Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greg24

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hobbivá vált, hogy szidjuk az egészségügyet, pedig sok esetben nem a rendszerre kellene panaszkodni, főleg nem az orvosra. A központi ügyelet egy orvos szemével Felelősség hárítás, tudatlanság, beteg magatartás   A mai social media világában egyre divatosabb, hogy mindenki minden apró…..
Fizetem minden hónapban a TB-t, es áprilisban "csak" 100 ezer forintomba került az, hogy magánklinikán megcsinálták azt, amit a háziorvosnak kellett volna. Üdvözlök mindenkit! Szeretném leírni az én tapasztalatomat a magyar egészségüggyel kapcsolatban.  Én egy 28 éves lány…..
A rendőrség 1 hét alatt 3 alkalommal volt kint ilyen olyan "alkoholos problémák" miatt. Hulla részeg fertőző tüdőbeteg hajléktalanokat szállít a rendőrség hetente az osztályra, vagy egyel feljebb a zárt részlegbe. Üdvözlöm a blog olvasóit.   Sajnos ezt a posztot nem tudom…..
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
Greg24 2017.04.16 11:44:03
@she_wolf: jogos persze nem ugy ertettem h kismuto= nem kell ver,csak altalaban...de nkem akkor is santit a dolog,hogy az orvos nem veszi eszre,de a nover az igen,a nover figyelmezteti az orvost h az aneszt nem engedte el...vicc
Greg24 2017.04.16 21:41:31
@zünüke: azert kell mert tapasztalatom szerint a laikusok altal velt vagy valos problemak 90%-a csak egyoldalu problema,ha meghallgatjuk a masik felt is gyorsan vilagossa valik h talan nem is volt problema..igen kernek vercsoportot verkepet es akkor mivan?az nem ver keres...egy egyszeru erfesteshez is kernek verkepet vercsoportot megse rendelnek vert...
Greg24 2017.04.16 23:30:07
@drappa: mertne lennek tisztaban vele?tudom,hogy kell,pont ezt irtam h egy egyszeru erfestesnel is kernek verkep vercsoportot...azt mondtam csak,hogy ez nem egyenlo a verkeressel...
Az egészségügyben teljes a közöny, csak az illető személy egyéni erején múlik, hogy túléli vagy nem.Csak egyvalami számít: a PÉNZ. Tisztelt Cím!   Édesapámnál tüdőrákot diagnosztizáltak, amely után másfél hónappal később elkezdődött a kemoterápiás kezelés a Csongrád Megye D. Szakkórházában.…..
Az ápolók undorítóak, hanyagok, lusták, lógással fecsérlik a drága idejüket, az orvosok zöme pénzéhes, nincs beteg és hozzátartozó felé menő korrekt infóáramlás. Tisztelt Praxis Blog! Dr. Keszthelyi Gyula mentősökkel kapcsolatos megdöbbentő története adott apropót, hogy megosszam Önökkel azt,…..
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
Greg24 2017.03.23 21:49:38
@Numda: ez nem egy egyértelmű STEMI már bocsánat, a HbA1c-ben pedig nincs g...de ez már csak apróság...nyugati országokban sem végeznek diabéteszes betegnek CT-t és az említett calcium mérést,értelme se lenne sok egyébként..
Greg24 2017.03.24 22:43:34
@MrX84: korrekt
Greg24 2017.03.26 00:49:22
@marand22: lehet az is fogalmazzuk ugy...a kriterium rendszert nem uti meg,ergo ez nem egy egyertelmu STEMI...termeszetesen a beteg panaszaival egyutt egy ilyet be kell venni, de csak ezt az EKG-t latva azert nem izgul ra az ember
Sokan mondják, nincs elég pénz az egészségügyben, ha volna, az minden problémát varázsütésre megoldana. Az átélt tapasztalatok alapján finoman szólva is kétlem ezt. Tisztelt blog olvasók!   Adva van egy gyönyörűen felújított budapesti sztk rendelő és a benne dolgozó háziorvosom, aki nem mellesleg…..
Greg24 2017.03.22 08:07:39
@defné: igazad van,nem elnek rosszul,csak az a baj hogy ehhez 2-3 munkahelyuk van,egsikbol rohannak a masikba,mert egybol megelni sem lehet!
Praxis Piásnak nevezett az orvos 2017.03.14 06:00:00
Megalázó helyzet volt es rendkívül tehetetlennek éreztem magam. Négy óra várakozás után haza vitt  a fiam, aki szintén közel volt, hogy helyre tegye a doktor urat. Ha tudtam volna, hogy hol lehet bejelentést tenni, hogy hol vizsgálják ki az ügyet, már megtettem volna. Tisztelt…..
Greg24 2017.03.17 21:52:36
@Shirkan: tehat te nem tiszteled az oregeket,a tudosokat,az olimpiai bajnokokat?ehhez nem kell ismerned oket...dehat ha nem nem,te ilyen vagy...
Greg24 2017.03.17 22:56:34
@Shirkan: menekulj csak...az hogy nem az ember vivja ki sokszor a tiszteletet,hanem ki lehet vivni pl korral,tudassal is...elkepszto h ezt sem erted,dehat egy VIK-estol mit varhatunk...
Greg24 2017.03.17 23:20:48
@Shirkan: az a baj h te meg annak se vagy mondhato,csak siman ostoba...
Zavarjuk szét az egész bandát, kapjon több pénzt az, aki tud, és szeret is gyógyítani, és azt gondolom, hogy akkor el fogja tudni látni a betegeket talán a kevesebb, de rátermettebb személyzet is. Senki se menjen a Szent Imre kórház sürgősségi osztályára, ha élni akar! Nekem is van egy…..
Greg24 2017.03.12 10:31:20
@Im just here for the comments: sehogy...nem mtam h nem kell bemenni...azt mondtam h otthon ha faj valami beveszek fajdalomcsillapiot,ha nem mulik elmegyek az ugyeletre(ha nincs haziorvos kozeli idopontban!),es max ezt kovetoen megyek sbo-ra!talan igy mar neked is vilagos...
Greg24 2017.03.12 17:50:20
@Im just here for the comments: @yogosan: hat 160 as vernyomassal ne is menjen sehova...
Greg24 2017.03.12 17:59:41
@Im just here for the comments: nem szepitem abszolut...azt mondom/ mondtam,hogy nem az a normalis h van valami bajom es lerohanok a legkozelebbi orvoshoz legyen az ugyelet vagy sbo...es baromira nem mindegy mit mond,mert abszolut nem mindegy h ugyeletre ment vagy sbo-ra!pontosan azert,mert nem tudhatja mi a baja semmifele joga nincs megkerulni az ellatas szintjeit,ami a haziorvos/ugyelet majd SBO,majd esetleg korhazi osztaly....es nem vagyok tavgyogyito,csak tudom milyen panaszokkal mennek ugyeletre az emberek es hidd el merem allitani h a 80%-a tokeletesen indokolatlan!nem es nem arrol van szo h nem ertenek hozza azert van az orvos,hanem arrol,hogy amit mar 50 eve is tudott Marika neni (ismetlem lazcsillapitas,hasmenes kezelese,torokfertotlenito stb) azt ma a betegek nagy resze nem tudja,sot fogalma sincs rola,mert hidd el bemegy az ugyeletre azzal h 2 oraja megy a hasa,bemegy azzal h 5 napja a faj a torka de a haziorvosnal Sokat kell varni,vagy 38 fokos laza van mas baja nincs de nem tudja mit csinaljon....amivel meg azt mondom szanalmas de nem is lenne baj,de amikor van egy ugxeletes orbos egy 100e-s keruletre es ott ul a 2 oraja fosonal,de a fullado csaladapahoz nem tud kimenni mert a mento meg a delutan 2x hanyt betegnel van na akkor van a nagy baj es jon az ujsagcikk,meg a lejaratokampany...
Egy intenzív osztályon ugyanis bárki, bármikor meghalhat, reklamációnak helye nincs. Tisztelt Praxis!   Barátnőm intenzív osztályos szakápoló, aki a következőt mesélte: Egy országos intézmény intenzív osztályán az a szokás, hogy az éjszakás nővérek legkésőbb 12-fél 1-kor nyugovóra térnek, mivel a…..
Hogyan fordulhat elő, hogy a személyes betegkartonomban több olyan vizsgálat szerepel, amelyet – mivel korábban semmi nem indokolta – nem végeztek, nem is végezhettek el rajtam. Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi időben nagyon elment a blog a gyógyszerekkel kapcsolatos cikkek irányába, én most egy…..
Hogyan bízzon meg az ember azokban, akiktől az élete függ, ha ők visszaélnek a bizalommal? És mit tegyen az, akinek nincs orvos a családjában és nem tud tanácsot, segítséget kérni tőle? Tisztelt Praxis!   A lányom révén érintett vagyok az egészségügyben, hiszen ő háziorvosi praxist visz…..
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
Greg24 2017.02.10 18:52:26
@Fergio: amelyikbe minden nap eleteket mentenek havi 150ezerert;-)
Greg24 2017.02.10 22:40:18
@Tibi !: így van csak nem én nem írok rinyáló posztot a praxis blogra...
A hozzászólásod többi részét válaszra sem méltatom, ráadásul nem is témába vág, de köszönjük, hogy megosztottad frusztrációidat.
Elhiszem, kevés az orvos rengeteg a beteg, de amikor kivagyunk szolgáltatva az orvosoknak, betegek vagyunk egy kis emberség jól esne, vagy ha az nincs, legalább megalázás, ordítozás ne lenne. Tisztelt Praxis!   Férjemet február 2.-n beutalták agyérgörcs gyanúja miatt az Állami Egészségügyi…..
Greg24 2017.02.06 00:38:19
@mariskanéni: :D kedves hasonlat...ha egy pék elront egy kiflit kidobja..15ft elveszett..vagy Maga elviszi otthon kidobja, elbukott 15ft-ot...egy emberi életet is eldobunk?! Gondolja, hogy a pék nem hibázik????? csak tetszik tudni azt nem dobják fel a pékblogra,meg facebookra és írják le, hogy visszasírjuk a szocializmusos pékárut...ez a különbség...Egy életet nem lehet összhasonlítani egy szakmabeli hibával sem!
Greg24 2017.02.06 01:21:44
@mariskanéni: nagyon sajnálom, de tessék nekem elhinni az SBO-s/ügyeletes esetek 60-70%-a indokolatlan! Sajnálom, hogy a komoly betegekre nem jut idő emiatt. Ami nem sürgős eset, tehát várhat annak hívnak 6 órás mentőt, aki sürgős annak azonnalost ezek a variációk. Sajnos addig valóban nem fog javulni az egészségügy sem az emberek egészségműveltsége...
Greg24 2017.02.06 18:06:11
@defné: sajnos te beszélsz ostobaságot...ha a beteg nem jelöli meg kinek lehet felvilágosítást adni, akkor bizony nem lehet a gyereknek sem...és én nem a felvilágosításról írtam, hanem arról, hogy odavitte az orvos a kórlapot/lázlapot és megmutatta, na azt nem lehet semmilyen körülmények közt, csak jogi irodán keresztül hivatalos esetben!
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
Greg24 2017.02.01 22:53:21
@Kálmán Juhász: senki nem vedi gondolom,mert az,higy elore elkeri valaki az buncselekmeny...ugyanakkor tudni kell,hogy az egyetlen oka annak,hogy van meg itthon egyaltalan orvos az a paraszolvencia...egy ilyen ember aki ennyit tanult ennyi kepesitese van es az emberek eletet/szeme vilagat menti meg,nem lehet az,hogy az allami 180-240ezres fizetesbol eljen,es azon kelljen gondolkodnia a te szemedbe vagasa kozben,hogy hogyan fogja beiratnia a fiat edzesre,vagy hogy tudomis en..elore elfogadni elfogadhatatlan,utolag a szukseges rossz!(mindenki szempontjabol)
Greg24 2017.02.02 18:07:23
@Kálmán Juhász: ez sajnos nem igaz!ez orvos munkáját semmilyen más munkával nem lehet összehasonlítani,mert egy egyetemen sem kell annyit és olyat tanulni mint az orvosin,egyik szakmában sincs ennyi pénzért annyi élet a kezedben mint egy orvoseban!es igen valóban nem látni olyan főorvost akinek nincs autója stb,de azért mert van paraszolvencia!az állami fizetésből hidd el nem lenne...és nézd meg bármelyik külföldi országot mennyit keres egy orvos és mennyit egy dadus,vagy autószerelő,ez csak nálunk van h egy szakmunkás fizetése általában több mint egy orvose!ettol meg vannak szemetek persze,sokan nem érdemlik meg igen,de ne altalanositsunk...és meg egy... az a buszvezető hidd el többet keresett mint ennek a foorvosnak az állami fizetése;-)
Greg24 2017.02.02 23:35:46
@Kálmán Juhász: kedves Kalman,en is ki tudok irni barmilyen nevet...de itt nem a nevekrol van szo hanem egy temarol csevegunk,nem kell szemelyeskedni,es nem vagyok beszari,koszonom...a munkaltatoval szemben fel kene lepni??:-D nevetseges amit irsz,ugyanis ilyet az egeszsegugybe akarmennyire is mondjak nem lehet!bemegy a 3 gyerekes csaladapa a korhazba infarktussal es azt mondja az orvos h most sztrajkol a magasabb berert??:-) ugyanakkor tovabbra is mondom,ismetlem,amit (ha igaz) csinal ez az orvos teljesen elitelendo,elore kerni bűn...
Most akkor csendben megkérdezem, hogy a beteggel, vagy a hozzátartozóval ilyen stílusban beszélő egészségügyi dolgozó, vagy asszisztens megérdemli a tiszteletet? "13 éves unokaöcsémet közel 1 éve hordja az anyja a Heim Pál gyermekbőrgyógyászati szakrendelésre az arcát,nyakát ellepő gennyes…..
Greg24 2017.01.08 13:52:16
@drontal: te jó ég vedd már le a napellenzőt magadról...nem mindig az egeszsegugyis a szar alak,akármennyire is sulykolják itthon..megmondta az asszisztens mikor hogy kell jönni,erre a kedves anyuka elkezdett háborognak,hogy jaj de akkor várni kell!igen azt kell aranyom!ugyh teljesen normális volt válasz...
Greg24 2017.01.08 17:19:58
@zünüke: :-) mert te nem csak a te igazad fujod...mondjuk ha nem csak a beszelgetes elejet olvasnad el draga zünüke hanem a kovetkezo 1-2 bekezdest is,talan te is maskepp latnad a dolgot...
Valoban ezt csak Magyarorszagon lehet megcsinalni,de azt is,hogy egy orvos/nover/asszisztens kevessebt keres mint egy kukas...
Greg24 2017.01.08 22:39:47
@zünüke: ma magyarorszagon egy olyan hasonlo felelossegu es kornyezetu munkaval sem keresnek olyan keveset mint az egeszsegugyben,igy ha egy hadsereg mondja is el,es ha nincs is igaza teljesen a novernek akkor is mellette fogok allni!
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
Greg24 2017.01.05 18:36:08
@forge: jaaa nem voltez elllenpelda,ez egy jo pelda volt...uj aszisztensno nem tudja mi lesz anyuka elkezdni kerdore vonni telefonon...mintha amugy barmilyen szolgaltatonal is el lehetne intezni valamit telefonon....faradjon be kedves anyuka ha kivamvsi h ki lesz az uj orvos...
Greg24 2017.01.05 22:08:11
@forge: igen beszelt,azt mondtak a doktorno mar nem is lesz,nyilvan mas orvos lesz helyette...de igen valahol a borgyogyasza is szolgaltato,csak nem a klasszikus formaban...fizetsz egy szolgatatasert es kapsz valamit cserebe...
-Ja,hogy a X.Y doktornőhöz mégis csak be lehet jutni szerdánként,csak éppen minimum 4 órát kell várni az "általános" bőrgyógyászati rendelésen úgy,hogy kontrollra vagyunk visszarendelve a "kamaszrendelésre"? Mondjuk kezdhette volna ezzel is,így nem beszéltünk volna el egymás mellett közel 7 perce-közölte a nővérem. Tehat ez normalis hangnem?!
Ekkor bekerítenek, közém és az automata közé állnak és a rossz zsarut játsszó főnök emígyen szól: -Be kell tartani a házirendet a kórházban ,és ha meg akar gyógyulni, szerényen kell viselkedni! Tiszteltek! Alábbi történetemet a fészbúkoldalamon…..
Greg24 2016.10.19 19:22:00
Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint…..
Greg24 2016.10.09 00:21:28
@élhetetlen: te sem tulekedtel az eszosztasnal akkor...egy normalis szulo igenis tudja mikor beteg egy gyerek...