Regisztráció Blogot indítok
Adatok
serpico

2 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz nem felelős a 2002-es száznapos programért, mert ugyan megszavazták, de ez csak egy politikai aktus volt, viszont mindenki, aki hagyta, hogy azt megvalósítsák, cinkos az ország eladósításában - fejtegette Pálffy István a parlamentben. Valószínűleg ez volt az a pont, ahol a…..
serpico 2012.11.07 10:07:58
@Csore60: a válasz:
Ausztriában egy mezőgazdasági dolgozó 15 másik ember élelmét termeli meg, Magyarországon ez a szám KETTŐ. Írtózatosan szar hatékonysággal működünk. Ez a helyzet. Sok időt töltünk munkával de a termelékenység egy fos. A társadalalom felfogás feudális jellegű. Jó példa: az IMF kölcsön és a állampapír kibocsájtás dichotomikus beállítása - az emberek 95%-a nem tudja hogy mindkettő hitel.
„Ne vesszünk el a részletekben” – intette a bíróságot az orvosszakértő az ezúttal túlfűtött tárgyalóteremben, bár éppen a tatárszentgyörgyi helyszínelést rontotta el majdnem végzetesen a rendőrség. Igazságügyi orvosszakértőket hallgatott meg a bíróság. - Stépán…..
serpico 2012.10.18 14:49:44
@rostás ezékiel:
Gyereked van? Vagy csak védőnő a feleséged, és akkor már igazad is van.
Mit éreznél az utolsó percben tudod meghalsz de az 5 éves gyereked szétlőtt feje van a mellkasodon? Nem tökkmindegy milyen ember éli ezt át?? RÉSZVÉT BAZDMEG RÉSZVÉT!
„Ne a mi májunkat egyétek, inkább ezt” kiált fel Gyenyisz, a nagydarab orosz aktivista, és egy jókora fóliába csomagolt nyers sertésmájat pakol ki az asztalra. Hirtelen megáll a levegő a washingtoni nemzetközi AIDS konferencia fogadásán, ahol éppen előkelő orvosok és…..
serpico 2012.09.24 15:48:00
@eelectro: és ezektől a meg nem értett üldözött zseniktől kérdezett valaki? Volt ott valaki a másik oldalról is? Laikusokat nagyon könnyű a málnásba vinni ám - a világ tele van meg nem értett zsenivel akiket egy gonosz hatalom üldöz - na nekik készült a Risperdal
Michael Knight Mekk Elekek 2012.08.14 13:58:53
Történt pedig, hogy Matolcsy György IQ-vizsgálatra ment. A vizsgálatot követően kérdezte tőle a miniszterelnök, hogy mégis mi lett az eredmény. Mire Matolcsy: "Hál' istennek, negatív..."Nem is értem, miért jutott eszembe ez a vicc-átirat éppen ma, amikor napvilágot láttak a…..
serpico 2012.08.14 15:49:46
@3dent: te én nézem a bankszövetség meg az MNB számait, ezeket te honnan veszed? mno.hu?
Másodsorban, figyu mo. nem az USA. Ott szoros az összefüggés a belső kereslet meg a GDP között. A mi GDP-nket a külső kereslet (elsősorban németo.) valamint a belső beruházások hajtják. Na ez utóbbit tolta a szakadék szélére az orbán-matolcsy páros. A bázishatásról meg nem kell túl sokat remélni mert a tendencia az ami meghatározza egy ország gazdasági pályályát. és jelen pillanatban 9 leírom KILENC százalékon ad a magyar állam el állampapírt, ezt hogy növöd ki?? Tudom orbán szerint nagy üzlet állampapírt venni, az a barom arra büszke hogy eladósodik az ország!
serpico 2012.08.14 16:16:50
@WhiteLion: rossz hírem van ""független" Simor Úr végre kamatot csökkentene"
A monetáris tanács hetes taggal rendelkezik. Ebből NÉGYET a kormány delegált 2011 márc 21-től. A kamatdöntő ülések jegyzőkönyvei,a szavazatok mind elérhetők és nyilvánosak.
Mielőtt leírsz valamit TÁJÉKOZÓDJ az Isten szerelmére!
serpico 2012.08.14 16:32:48
@konrada: rögtön egy ötlet; nem kellett volna bevezetni a perverz adóztatást. Segítek - a 16%-ost. Ezzel kivettek mintegy 500Mrd-ot a rendszerből és áttolták a magasabb jövedelműekhez stb.. ezt már többen részletesen leírták hogy ennek meglesz a böjtje a hülye matolcsy legyintett. Rábaszás numero uno.
Az ámokfutást továbbfolytatva kivetette a szektorális különadókat a barom azokra az ágazatokra (telekom pl) amik mo-beruházások jelentős részét hozták. Megmondták hogy emiatt jönni fog a szopóálarc matolcsy legyintett numero due.
Végül mintegy feltéve a bohócsipkát a parlament tetejére a végtörlesztés (amúgy nagyon is jó intézkedése mellé) a bankokra is kiterjesztették ezt (a bankok persze gecik - de egyik sem ér fel ov barátja bankjának az otp-nek geciségével) amit megint csak megmondtak hogy gyuri a számok, de gyuri legyintett. Modok egy szót: voluntarizmus, ezek hisznek benne. Az a baj.
Vastagbőr Budai Gyula bevallotta 2012.08.13 13:01:00
Korábban már írtunk a teljesen véletlenül egységes dinnyeárról, ami ugye nem volt kartell, csupán az összes áruháznak ugyan a szám jutott az eszébe dinnyeárnak, egy kis kormányzati rávezetés után, természetesen.Most Budai Gyula államtitkár a Csongrád megyei gazdakörök…..
serpico 2012.08.13 16:52:10
@szonár: Budai, te vagy az???
serpico 2012.08.13 16:59:25
@szonár: három millió embertől elvették a megtakarításait - egy sem ment ki tüntetni - gondolod a dinnyések mások. A fidesz annyit ártott ennek a pici országnak hogy minden normális ember komolyan gondolkodik azon hogy elhúz innen aztán itt maradtok ti, nem túl értelmesek de nagyon lelkesek.
  Ritkán szoktam Orbán Viktor védelmére kelni, és nem pusztán azért – a teljes őszinteség jegyében – mert az elődjének dolgoztam. De a legújabb „félrelépése” a Nabucco kapcsán világosan mutatja, miért káros eljátszani az ember nemzetközi…..
serpico 2012.05.24 13:32:34
@No_Fidesz_No_Problem:
guglizz rá - sajtótájékoztató volt, több független hírforrás.
Tudod ilyenek ne nem csak a HírTv van ott hanem sok-sok újságíró (még tudsz követni?).
Orbán said: "Nabucco is in trouble", le is fordítsam???
Váczi János blogja Kettős mérce 2012.03.20 08:19:00
Nem kis meglepetéssel olvastam, hogy az MSZP „őrséget” állított a budapesti Kossuth térre, hogy így tiltakozzon a Károlyi Mihály-szobor eltávolítása ellen. Azért ez nem mindennapi húzás azok után, hogy pár éve a Demszky vezette fővárosi liberálisokkal karöltve…..
serpico 2012.05.09 16:00:04
@Vad_Alma: kicsit későn szólok...
szerintem meg ott hogy a KuK elbukott egy háborút és a magyar nemzet úgy bánt az ország határain belül élő kisebbségekkel mint alsóbbrendű emberekkel. Mérhetelen ostobaságuk legjobb példája a Fiumei "csata" volt. Mikor a háború végén a fellázadt parti horvát alakulatokat lövették volna a KuK tengerészeivel. A matrózok több mint 70%(!!)-a horvát volt.
Az egész tisztikart (ideértve Horthyt is) kabinba zárta a legénység. (és érdekes módon nem ütötte agyon...)
Túróscsusza. Gusztustalan, de legalább van. Ha egy RENDES büféasztalos étteremben a vendég elégedetlen a kínálattal, akkor a tulaj megkérdi, mit enne - és hoz neki valamit a kívánsága szerint.A budakeszi TANNE étteremben ehelyett a tulaj magyarázkodik, ígérget és vádol - nehogy…..
serpico 2012.05.07 10:54:23
@preston: reláció analízis: D válasz, mindkettő igaz de nincs oksági kapcsolat. Én nem arról beszélek hogy kinek milyen az ízlése (az ízlés nem egzakt kategória). Én arról beszélek hogy ha a kenyér 100ft de valaki harmincért adja - akkor csak a hülye örül annak hogy kétpofára eszi és milyen jól járt, mert csak 30 ft. Baromira nem járt jól mert nem a 100ft-os kenyeret eszi hanem annak kéthetes maradékát.
Ezek gazdasági egységek - ha valamit a harmadáért adnának mint amennyi baromi gyorsan lehúzhatnák a rolót. De nem húzzák le a rolót - ergo barátkozz meg a gondolattal hogy ez a mennyiség BIZONYOSAN a minőség rovására megy.
...megvan az adattömb, lássuk az ornátust! Azaz ábrázoljuk az árut a lehető legbénább módon, viszont gyorsan. Col <- with(LongSubData,ifelse(Type=="n","red","blue"))Pch <-…..
Mióta a lányom "kipottyant", a feleségemmel elhitettem hogy ÉLETBEVÁGÓan fontos a gyerek súlyát naponta mérni. Egy ideig még az etetések előtt és utáni mérésre is sikerült rávenni, amelyek természetesen ugyancsak életbevágóan fontosak voltak, mind a magunk mind lányunk…..
Mandiner blog Doktor Schmitt 2012.01.11 17:59:00
   Plágiumgyanús Schmitt Pál doktori értekezése – írja hvg.hu. A cikk szerint Nyikolaj Georgijev bolgár sportdiplomata Az olimpiai játékok programjának elemzése című kétkötetes, 465 oldalas, több száz oldalnyi táblázatot, diagramot tartalmazó 1987-es tanulmánya…..
serpico 2012.01.12 09:50:14
@Hiperlajhár:
Az nem is érdekes hogy csal vagy sem? Csak az hogy kinek az érdeke hogy egy csalót elkapjanak. Válasz: a tiéd és mindenkié.
Egyébiránt a titkosszolgálati kötődés felvetése nem alaptalan hiszen szegény üldözött SP 1976-ban egészen az Astoria szálló igazgatóhelyettesi irodájáig menekült - ott tudott csak elbújni üldözői elöl (ld Hofit Boross Imréről). Elgyötört állapotában négy hosszú évet töltött az iroda rejtekében. Bár te talán nem tudod de akkoriban nehezen lehetett elképzelni azt hogy egy szálloda igazgatósága, ahol rengeteg külföldi megfordult, ne állt volna kapcsolatban a belügyminisztériummal.
Schmittről, Borossról meg a többi hirtelen ellenálló jobberről mindig a Tanú Gulyása jut eszembe meg ez:
"Azt hiszi, ez a rezsim nem tudna használni engem? Vagy olyan sok ma a jó szakember?"
serpico 2012.01.12 09:56:24
@yotta:
Ennek kristálytiszta szabályai vannak. Nem kell maszatolni. A plágium könnyen vizsgálható.
Policity Kedves Munkatárs! 2011.12.28 15:29:00
A család levelet kapott Orbán Viktortól, Magyarország munkatársától. Mindent tud rólunk, ehhez nem fér kétség. Segíteni akar – nyilvánvaló –, ezért küldött a szüleimnek levelet, de azért van pár érdekesen orbánviktoros a levélben. A levelet, amit csak…..
serpico 2011.12.29 09:57:45
@Kalmár:
Ezekkel a ""jóakaratú"" lépésekkel vitte orbán és matolcsy csődközeli állapotba az országot. Semmi sincsen ingyen. Ők meg ezekkel a lépésekkel ezt hitetik el. Veled...etek. Ezt valaki meg fogja fizetni. A kádár kor kisembere ebbe nem gondol bele gondolkodásának nem része társadalmi és gazdasági racionalitások szem előtt tartása.
Az osztrák pénzügyminiszter ezen háborodik fel - tudja hogy ha nem a magyarok akkor majd az osztrákok fizetik meg a felelőtlen magyar hitelfelvevők talmi jólétét.
Esetleg mi. Akik nem vettek fel semmi hitelt és maradtunk azon az életszínvonalon amit biztonságosan tartani tudunk. Orbánék üzenete: kisember nem kell gondolkodnod nem kell vállalnod tetteid következményét. A világ üzenete: Rossz hírünk van - KELL!
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
Ha megpróbáljuk néhány lépés távolságból szemlélni a kormány politikáját, elszakadva a napi indulatoktól és a hírektől, egészen vegyes, összességében azonban nem pozitív képet kapunk. Miközben az előző nyolc év elkúrásának fő eleme a nemcselekvés, illetve a verbális…..
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
serpico 2011.11.16 13:51:08
@sztd:
Bizonyos tényeket elfelejtettél...
Az Orbán kormány első lépésben HAT-HÉT százalékra engedte volna a hiánycélt. Szabadságharcuk bűvöletében ezt azonnal levitték 3-ra amint Barrosó és az EU adminisztrációja megmondta hogy OK de akkor nincs támogatás, nyíl ország osszeomlik.
Na vágtatnak előre a szabadságharcosok, háttal a csatának, amikor is már ugye kényszerpályán vannak hogy OK de akkor a Manyup befizetéseket könyveljük már le erről a hiányról. NA megint csak jön az ukáz hogy lfs nem lehet...
ezek után jött az einstand meg a szabadságharc.
Viktorék anticiklikus gazpolt akartak (szerintem matolcsynak van egy Keynes portré a vállára tetoválva) csak szóltak nekik hogy bazdmeg ti hülyék vagytok, miből? Ja, hogy a németek pénzéből - na abból nem.
Innen datálódik ez a kurva nagy harcosság, unortodoxia meg a többi - saját butaságuk felszínre kerülésétől
Én tényleg nem értem, hogy miért ez a hír napok óta. Most egy kicsit vonatkoztassunk el az aktuálpolitikától, és attól, hogy a mindenkori ellenzéki szempontból annál jobb, minél rosszabb az ország helyzete. Ennél sajnos most sokkal komolyabb a helyzet. Nézzük madártávlatból…..
serpico 2011.10.28 13:01:44
@Metálszív:
pedig mekkora jó volna ha egy kurva petákot sem kaptunk volna...milyen szemét ez az eu..megmondja hogy nyílt közbeszerzésen KELL elkölteni az pénzt amit ad...a mocskos bolsevik banda.
serpico 2011.10.28 14:20:39
@brumbrum: ezt én is alátámaszthatom...saját tapasztalat tízmilla úgy elsüllyedt a bugaci borókás homokjában mintha sosem lett volna és ez aprópénz volt mondjuk egy olyan "vállalkozáshoz" képest mint "MONDJUK" egy(M1) autópálya mellé épített szálloda a közelben - még áll de már nem nagyon...
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Nem tudom, meddig mehet ez még így, de ahogy elnézem, fogytán a türelem. A kormány úgy döntött: normává emeli Lázár János hírhedt mondatát. Eszerint aki szegény, az annyit is ér. A szemmel láthatóan mentális problémákkal küzdő Orbán Viktor, végképp elfeledve, honnan…..
serpico 2011.09.19 13:11:12
@midnight coder:
Mielőtt bevezették volna a 16% szja-t több jobboldali közgazdász is megmondta (Jaksity, Róna) hogy ez baromira nem jó ötlet mert mintegy 500mrd bevétel kiesést okoz és növeli a trsdmi feszültséget.
Most meg - "kiigazításra" van szükség. Nem sorolom a példákat tele van a net vele ahogyan OVék egy bekezdésen belül képesek önmaguknak ellentmondani.
OViék szerint persze az a mocsok külgazdaság az oka mindennek de nem kéne esetleg elgondolkodni (nem nekik - NEKTEK) hogy lehet hogy nem mondanak igazat??? Vagy négy év szarakodás kel neked hogy letépd az OV fotót a falról?
serpico 2011.09.19 13:14:25
@midnight coder:
ezt most olvastam tőled...jaj neked felesleges bármit mondani
egy gyereket két ember nevel - édesfiam te hány éves vagy hány emberrel találkozol hol élsz? Egy fidesz kampányfilmben?
serpico 2011.09.20 09:22:06
@midnight coder:
nézz körül, azok akiket emlegetsz éppen most húznak ki az országból a legnagyobb számban (én is épp ezen vagyok) köszönhetően a kiválóan kiagyalt adórendszernek.
Ezt nem mondja be a Hír TV...az a baj
A külgazdaságról meg az miért van hogy a többi exkomm. ország gazdasága növekszik csak a miénk nem? (ott nincs külgazdaság - jegyezné meg matolcsy okosan)
Milyen meglepő hogy az országból soha nem látott mértékben történik forráskivonás - vajon ennek mi lehet az oka? (töprengene matolcsy) - azelmúltnyolcév, ezaz. No meg a külgazdaság.
Az fel sem merül hogy ha valakit szopóágra hajtok az el fog húzni illetve ide se jön.
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..
serpico 2011.09.16 09:39:44
@Frucsasz:
így igaz, a bunkó bringás bunkó autós marad és bunkó gyalogos...röviden bunkó - megoldás messzire elkerülni, elengedni...még a végén összekevernek vele
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Budapesti Coldplay-koncertről egyelőre nincs hír, van viszont új kislemez Paradise címmel, ami természetesen az október 24-én megjelenő Mylo Xyloto albumon lesz rajta (aminek egy dalában még Rihanna is vendégszerepel). Aki esetleg az előző három single-ről lemaradt volna, beraktuk…..
serpico 2011.09.12 13:29:11
@blah: ilyen álmokért már érdemes lehet akár élni is - sok sikert!
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
serpico 2011.09.06 09:11:56
@tundrazuzmo:
Igen csak ezt 20 évvel ezelőtt úgy hívták létező szocializmus. A Fideszt meg MSZMPnek, a polgári köröket meg hazafias népfrontnak...
hány éves vagy 15? akkor mindent értek.
„A kormánynak nem dolga, hogy eldöntse az emberek helyett, mit csinálnak a pénzükkel: fogyasztanak, megtakarítanak vagy adósságot törlesztenek” – mondta a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor, utalva arra, hogy folyik a diskurzus, mire költötte a…..
serpico 2011.08.31 15:53:15
@room_101: nagyon jó megérzés! Normál esetben így is működne de sajna a bankok hitelezési hajlandóság jelentőssen csökkent. Én is csak nehezen adnék kölcsönt ha sanszos hogy sosem kapom vissza...
Másrészt vitatnám a cikk árfolyamot érintő számításait amiket csak elnagyolva közöl. Kétségeimet támasztja alá hogy 100E felett van a 90 napon túl nemfizetők aránya. Valamint csak közvetett adatok állnak rendelkezésre a tartozás/vagyoni helyzet kapcsán.