Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Never

0 bejegyzést írt és 1315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schiffer András mindig éles szemű megfigyelő, jó tollú kritikus és pontos diagnoszta volt, akár a jogállamot leépítő Orbán-kurzust, akár a neoliberális politikákat vette célba. Rendszerkritikája tíz évvel ezelőtt – másokéval együtt – képes volt irányt mutatni a hazai zöld mozgalmak jelentős(ebb)…..
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Never 2019.04.28 16:35:30
@Comte de Gippaud: Japán: annak lehet autója, aki igazolni tudja, hogy van éjszakára parkolóhelye hozzá.

Erre rímelve ötlet: annak lehessen dugódíj nélküli bejárása Budapestre, aki igazolja, hogy az elektromos autóját megújuló forrásból tölti (tehát van otthon megfelelő kapacitású napelem, vagy pedig valamelyik olyan áramszolgáltatói tarifát használja, ahol garantált, hogy megújulókból van az áram.

(Az akksik egyébként már most is jók, egy 24 kWh-s akkumlátorral szerelt autó 100 km felett bőven tud akár egy kifejezetten hideg napon is - és nagyvárosban ennél többet egy átlagos autós nem megy egy nap).
Ahogy tegnapelőtt már beszámoltunk róla, a német Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa, Regensburg egykori püspöke, elismert teológiaprofesszor, jelenleg pedig a Pápai Biblikus Bizottság és a Nemzetközi Teológiai Bizottság elnöke, kedden interjút adott a Catholic World…..
Never 2019.03.04 22:02:05
@Gratia Copiosa: Müller bíboros egészen addig nagy becsben volt Rómában amíg Georg Ratzinger (NEM a pápa, hanem a testvére, a Regensburger Domspatzen vezetője 30 évig) kapcsán nem haladt előre a szexuális visszaélések miatti vizsgálat. XVI. Benedek aztán lemondott és Müller bíboros úr is sokkal lejjebb került a ranglétrán. Onnantól kezdve lett olyan nagyon ellenzéki és konzervatív (2000 környékén még a felszabadítási teológia tanaivak kacérkodott). Laikuskent mellesleg úgysem kapnék szót mellette, ugyanis igyekezett leépíteni a laikusok megszólalásait a német egyházban is. A német viszont egy fura nemzet - ha pénzt akarnak tőle de nem kap beleszólást akkor bizony nem ad pénzt (kilép az egyházból). Ez történt és történik. Töredéke a korábbinak a létszám és a befolyás is. Dannnnke...
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
Never 2019.01.03 19:19:18
@roli101: Összhangban van. Csak nem szabad hülyének lenni. Aki úgy olvassa pl. a Bibliát, mint mai ésszel írott tudományos könyvet, az nagyon nem érti, hogy miről szól. Annak idején írni-olvasni sem tudó pásztorok számára kellett elmagyarázni, hogy mit is jelent a világ keletkezése, az evolúció és az emberiség fejlődése. Ez a Genezisben meg is történik (de ugyanígy más teremtéstörténetekben is). Érdemes elolvasni a nagyobb vallások teremtéstörténeteit és azon elgondolkodni, hogy miért olyan sok bennük a közös - mert lehet, hogy ugyanaz mondta őket tollba, de az is lehet, hogy az emberek, akik leírták ezeket, ugyanazokkal a félelmekkel, reményekkel, problémákkal, tapasztalatokkal szembesülve ugyanazt "desztillálták" mint bölcsességet maguknak. Egy jó gyűjtemény van ezekről itt: mek.oszk.hu/00100/00192/html/001.htm
Never 2019.01.03 19:45:49
@lenörd hofstadter: A jelenlegi demográfia azt mutatja, hogy valahol 11 milliárd körül lesz a teteje a népességnek, és onnan újra csökkenni fog - mert a jelenlegi nyugati családmodell az 1-2 gyerekkel Ázsiában és Afrikában is egyre inkább teret fog nyerni (Japán, Európa és Észak-Amerika pedig népességileg nem lesz önfenntartó)
  A szakszervezetek által rendezett, múlt szombati tüntetésről írtam-„Úgy látszik, valami megváltozott, valami elkezdődött a meglehetősen egyoldalú nemzeti konzultáció folyamatában, meglátjuk az elkövetkező időben, hogy kik és hányan veszik komolyan és felelősséget vállalva, a nemzet sorsát. Ma…..
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
Never 2018.12.03 17:15:35
A Bryan élete (mint a Keresztapa is) az élet szinte minden területén alkalmazható. www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw

Annak idején azt hittem, hogy ez vicc. Nos, nem vicc, hanem mára kőkemény valóság.

Félreértés ne essék, a négy fal között mindenki azt csinál, amit csak szeretne, ha a párja abba szabad akaratból beleegyezik. Furries, BDSM, LGBT, nekem aztán tényleg mindegy. Abban a pillanatban viszont, hogy a többségi társadalmon azt akarják számonkérni, hogy az abnormalitást normálisként ismerje el, még támogassa is - ott kezd abszurdba fulladni a dolog.

A biológia meghatározza, hogy két gerinces élőlény hogy szaporodik: a hímnemű és a nőnemű a génállományukat összeadják, biztosítva ezáltal egyebek között a szükséges változatottságot a túléléshez. Ezért tabu az inceszt. A biológia viszont a homoszexuális párokkal még jobban "kiszúrt" - nem lehet természetes úton gyermekük. Ami lesz, az pedig nem a sajátjuk. A párkapcsolat biológiai célja nem valósulhat meg.

Ők bizony egy diológiai zsákutcában vannak, és ez a természet szempontjából nézve deviancia, abnormalitás, amit a természet saját maga korrigál.

Mélységesen sajnálom, ha valaki így születik / ilyen lesz (nem gondolom, hogy tisztem állást foglalni abban a vitában, hogy a homoszexualitás honnan ered). Mélységesen sajnálom a szív-rendellenességgel vagy vakon születetteket is. Ettől viszont még a vakság nem kevésbé egy abnormalitás, és amíg az ember nem a Daredevil, addig sokkal több a hátránya mint az előnye. A homoszexualitás ugyanez. Ne glorifikáljuk már.
Az a NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának a legnagyobb baja, ami egyben a legnagyobb erénye is: a tudósemberek. A tudósember egyébként sem magában, sem csoportosan nem szokott különösebb veszélyt jelenteni az emberre (jó, Oppenheimeréken kívül), a Marsot viszont pont azzal nullázza le,…..
A bejegyzésünk címében feltett kérdésre a válasz egyértelmű: nem. A nagytudású Athanasius Schneider püspök azonban ennél részletesebben kifejtette, hogyan ad erre is világos választ az Egyház hagyománya. A kazahsztáni Asztana segédpüspöke erről és sok más témáról is nyilatkozott abban az új…..
Fotó: Tóth Zoltán, Hypnotic.hu Honnan tudod, hogy a Hangyász van kész, nem a tulaj? Az autós projekt nem olyan triviálisan egyszerű ám, mint megmászni a Himaláját. Ott egyszerre csak elfogy fölfelé a hegy, és amikor a semmibe lendíted a csákányt, tudod, hogy megjöttél. Nem így a motorsportban. Ha…..
Never 2018.10.19 13:48:17
@Fazekas Márton: fastestlaps.com/tracks/hungaroring

Innen látszik, hogy ez a 2:04 egy nagyon "riszpekt" idő, egy Porsche 911 Carrera S (991)-et ver, egy Nissan GT-R R35-tel van "pariban". Ha megjön a fékerő és a váltókulissza esetleg kicsit bekopik (ha tud ilyet...) akkor a BAC MONO lesz az ellenfél...
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..
Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa szeptember 15-én a római Sant'Agnese in Agone templomban celebrált szentmisét. A bíboros a szentmisén mondott homíliájában az Egyház jelenlegi állapotára is reflektált. Az alábbiakban ezekből a gondolatokból idézünk néhány…..
“Mutimotiváció” vagy egy kialakulóban lévő modern cafeteria rendszer lehetősége?   Egy, a közelmúltban készített interjúban egy kkv vezető elképzelése a fiatalok motivációjáról a következőképpen hangzott: „az embereimet úgy kell nevelnem, hogy organikus módon mindenki úgy gondolja, ahogy én…..
Az alábbiakban San Francisco érseke, Salvatore Cordileone augusztus 29-én az érsekség honlapján közzétett közleményéből idézünk. Kapcsolódó cikkeink:- Tulsa és Springfield püspökei is Viganò állításainak kivizsgálása mellett- Madison püspöke is kiállt Viganò hitelessége és a vizsgálat szükségessége…..
Egyesekre mindig lehet számítani, ha ideológiai tét forog kockán, hogy elragadtatják magukat a tényektől és logikától. Lásd Szabó Ferenc karaktergyilkos cikkét Viganò érsekről, vagy a Magyar Kurír írásait (ezekre már korábban válaszoltunk itt és itt) melyeknek nem következtetése, hanem…..
Never 2018.09.01 09:10:09
@hunnia41: Szerintem nem igazak. Nem voltam ugyan ott, nem ismerek senkit személyesen, de a történet ismerős. A középvezető sumákol éveken keresztül, majd amikor ez kiderül, a főnökeire próbálja kenni a dolgot. Az Egyházban is csak emberek dolgoznak, ez is olyan, mint egy tipikus nagyvállalat. Azt pedig ismerek eleget.
Annyira nő volt, de annyira nő... El lehet töprengeni azon, hogy Frida odáig volt a kommunista eszmék lenini útjáért, vagy azon, hogy lázba hozta egy távolról jött egzotikus forradalmár, gondolkodhatunk azon is, hogy csupán megszédítette egy ismert és üldözött férfi védtelen hősies figurája. De…..
Never 2018.08.21 08:59:36
@Első mohikán: Forradalmárnak elég agg volt :) A bolsevikek nem értek meg általában ilyen "matuzsálemi" kort, mert mondjuk a Berija által üzemeltetett valamelyik pincében letépték a körmeiket, a nemi szervüket éhes patkányokkal lerágatták, majd tarkón lőtték (sajnos ez nem valami torture-porn filmből van, hanem ez volt a gyakorlat...)
Never 2018.08.21 10:07:37
@Womb Raider: Jaja, ahogy kivétel Che is (aki bár rasszista és a nőket megvető gyilkos volt, munkatáborokban kínozva emberek százezreit és személyesen végezve ki az ellenségeit - de azért milyen cuki és haladó, ha ő van a rózsaszín kis pólónkon...)
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
Never 2018.08.15 12:18:53
@Melki: Egyetértek - amikor pl. az Orville-ben megjelent Liam Neeson (mondjuk majdnem csak egy cameo erejéig) vagy Charlize Theron (ő viszont egy egész epizódban kvázi főszereplő), vagy Rob Lowe (mondjuk őt a maszk alatt ember legyen a talpán aki felismeri, és ráadásul még kék is) az nekik nem derogált.
Never 2018.08.15 13:27:20
@theus: Ízlések és pofonok. Én spec örülök neki, hogy nem egy űr-Baywatch lett. Van elég "specializált honlap" a Neten, és akinek még az sem elég, annak terrenten minden van, törpével-kecskével és három mellel együtt - mert ugye a Rule 34 a Total Recall-ra is vonatkozik :)
Never 2018.08.15 15:06:39
@Charly Firpo: Az elsőtől az utolsóig láttam. Janeway szerintem Picard vagy Sisko lába nyomába nem ér, bár erről már úgyis vannak hosszú viták a neten. Ez nem attól függ, hogy férfi vagy nő, hanem hogy mennyire vezéregyéniség. Janeway inkább egy vállalatot vezet, nem hajót. Más persze az alap szituáció is, ráadásul ott van a maquis legénység is mint probléma (akik aztán csodálatos módon három rész alatt maradéktalanul integrálódnak, és csak akkor kerül elő ez a szál, amikor egy-egy szériából nagyon kifogyott a szufla). Nézd meg az "In the Pale Moonligh"-ot pl. a DS9-ból és érteni fogod a különbséget.
Amikor ilyen évfordulós cikkekhez szedem össze az anyagot az aktuális filmről, mindig elborzadok, hogy hogy rohan az idő. Nem fogok senkit az előbbihez hasonló közhelyekkel fárasztani, de tényleg 10 éve volt már, hogy Kirk Lazarus kioktatta Tugg Speedmant, és szállóigévé tette a „Sose nyomd fullba a…..
A hagyományos, belső égésű motoros személyautókat nehéz összehasonlítani az elektromos autókkal, az energiaforrások fajtáinak eltérése miatt. A különböző energiafajták közötti átalakítás eltérő elven történik. Akkor lehet helytálló összehasonlítást készíteni, ha végig tanulmányozzuk az…..
Never 2018.08.13 14:50:33
@Petra033: A belső égésű motorral szerelt autók esetében 11-szer gyakoribb a tűz mint elektromos autók esetében (és nem összesen, hanem balesetek számára vetítve átlagosan). insideevs.com/exploring-and-understanding-the-fire-risk-for-electric-cars/

A lítium-ion akkuk valóban tüzet tudnak fogni, és nehéz őket oltani (mert ugye a víz nem sokat tesz, legfeljebb hűti). A tűz azonban lassabban alakul ki, nincs benzingőz, nincs benzin robbanás.
Amikor elkezdtük kiépíteni a mezőgazdasági vállalkozásainkat, örültem, hogy közös bizniszbe fogtunk. Nagy terveink voltak, főleg, hogy volt egy használhatónak tűnő rokon, akiről azt hittük, majd a szakmai tudást adja. Pályáztam fiatal gazdaként is, iskolát végeztünk, komoly erőfeszítéseket tettünk…..
Never 2018.08.08 12:49:47
@ketkerek: Sajnos az osztrák nyaralási viszonyok itthon fájóan hiányoznak, pedig nagyrészt csak szervezés kérdése. 12 éve voltam először nyáron Flachauban (nagyon-nagyon puccos síterep) és bizony halál jól szórakoztunk. Az egész falu egybe van szervezve, a szállások együtt kínálnak egész hetes programcsomagokat, felváltva van animátor a gyerekeknek, elképesztően jól működik. Ez nem azt jelenti, hogy jobban szeretnék egymást az ott lakók, hanem azt, hogy felismerik a gazdasági érdekeiket és félreteszik az esetleges vitáikat addig, amíg arról van szó, hogy a vendég jól érezze magát és ne csak télen síelni, de nyáron pihenni is jöjjön el. Halló, Balaton? Hol van akár távolról is ilyen...
Mintha egy kicsit Jim Carrey-ről magáról is szólna az idegösszeroppanással küzdő, amúgy meg gyerekeket boldogító, cuki komikus szerepe a Kidding című sorozatban, amelynek most jött ki az első, egészen beteg előzetese. Van benne egy bábfigura, aki a paplan alatt kézzel elégíti ki Carrey-t, van benne…..
Aszongya, hogy: 2.1. A Szervező a Látogató részére belépő megvásárlása ellenében biztosítja a részvétel lehetőségét a fesztivál programjain, a Látogató pedig köteles a belépő ellenértékét megfizetni a Szervező részére. Deviszont: 4.2. A Látogatók kötelesek tartózkodni (...) az olyan…..