Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mobiler

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Egy hónapja fut a mozikban a messzi-messzi galaxis tizedik filmje, a Solo: Egy Star Wars-történet. Míg a bemutató környékén számos cikk jelent meg arról, milyen Star Wars-filmek várhatók még ezután (Landóról fog szólni a következő Star Wars! Aha, persze...), most mindenki arról cikkez, milyen Star…..
Be nem teljesült jóslatok a telekommunikáció és a számítástechnika területéről - Miért ette meg jóslatát az Ethernet feltalálója? Minden kornak megvannak a maga technikai csodái, egyeduralkodó vívmányai. Ezekkel kapcsolatban sokan gondolják úgy, hogy jóslatokba és jövendölésekbe kell…..
mobiler 2018.04.30 13:24:50
@szepipiktor: De okostelefonnak hívták. Van egy 2002-ben kiadott, 2003-ban Magyarországon eladott Sony Ericsson P800-am. A doboz oldalán öles betűkkel szerepel a SmartPhone.
És tegyük hozzá, a mai okostelefonok alapjai benne vannak, többfiókos e-mail kliens csatolmányokkal, PDF és Word kezelés, telepíthető appok különböző programnyelvek. Mobilnet, érintőkijelző, multimédia, kamera.

Apple-nek egy nagy húzása volt, az pedig az AppStore. Azzal és az iTunesszal indították be a változást, meg a remek designnal. A 2007-es első iPhone iOS1-el viszont még csak egy buta drágaság volt.
érintőkijelzős laptop vásárlása: akkumulátor üzemidő csökkenés, rossz billentyűzet elérés, magasabb ár, nagyobb súly - képernyő csere Néhány nyomós ok, amiért nem érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni  Megtörtént már veled, hogy asztali számítógéped monitorján kézzel akartál odébb húzni egy…..
A 444.hu hasábjain pár évvel ezelőtt, Horn Gyula halála kapcsán napvilágot látott egy toplista, mely a harmadik Magyar Köztársaság eddigi kormányfőit lajstromozta, állította sorrendbe elért eredményeik, politikusi-vezetői talentumuk alapján. Amennyire jónak tartottam magát az alapötletet, olyannyira…..
mobiler 2017.08.05 12:08:29
@Willkommenskultur: Nos, az a helyzet van, hogy az arzénmentesítés és annak szakszerűtlen elvégezésének eredménye a büdös víz. Amire az ott lakók azt mondták, hogy évtizedekig jó volt, az arzénnal szennyezett. Az arzénmentesítéstől meg ahol én lakok is termálvíz-szerű lett az ivóvíz, nem a legkellemesebb.

Ennek a tetejébe jön a baktériumtenyészet, ami elég durván egészségkárosító. Felnőtt ember többet vesztett, mint ha marad arzénes a víz.
A tabletek térhódítását élve alap, hogy mind több funkciót próbálunk kiváltani velük, félretéve PC-nket. A Teclast X98-ról, már egy előző írásunkban szólt a fáma, de most kicsit más megvilágításba helyezzük a kütyüt, és játékterhelésnek vetjük alá. Nézzük kisült-e a processzor, avagy mi sült ki a…..
  Intrót köszönöm (ismét) Toto-nak!--- 2014 februárjában elértem a 100.000 követőt és az év végéig ígértem egy egyszeri RPCJS visszatérést. Kicsit meggondolatlan voltam. Több bemutatásra alkalmatlan alany után végül a Cold War-ra esett a választás, amit nem sokkal a RPCJS befejezése után vettem…..
mobiler 2017.06.10 22:15:50
@Nandi13: A Youtube átalakult pénzkereseti lehetőséggé, ettől tudott elfajulni. FreddyD sosem a megélhetésért csinálta, hanem mert akart mutatni valamit, színvonalasan akart szórakoztatni.
Senki sem tudná tartani a színvonalat felpörgetett tempó, nagy számú videó mellett, amikor már a pénzért megy. Csak az a baj, hogy erre van igény. Az állandó tartalomra. LaLee videói alatt is láttam ilyen kommentet ahol kevesellte az egyén a videók gyakoriságát. Pedig ezekkel kicsit több munka van, mint akár 200 let's play-jel, ami élőben megy végig ahogy sikerül.
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ahogy belföldi utazásaimnál mára már szokás, nem is olyan régen megkérdeztelek benneteket, hogy mit ajánlanátok Debrecenben. A beküldött infókat köszönettel utazás előtt feldolgoztam és jó párat meg is néztünk. Pl a Pizza Via étterem tényleg nagyon klassz hely, magunktól…..
mobiler 2014.10.09 05:58:09
@freddyD: Szegeden a mozi épülete kívül-belül impozáns, viszont én garantáltan nem fogok oda járni akkor se, ha tudom finanszírozni.
Nem mostanában voltam a gépteremben, 3-4 éve kb. De a rettenetes hangminőségre akkor választ kaptam. Consumer "occsó" erősítők (HiFi középkat, 20 éves kb, de inkább otthoni) voltak bekötve. Persze feltekerve mint állat. Hangos volt, az biztos, jó nem.

Mozigépnek meg sokáig használtak filmeset, most nem tudom mi van, de Ice Age 2 karcos filmről, na az adta az ívet. IMAX 3D is van, működik, elég korrekt szemüveg járt, csak én erre nem vagyok vevő.

Maga a moziterem (több is van), remek akusztikával rendelkezik nézőtérről színpadra, oda-vissza. Kisebb színelőadások, hangversenyek színhelye szokott lenni. A székek állaga viszont csak romlik... Az üléssorok szintkülönbsége szerintem okés.
Ti akartátok, megkapjátok! Mi lesz abból a játékból, ami a Duke Nukem, a Postal 2 és a Country Justice keresztezéséből született? ------------------------------Játék Info:Fejlesztő: VZlabKiadó: Lite-ProjectÉv: 2005------------------------------Zene:Kitsune² - Rock My Emotions…..
IDDQD Ha a Quake 1 ma készülne el 2011.11.02 22:17:35
Felülünk egy köre a régenmindenjobbvolt-vonatra, mert ez tényleg vicces.     ..
mobiler 2011.11.03 08:20:45
@Eliathen: Az irányításról 2 dolog jut eszembe. Amikor a Half-Life 2 manualja közölte hogy az irányítás maradt ugyanaz mint a HL-ben, ami új azt meg ugyebár bemutatták játék közben, tutorial itt már nincs, hiszen gyakorlatilag csak a HL1 tutorial textúráit kéne lecserélni, azt meg minek. Vagyis azzal számoltak hogy a kedves vásárlónak nem az első Half-life-ja lesz a 2-ik rész.
A másik az a Mortyr 2 volt, egyszerű lengyel shooter, de ha rossz helyre mentél akkor mesterlövészpuskát hallottál és lelőttek, nem kellett sokat próbálkozni, hogy tudd mire találták ki a lövészárkot.
Ehhez képest sok játék első pár pályája interaktív tutorial elmegyógyintézetből szökötteknek.
A videóhoz kapcsolódva: nem semmi egér nélkül, Sega Saturnon , vagy akár Nokia N95-ön quakezni, volt alkalmam kipróbálni, annak ajánlom akinek nem elég a hard pc-n egérrer OpenGL-ben 1280x960-as felbontással.(mondtam egy számot én a directq nevű directx-es meghajtóval viszem 1280x1024-en)
Korábban írtunk az Anti - Android Network Toolkit nevű alkalmazásról, ami prózai egyszerűséggel egy amatőrök számára is elérhető hekker app androidos eszközökre.Az alkalmazást fejlesztő izraeli hálózatbiztonsági cég, a zImperium ugyan akkoriban még egy héten belüli…..
IDDQD A kínaiak tudnak lopni 2011.06.18 08:57:23
Amikor pár hete-hónapja a Digital Reality bemutatta a Dead Blockot, az átlagosnál több cinizmussal felvértezett szemlélőben esetleg felmerülhetett, hogy jé, az a cucc egyszerre nyúlja a Team Fortress 2 és a Left 4 Dead hangulatát, stílusát és külsőségeit. Namost ezek után mit…..
mobiler 2011.06.19 17:45:43
@Chocho89: Márpedig én itt vettem az 576kbyte üzletében, igaz az orange box részeként.
IDDQD Pillantás a jövőbe 2011.04.07 10:01:50
Az idei Game Developers Conference-ről már voltak kézikamerás videók az Unreal engine bemutatójáról, de most itt a hivatalos, hd anyag, ami leginkább a motor DirectX11-es trükkjeit, meg a mobilos fejlesztés lehetőségeit demózza. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik,…..
mobiler 2011.04.07 14:45:22
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: A Source még jó olyan szempontból, hogy pc-s half-life 2 vel már használhatod az sdk-t.
A Halo 3-nak volt egy jó kis reklámja: a hősies küzdelem egy pillanatát ragadták meg egy extrarészletes diorámában a készítők, és a hatás kedvéért még Chopint is bevetették. Valószínűleg sokan tudják, miről van szó, de azért nézzünk bele ismét.A lassan esedékessé váló…..
mobiler 2011.01.20 17:12:09
@Cadaver!!: Szerintem jött ki jó egy Duke 1999-ben. A Zero Hour-ról beszélek. Ezt igaz kevesen ismerik, mert a nintendo64-re jelent meg csak.

A DNF-en meg már lassan annyit dolgoztak, hogy min 3 játékot ki lehetne adni a különböző motorra elkészült verziókból.
Van aki már lázasan tolja a Ringrikert, holott még van rá bőven idő. Ilyen ember "BigBossHu" aki már eléggé a végén van, de úgy tűnik kapitulált. Íme elkeseredett szavai Szerintem megtarthatod a jegyeket, arra jutottam, hogy ez lehetetlenség. Le van videózva az egész…..
mobiler 2010.12.25 09:38:40
@SilentArtemis: dehogynem, de azt már lefoglalom mert a war traint végignyomtam. Mire más belejön addig én feltöltöm.
mobiler 2010.12.25 09:39:51
@SilentArtemis: Az uccsó pályán V2 rakétákat kell szétlőni. Ja nekem csak easyn sikerült persze.
ILYEN NINCS! Helló Freddy, Tomek vagyok!   A repülés taktikát alkalmazva próbáltam a háztetőkön keresztül eljutni a pálya végére és olyan "sormintát" láttam ami nagyon ismerős volt :D ..
Kedd este meghirdetem az új nyereményjátékot, addigra remélem végre tényleg kiderül, hogy hány díjjal számíthatok, mert van aki még nem válaszolt. 2 féle játék lesz, mindkettő kreativitásra fog ösztönözni és akár csapatokban is részt lehet majd venni. Plusz, lesz egy külön…..
Rossz PC játékok sorozat Zorro 2010.12.02 12:59:00
Még a Moonwalker után keregsgéltem más elfuserált DOS-os játékokat, amikor kezem közé került a Zorro. Sok jót nem olvastam róla, de a képkockák alapján nem tűnt rossznak. Kipróbáltam (nemrég újra) és be kellett látnom, hogy ez a játék fájdalmasan rossz, de bemutatásra nem…..
mobiler 2010.12.05 11:45:15
www.thehouseofgames.net/index.php?t=10&id=213

itt van ha érdekel valakit a kis ms-dos ikonra kattintva lehet leszedni