Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szőrös

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felkerült a Rolling Stone weboldalára 2006. legjobb számainak listája. Első helyezett a Gnarls Barkley-név alatt futó Cee-Lo és Danger Mouse Crazy című kislemeze, amit tényleg nehéz utálni, de emiatt nagyon szeretni sem könnyű. Második lett Jack White új zenekara, a Raconteurs…..
A Mars Volta egy érdekes nevű zenekar, és először akkor tűnt fel nekem, amikor kijött a második albumuk, a Frances the Mute, és mindenhol belebotlottam ebbe a furcsa borítóba. Bármennyire is érdekelt, nem jutottam ennél beljebb, és meg is feledkeztem róluk, egészen mostanáig. Most…..
Az ember hajlamos gimnázium után a zenei ízlését kiforrottnak tekinteni, ezért a többség a mai napig azt hallgatja, amire először hányt a tekilától. Nekem is könnyes a szemem, ha felidézem milyen érzés volt először hallani David Bowie-t vagy a Prodigyt, sőt tisztán emlékszem,…..
Régóta hiányzik már a könyvespolcomról az a fekete-fehér Sid Vicious-kép, amin a gitárjával a néző szeme közé lő. Ebben a képben van kraft és báj, ahogy a könyvben is, mert tök jó kis kemény, vastag, fekete cucc, kész ajándéktárgy. Nyilván az is, angolul…..
A lakosságinak becézettnél egy fokkal jobb trance-t hallgatni egyáltalán nem csúfság (sőt, egyeseknél becsület és dicsőség dolga), a műfajnak ezt a szeletét viszont természetesen már minden hagyományos kereskedelmi rádió száműzte az éterből. Hallgassunk akkor Winampot vagy…..
Olyan bejelentést szeretnénk tenni, ami még annál is örömtelibb, mint a magyar lengőteke-válogatott szereplése a szevasztopoli Universiadén. Ugyanis ezennel megnyitjuk a Csáp Géza Online Dalfesztivált, soha nem volt nyereményekkel. A dolog lényege, hogy hang-, sőt esetleg…..
Szar dolog lehet Iggy Pop gitárosaként Vernon Reid után ugyanarra a színpadra lépni. Iggy Pophoz fűződő viszonyomról annyit, hogy sokan dicsérték a legutóbbi Sziget után, én pedig megelőlegezett bizalomból vettem egy Iggy Pop best ofot (Nude & Rude), amit a legnagyobb…..
Pár hónappal ezelőtt szaporán anyáztam, hogy lehet egy ilyen rocklegendát, mint a Living Colour, az A38-ra vinni, hogy reménytelen legyen rá jegyet szerezni hetekkel előre. Azt hittem, örökre bebuktam, és ezt most úgy vettem, mint kárpótlást az elmulasztott soproni…..
Egyhetes megfeszített edzésprogrammal készültünk a Prodigyre, elhajlott súlyzók, összetört tricepsz-manipulátorok szegélyezték az utunk a dühöngőbe, mert akármilyen visszafogottan is nyomtuk végig ezt a Szigetet, az utolsó pillanatnak meg kellett adni a módját.Az is…..
Csáp Géza Unják, mint én 2006.08.15 11:23:00
Negyedórája játszik a Placebo a Nagyszínpadon, és minden nagyon lapos. Rossz a hangosítás, gyenge és minden egybemosódik, halkan visszhangzik a női hangon énekelt poprock. Ez a zene amúgy sem annak szól, aki 91-ben Front 242-t hallgatott, hanem aki a Coldplaynél kicsit darkosabbat…..
A külföldiek a Sziget legboldogabb emberei, jókedvükben minden tetszik nekik, s ha szidnak is valakit, azok 1. vagy más külföldiek 2. vagy olyanok, akiket mi is szidunk: BKV ellenőrök vagy koszos wc-k. Csodálkoznak a lángoson, szeretnek minket és többnyire csoportosan közlekednek.…..
Csáp Géza Sírtunk, esőben 2006.08.02 07:56:00
1987-ben az ország egyetlen valamirevaló diszkója sem engedhette meg magának, hogy az esti programban a Here I Go Again, vagy az Is This Love ne menjen le. David Coverdale és a videoklipekben Jaguár tip. személygépkocsik tetején cigánykerekező veres bombázó (Mrs. Coverdale,…..
A Zöld Pardonba már régóta nem járunk, mert nem vagyunk gimnazisták, azt meg pláne nem szeretjük, ha kidobók nézegetik és fogdossák a táskánk tartalmát, most is csak egy kellemes délutáni szédelgés záró állomásaként ejtettük útba, de nem bántuk meg, mert olyat láttunk,…..
Végre valaki nem fél lopni a Queentől, itt van például ez a Feeling nevű zenekar (micsoda szörnyű név, így magunk közt szólva), akiknek sikerült beilleszteniük egy Bohemian Rhapsody ihlette refrént egy számukba (Never Be Lonely), de refrénben egyébként is erősek, talán bátran…..
Szőrös 2006.07.05 16:41:55
A brit popsajtó azon aggódott nem is olyan régen, hogy most akkor folytatja-e a Keane, az új reménység, akiknek a bemutatkozó albumát az év lemezének választotta 2004-ben a Q magazin, avagy nem. Nem bírták a hirtelen jött sikert tudniillik. Aztán csak összeszerelték a…..
Szőrös 2006.07.04 15:11:32
tök igazad van a Keane-nel, csak ezt a britpopozást fejeznétek már be ti magyar zeneszakértők, mert olyan már 1996 óta nem létezik!
en.wikipedia.org/wiki/Britpop
Vagy nálad a SOAD grunge zenekar? A Basement Jaxx meg acid? És a Led Zeppelin meg beat? Na kb. ekkora baromság britpopozni 2006-ban
Csáp Géza Heti zene 2006.06.26 16:35:00
Hétfőn Deftones a Pecsában, modern metál, áhítattal övezve, szerdán indul a mezőtúri Wan2 Fesztivál, Entombed, Paradise Lost, Apocalyptica, Agnostoc Front. Csütörtökön öt év után előbukkan az elfeledettségből az Up! zenekar, egyből egy tízéves jubileumi koncerttel (Bed…..