Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hwg

567 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
besokalltam a fészbúktól, így vissza a bloghoz. viszont itt nincs mobil app, a legjobb a blogger-é volt, a wordpress is béla volt. így az új cím:hwghwg.blogspot.com/A képeket visszafelé tolom föl a pikázába is, meg majd amott tolom a bejegyzéseket is a nyárról, van mit pótolni. :)…..
Családi nap az oviban. Előtte Márti néniékkel elmentünk ingyen újpesti muskátliért. Utána Ovi. Sajnos elég kevesen voltunk, ami a belépőnek köszönhető. Ugráló, arcfestés, country zenekar (kék vonat). A zene nagyon mókás volt, jó volt a hangulat, Zalán is többször kiment…..
Komoly kis hétvége volt. Szombaton kánikula a főtéren, ahol Zalán kapott rövid gatyát meg cipőt. Délután irány Bag, Tibibáéknál Sördögök szezonzáró. Csenge kihasználta a vendégeket játékra. Még esőben foci is volt, Geritől el volt ájulva. Jót ettünk, jót nevettünk.…..
Szombaton critical mass-ről álmodoztam, de a délutáni eső elriasztott. Persze nem jogosan, de vásárolni is kellett, akkor már mindegy volt. Délelőtt viszont nagyon jót kertészkedtünk, füvet nyírtam, Mamma gazolt, Csenge meg a tornyot rendezte. Zalán meg mindenbe belekóstolt.…..
Kicsit már gáz a szitu. Közel kéthetes skarlátpara után bárányhimlő para. Dokinők szerint nem az, rüh vagy csípés mittomén. Hatan a csoportból már kampó. Ráadásul Csenge foga is elkészült, kapja a nurofent két napja. Mamma elkezdett melózni. Totál káosz. És mi van, ha Mamma…..
Megnéztük a vadasparkot is. Zalán jót mászkált, elég sok újdonság volt nekünk is. Csenge simán etette az antilopokat is, de a kecskéknél most nem volt gida, a nyuszikhoz meg nem tudtak odaférni. A barika meg ugye a Malomban volt. Nagyon viccesek voltak a kismajmok meg a csíkos…..
Vasárnap irány Kécske. A mester piszokjó hangulatban (iszogattak a parókián), Csengével elmentek bicajozni a Tiszapartra, utána meg az ígérethez híven traktoroztak kicsit az udvarban. Piszok vicces volt, fullos gyerekszórakoztatás. Csenge eztán is elvolt egyedül, órákon át. Mondta…..
Hétvégén irány Kecsó, Gyulán festés. Csenge már csütörtökön lement, annyira tudunk egy éjszaka is örülni a találkozásnak, vicces. Szombaton bútornézés, canga, délután meg irány a város. Fagyizás, harangszó. Este már napok óta gázos, csak az orrcsöpp meg a puff segít…..
Vasárnap a Pálvölgyi barlangnál volt Föld napi akció. Voltak kisállatok (görény kartárs, meg mosómedve), de a csajokat a barlang izgatta. Persze Csenge kevésbé, Vivi erősebben félt, a többiek nem. Toltam a kenyérlángost. De azért az autóhisztit meg a Vivitkiviszi hisztit…..
Szombaton Föld napja ill. Húsvétváró a Rex állatotthonban. Fédráékkal. Őzike, mini trambulin, gulyás. Délután Andretti, aztán meg bicikliparti a Főtéren, ahol Mesiékkel is összefutottunk. Jó nagy bicajt kapott, akkorát, hogy pótkerék kellett neki. Jó kis nap volt, a naplemente…..
Jó szeles volt a hétvége. Szombaton meccs Érd közelében, ismét mínusz. Utána tesco és baumax, Ákosék is utóbbi, így beugrottak. Csenge leült Milán mellé, és simogatta, nézegette, nagyon teccett neki, annyira aranyos volt. Milán meg se mukkant, totál bátyja, hiperjófej.…..
Ma reggel már cangázott Csenge az oviba is. Persze az probléma, h hova tesszük a bicajt, most egy rozoga kerítéshez odazártam, de ez így nem lesz jó. Kéne valami vontatóeszköz, amivel hazahúzom. Izgalmas feladat. Ez lenne a legnagyobb bajom, ó de jó lenne.....
Azon gondolkodom, h egy biciklizni megtanulás mennyi mindent megváltoztat. Durván mobilak leszünk. Plusz mindenhova kell biciklit vinni. Előbbutóbb nekem is kell v Mammának, mert mindenhova canga lesz. Furcsa, de persze már nagyon vártam, és büszke is vagyok. Kitárul a világ. ..
Csodahétvége. Pénteken Csengével bicikli tanulás, ő kérte. Görnyedtem, reménytelennek láttam. Másnap totális siker. Megállás ment, tekerés is, indulást kellett, ezt futóbicajozással oldja meg (tapostapos, majd menet közben pedálra a láb). Egész hétvégén ment a canga.…..
Jött a hír, h megszületett Mira, Lacci kettedik leánya. Fél8, szilvakék. Lettünk sokan, ünnepeltünk. Kettő körül jött a nagy ötlet, irány Dunakeszi, inni még. Fasza, én is. Mire kiértünk, két embör elkopott, Lacci is kómált, így Erdőkertes, majd fél5re haza. Nagyon vicces…..
mítingnap. A qpt meg a crm elvitta az agyamat, délután Mamma hozta be Zalánt, mert ő ment parti. Szerencse, h Csengét Tiborék vitték úszni, utána meg csirkefarm náluk, így Dokival jót kókadoztunk 8-ig. Én ágyba bújtam, hamarabb, mint a csajok. Muszáj volt. ..
Na vissza az élők sorába. Utoljára 10-én voltam bent, és nem nyaraltunk. Nagyon lemaradtam, meg fáradt is vagyok, vagy inkább nem kipihent. Doki még mindig nem százas, de jókedélyű, látom a huncut pofikáján, hogy megvolt. Csenge az első nap izomlázat szerzett, annyit rohangált, h…..
miután a hosszú hétvége véget ért (mivel Csenge beteg volt, ezért velem aludt, esti meló off), mentem volna melózni, de Zalán miatt otthonról toltam. Főleg, hogy Csengét is pihentettük egy napig, habár mehetett volna, inkább még ne, igazolás, ilyesmi. Persze csütörtök…..
sikeres tárgyalás után gondoltuk irány Gyula, nem terveztünk semmit, pénteken találtuk ki. Király, öröm, minden. Szombaton délelőtt pakol Mamma, Csenge fájlalja a hasát. Tudjuk, h baj van, nem szokott fájni a hasa, évente 1-2 alkalommal csak. Délben már okádott is egyet, de már…..
az aranyhajjal küszködtem már 2 hete, hogy a külföldről lemart 1080-asra rátoljam a hangot. Egyszerűen nem ette meg a tévé. Végül sikerült a megoldás: mkv kimenet avidemux-szal, az elején leokézni azt a másik mode-ot, majd aac-ra konvertálni a hangot. végrevégre. Jöhet a többi…..
ma egész nap a kertben, két új tuja, Mamma kiganézta a füvesítendő területet, fűnyírás, gyerekek homokozóban, csúszda a helyén, mingyá jön a délutáni szekcijó. ..
Megvolt a tárgyalás. Megnyertük, pontosabban a köcsögöt elutasította a bíróság. Nagy volt, saját maga lehúzta magát a wc-n, én meg közben végig a pofájába röhögtem. A lényeg az, hogy tavaly közgyűlésen leírtam a jegyzőkönyvbe, hogy erőszakos, agresszív embörnek…..
asszem, kicsit túlhajtás esete forog fenn. a héten ugye a tárgyalás miatt ki kellett venni egy nap szabit, ma hamarabb eljönni, mert megbeszélés volt a tárgyalás előtt a szomszédokkal meg az ügyvéddel. na de a lényeg, h ma vettem ki az első nap szabit idén. ez beteg. ráadásul ez a…..
Így a tavasz küszöbén csak kéne valamit írni az idei évről. Vagy legalábbis, hogy mit kéne, vagy mit nem. Amit kéne, nem fontossági sorrendben: - biztonsági felújítás, ajtó, rijasztó, ilyesmi. - köcsög rávétele az elköltözésre. - Zalán bölcsibe, Mamma munkába. -…..
Toltunk laza lagzit. Főnökék itt, délelőtt tekko. Délután 3-ra kettesben irány a ceremónia, utána haza gyermekekért. Bettiék lagzija kicsi, aránylagckevesen vagyunk, ettől nyugis. Zalán készen volt, 8kor hazadobtam Nagyikának, 10-re aludt el. Csengével sok tánc, de inkább…..