Regisztráció Blogot indítok
Adatok
st_pippin

0 bejegyzést írt és 236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
w Helyzetfokozódás 2007.06.04 04:30:00
Lezajlott a múlt héten egy meghitt kis ibseni jelenet. Kamaradarab, lényegében monodráma, Eörsi Mátyás monológja. A másik főszereplő, Puch László a színen meg sem jelenik, csak láthatatlan hangként. Első felvonás, az ATV, majd a Nap-Kelte stúdiója. Eörsi Mátyás…..
w Burzsoá proletárok 2007.06.01 19:42:00
"Ez egy plebejus érzelmű nemzedék volt. Még akkor is, hogyha a plebejus szó alatt a patrícius hajlamúak mindig valami bezárt lábszagú művetlen dolgot szoktak érteni."Na figyelj, plebi. Felőlem lambadázhatsz még akármeddig ezzel a szar plebejus szöveggel. De volna itt egy…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
st_pippin 2007.05.30 09:30:03
da2 · billrothharom.blogspot.com/ 2007.05.30. 08:59:33

Valószínűleg igazad van, és a brummogás és mackósajt kapcsolatának minősített esetének fennforgásáról van szó.
A „valószínűleg” azért jogos mégis, mert az öszödi beszéd nyilvánvaló elsődleges célja, miszerint a rettenetes masszát cselekvésre biztassa rögtön gallyra futott, mivel –és ez is elég nyilvánvaló-éppen ebből a mocsárból valaki/k a beszéd nyilvánosságra hozatalával úgy bemattolták Ferit, hogy ihaj. ( Elképesztő buta, korlátolt gesztus: inkább vesszen Gyurcsány, ne legyen reform, csak a zsíros önkormányzati állás maradjon meg.) A beszéd nyilvánosságra kerülésével azután a közélet olyan hisztérikussá vált, (valami puccskísérlet szerűség is folyt), amely nem kedvezett (kedvez) a reformoknak. Az már soha nem derül ki, volt-e átgondolt reformstratégiája a kormánynak. Mi lett volna, ha? (Tartok tőle, hogy nem nagyon volt, ma meg már mindegy is.) A jelenlegi helyzetben egyszerre kellene kordában tartani a pártot, reformokat bevezetni, ellenzékkel vitázni, stb. Ez meg nyilván meghaladja a kvalitásokat.
Mostantól megint csupán reformrángásokra lehet számítani. Ezek hatékonyságát az elmúlt 50 év alatt az ország párszor már megtapasztalhatta.
st_pippin 2007.05.31 07:57:05
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.31. 00:14:24

Azért ez az észt-orosz cyberháború elgondolkodtató. Szerintem jelentősebb esemény annál, hogy csak szimplán átlendüljünk rajta. Post? Szép új világ...
w A ló elszáll 2007.05.29 04:00:00
Amikor a kétezres évek elején Gyurcsány Ferenc elhatározta, hogy visszatér a politikába, és valamit csinál ezzel az országgal, nyilván a személyes kötődések miatt magától értetődően választotta ehhez az MSZP-t. Ott volt esélye a csúcsra emelkedni; joggal gondolta magát…..
w Akiért a harag szól 2007.05.22 04:00:00
Na. Rendőrség lefejezve miniszterig, pártkongresszus roppant izgalmak közt lezajolva, úgyhogy most talán felemelhetjük egy kicsit a fejünket a magunk alá csináltból. Ideje foglalkozni az őszödi beszéd legnagyobb vesztesével: Malina Hedviggel. Malina Hedviget saját beszámolója…..
Five Budapest policemen, all of them members of the Police Security Service (REBISZ), were taken into custody on Thursday after a young woman identified them as her rapists, Hungarian media reported on Friday morning. FULL STORY at Caboodle.hu Note: "Kneel and suck" was the order. Yes,…..
st_pippin 2007.05.20 12:15:36
Szerintem jó lenne szétszálazni ezt a gubancot.

1. A nemi erőszak megítélése, törvényi szankciói, felderítettségi arány. Stb. Idevenném egyébként a szexuális zaklatás kérdését is. Itt nyilvánvaló bajok vannak. Érezhető volt az itteni indulatokból is. Erre az Amnesty jelentése is rámutatott. Úgy tudom, készítik elő az új törvényt.

2. A korrupció Magyarországon. Ezen a területen is tragikus a helyzet. Lásd: korrupciós kockázati besorolásunk.

3. A rendőrség helyzete. Belső ellenőrzés kérdése.(eléggé elsikkadt, de tudja valaki, ki szűntette meg a belső ellenőrzést? Ez egy elég izgalmas kérdésnek tűnik.) Törvényi szabályozás. Civil kontroll. Miért pont a rendőrséget ne érintenék a fentebb (1., 2., pont) felsoroltak.. Minden demokráciában van egy „árrés”, amit meg kell fizetni. Nincs olyan, hogy korrupció-, erőszakmentes rendőrség. Sehol. Nálunk most nyilván ennél nagyobb bajok vannak. Rendet kell tenni.

4. Politikai szándékok.

a) Kormány. A szeptemberi puccskísérlet során elemi érdeke volt a rendőrség megerősítése. Rendkívüli módon kapóra jött számukra a trollok ostroma. Elég erős társadalmi hátszelet kaptak abban a már-már reménytelen helyzetben, ami az elkúrós beszéd után kialakult. Októberben szabadon lehetett engedni a rendőrséget. Az most mellékes, hogy ki mit gondol az akkor történtekről. A közmegítélés viszont már nem volt olyan egyértelmű, mint a TV ostroma után.
Most, a gyorsan egymás után kiderült ügyeket felhasználva meg lehet szabadulni a felesleges (politikai ballaszt) vezetőktől. Nyilván Gyurcsány a számára megfelelő, kontroll alatt tartható embereket fogja kiválasztani. Közben meg bebizonyíthatja, hogy mennyire probléma érzékeny, jófej miniszterelnök is ő.

b) Ellenzék. Most kellene egy príma törvényjavaslat. Vagy több is.Pl. Erőszak ügyben. Szavazatokat lehetne nyerni vele (pl. női). Helyette megint mi folyik. Lásd most folyó kongresszus.Kutacsnak a Mórickás vicc jutott eszébe. Nekem a két katona barkóbázik című, csak OVI és Kövér variációval. Rákérdezhetek?
st_pippin 2007.05.20 13:04:16
w Eroica II. 2007.05.14 19:26:00
[Első rész itt.]Tehát eljutott hősünk a szkepszistől és a felfedezéstől a mindentudásig, súlyosbítva azzal az érvrendszerrel, hogy „azért, mert különben beverjük az arcod”. A világ azonban ettől még úgy maradt, Gyurcsány nem mondott le, a zsidók zsidultak tovább,…..
w Szimbólum úr 2007.05.11 05:00:00
Ez kissé megkésett, de bőven elfér ott, ahova esik. Nem hírlap ez itt, hanem Micimackó Gondolkodó Sarkocskája.Orbán Viktor egyszer, valami konzultációban ilyet szólt, hogy kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot. Ennél nem volt sokkal konkrétabb, de jelezte, hogy olyasmire gondol,…..
st_pippin 2007.05.11 15:27:01
ajtony

Corry és TWA megválaszolta, hogy mikor volt
f@sza csávó Demszkáj. Illetve TWA, hogy ez ma mit ér a piacon.

De kétségkívül volt mire építenie, van (volt) mit lerombolnia. Mert kezdetben azt gondoltuk róla, hogy hitelesíti a múltja. Ja, ma meg a szomszédját nevezi ki mindenféle zsíros állásokba. Sic transit...

Mert akármennyire inteligens valaki, ha hatalomba kerül torzul. Qrvára. Azért kéne elküldeni a francba. Erre találták ki a művelt ángliusok a politikai váltógazdaságot.

Nagy magyar p_o_r_nográfia, hogy nem lehetett leváltani. Miért nem?

dat iz te kvescsön!
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
w Ingyenebéd, ingyensör 2007.04.25 05:00:00
A nap hőse K. Károly állampolgár, sőt Állampolgár, Citoyen. Ő az, aki beadta a népszavazási kezdeményezést, miszerint legyen ingyért a sör. Mert ugye zajlik itt egy folytatásos bohóctréfa népszavazás ügyében, csak hálistennek nincs mindig szó róla. Tegnap döntött az…..
w Post spot: Kezdődik 2007.04.19 22:20:10
A reklámblokknak hamarosan kicsöngettek. Szirszart már nem fog megnézni senki, a szirszart habosító senkik álla felkopik. A jó spotból pedig post lesz a blogokon...
st_pippin 2007.04.21 20:46:52
st_pippin 2007.04.22 18:07:09
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
w Helyreigazítás 2007.04.06 05:39:00
Üzent a Buta Fiú, nyilván megrettenve a haraszti zörgéstől, hogy őt holmi tévésre cserélné a párt. Most pedálozni kell. Intelme gyorsan, nyersen ért: ők bizony beperelik az Indexet, amiért úgy kommentáltuk Orbán Viktor Tápióbicskei Beszédét, miszerint „Orbán…..
st_pippin 2007.04.06 12:16:55
A huszadik század történelme arra tanít- már aki akar tanulni egyáltalán-, hogy a hazug politikusnál csak az a politikus a veszélyesebb, aki a hazugságait, na jó fogalmazzunk pontosabban, a politikai látomásait, elvi alapokra felépített programját, hatalomra kerülése után megpróbálja valóra váltani. A sima hazuggal szemben a demokrácia, ha lassan is, ha néha a kelleténél nagyobb áldozatok árán is, de képes védekezni. Meg az ráadásul lényegében az elfogadott játékszabályok közé tartozik: a politikus hazudik, hogy megnyerje a választásokat, azután meg jó esetben kormányoz, ahogy lehet. Max. ha nem teljesen jönnek be a dolgok, az ilyet a demokráciákban megbuktatják, leváltják, stb. Gyurcsány hazudott, ez nagyon csúnya dolog, majd megbukik a következő választásokon. Sőt, szerintem el sem indítja a pártja. Nagyobb bűnt akkor követett volna el, ha a programját megpróbálja végrehajtani, mint tette azt az elődje. De meg sem próbálta. Most pedig egyértelműen pragmatikusan próbál kormányozni. Jól- rosszul, majd kiderül. Orbán is hazudott, ráadásul ezt úgy tette, hogy tudta: soha nem kell az ígéreteit betartani, elég lesz majd az előző kormányra mutogatnia. Cinikus hozzáállás, de meg ez is belefér. A probléma most az, hogy a f@szom tudja (hogy trendi legyek), mit akar ebből a populista elvi alapú gondolatböffenetből hatalomra kerülése után valóra váltani. És ezért nem lehet azzal leinteni kedves barátaim azzal: hiszen már öt éve nem kormányoz, nem mindegy mit mond? Nagyon nem mindegy, mert hatalomra kerülhet. Ez önmagában nem baj kedves magyar barátaim. De: hogy „miféle manók kergetik egymást a bomlott agyában” (by TWA)-ez itt a kérdés. Mit jelent a gyakorlatban ez a harmadik út, ez a plebejus politizálás? Ezt majd átülteti a gyakorlatba? Akkor inkább megint kénytelenek leszünk ezt a másik bandát hatalmon tartani, akármennyire fáj is ez néha.