Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hefe

0 bejegyzést írt és 1168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
Hefe 2020.04.10 08:06:04
@sóhegy049:
index.hu/belfold/2020/04/09/orban_viktor_korhazellenorzes/

ez volt a tegnapi PR video, ahol a fopingvin az otthon varrt matyomintas FFP3 maszkjaval csattogott, a foorvos a szokasos sebeszi maszkjaval, mellette meg egy hazi madar, maszk nelkul nezegeti, hogy ezek mit dumalnak.
Aztan fopingvin vegyvedelmi ruhaba oltozik, hogy betegekkel kvaterkazzon.
Kozben a fertozottek/halottak aránya 6,5% nalunk, a nemeteknel 2,2%, szlovakoknal 0,2%, cseheknel 2%, horvatoknal 1,4%, Izlandon 0,3%
ebbol vilagosan latszik hogy nalunk nem tesztelnek, mert gyakorlatilag a betegek es fertozottek ugyanaz a csoport, mashol meg 10-20-szoros a kulonbseg kozottuk a tesztek miatt...
Annak ellenére, hogy a kormány valószínűleg titkolja a magyarországi helyzet valódi súlyosságát (talán azért, mert nincs elég védőfelszerelés és nem készültek fel megfelelően), a lassan nyilvánosságra kerülő rendelkezések - mint a vidéki járványkórházak felállítása és a rohamtempóban elrendelt…..
Hefe 2020.03.19 08:56:33
@eßemfaßom meg áll:
Rajottek, teso. A nemeteknel azert 2 ezrelek a halalozas, mert aki egyet pislant, azt mar tesztelik is. Igy aztan a kontaktokat meg a tunetmentes hordozokat siman kiszurik.
Csak nalunk orbanek meguszasra jatszanak, abban remenykednek, hogy minimalis raforditassal meguszhato a dolog. Nincs eleg teszt, igy hintik a pudert, hogy az csak fals biztonsagot adna. Nem veletlenul szajkozza a who is, hogy tesztelni kell akit csak lehet.
Meg egyszer: egy Puskas stadion arabol nagyjabol minimalis veszteseggel megusznank a jarvanyt.
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Hefe 2020.03.19 07:35:36
@ZON:
Bánhidi vagy Bánhidy László (1908-ig Mudris[1]) (Szatmárnémeti, 1906. március 11. – Budapest, 1984. november 22.) magyar színművész.
Bánhidi (1908-ig Mudris) Antal János Károly kataszteri mérnök fia.[2] Apja Jászárokszálláson született 1876-ban, az ő anyját hívták Bánhidinek (Bánhidi Paulina).[3]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bánhidi_László_(sz%C3%ADnművész)
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
Hefe 2020.03.10 07:01:39
@Grimbusz Makszimusz:
ugyan teso, akinek van egy csopp esze az neked mar libsi?
Miutan a temahoz lathatoan halovany ibolyad sincs, igy nem lehet teged komolyan venni. Nyilvan csak egy berkommentelo vagy, teso.
Hefe 2020.03.10 15:32:33
@Önállóan gondolkodó:
Ne tiltsd ki a gyereket, azert mert berkommentelo. Ha nem berkommentelhetne, akkor ehen halna ebben a koronavirusos vilagban.
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Aki nem ismeri a múltat, nem tud szembenézni a mával – erre figyelmeztet a neves olasz író, Claudio Magris, aki szerint a mai nemzedékeket egyfajta „kulturális Alzheimer-kór” sújtja. Minden korszaknak megvan a maga betegsége, amely meghatározza a mentalitást, az életet, a világszemléletet. A…..
A Fidesz új kommunikációs stratégiájában ezúttal is Orbán Viktor jelölte ki a fő csapásirányt azzal, hogy két kártérítési ügyben is a bíróság döntésével szemben foglalt állást. Hivatkozási alapja az volt, hogy a társadalom igazságérzete sérül, ha kártérítést kapnak az államtól a szegregációba…..
A génmódosítás és a génszerkesztés kétségtelenül az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb, és egyben egyik legizgalmasabb tudományos témájának bizonyult. Rengeteg olyan kiaknázatlan lehetőséget tartogat még magában ez a szakterület, amelynek – a törvényi szabályozást leszámítva – csak az emberi…..
Pokorni Zoltánt mostanában sokan támadják, amióta sírva beszélt nyilas nagyapjáról. Valahogy úgy, hogy mindez tiszteletre méltó, de keveset tett. Ezt meg azt meg amazt kellene tennie, és akkor járna el helyesen. Fialától kezdve Braunon át sokan kritizálják. Pokorni volt az, aki 2002-ben apja…..
Habár lassan csitul a botrány Harry és Meghan múlt heti bejelentése körül, a brit és a kanadai sajtó még mindig nagyon sokat foglalkozik a döntésük hátterével, és miután többekkel beszéltem én is a témáról,  feltűnt, hogy itthon is sok kérdés maradt megválaszolatlanul azokban, akiket érdekel a téma,…..
Xántus a Magyar Nemzeti Múzeum Etnográfiai Osztályának (a Néprajzi Múzeum elődje) és a Pesti Állatkertnek (ma: Fővárosi Állat- és Növénykert) az igazgatója, olyan tudós és felfedező volt, akinek személyét már életében is legendák övezték. A legendák mellett fennmaradt az Észak-Amerikában gyűjtött…..
Hefe 2019.12.14 04:19:48
Nagy politikai vihart kavart az elmúlt pár napban, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lesz azután, hogy a posztot eddig betöltő Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották. A jobboldali kurzus egyöntetű hivalkodásba…..
Hogy elfogadhatatlannak tartom-e azt, hogy szinte lehetetlen vitát nyernem 50-70 éves pöffeszkedők ellen, mert nekik nem kell a kinyilatkoztatásukat érvekkel alátámasztaniuk – nem vitás: igen; s rendkívül zavar, hogy sokáig magamban kerestem a hibát, mert nem értettem meg, hogy oké, kislány. Ha…..
Hefe 2019.11.25 07:23:10
@Válasszunk:
jo, legyen igazad a bumerek elcsesztek mindent. A nem-bumerek mit csesztek el? Arra keptelenek, hogy barmit maguk megcsinaljanak, igy elcseszni sem fognak semmit.
Szep dolog, hogy nulla teljesitmennyel csak visszafele kepesek mutogatni, hogy a bumerek elcsesztek nekunk, ugye. Egyebkent meg feltennem a husz forintos kerdest: a 70-es, 80-as evek Magyarorszagan a mai bumerek mit cseszhettek el? Mennyi szabadsaguk volt, hogy ok maguk alakitsak a vilagot?
Elobbre azert nem hivatkozok, mert ott meg annyi lehetoseguk sem volt, a 3 millio zseller meg cseled orszagaban, vagy a Rakosi-diktaturaban?
Ma milyen lehetosege van egy atlag magyar embernek, hogy formalja a vilagot? Orul, ha kap melot valahol, es abbol kifizeti a szamlait, meg a gyerekeit megeteti, feloltozteti, el tudja iskolaba kuldeni.
Kb. itt tartunk most.
  "A jógázás démontiszteletre rendelt mozgáskultúra" - hirdette Németh Sándor a legutóbbi Vidám Vasárnapon - "...a mozgás által démonokat energizál és démonokat idéz meg." - Nos, nem csoda, ha pár napja ezen röhög az ország népe.   Amikor jógáról beszélünk, annak megkülönböztethetjük testi és…..
Sok furcsaságot megéltem már itt Amerikában, de ez a legutóbbi talán túl tesz mindenen. De az is meglehet, hogy csak beleilleszkedik egy már újnak sem mondható, ultra-liberális amerikai szemlélet generálta politikai trendbe, ami az elmúlt pár esztendőben hihetetlen gyorsasággal söpört végig az…..
Ahogy már azt korábban megírtok, Martin Scorsese nem igazán tekinti filmművészeti alkotásoknak a Marvel filmjeit. A Jóbarátok Racheleként ismert Jennifer Aniston úgy látszik egy véleményen van a rendezővel.  A színésznő a LadBible szerint azt nyilatkozta a Varietynek, hogy a szuperhősfilmek…..
Hefe 2019.10.13 18:22:40
@Orltran:
""Orltran2019.10.13. 12:54:33
Avengers endgame: 2.79 milliárd USD
A művésznő egyik művészfilmje: Horrible bosses 2: 107.7 millió USD.
Egy másik művészi alkotás: Office Christmas Party: 114.5 millió USD.

Ennyi."

biztosan nem erted, de az alapjan megitelni egy film muveszi erteket, hogy mennyi bevetelt termel, az nyilvanvaloan vicc. Anistont nem tartom jo szinesznonek, mielott visszakerdeznel.
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Hefe 2019.09.30 18:53:54
@megamovieboy:
nem tudom mirol beszelsz. Olvastam az eredeti kozlemenyuket, ezek szerint te nem.
Hefe 2019.09.30 19:19:26
@John Brennan:
"A magyarok tisztán szkíták. Ez nem vitakérdés, hanem évezredes bizonyítékokkal alátámasztott tény."

persze. Abban az esetben, ha a tatarok/torokok, az osszes szlav, balkani, nemet, olasz es egyeb betelepultek is mind szkitak voltak. 1851-ban Pest lakossaganak 56,4%-a volt nemet. Valoszinuleg ok is tisztan szkitak voltak.
Hefe 2019.09.30 19:20:35
@megamovieboy:
"@Közbiztonság Szilárd: Az Árpád-házi királyoknál 400 éven át apai ágon ment az utódlás."

igy van. Viszont neha tortent nehany aprobb ziccer, mint peldaul a gyerekkoraban kiherelt II. Bela eseteben.
Budapestre érkezett Kako japán császári hercegnő hatnapos hivatalos látogatásra, ami igen különleges és ritka alkalom. A májusban trónra lépett Naruhito császár öccse, Akisino koronaherceg másodszülött gyermeke (tehát a császár unokahúga) pénteken udvariassági látogatást tett a Sándor-palotában,…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Hefe 2019.08.30 18:52:07
@SteveNo1:
egeszen pontosan az oszman hadsereg szervezetben/burokraciaban nott a korabeli hadseregek szintje fole. Egyreszt profi hadsereg volt, a janicsarok egesz eletuket a laktanyakban toltottek es gyakorlatoztak. Ezzel szemben abban az idoben nalunk ugye meg banderialis hadsereg volt, kevesbe profi szemlelettel.
Masreszt, a logisztikajuk egy evre elore tervezett, elelmiszer raktarakat letesitettek a felvonulasi utvonalakon. Eppen ezert tudtak 60-80 ezres seregeket kivinni a csataterekre, mig Europaban ez a szam 20-30 ezer korul volt. Europa a XVII. szazad vegere fejlodott fel arra a szintre, hogy szinten ekkora hadseregeket voltak kepesek kiallitani. Ezert is lett vege tobbek kozott a torok birodalom egyeduralmanak.
A kérdésre nyilván majd csak az idő adja meg a választ, az az egy biztos, hogy szerdától a brit Konzervatív Párt új vezetője Theresa May utódja, azaz rá hárul az a feladat, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. De kicsoda is Boris Johnson?..
Magyarok számára a 907-es év volt az első, amikor honvédő háborút kellett folytatni. Idevágtattunk a nagy keleti sztyeppékről ebbe a keresztény tengerbe, és a kor akkori uralkodói kifejezett ellenséget láttak bennünk. ..
Amikor Rákosi Mátyás új himnuszt szeretett volna íratni Magyarországnak, a felkért Illyés Gyula és Kodály Zoltán megijedt a feladattól, de a top tenünkben listázott többnyire középszerű vagy annál is rosszabb műdalok alkotói híján voltak az aggályoknak, és bátran bevállalták, hogy megírják az új…..