Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chris-v

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elemzők szerint a következő évek az internetre kapcsolódó eszközök robbanás szerű terjedéséről fognak szólni. Nevezik a dolgok internetének is, én kis apró, eldobható eszközökre asszociálnék. Ehhez képes a gyártók még mindig inkább a nagy dolgokra koncentrálnak: okos…..
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
chris-v 2016.09.01 21:39:18
@Srác9: Ha a telefonod mindig ott van szem előtt akkor még jó is lehet. Nekem általában nincs. Na meg ott egyszerűen letöltesz egy appot itt meg te magad összerakhatsz valamit ami működik. Ezt az élményt nem lehet letölteni. :)
chris-v 2016.09.02 08:34:43
@fda: Ha 65-el "végigrombol", akkor még ha trafiba szalad se biztos hogy lesz bünti, mert 68-tól jön a csekk. :)
www.origo.hu/auto/20160413-tablazat-a-gyorshajtasert-jaro-buntetesekrol.html
Az Opera Desktop Team próbálta humorosra venni a figurát, de az igazság az, hogy a legújabb verzióra tényleg ráfér pár javítás. Az Opera 12.11 első előzetesének megjelenése előrevetíti, hogy a fejlesztők egy hibajavító kiadást terveznek elkészíteni. Változások…..
chris-v 2012.11.08 07:10:42
@fatal: Köszi, majd megpróbálom!
chris-v 2012.11.10 09:49:07
@RaidX: Belépésnél továbbra is ez a hibaüzenet fogad, mindegy hogy fenn van-e vagy nincs a NetLock tanúsítvány.
Viszont érdekesség hogy mikor feltelepítettem a NetLock tanusítványt, akkor a Raiffeisen fő oldala és a NetLock oldala is a fent említett hibát dobta.
Pár nappal ezelőtt mi is hírt adtunk róla, hogy több böngésző között az Operát is készülnek feltörni a Moszkvában megrendezendő Positive Hack Days keretén belül. Az esemény megtörtént és örömmel jelenthetem, hogy nem sikerült az Operát feltörni...
chris-v 2012.06.04 08:48:17
@Teddy Beer: Nálad milyen egy "nívós" rendezvény ha ez nem az volt?
Frissítés (június 30.) - Szépen halad a letöltés-számláló. Nemrég már elérte, és azóta bőven meg is haladta a 14 milliót! Az elmúlt napok ilyenkor szokásos RC esője után szerintem senkit nem ért váratlanul, hogy az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb,…..
chris-v 2011.06.29 09:36:01
chris-v 2011.06.29 16:58:52
@penge™: Köszi a választ, viszont nem találom melyik fájlban kéne szerkeszteni, megnéztem az Application Databa, de semmi.

Egyébként azért egy kicsit gáz hogy nekem kell még valamit módosítgatnom hogy jó legyen!
A fejlesztők bemutatták az Opera 11.50 alfáját, amely három nagyobb fícsört tartogat a számunkra: Opera Next, ami a Chrome-os Canary build megfelelője. Jelszó szinkronizáció Gyorshívó kiegészítők Az Opera Next lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre használj stabil…..
chris-v 2011.05.08 10:09:08
@J.Wolfram:
"J.Wolfram 2011.05.03. 14:20:55
@penge™: heló Penge,

történt valami frissítés ma? tegnap kikapcsoltam az irodai gépet, és ma mintha szűz operával indult volna, minden beállítás elveszett. a könyvjelzők megmaradtak, semmi más. pedig az automatikus frissítést mindig kikapcsolom, de most az is be volt kapcsolva. vagy túláramot kapott a gépem..???"

Nálam is ugyan ez történt ma bekapcsoláskor!
Tegnap minden ment, most meg gyorshívók sehol!
Az érdekes hogy engedélyezve van a szinkronizáció, de mégsem szedte le a myoperáról, úgy hogy manuálisan kellett visszapakolnom!
YouTube AdsFree kiterjesztésen kívül nem frissült semmi!
Lehet ennek van köze hozzá?
Átverés az egész, tudja mindenki. Vagy ön még mindig azt hiszi, hogy az autó alapján fizet? Vélemények az azonos című írásunkról...
chris-v 2010.10.28 12:21:02
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
De benne van, de mint a cikk is írta el is írhatták az okmány irodába! :D
A másik meg ha jól emlékszek online megkötésnél nem kértek fénymásolatot, csak begépeltem az adatokat és kész!
Bár motorkód alapján még mindig be lehet azonosítani! :(
chris-v 2010.10.28 12:59:46
@karlmann:
Én is a bukástól tartok és annyit meg nem ér az egész, csak eljátszottam a gondolattal.

Csak mellékesen jegyezném meg hogy nem értek azzal a szemlélettel egyet hogy ha valakinek erős kocsija van az hajtja is mint állat és veszélyesebben közlekedik!
Csak egy példa a sok közül:
Megy egy kamion, szeretnéd megelőzni, mert nem szeretnéd az elkövetkező 50 km-ert 70-el megtenni, kinézel és látod hogy jönnek szembe, de még messze vannak, megindulsz a kis 1.3 dieselel, a kamion felénél kezdesz már izgulni, az eleje felé már imádkozol hogy a kamion lassítson hogy beférjél. Ugyan ez a szitu egy erősebb autóval, pl 1.9 tdi, vagy 1.8 benzin, vagy akármivel, simán kivitelezhető, úgy hogy még a templomba se kell bemenni utána bedobni egy kis aprót a perselybe! :D
A mai napon az Opera Software útjára bocsátotta legfőbb termékének, az asztali Opera böngészőnek legújabb kiadását az Opera 10.6-ot. A kiadás érdekessége - a szokásos újdonságokon túl -, hogy hosszú idő után ismét szinkronba kerülnek a verziók a főbb operációs…..
chris-v 2010.07.02 07:34:32
@HelloWorld: Leírod a módját hogy lehet eltüntetni, mert se a beállításokban se a config részben nem találtam semmit!
chris-v 2010.07.02 20:51:55
@Dzsini: Nagyon szépen köszönöm! :D
Küzdelmes dolog gázszolgáltatót váltani, hiszen nyilván azért cserél valaki szolgáltatót, mert eddig lopta a gázt: Gazdasági válság van, spórolunk ahol tudunk, ezért úgy döntöttünk feleségemmel, hogy gázszolgáltatót váltunk. Papirokat kitöltöttük, bejelentettük a régi…..
Változások listája: DSK-304232 (Mac: Összeomlott fájlformátum változtatáskor a "Mentés másként" dialógusban) DSK-304266 (Már a domaint jeleníti meg az URL helyett a Geolocation eszköztár) DSK-304380 (Rossz minőségű előnézeti képek Linuxon és Mac-en) További…..
György fia soha többet nem vesz jogtiszta szoftver az Auchanban, de talán inkább seholse, ugyanis már egész faiatalon megtanította neki egy ügyeskedő dolgozó, hogy amit el lehet lopni azt úgyis ellopják, ő meg úgysem tehet semmi, akkor minek fizessen érte. 2010. június 06-án a…..
Tamás kénytelen lesz újra megtanulni autót vezetni, minthogy a látási viszonyokat némileg rontja a bármikor az arcába robbanó légzsák. Az Opel-szerviz szerint hibakód nem olvasható ki, úgyhogy ez rendeltetésszerű jelenség: 2010 március 12-én menet közben kb 40 km/h-s…..
Mint az közismert, március 1-től kezdve az EU tagállamaiban a Microsoft bevezette a böngészőválasztó képernyőt. Ez annak a megegyezésnek a része volt, amivel az Európai Bizottság és az amerikai szoftvercég lezárta az évekkel ezelőtt az Opera panaszával kezdődött vizsgálatot…..
chris-v 2010.03.20 14:24:34
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: LEhet valami más példa kelett volna! :D
Amúgy pont egy kicsit köztes időben voltam, kék nyakkendő még volt, de a piros már megszűnt mire odajutottam! :D
chris-v 2010.03.21 09:18:51
@cousin333:
@Romit:

Ne kötekedjetek! :D
Mondtam hogy csak kitalált példa!

Amúgy igazatok van, nem számoltam utána csak vakon írtam a számokat, legközelebb odafigyelek a részletekre! :D
Általános alapalállás a hazai kiskereskedelemben, hogy a vevő definíció szerint csaló féreg, akit úgy is kell kezelni, lehetőleg olyan modorban, hogy máskor eszébe se jusson pofázni. Zsuzsanna lejjebb azt fogja elpanaszolni, hogyan kezelték hazug alakként egy nagykörúti Sparban,…..
Nemrég írtunk arról, hogy mi is indultunk az ItBusiness által szervezett Blogoscope verseny IT kategóriájában. Ez a verseny nem érintetett igazán széles réteget a blogvilágban, mivel csak gazdasági és IT kategóriákban lehetett nevezni, ráadásul a nevezési feltételek sem voltak…..
chris-v 2010.02.09 12:05:52
Végre! Mindig is szerettem volna, ha valaki nem unalmas csikkeket, legyeket, csavarokat meg hasonlóan fád cuccokat találna konzervben, hanem valaki tényleg izgalmasat. Landornak kijutott a jóból, párja ugyanis - velőtráző sikollyal - egy azonosítatlan rákszerű miniszörnyeteget talált…..
"Természetkárosítás EON módra" címmel írt őszintén felháborodott levelet Péter Kisvarsányból, és tökéletesen megértjük a dühét. Ezek az apró, magyaros, igénytelenségből fakadó bunkoságok a legszörnyűbbek. Itt is csak annyi történt, hogy a…..
chris-v 2009.11.09 06:55:42
@hard: Pont ez jutott nekem is eszembe!
Biztos akkor meg jött volna a fotó hogy milyen trágya munkások hogy a betonra szórják a sarat, stb, stb, stb....

@Rékuc: Ez amúgy egy jó ötlet, más munkások is nyugodtan átvehetik!
Franky4fingers 10 kávé után sem lett szebb, de lehet hogy nem is ez a helyes használat. Talán a forró gőzzel szőrteleníthetünk, esetleg a zacc tesz szebbé, utóbbit anyám a paradicsompalánták alá szokta rakni, szóval lehet benne valami. Úgy látszik ma homáros napom van (lásd…..
chris-v 2009.10.28 12:31:55
El vagyunk képedve, a Tesco simán, szó és blokk nélkül visszavette és kifizette a sajátmárkás majonézt és ha ez még nem lenne elég, a vevőszolgálatos mosolygott is. Pár perces boldogság Richardtól. Vettem kb. egy hete a Tescoban (Siófokon) egy Ts  színes majonézt,…..
chris-v 2009.10.26 13:35:43
Az alanti történet annyira bizarr, hogy pompásan tükrözi a magyarság mentális- és idegállapotát 2009 őszén. Levélírónk egy olyan intézményben dolgozik, amelynek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szerzi be a szoftvereket. Ez az Index-cikk elmeséli, hogy a Gyurcsány…..
chris-v 2009.10.22 22:27:00
@jibberish:

1) Tipikus hozzá állás! Minek újabb ha a régi tudja ugyan azt!
Igen lehet hogy tudja, csak kérdés hogyan és milyen gyorsan!
2007-be sokkal gyorsabban lehet dolgozni exelbe és word-be is!

2) Drága ez így van, viszont rövidebb idő alatt lehet befejezni feladatokat és az idő pénz, ami ebben az esetben megtakarítás!

3) Van ingyenes alternatíva, valóban, viszont nincs support szolgáltatás!
Sajnos mi kis országunkban ezt nem sokan használják, inkább hívogatják a szomszédot, pedig ha megveszel egy office terméket vagy egy Windowst (vagy bármi egyebet), akkor ahhoz kapsz egy szolgáltatást!
Ha elakadsz, vagy valami nem érthető, hívsz egy free telefonszámot és kapod a megoldást!

4) Alap fájlformátum valóban más, viszont pár kattintással be lehet állítani hogy 97-2003 formátumban mentsen, úgy hogy ez nem kifogás!

5) Mindig vannak hasznosabb dolgok amire a pénzt le lehet költeni, de ha gáz van akkor mindjárt kiderül mi lett volna a hasznos, mert ugye egy újabb program, egy újabb formátumhasználat nem véletlen, mivel nagy hangsúly van a biztonságon, ami a régiek esetében nem mondható el!

Összességében ajánlom használj windows 3.1-et office 97-el mert az is ugyan azt tudja mint az win98 vagy xp, felesleges újítani!
Sőt van ingyenes alternatíva is, linux néven!
De ha jobban meggondolom minek autó, lovas kocsival is el lehet jutni A-ból B-be!
chris-v 2009.10.24 00:07:53
@Jani haverja:
Köszi hogy tételesen válaszoltál, de egy tételes felsorolásra válaszoltam én is tételesen!

Úgy vettem észre nagy linux fan vagy, de sajnos túl elfogult!
Ez volt a legjobb mondant erre példának:
"5./ A Linuxnál soha nincsen "gáz", és tetejében maga a program ingyenes is..."

Nos én egy picit értek a win-hez egy picit a unnix alapu dolgokhoz (ilyen a linux is) és bátran állíthatom hogy olyan op rendszer nem létezik amivel sosincs gond (még a jaguar is néha megadja magát)!

Én még mindig a support dolgot hangsúlyozom, mert bárhogy nézem egy ubuntuhoz max az ubuntu közösség fórumát tudom használni és egy cégnél ha valami leáll nem biztos hogy napokat a válaszra szeretnék várni.
De általában akkor jönnek rá erre a páciensek, amikor megtörténik a baj!
Nem kívánom senkinek hogy probléma legyen a cégénél informatika terén, de vigyázzon arra nehogy késő legyen!

A másik hogy átállni egy meglévő rendszerről bármi más rendszerre szintén költség, mert egy ingyenes op rendszert sem fog kicserélni senki ingyen! De ez megint egy másik téma!

Igazából nem nagyon tudok mit hozzáfűzni ahhoz amit eddig is már leírtam, ezért csak még egy apróság: szerver alapú számítástechnikai megoldások (pl: Citrix)!
Akit érdekel nézzen utána!

Ja és persze a gyaloglás is ingyen van miért fizetsz üzemanyagra, vagy jegyekre? Sétálni is lehet tök ingyen és még egészséges is!
Vajon hány csomag félredátumozott sonka gurult le a szalagról a Zimbónál? És vajon azok valójában mikor romlanak meg? Vajon hányan fognak októberben fissen csomagoltnak hitt, ám büdösre rohadt sonkát vásárolni? A Zimbónál nem csak húst készítenek, hanem úgy tűnik, a…..
A Hegyi Iván-díjas címet viselő Rágcsávók kifogott Rustyn, de nem a trükkös cselekmény, vagy a jól eltalált tengerimalac-figurák miatt, hanem mert rossz kópiát vetítettek az Aréna Plaza mozijában, amitől majd kifolyt olvasónk szeme. Rustyt az készítette ki igazán, hogy utóbb…..
chris-v 2009.09.29 10:54:38
@csmiklos-35: Én a Végső állomás 3D-t néztem meg és nagyon ott volt a szeren!
Full 3D minden ahogy illik, fröcsögött az arcom felé a vér, meg hasonlók!
Zsír volt nagyon!
Ajánlom mindenkinek aki szereti a horror stílust!
chris-v 2009.09.29 10:56:48
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..