Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rénhírek

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt lehet, hogy én is benéztem volna. Tessék cikizni, de nem gondolkodtam el korábban azon, hogy a "Battle of the Bulge"-ban szereplő "Bulge" esetleg köznév lehet - az a fránya nagybetű jól félreviszi az embert, és olyan településnevesen hangzik a Bulge, ráadásul…..
Brékingnek minősítettem, bár ebben az esetben ez annyira nem fontos tulajdonképpen, meg hát egyébként is régen volt saját posztom. Szóval éppen nézem a Kinsey című filmet. Emberek a szexuális szokásaikról mesélnek. Azt mondja egy fiatal lány, némileg pironkodva: "Sokat…..
Arlene bónuszpontot kap azért, mert egy szójátékra is megpróbál magyarítást adni:Ma délután, Animal Planet, a Föld legviccesebb állatai. A képen egy kisfiú, és az ő fejét/haját nyalogató macska.Narrátor: Béla nem tudta, Micike miért nyalogatja annyira a fejét. Mire rájött,…..
Rénhírek 2009.06.29 17:50:45
@Aggie: A képen egy JÁVORszarvas van! :)
Rénhírek 2009.06.30 19:08:14
@Olman: Csak az agancsa alapján így én is rénnek mondanám, feltételezem, hogy ez egy viszonylag új agancs, ráadásul a lapátjai lemaradtak a képről. Viszont az orra miatt egyértelmű, hogy jávor. Arról nem is szólva, hogy a rén nem szokott nekiesni fának, bokornak. :)
Nézzük csak először, a várhatóan nagyarányú győzelmet arató Fidesz listát. Szó se róla impozáns névsor. Kifejezi a pillanatnyilag legnépszerűbb nagy párt igényességét, a listát a hangyaszorgalmú Pali bácsi vezeti, aki néhány éve mondta bele a képembe a tévéből,…..
babe küldte: Ha még nem küldte volna be más: a márc. 16-i Bones (Csontok) epizódban végig "hazafias" szépségversenyről beszéltek! Netalán "national" azaz nemzeti, magyarul országos verseny akart volna lenni? Nem tudom volt-e már korábban szó erről, de valaki…..
Rénhírek 2009.04.24 18:24:01
@ribizligizi: Hát Románia és Ukrajna határán, de Romániában már sokkal hamarabb folyik, így Ukrajna az utolsó "dunai" ország, talán ezért. De persze pontatlan.

@pocak: Csak Windowson! :)
Rénhírek 2009.04.24 19:48:44
@Ypszi: Nem, a két ország határán, mindkettőnek jut egy-egy falat: hu.wikipedia.org/wiki/Duna-delta
Félrefordítások Ez közel volt? 2009.04.20 11:31:00
Bastie kérdez is:Egy folyamatosan visszatérő, rendkívül irritáló félrefordításról van szó. Lányom kicsit több mint két éves, és sokszor csak úgy be van kapcsolva a JimJam nevű szörnycsatorna. Na ebben annyira kritikán aluliak a fordítások, hogy sokszor a hajamat tépem. De…..
Szoftveres, számítógépes fordításokat nem szoktunk kitenni. Amikor algi beküldését elolvastam, bevallom, nem is akartam megnézni a mellékelt linket, hanem már kezdtem fogalmazni a levelet, hogy bocs, de te is írtad, tudod, hogy nem teszünk ki ilyet. Azért lett mégis poszt, mert a…..
Lobra maga is írja, hogy ebből vita lehet. Bevallom, szerintem már meghonosodott a kifogásolt kifejezés. De lássuk: Megiontolásra küldöm az alábbi okfejtést. Tartok tőle, hogy amennyiben a közvélemény elé kerül a téma, többen fogják támadni az álláspontomat, mint osztani.…..
Unknownskywalker azóta már remélhetőleg felgyógyult, bár így valószínűleg kevesebbet tud tévét nézni, ami kevesebb félrefordítás-leleplezést eredményez (van még 80 a tarsolyunkban, úgyhogy egyelőre nem kell az elvonási tünetekre készülni): Mivel beteg vagyok, ma csak…..
A Ratkó-gyerekes posztért kaptam hideget-meleget - meglátjuk, az 1970 környékén születettek hogy fogadják meglátásaimat.Nagyon-nagyon sokáig ha bárki feltette a kérdést (volt ilyen), hogy leginkább melyik időszakban szerettem volna a világra jönni, akkor következetesen 1970-et…..
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
A bevándorlókat ritkán szolgálják ki finnülA bevándorlók bizonyos helyzetekben inkább angolra váltanak, mivel a szolgáltatás ebben az esetben gyakran színvonalasabb. A nem megfelelő kiszolgálás miatt egyelőre még senki nem került a bíróság elé, diszkriminatív bánásmóddal…..
Néhány érdekes mari oldal a netenA www.mari-el.name/ internetes portál egy éves lett februárban. Egy év alatt a keresők első helyére küzdötte fel magát, a kattintások száma eléri a napi 350-500-at is. Az oldal szerkesztője - Andrej, munkájáért anyagi ellenszolgáltatást nem kap,…..
in_my_opinion beküldésében különösen a második az ütős:Két félrefordítást csíptem el kb. 12 óra leforgása alatt:január 2. éjjel, Story TV: híres emberekről szóló műsor Steven Spielbergről szóló epizódja. Sorolják a filmsikereit, amikor megüti a fülem: Világok…..
Rénhírek 2009.02.18 16:40:01
folytatás innen: Madjar vagyok, turista3. A madjar-magyar rokonság harmadik, és egyben mindenki számára a leghihetőbb bizonyítéka a madjar és a magyar népnév szemmel látható, sőt esetenként füllel hallható egyezése, azonossága. Írásom további részében ennek a…..