Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Axum

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy hete feszítették keresztre Dorogi Gabit és a Napló stábját a Vastagbőrön a ceglédi Orbán-hakni riport „alulmúlhatatlan” színvonala miatt, amit az avatatlan szemek tényleg egy Obersovszky szintű vizuál-gulyásosztásnak tarthatnak a kereskedelmi nézők szegénysorán…..
Axum 2012.10.22 19:02:24
@KG2000: a 89-es alkotmányt az Antall-féle MDF szavazta meg
Határátkelő Élet a Malév után 2012.10.22 06:54:00
Idén tavasszal érthető módon hatalmas vihart kavart Magyarországon a Malév megszűnése. Egy ideig rengeteg szó esett arról, hogyan tudnak majd elhelyezkedni a munkanélkülivé vált pilóták, légiutas-kísérők és egyéb szakemberek. Nos, jelentem, mai szerzőnk, Wingsfly gyorsan…..
A magyar nyugdíjrendszer csak 1928 óta létezik, de jelenlegi formájában már nem sokáig tartható fenn. A rendszer a következő 20-30 évben menthetetlenül összedőlne, ha radikálisan nem csökkentik a közeljövőben az ellátmány összegét, a mai nyugdíjak felére-harmadára. A…..
Axum 2012.06.14 19:21:49
@portugéza: Pont azokkal csesznél ki, akik fizették a magas járulékot! A korhatár alattiakat kellene kidobni a rendszerből, de ahhoz meg munkahelyek kellenének.
Michael Knight Cavinton gyanánt 2012.06.13 12:04:24
Azt írja az újság, hogy a 2013-as költségvetési tervezet szerint a 2011-ben még 360 milliárd forintos lakossági gyógyszerártámogatás 158 milliárd forintra, vagyis a tavalyi összeg 43 százalékára csökken. Ez pedig igencsak brutális gyógyszeráremelést vetít előre az…..
Pestnek, még pontosabban Ferencvárosnak a Petőfi  és a Rákóczi (született: Lágymányosi) híd közti része elvileg a Milleniumi Városközpont névre hallgat, nekem viszont sajnos nem megy, hogy városrészként tekintsek rá, holott a Duna és a Soroksári út közti rész még jelenlegi…..
S a sírt, hol nemzet sűlyed el, Népek veszik körül, S az ember millióinak. Kezében útlevél ül Nem így gondolta ezt Vörösmarty... A Szózat látomása nyilvánvalóan idegen országok, elnyomók, megszállók elleni küzdelemről szól. Azt Vörösmarty nem gondolta volna, hogy egy…..
sorok között BKV vonaljegy: 880.- 2012.05.30 07:00:00
Tegnap este egy baráti beszélgetés közben merült fel a BKV helyzete, és kiváncsi lettem, hogy vajon mennyibe kerülhet egy vonaljegy valójában. Tisztában vagyok azzal, hogy 320 forintért lehet részem a felejthetetlen, és gyakran izgalmakkal teli utazásban, de én azt szerettem volna…..
Pár napja nevezték ki Finta Sándort Budapest új főépítészének, akit azon melegében meghívtak az Inforádió Aréna című műsorába (a teljes műsort itt hallgatható meg). Az sajnos nem derült ki a beszélgetésből, hogy mégis mit csinál(hat) a budapesti főépítész, bár azért…..
Egy országos egészségügyi intézetben jártam Évente egy alkalommal, kontroll vizsgálatra járok.   Már a beléptetés sem igazán tetszik. A biztonsági őr/portás, hangosan kérdezi a többi betegtárs és várakozó füle hallatára: - kihez megyek és mi célból?     Ha…..
Nívó A világ leghülyébb adója 2012.05.17 19:51:00
Igen, az ingatlan értéknövekedési hozzájárulásról van szó, mely csodálatos példája azoknak a kisadóknak, melyeknek beszedése várhatóan többe fog kerülni, mint maga a befolyt összeg, és amely ellen Orbán harcot hirdetett jó régen (két éve, de ez politikában már jó…..
Sokféle listát láttunk már a világ legjobb állásairól. Többnyire persze olyanokat, amelyek a hétköznapi halandók számára elérhetetlen pozíciókat mutatnak be, mint például a főállású luxus nyaralóé, a hivatásos örökösé, vagy a milliárdos nagyhatalmú üzletemberé.…..
Axum 2012.05.03 20:20:10
@Csávógyerek: 1825 és 1925 között Norvégia teljes népességének harmada kivándorolt az USA-ba. Most, sok generációval később, már igen jól élnek azoknak a norvégoknak a leszármazottjai, akik otthon maradtak. De vajon ki engedheti meg magának, hogy generációkon át várjon?

Hát ha ezt a mintát akarjuk lemásolni akkor a várakozás kevés lesz, olajat is kell találni hozzá!
Eljutottunk az adóügyi ámokfutás egyik lokális mélypontjára. A telekom cégeknek kell megmondania Matolcsynak, hogy milyen formában is szeretnének adózni. A sarc végösszege már megvan, a formát mindenki kitalálhatja magának. Ha nem, akkor marad a percenként két forintos…..
2012. február 3. Fekete nap a magyar repülés történetében. A Malév Zrt. 66 év hol csillogó, hol pokoli éve után végleg földre kényszerült, és úgy tűnik, nem lesz folytatása az egykor patinás, nagy múltú cég tevékenységének. A témáról már sokan sok helyen írtak, most…..
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
Nem csoda, hogy a poloskák szeretik a meleg, nedves helyeket, inkább az a furcsa, hogy a helyi szállodások nem akarják megzavarni a populáció természetes gyarapodását: Márciusi wellness hétvégénk történetét szeretném megosztani veletek. Négyen indultunk neki a 180 km-es útnak,…..
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
MrMojo egész újlipótvárosi társasházának lakásonként 50000 ezer forintot kellene befizetnie a Díjbeszedőnek. 5 éven keresztül ugyanis egyik szolgáltató sem volt hajlandó kikapcsolni a villanyt/gázt a gondnoki lakásban, pedig többször is jelezték az illegális lakásfoglalást…..
A BKV támogatása, fenntartása érdekében a fővárosnak máshonnan kell forrásokat elvonnia - hallhattuk már sokszor idén. És tavaly. De mit is jelent ez a gyakorlatban? A források elapadása kritikusan érinti a támogatással élő civileket, köztük a városvédőket is. Először az…..
Hogyan takarítsunk meg jelentős összegeket a hiteltörlesztésben, vásárlásban, háztartásban, közlekedésben? Nem kell rosszabb életszínvonalon élni. Egy kis pénzügyi intelligenciával, tudatos vásárlással, odafigyeléssel sok energia és pénz takarítható meg. Fejlesszük…..
szerző:Fülöp Ádám, epulet-energetika.hu  Elege lett a törlesztőrészletekből, vidékre költözött és készített családjának egy igazi hobbit házat. Egy ilyen mesebeli házhoz még hitelt sem kell felvenni, olcsó, környezettudatos és megdöbbentően jó hangulatú. Így kezelte…..