Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swarm

0 bejegyzést írt és 1408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AldoWinnfield írását itt olvashatjátok "I want the full high school experience" - hangzik el a sorozat pontján a később öngyilkosságot elkövetett Hannah szájából ez a mondat, amely akár lehetne a 13 Reasons Why mottója is. Ugyanis pazarul veszi végig a gimis élet összes fontosabb elemét, barátságok…..
Swarm 2017.04.25 11:07:48
@danialves: Ez tény, de attól még Hannah története marad végig, ahogy elindít egy hatalmas lavinát. Az összeröffenések szintén érthetőek, mivel fosnak a többiek a következményektől, supervillainnek meg egyedül Bryce-t mondanám maximum. Ez a szélsőséges hatásvadászat megvan benne, de azért nem csak bántják Hannah-t. Sőt, az egész túlzás, hogy ezek miatt lett öngyilkos, mégis előtudták csalogatni az empátiát. Értem mire célzol, csak nálam az összkép elfeledteti az efféle ellentmondásokat.
Swarm 2017.04.25 13:41:49
@danialves: Szólt a többiekről is, csak felszínesebben, de nem is lehetett mindenkit úgy kibontani mint Hannah-t. Egyedül Justin akarta kicsinálni Clay-t, de ő alapból egy kretén, a többiek félre akartál állítani, mert féltek tőle, vagyis a következményektől amiket okoz. Szerintem ez is érthető. Nekem átjött, hogy ők nem "gonosz" emberek, holott erre mentek rá. Zach és Alex esetében ez főleg igaz, de sokat változott Justin is pl. Az már más kérdés, hogy az önös érdekeiket nézik. Lehet ellentmondásos és végletekben mesél, de szerintem a mellékszereplők is bőven elég figyelmet kaptak.
Elérkezett az új év első hónapja, ezzel együtt pedig a blogos toplisták ideje is, amelyek szinte elengedhetetlen kellékeivé váltak az óév búcsúztatásának, nyilván a filmes szempontokra törekedve. Őszintén szólva nem szeretek ilyen toplistákat írni, azért, mert egy év elején látott alkotás erényei…..
Swarm 2017.01.22 19:02:33
@FroG: Vademberek nagyon bejött, imádtam, Waititi stílusa zseni.
A Wailing kicsit csalódást okozott. Tetszett, nagyon egyedi élmény és ez a spirituálisabb felütés is meg tudott fogni. A végét jól megcsavarták, sokat dobott rajta. Egy klasszikus jó és gonosz harc, ahogy eddig nem nagyon lehetett látni. A hosszát viszont nem éreztem indokoltnak, noha nem unatkoztam, de sok a 150 perc. Plusz lehet csak figyelmetlen voltam, de nekem sokszor volt következetlen és a megválaszolatlan kérdések is zavartak. Nem kell a szájbarágás, de itt hiányzott néha. Érdekes és egyedi, de engem annyira nem sikerült megfognia.
Bár 2016 a nagy csalódásoktól volt hangos, és nyilván nekem is nagy szívfájdalmam, hogy lassacskán február és szeptember között nem is érdemes moziba járni, 50 millió dolláros büdzsé felett pedig csak két Disney-animáció tudott beférkőzni a legjobbak közé, az alábbi…..
Swarm 2017.01.05 14:52:09
@danialves: Közben meghallgattam, lényegében mindennel egyetértek, csak a negatívumokat én nem annak éltem meg, vagy legalábbis nem úgy. Lehet én láttam kevés jó filmet a moziban tavaly, de ritka, hogy látom a hibákat, mégis leszarjam őket, mert annyira elvarázsol az összkép. Az Érkezésnél pont így történt.

A Hacksaw-nál számítottam giccsre, csak nem ennyire tolakodóan. Pont a fordítottját éltem át mint te :D, holott hangsúlyozom tetszett, csak ahhoz képest, hogy milyen kritikákat és nézői véleményeket hallottam/olvastam kicsit csalódtam. Felültem a hype vonatra :/ Az viszont biztos, hogy jövő héten újranézem.
Bár a világon rengeteg különböző ember él, egy dologban mindannyian közösen gondolkodunk: mindenki szeretne valahová tartozni, fontosnak érezni magát, tudni, hogy a jó úton jár egy boldog élet felé. Hogy a boldog élet rengeteg ember életében nem adatik meg, az legalább annyira…..
Úgy tűnik, a korlátlan nosztalgia korát éljük, ahol részben a direktebb párhuzamokat gyártó folytatások, remake-ek és rebootok, részben csak a korszellemet idéző (Rendes fickók) vagy a klasszikusok örökségét saját szemléletükben folytató darabok (Creed) próbálnak építkezni a 20-30-40 éve létezett…..
Az idei Oscar egyik legkevesebb hírverést kapott filmjéről van szó, annak ellenére, hogy már jó előre is úgy tűnt, az egyik legfelkapottabb mozija lehet: nagy nevű (és nagyot alakító) színészek, igaz történet, ráadásul egy olyan botrányra felépítve, amely a mai napig nagy…..
Swarm 2016.02.05 08:32:32
Idén is számos jelentős és jelentéktelen fórumon döntenek a legjobb színészekről, filmek, rendezőkről és társaiktól, olyan mennyiségben, hogy az ember szinte már megcsömörlik tőle. Ezért a tavalyiak után ismét jelentkezünk saját, eredeti díjátadónkkal, amelynek keretei között számos unortodox…..
A legkevesebb figyelmet kapott mozis alkotások után most sorra vesszük azokat, amelyek még a moziforgalmazásig sem jutottak el. Ez az összeállítás már sokkal vegyesebb, lesz itt minden westerntől krimin át a háborús filmig, azonban egy közös pont van mindegyikben: mindegyik jó film,…..
Tavaly azzal kezdtem az évösszegzést, hogy borzasztóan erős esztendőnk volt, 2015 pedig kellő kontrasztot nyújtott ahhoz, hogy ez így utólag igazolást nyerjen. Idén nagyjából ugyanannyi aktuális filmet sikerült megtekintenem (202-t a 173 helyett - ezek voltak azok tehát, amelyeket 2015-ben láthattam…..
Nem is olyan régen emlegettem Cary Fukunaga nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy azért szállt ki az Az-remake-ből, mert a stúdió minden kreatív igyekezetét letörte, és mindenáron egy kommersz biztonsági játékot akart készíteni Stephen King könyvéből. Mit tehet ilyenkor…..
Egészen a film utolsó húsz percéig kitartóan kerestem a választ arra, hogy J.C. Chandor (a Krízispont és a Minden odavan direktora) miért forgatta le az A most violent year-t. Egy gengszterfilm köntösbe csomagolt…..
Swarm 2015.08.05 20:44:00
@Gevin: Én is, de itt a stílus is elég közel áll hozzám, ez pedig jelen esetben elég volt.
vérnyúl Frivol tudomány +18 2015.07.27 20:37:35
Jónapot! Ezúttal néhány arcpirító kérdésre keressük a választ legjobb barátunk, a tudomány segítségével. Áá, és ha ezt az irományt netán valakinek elküldjük, majd azt kapjuk vissza hogy: "tldr" az azt jelenti, hogy "too long don't read" - magyarul "nekem cicás GIF-eket küldj, vagy pár vinét, de…..
1. rész: A 10 legkreatívabb posztapokaliptikus film 2. rész: 10 zombifilm, amit látnod kell 3. rész: 10 (nem is annyira) posztapokaliptikus film, amit látnod kell 4. rész: 10 B- és Zs-film, amit látnod kell 5. rész: 10 posztapokaliptikus film, amit látnod kell majd Elérkeztünk az…..
Smoking Barrels Saul fia (2015) 2015.05.23 06:00:00
A tavalyi negatív tapasztalataim után óvatosan közelítek már minden Cannes-ban felhájpolt magyar filmhez, így közöttük a Saul fiához is. Ez csak fokozódott, amikor megtudtam, hogy az irtózatosan modoros Jöjj és lásd! inspirálta Nemes Lászlót - ami egyébként az alkotáson abszolút látszik is. De a…..
Az elmúlt évek során a krimi mintha egyre inkább a kontinentális Európa felségterületévé vált volna. Legyen ez bár a Tetovált lány vagy Jo Nesbo nevének branddé váláséra felfújt lufi, vagy az angolszász vonulat gyengesége (a Sírok között láttán éppenséggel ezt is alá…..
Azt hiszem, kicsit későn érkeztem a partiba, elvégre akkor kéne újat mondanom erről a filmről, amikor már a legkülönbözőbb szuperlatívuszok is elhangzottak. Aki követi a Twitterünket, az már olvashatta, hogy Rian Johnson szerint George Miller leiskolázott mindenkit, a kortárs akciófilm-isten Gareth…..
Swarm 2015.05.21 22:31:29
@danialves: Én ma láttam, úgyhogy, egy napra elég azért egyszer :D
Adam Sandler a színészek Michael Bay-e. Már egy ideje a neve teljesen egybefonódott a gusztustalan, igénytelen és humortalan alkotásokkal. Pedig nem beszélünk egy tehetségtelen színészről. Számtalanszor kievickélhetett volna a debil filmek mocsarából. Több igényes rendező is…..
Smoking Barrels Mommy (2014) 2015.03.15 06:00:00
Xavier Dolant nem véletlenül tartják tehetséges rendezőnek, ugyanakkor egyelőre még nem feltétlenül bizonyította, hogy több lenne puszta ígéretnél. Ahogy sorban haladtam végig a munkásságán (Megöltem anyámat, Képzelt szerelmek, Így is, úgyis Laurence, Tom a farmon), mindig…..
Túlzás lenne az állítani, hogy a francia filmművészet nagyon közel állna a szívemhez. A kommerszebb vonalat képviselő bohókásabb, "varázslatosabb" stílus meglehetősen idegen számomra. Az Amelie csodálatos élete is erősen rétegfilm, mégis a legnagyobb kedvenceim egyike, mert a…..
Tegnap már megtudhattátok, mi a véleményünk a jelöltekről, most pedig nem maradt más hátra, mint hogy szokás szerint a blog szerzői is megírják egy rövid indoklás kíséretében, hogy kit tartanak esélyesnek, illetve szívük szerint kinek adnák a díjat. De ezúttal utóbbira az…..
A Birdman más. Először is totális zsánerváltás Alejandro Gonzalez Inarritunak, aki négy halállal kokettáló, ólomnehéz dráma után áttért valami embert próbáló, tudatos, cinikus, vicces és bizonyos aspektusaiban meta-filmre, amelyet pont belőle soha, de soha nem néztem volna ki.…..
Swarm 2015.02.19 22:49:53
@Gevin: Akkor te vagy az egyetlen szerintem. Én még senkitől nem hallottam olyat, hogy ne lett volna kurva jó. Először pedig nem is értettem mitől lehet ennyire jó, de aztán engem is nagyon durván megfogott. Csak a Birdman volt jobb nála.
Egy legendáról csak egy legenda készíthet filmet Amerikában, nem igaz? Ki más állíthatott volna emléket egy háborús hősnek, mint Clint Eastwood? Chris Kyle-ról őszintén szólva eddig nem sokat tudtam, de a rendező miatt nagyon vártam ezt az alkotást. Nem mondhatnám, hogy csalódást okozott, mert egy…..
DISCLAIMER: A posztot csak az vegye magára, aki magára ismer benne. Azt már egyre inkább kezdem elfogadni, hogy moziba csak akkor érdemes járni, ha az ember nem akarja élvezni a filmet. Igazából már ott tartok, hogy amit nem sikerül sajtóvetítésen vagy premier előtti nyereményjeggyel látnom, és még…..