Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deliria

4 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RoninJohn Frankenheimer utolsó mesterműve. A szamurájok: Robert de Niro és Jean Reno.Vetítik: Story4 - 21:05Gyöngyök a mélybenA cseh új-hullám egyik alapfilmje, szkeccsfilm Bohumil Hrabal novellái alapján. Rendezők: Věra Chytilová, Jaromil Jires, Jirí Menzel, Jan Němec, Evald…..
Filmvilág blog A berni követ 2014.03.06 11:32:20
A hollywoodi alkotások globális fölényével a helyi zsánerfilmek csak akkor versenyezhetnek, ha saját témákhoz nyúlnak és nagyfokú műfaji tudatossággal dolgozzák fel azokat. A hatalmas erőforrásokkal és jól bejáratott képletekkel dolgozó amerikai mozik mellett az egyszerű…..
Deliria 2014.03.06 17:18:53
@Huber Zoltán: a STRAW DOGS híres plakátját is megidézi ;)
Ezen a héten az Elnyűhetetlen Trió (hát ha ez nem egy magyar szuperhőscsapatnak való név, akkor nem tudom mi) a címben olvasható filmeket cincálja szét, és még a szokásosnál is kevésbé értenek egyet. Közben gumicukrot esznek. Az mp3 file innen tölthető le...
Fura egy alkotás sodródott minap a hálómba: egy kései olasz giallo, stáblistáján a stílus legnagyobb mestereivel (a producer Dario Argento, a rendező pedig Mario Bava fia, Lamberto). A Démonok alapvetése ráadásul igazán szórakoztató, lévén ez egy zombi-horror, némi tinédzser…..
Nem kell ahhoz rendszeresen böngészni a különböző jegybevételi statisztikákat és nézettségi adatokat, hogy rájöjjünk: az eddig csodaszernek tekintett 3D körül mostanság valami nincsen egészen rendben. Nemcsak a lelkendező jóslatok halkultak el, de mintha az eddig oly látványos…..
*Én elmentem multiplexbe fél pénzen...*ZIMMER FERI 2: "Macséta dont teksz!" ordítja a pofámba a szomszédban lakó hülyegyerek. "Feri, kész a vacsora!" vágom vissza neki az év legjobb bemondását az év legjobb magyar közönségfilmjéből, ami egyben az első hazai…..
Geekblog A nagy balhé 2010.12.30 16:44:00
A nagy balhé címen eleddig egy közismert amerikai film futott (The Sting), a Budapest Filmnek hála mostantól mindenki kedvére keverheti össze a kettőt. De ez legyen a legkisebb baj, hiszen felnőtt már egy generáció, amelynek Jackie Chanről nem a Project A jut eszébe, hanem a…..
Geekblog The Washing Machine 2010.11.13 10:57:00
Magyar horror! - részben. 1993-ban két koprodukciós giallo készült, Argento olasz-amerikai Traumaja, és az olasz-magyar The Washing Machine Ruggero Deodatotól. Lehet vitatkozni azon, hogy a Trauma mennyire el van amerikanizálva, Deodato filmjénél a kulturális keveredés nem is kérdés:…..
Geekblog Alone in the Dark 2010.10.31 10:53:00
Van valami zsönöszékvá a '80-as slasherekben, amitől ordítani tudnék, mint egy kihagyott tizenegyesnél. Az Alone in the Dark is ilyen, pedig elmondható róla, hogy az átlagnál intelligensebb módon van megcsinálva, kredibilis színészek közreműködésével. Lehet, hogy ezek…..
A tévénézők egy része talán tisztában van vele, hogy ha mozifilmet néz a televízióban, akkor nem az eredeti képet látja (kivéve, ha alul és felül két fekete csík keretezi a filmet). Azt már kevesebben tudják, hogy pontosan hogyan (és kik) szabják át úgy a szélesvásznú…..
Geekblog Shaolin-előzetes 2010.03.23 11:56:00
Andy Lau Tak Wah, Nicholas Tse, Wu Jing, Fan Bingbing és Jackie Chan a főszereplői ennek az új, nagyköltségvetésű produkciónak, amely a shaolin papok és a köztársasági hadurak XX. század eleji összecsapásáról mesél. A rendező Benny Chan, aki kedvenc kilencvenes évekbeli…..
Filmvilág blog Heti tévéajánló 2010.03.08 08:21:00
H É T F Ő A vándorló palota Hayao Miyazaki animéje. Vetítik: TV2 - 11:15 Ember a magasban James Marsh dokumentumfilmje. Vetítik: Duna - 21:00 Gyilkos szerelem A "Magányos szívek" gyilkosságsorozat harmadik filmes feldolgozása, John Travolta és Salma Hayek főszereplésével.…..
COCO CHANEL ÉS IGOR STRAVINSKY - Egy titkos szerelem története – A tavaly júliusban bemutatott, Audrey Tautou főszereplésével készült Coco Chanel után egy újabb film a legendás divattervező életéről, ezúttal a Dobermann-nal elhíresült Jan Kounen rendezésében. (Kritika a…..
Sammo Hung egy akkora zseni, hogy a fal adja a másikat, bár általában inkább ő szokta, és az ellenfeleinek. Már az 1978-as Enter the Fat Dragonban is megmutatta, ki az úr a háznál, saját bejáratú Bruce Lee-imitációjával egyrészt lesöpörte az összes Lee-kópiát a vászonról,…..
Gördülő kungfu (Wheels On Meals) Hongkong, 1983Mindenki szereti Jackie Chan-t, ugye? (Aki azt válaszolta hogy nem, menjen ki, nézze meg nem vagyok-e odakint…) A fazonnak akkora szíve, olyan a lelkesedése, olyan hévvel veti bele magát a filmkészítésbe, hogy le a kalappal –…..
 Ki más, mint Quentin Tarantino nevezte el a műfajt, az ausztrál B filmek, elsősorban erőszakra, szexre és horrora alapozó vonulatát, melyek jellegzetes példánya a Mad Max, a Razorback vagy a Woolf Creek. Ő az aussiesploitation nevet adta a jelenségnek, de ez később lerövidült…..
Geekblog Seventh Moon 2009.12.07 08:31:00
Meg kell hagyni, Eduardo Sanchez filmje korántsem olyan gyér, mint amilyennek első körön feltételeznénk (vagy éppen amilyen lesújtó pontszámokat kapott attól a cirka 500 embertől az imdb-n). Való igaz, hogy tucathorror, tucatszerkezettel, és igazán hozzávághattak volna az…..
Idén júniusban több mint két héten keresztül Magyarországon forgott az Iris című nagyköltségvetésű dél-koreai tévésorozat, mutatós ensemble castjában egy pán-ázsiai szupersztárt (Lee Byung-hun mellesleg Hollywoodot is sikerrel ostromolja, az augusztusban bemutatott G. I. Joe-ban…..
Geekblog Calibro70 2009.10.12 08:00:00
A hetvenes évek zavaros viszonyai több olyan különleges eurokult alműfajt is életre hívtak Olaszországban, melyek máig kicsiny, de masszív rajongótáborral bírnak, fénykoruk azonban már a 80-as évek előtt véget ért. Próbálkozások persze akadnak néha, de még giallo-fronton sem…..
Geekblog Deep Red, nulladik szám 2009.10.02 12:17:00
Chas. Balun méltán legendásnak nevezhető, bár rövid életű horrormagazinja, a Deep Red először fanzine formátumban látott napvilágot, és ennek a műfajtörténeti mérföldkőnek a scannelt változatát tölthetitek le ezen a linken (vagy a képre kattintva), szeretettel. A Deep Red a…..
Geekblog Lucky Luke - teaserek 2009.09.09 08:30:00
Október 21-én mutatják be a franciáknál Goscinny és Morris klasszikus képregénysorozatának, egyben sokunk gyermekkora kedvencének nagyköltségvetésű adaptációját - a filmet, amely reményeim szerint még az emlékét is elűzi a rettenetes, Terrence Hill-féle feldolgozásoknak. A…..
A Lángoló város az a film, amelyet Tarantino legádázabb kritikusai még ma is véres kardként hordoznak körbe, bizonyítékul a rendező plagizátor voltára, így aztán sorozatunkból sem maradhat ki. Nem láttuk ugyanakkor értelmét, hogy új cikket írjunk a témáról, hiszen a két…..
Geekblog Friday the 13th Part 2 2009.07.29 12:12:00
Az új, 2009-es Péntek 13 filmről itt olvashattok. Kb. tizenöt évvel ezelőtt láttam utoljára, így engem is meglepett, hogy a Péntek 13-nak ez a Steve Miner által rendezett első folytatása (1981) jobb film, mint az előzmény, Sean Cunningham legendás slasherje (1980). Nem ilyesmire…..
Egyelőre a Free Cinema különkiadásaként jelentkezik a műsor - horror minden mennyiségben. Vendégem a stúdióban Bozók Gyuri (Berzerker) haverom. Aktuális dvd-megjelenésekről, illetve Argento élvezhető korszakáról dumálunk. A zenei betétek Goblin és az Omen soundtrack. A műsor az…..