Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proflex

1230 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hétvégén zajlott a 2024. évi nyolc futamos rally Európa bajnokság, azaz az ERC első fordulója a Veszprém központú 5. Rally Hungary, ami négy, Kelet Magyarországon megrendezett Rally Hungary után elsőként látogatott az új helyszínre és az új utakra. A Rally Hungary, a nagy abszolút…..
Holnap kezdődik és vasárnapig tart a 2024. évi nyolc futamos rally Európa bajnokság, azaz az ERC első fordulója a Veszprém központú 5. Rally Hungary, ami négy, Kelet Magyarországon megrendezett Rally Hungary után elsőként látogat az új helyszínre és az új utakra. A Rally Hungary, a nagy abszolút…..
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja április 12. és 14. között Veszprémbe látogat a V-Híd Rally Hungary ideje alatt. A roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi…..
A cseh Filip Mareš egy álomlehetőséghez jutott, hogy megmutathassa tehetségét az FIA rally Európa bajnokság mind a nyolc idei futamán egy vadiúj Toyota GR Yaris Rally2-vel melyet az ACCR Toyota Dolák csapat biztosít számára. A 32 éves, korábbi Junior ERC bajnok Mareš ezenkívül megküzd a cseh rally…..
Az elmúlt hétvégén zajlott a 2024. évi FIA rally világbajnokság aktuális fordulója az immár 72. Szafari rally melynek a kelet afrikai Kenya adott otthont. Ez volt az idei rally világbajnokság harmadik helyszíne. A verseny szerdán kezdődött és vasárnapig tartott. A 2024-es program szerda 10:01-kor…..
A 2024-es rally Európa bajnoki szezon, az ERC kezdete előtt két és fél héttel csak úgy ömlenek a jó hírek, hogy ki mindenki fog a teljes bajnoki szezonban versenyezni. A két legújabb közül az első, a norvég Mads Östberg, akit a hazai szurkolók elég jól ismerhetnek, hiszen legalább két évet…..
Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a 2023-as rally Európa (ERC) bajnok, új-zélandi Hayden Paddon idén is részt vesz a kontinens bajnoki küzdelemben és feltett szándéka, hogy megvédje a bajnoki címét. Autója marad az olasz BRC által biztosított Hyundai i20 N Rally2 és sokat látott navigátora, John…..
Ma jelent meg az április 18-21. közötti FIA WRC Horvát rally futam nevezési listája.  E szerint 68 db autó indulása várható a Zágráb központú aszfalt utakon zajló versenyen melyből 8 db Rally1-es csúcsgépet láthatunk majd. A Toyotánál Evans, Ogier és Katsuta indulnak, a Hyundai-nál Neuville,…..
Elindult a július 27-28-i nyirádi FIA rallycross VB és EB hétvégére a jegyértékesítés. Az elérhető jegytípusokat és annak árait a lentebbi képen láthatjátok. A jegyeket ezen a linken található oldalon lehet megvásárolni: https://cooltix.hu/event/65eacaccc2bf8f6681a4b450  Amint az pár nappal…..
Most hétvégén lesz a 2024. évi rally világbajnokság aktuális fordulója az immár 72. Szafari rally melynek a kelet afrikai Kenya ad otthont. Ez lesz az idei rally világbajnokság harmadik helyszíne. A program szerdán kezdődik és vasárnapig tart. A Szafari rally sok évtizeden keresztül a világ talán…..
Ahogy múltak a hetvenes- és közeledtek a nyolcvanas évek, ha valaki meg akarta nyerni a Szafari Rally-t, csak egy ember volt erre a feladatra: Shekhar Mehta. A kenyai pilóta a mai napig  a legsikeresebb az FIA rally világbajnokság, leghosszabb, afrikai futamának történetében – ötször nyerte meg…..
A tavalyi rally Európa bajnoki/ERC szezonban abszolút második helyen végzett, lettországi, Mārtiņš Sesks az idén autót vált és a hivatalosan 2024-ben debütált Toyota Yaris Rally2-vel fog versenyezni a komplett kontinens bajnoki szezonban. A korábbi Junior ERC bajnoknak idén is Renārs Francis lesz a…..
A nyolcszoros rally világbajnok szupersztár, francia Sebastien Ogier és csapata a Toyota Gazoo Racing WRT bejelentette, hogy az áprilisi Horvát rally világbajnoki futamon Ogier újra versenyezni fog. Ogier a szezonnyitó Monte-Carlo rallyn versenyzett utoljára a világbajnoki szériában, ott a…..
Most hétvégén kezdődik az idei hazai rally bajnokság, melynek első fordulója a 11. Esztergom - Nyerges rally lesz. A futamon a HUMDA Historic, a HUMDA ORB2 és a HUMDA ORB3 bajnokságokat értékelik majd, valamint teszt jelleggel részt vehetnek rajta a HUMDA ORB1 és az ORC mezőny versenyzői is, de ők…..
Miko Marczyk visszatér az FIA rally Európa bajnokságba, abba a versenysorozatba, ahol a nemzetközi porondon is letette hírnevét, de Szymon Gospodarczyk navigátorával ezúttal a bajnoki címért akarnak harcolni. A lengyel ász egy várhatóan izgalmas, teljes szezonon át tartó programot jelentett be,…..
A mai napon megerősítették, hogy 2025-ben és 2026–ban visszatér a rally világbajnokság Spanyolországba csak épp nem a Katalán rally képében, hanem a Kanári szigetekhez tartozó Grand Kanáriára ahol hosszú évtizedek óta rendeznek rally Európa bajnokságot, mostani divatos nevén ERC-t. Ezzel a Kanári…..
A feltörekvő ír tehetség, Josh McErlean megerősítette, hogy az idén is a rally világbajnokságon fog versenyezni a WRC2-es bajnokságban, de mostantól a Toksport csapat által biztosított Škoda Fabia RS Rally2-vel fog támadni, fő támogatója maradt a Motorsport Ireland Rally Academy. A 24 éves McErlean…..
A 2022-es és 2023-as FIA rallycross Európa bajnoki futamok sikeres megrendezése után a magyarországi Nyirád Racing Center, az idén júliusban - fennállása során először - FIA rallycross világbajnoki versenyt rendezhet! Ez egy jókora kihívás melyet a pálya és annak üzemeltetői nagyon élveznek. Európa…..
A portugál André Sousa bejelentette, hogy 2024-ben részt vesz az FIA rallycross Európa bajnoki sorozatban, az Euro RX3-as kategóriában. Pályafutását 2016-ban kezdte, és Sousa a hazája egyik vezető versenyzőjévé vált. Az előző szezonban kétszer diadalmaskodott a Portugál rallycross bajnokság…..
Zajlik a pályák előkészítése, a szervezők kihívásokkal teli versenyt ígérnek, Veszprém városa pedig tárt karokkal várja a rali Európa-bajnokság mezőnyét. A királynék városában megtartották a V-Híd Rally Hungary első sajtótájékoztatóját.  Az ERC-szezon idénynyitó versenye iránt elképesztő az…..
Tegnap hozták nyilvánosságra az augusztus 1-4. közötti Finn rally világbajnoki verseny útvonalát mely alaposan megváltozik a tavalyi évhez képest. A gyorsasági szakaszok 61%-ban különböznek a tavalyi évi útvonaltól és további 12%-a, 1997 óta nem volt használatban. A szokásoknak megfelelően ismét…..
Az idei szezonban, három hónappal előbbre hozták a WRC rally világbajnokság soron következő futamát a kenyai Szafari rallyt. Így az június vége helyett március 27-31. között kerül megrendezésre és amelynek az útvonala szinte teljesen megegyezik a 2023-as útvonallal (19 db, 367,76 km-nyi gyorsasági…..
Megjelent az idei hazai rally bajnokság első fordulójának a 11. Esztergom - Nyerges rally versenykiírása. A futam része a HUMDA Historic, a HUMDA ORB2 és a HUMDA ORB3 bajnokságoknak valamint teszt jelleggel részt vehetnek rajta a HUMDA ORB1 és az ORC mezőny versenyzői is, de ők értelemszerűen nem…..
Már február 8-án bejelentésre került, hogy a kétszeres finn rally világbajnok, „Magic” Marcus Grönholm „The Bosse” idén nyáron rajthoz áll a németországi Eifel Rallye Fesztiválon, ami egy kellemes meglepetés volt a 2000-es évek rallysztárjának rajongótábora számára. Az azonban még nem tiszta, hogy…..
A Hyundai Motorsport spanyol versenyzője, Dani Sordo aki idén Esapekka Lappival és Andreas Mikkelsennel osztozik a hármas számú Hyundai i20 N Rally1 versenyautón és akinek idén a májusi Portugál rally VB futamon lesz az első fellépése, júniusban rajthoz áll az amerikai Pikes Peak nevű hegyi felfutó…..