettel meg bibi netanyahuval konzultál. Nekik is joguk van hozzá. Az lmp meg cohn-bendittel. Hadd konzultáljon már mindenki azzal, akivel akar. Egyébként szerinted miért finanszíroznák a ruszkik a jobbikot? Tessék, elő a mérsékelt konzervatív oldal összeesküvés teóriájával!

Semmiféle hagyományról nem papolok. Csak mondtam valamit. És nem értem, hogy miért kéne oroszpártinak lennie a magyar jobboldalnak, ha azt írom, hogy nincsenek meg azok a német származású zsidó szerzőkből kinőtt konzervatív elméleteknek, amelyeket néhányak itthon ültetgetni vannak szívesek?
Mandiner blog Dimitrov tér 2009.05.16 08:01:00
  „Az ország élén egykori diákvezetőnk” - ezzel a főcímmel közöl meghatódott címlapsztorit a Közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói magazinja (riporter: Komócsin Sándor, összeállította Kóbor Anna, csak hogy a lelkes hívek neveit is megőrizzük a…..
Ara Jerezian 2009.05.16 15:54:30
@TuRuL_2k2: Jó igaz, valóban ma már nem nevezhető semmelyik egyetem sem ilyennek-olyannak, talán csak a károli bölcsi a bogár lászlókkal, kulin ferencekkel, vass csabákkal. Meg a másik oldalon a gyöngyösi Magda Sándor Főiskola...
Ara Jerezian 2009.05.16 16:04:28
@kraut: Valóban, felszólalni a rasszizmus ellen: az egy politikai cselekedet... (Vagy neked hol kezdődik a politika? A párttagkönyvnél? Nem, bárki, aki közéletilag megnyilvánul kül- vagy belpolitikai kérdésben, az politizál. Ekként a Reakció egész szerkesztősége politizál, ahogy bajnai is. Nem politizák pl. mari néni a 3 emelet céből, mert fölülről szarik mindenre... Bár, a nem-politizálás is politizálás... vö. "man kann nicht nicht wollen" - nietzsche)
Ara Jerezian 2009.05.17 12:57:32
@Kettes: Ne aggódj, lesz elég kiszes egy új fidesz kormányban...
  Szeretné, hogy Deutsch Tamás képviselje önt Brüsszelben? Vagy jobban bízik Gurmai szemembe nézel, oké Zitában? Esetleg adna egy sanszot Baló Györgynének? Hogy mondják angolul: Áder Jánosnak hívnak, Magyarországról jöttem? Ki az a Kis Zsolt és hová lett Sütő Gábor?…..
Ara Jerezian 2009.05.12 16:15:16
@gyz: A lengyel családok ligája sokkal közelebb áll lényegében a kdnp-hez, mint a jobbikhoz... A jobbik inkább a nyugatos radjobbpártokra hajaz, főleg az osztrákokra meg az olaszokra... Egyébként meg a lengyel csalédok ligája nem fog bejutni úgysem, az eukritikus frakcióknak is újra kell szerveződniük, mert a nemzetek európája unió valszín nem marad fenn (an tart az epp-be, ff a libekhez), s lehet, hogy megint sikerül összehozni az its-t - bár szerintem a morvai inkább illenék egy eu-kritikus modern formációba (mondjuk az ods vagy a libertas mellé), mint egy öreguras széljobb csapatba...
  „Nem támogattuk Szili Katalint, még a programját se” - mondta sajtótájékoztatóján az MDF független országgyűlési képviselője, Herényi Károly, hozzátéve: erről korábban közleményeket is kiadtak.  Április 16-án jelentette be Habjánecz Tibor, az MDF…..
Ara Jerezian 2009.05.11 16:45:52
@elGabor: T. Ügyvéd Úr, mire tetszik célozni?
Ara Jerezian 2009.05.11 18:39:27
@peterman: Másképp értelmezzük az ideológiát. Az ideológia egy narratíva, amelyben értelmezhetővé válik a valóság és a cél egyaránt. Nevezhetjük értékrendnek, sőt tehénszarnak is - kurva mindegy. Mielőtt bepörögnél Mannheimmal a tánctérre: nem polfil szemináriumon vagyunk.

Egyébként mire fel mondtad mindezt?
  Pécsett tegnap tartottak egy másik választást is, ami Szili Katalin totális veresége mellett (érthetően) jóval kevesebb figyelmet kapott. Pedig a felállás és az eredmény is kifejezetten érdekes.   A 8. számú egyéni önkormányzati választókerületben három jelölt…..
Ara Jerezian 2009.05.11 18:25:41
@Google: Tényleg, az nem érv, hogy rákérdezünk - most tisztelettudóan fogom mondani - Dr. (TF-n doktorált!) Schmitt Pál MEP életútjára. Tisztelettel és szeretettel kérdezem, hogy nagyrabecsült Dr. Schmitt Pál Úr, Hazánk szeretett európai parlamenti képviselője miként és milyen módon állt ellen a Kádár-rendszernek s őrizte a polgári gondolkodást, midőn a los angelesi olimpiát mondta le, midőn a népstadiont és az astoriát igazgatta? Igen-igen tisztelt Dr. Schmitt Pál excellenciás úr hogyan tudott együttműködni a Horn-kormánnyal, miért merült fel az ő kecses neve az MSZP-ben főpolgármesterjelöltként, és tartja-e magát ahhoz a 2002-ben tett ígérethez, hogy nem kíván politizálni, mert ő csak egy egyszerű kis civil főpolgármester-jelölt, vágya néki nincs is más? Illetve mély tisztelettel és alázattal érdeklődnék aziránt az Uraknál, hogy mikor húz el ez a vén fasz végre a háromezer eurós nyugdíjába, hogy baszná meg alázatosan...?
Ara Jerezian 2009.05.11 18:28:16
@szes.istvan@freemail.hu: Igazad van, gáll kinga nem stréber. Egy igazi belevaló punkcsajszi... Jó, hogy szóltál, köszi, korrigálok, bocsesz.
Ara Jerezian 2009.05.11 18:33:48
@serwer: Magyarország lenne feketébb? Ezt nem értem? Most négerezel-e, vagy arra utalsz, hogy jönnek az anarchisták?

Ja, aki szerint nem szidhatóak a fidesz jelöltjei. Elnézést kérek, hogy negatív módon nyilvánultam meg a fidesz kapcsán. Szánom, bánom. Szerintem nem is kell ide több lista, elég a fidesz, vigyen minden helyet ő, úgyis olyan helyes, okos, szép, művelt, frappáns, kedves, jóravaló, tisztességes, csupa-csupa szép külső és belső tulajdonságokkal bíró jelöltje van - kár lenne, ha bármelyiket veszni hagynánk. Ezúton kérek minden fórumozót, a továbbiakban csak a fideszről és csak pozitív dolgokat írjunk. Olyan szép az élet.
 Aki nem ismeri, nem tudja, miről maradt le. Deutscher Hiphop következik. Break, rap és lokálpatriotizmus német módra.  Német kéttannyelvűs gimisként, müncheni cserediákként 1998-99-ben belekóstolhattam a helyi Jugend mindennapjaiba, amik a suliban és azon kívül is…..
Ara Jerezian 2009.05.10 01:17:58
vagy: www.youtube.com/watch?v=ZJsCXmtg1Rw

más, egy másik meg nem említett fazon:

www.youtube.com/watch?v=7uoGKvE_xkY&feature=related

és ha röhögni vóna kedve - holott lehet, hogy komoly -, kedves ergé, a müncheni aggro-t nézze meg (stehkrägen...)
Ara Jerezian 2009.05.10 21:06:05
@Kicsi.Sati: Mi gondja magának az aggro berlin vonallal? nem npd rap... (najó, kicsit...:)
Mandiner blog Ne engedd! 2009.05.07 14:01:00
  Ma EP-napot tartunk, a kitűnő Gurmai-videó után Underdogtól is kaptunk egy új mozgóképet. Negatív kampány és mozgósítás egyben, egy érv a június 7-ei részvétel mellett: ..
 Alig nevezték ki Szollár Domokost kormányszóvivőnek, már meg is érkeztek számára a Fidesz jókívánságai: „A minősíthetetlen stílusú Szollár kinevezése bizonyíték arra, hogy a minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagot kidolgozó MSZP és az illegitim…..
Ara Jerezian 2009.04.26 14:23:05
@Ács Feri:

Nem kell elmondanod, a cseh és a lengyel jobboldalt van szerencsém jól ismerni. Az itthoni jobboldal viszont nem tusknak, hanem kaczinyskynak drukkolt, aki nem is epp-s, hanem valami faszom frakció tagja. A szadi nem liberális, legalábbis nem fdp-értelemben, hanem balos-radikális gyökerű párt, de pl. az osztrák liffel igenis állítható párhuzamba. A nemzeti szocializmus tudtommal jobboldali ideológia. Vagy baloldali? A krausz tamás, schiffer andrés, besancenot, lafontaine, tgm, buffet társaságba raknád vonát és le pent? Mert nem jobbosok, akkor - a contrario - csak balosok lehetnek, és akkor krausz tamás = vona gábor. Ez szép. Ma is megtudtam valamit. Köszönöm, mester.
Ara Jerezian 2009.04.26 14:30:42
@Ács Feri:

Ja, és ha viszont szeressük az ods-t? Melyiket? A klausiánus, ultralibertér, euellenes, antizöld vonalat? Klaust, aki szerint az új kommunizmus ez az egész zöldhullám? (És lehet benne valami persze...) Vagy topoláneket? Aki ugyanolyan reformokat akart bevezetni, mint horváth ágnes (mely reformok ellen Ti is kampányoltatok)?

Nos, tökéletesen igazad. Itthon kurvára hiányzik egy fdp, egy po, egy ods. De akár az lmp-ből is kinőhet valami vállalható. Pl. a cseh zöldek kurvára szimpi haveliánus polgáriak. No, akkor mi legyen? Pl. az EU-választásokra miért nem áll össze egy jobblib csapat? Vagy azért mégiscsak a fideszre szavaztok (szavazzunk) végül?

Mi legyen, basszameg, a magyar jobboldallal? :)
Ara Jerezian 2009.04.26 15:59:33
@Ács Feri:

1. Ez a "benne van a kormányprogramunkban" kurvajól hangzik. Akkot mégiscsak van egy jobblib párt? (Reakciós Párt?)

2. Nincs, valóban, nincs "ezeknek a nézeteknek" politikai képviseletÜK (csak a nyelvtan kedvéért is), de két alkérdésem lenne:
2a. Melyek ezek a nézetek? A békésmártoni monarchizmustól a seresi neokonzervativizmusig minden? (Egyébként mindezt igen jól testesítené meg a madöf, egy bokrossal és egy királyunokával... Madöf-szimpatizáns lesz a reakció?)
2b. Az, hogy nincs képviselet, nem jelenti azt, hogy nem is lenne igény. A konzervatív értelmiség (lánczi, ablonczy-klán, horkay, mak, balázs, g.fodor, stb.) miért nem áll ki egy ilyen politikai tömörülés mellett? Mert az nem megy, hogy kritizáljuk a fityeszt, de azért végül mindig kiderül, hogy ők a haza megmentői, és pont...

3. A zöldekre azért van szükség. Klaus jó fószer. (Ő is euszkeptikus, mint a jobbik..., de nem ezért persze, hiszen - mielőtt kioktatnál - jelzem, hogy tudom én ám a nagynagy különbséget euszkepticizmus és euszkepticizmus között...:) Libertas Mozgalom, hmm?

4. Jó, tehát hitler, vona, le pen, strache, fini, mussolini kisasszony és morvai naccsaszzony baloldali, azaz krausz tamással, tgm-mel egyenlő. Érdekes, ámbátor védhető nézet...
 Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltás óta eltelt két évtized egyik legszínesebb figurája. Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. Az utóbbi időkben…..
Ara Jerezian 2009.04.26 14:39:31
@RAMBO:

Vagy egy polgári, ökokonzervatív erő, mint a cseh zöldek.

Vagy egy nemzeti liberális, polgári erő, mint a román PNL vagy a horvát HNS.

Vagy egy libertér erő, mint az ODS.

Vagy egy klasszikus szabadelvű erő, mint az FDP, VVD.

Válassz, melyik tetszik?
 Sok bírálatot kapunk amiatt, hogy cseszegetni merünk jobboldali politikusokat, közszereplőket, médiumokat is, s ezzel veszélybe sodorjuk a Jobboldal Végső Győzelmét, és elősegítjük a gyurcsányizmus fennmaradását. Legutóbb az jelentett komoly problémát egyesek számára,…..
Ara Jerezian 2009.02.18 01:01:25
Tessék végre disztingválni. Nem attól jó egy újságíró, hogy mérsékelt vagy radikális. Ezt a hülyeséget még a heti válasz hozta be annak idején, ahol vízcsapbólisbékésmárton jól lekúrta pl. az alain de benoist-t, mert kb. a ministráns lelkét sértette, hogy valaki jobbról lehet kereszténykritikus is (békés márton provincializmusát mutatja, hogy benoist-t láthatóan csak a demokratából ismeri, s ezért nem érti). Szerintem két újságíró van: a jó és a rossz. Lovas jó újságíró: művelt, tájékozott, határozott, karakteres, Stumpf András szintén jó újságíró, Bencsik meg rossz újságíró, ahogy a heti válasz zöme is az. Ez nem politikai kérdés. Miért gondoljuk, hogy a jó újságíró definíciója az, hogy szereti jeszenszky gézát és nem szidja antall józsefet? Bencsik nem azért szar, mert szélsőjobbos vagy mert népszabi múlt, hanem mert nincs stílusa, mert fogalma sincs a politikai folyamatokról, és nem több, mint egy össze-vissza irogató kretén, aki lóg a fideszen. De hiába, a fidesz is szégyelli. (copyright by lovas pista, barikad.hu)

@ergé: Jó, de akkor nem kéne ilyen címet adni... Tudod, nincs kollektív bűnösség. Gondolom, a hírlap sok fiataljai, publistái közül sem örül mindenki a hülyeségeknek - ne feledjük, végh attila cikizte mindig a válaszban a pörzsét, kurva szellemesen -, de 1. meg kell valamiból élniük, nem mehetnek neki a főnöknek mindig, 2. azért engedik nekik, hogy megjelenjék a saját véleményük (péntek orsolya publijaira aztán még véletlenül sem mondanám, hogy bencsikesek), 3. a hírlap az utóbbi időben egyre jobb, úgy tűnik a forma is sokat számít... Ettől persze az alapproblémával egyetértek, de másképp kéne megfogalmazni. Példéául nem lovasnak neki menni, aki igenis az egyik legfelkészültebb fazon ezen a térfélen, de a bogárbasztatásokat sem szokom érteni, mert bogár szintén nem egy drábik vagy ilyesmi... (Az echo egyébként szerintem gázabb, mint a hírlap, borzasztó fejű bemondók, gondolok itt a lurexruhás mancira a híradóból, de az gyönyörű, amikor kondor katika népi göncben veszi a levegőt...) Egyébként meg a megoldás, hogy olvassunk nyugati lapokat. Hazudnak ugyan, de színvonalasan teszik... :)