Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocol

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Növekszik a gazdag dinasztiák összvagyona – derül ki egy friss jelentésből. A Forbes 400-as listáján szereplő 15 legtehetősebb família összesen 618 milliárd dollár fölött rendelkezhet. De kik is ők? A Koch-testvérek 100 milliárd dollár fölötti vagyonnal sincsenek a csúcson..
kocol 2019.04.04 23:43:17
@arabok balrol: Fura dolgokra koncetralsz, nem vagy te veletlen antiszemita? Vissza az iskolaba!
kocol 2019.04.04 23:46:07
@teéjesenmindegy: Pedig a kamatos kamat eleg nagy talalmany volt. A geometria sor osszegkeplete meg csak hagyjan, de ennek alkalmazasa a mindennapokban igazan fantasztikus lehetoseg a penz kereslet-kinalat osszehozasara.
A múlt hét végén eltemették az iWiW-et. Bár nem halt meg, sőt, várhatóan az elkövetkezendő módosítások kicsit több életet is fognak belé lehelni, de egy eddig nem igazán ismert statisztikai szolgáltatáson hirtelen nagyot zuhant a grafikon, és azt a hatást keltette, mintha az…..
A múltkori poszt kommenteiben többen igyekezték védeni Magyarország pozícióját a Kelet-Nyugat lejtőn –mi épp azt üzenjünk, hogy nem kell megijednünk attól, hogy máshová tegyük a mércét. Természetesen nem gondoljuk azt, hogy mivel a mentalitás azonos, a Kelet országai…..
John Rosenthal 1911 október 9.-én született Washington DC-ben orosz zsidó bevándorlók gyermekeként. A fotózás hobbinak indult az eletében, de már 1932-ben lett újságíró-fotográfus lett a San Francisco News-nál. Diplomát a University of San Francisco szerezett. Rosenthal…..
kocol 2010.03.20 12:43:30
@woodland: Clint Eastwood: Flags of Our Fathers. Nagyon jó film, bár azt nem tudom hirtelenjében, hogy mennyi a valóságalapja. A koncepció érdekes: A háborút finanszírozni kell, ezért az ideológiát el kell adni.
Ha követtek tumblin, tudhatjátok, hogy új alvási mintázatot szeretnék beállítani, ami azt jelenti, hogy kábé este tizenegytől reggel negyed nyolcig akarok aludni, mint a bunda. Mindezt azért, hogy kedvesebb és egyben produktívabb, nem utolsósorban pedig egészségesebb legyek.…..
 Négy jó barát, akik egy kis testmozgással kapcsolódnak ki és még egymáshoz is öltöztek. A két középső beszélget, a baloldali illedelmesen a szája elé teszi a kezét amikor köhög, míg a jobb szélső a Szocsi vidékében gyönyörködik elmerengve. Hogy egyikük Oroszország…..
El Mondo blog Eretneknek lenni 2010.01.12 10:00:00
Lehet, hogy valamit elrontottam. Eretnek lettem. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az eretnek első jelentése: "Aki valamely vallás hiv. hittételeitől eltérő nézeteket vall". Ez az idézet további kérdések légióit hozza fel, azonban most szigorú leszek, és csak…..
kocol 2010.01.12 12:11:53
@basel: Nem, azért ismerek pár embert, akik keresztény létükre kreacionisták (és csak én látom az ellenmondást, mert sztem Istent nem lehet Teremtő Intelligenciává általánosítani). Ez levezethető az általános tudomány(ok) irándi bizalmatlanságból. Persze az evólúvió inkább egy olyan következmények nélküli elmélet (hol alkalmazzák?), "csak" az igazság egy leírása, amit mint tudományos modellt, el lehet fogadni.
kocol 2010.01.12 12:57:02
@László Tamás: Hm, Jézus szerintem az Ószövetségi írásokra gondolt. Ahhoz meg konkrétan egy fél könyvnyi anyagot hozzáadtak azóta. Hogy mit tekintünk tehát egésznek, az változó.
Igen, ha valakinek, Jézusnak hihetünk. Csak az a baj, hogy ez a Bibliában van, és azt senki sem mondta, hogy a Bibliában kell hinnünk, hogy Jézusban hihessünk. :) Kissé sok mindenben kell hinnem h keresztény legyek: 1)Isten (az egy, mindenható, stb); 2) Jézus (aki megváltott, ő teszi a kereszténységet azzá, ami); 3) Biblia (anélkül alig tudnánk elindulni, hiszen vagy szájhagyomány vagy Biblia)
asszem a hite lényege e három alapján az hogy hinnem kell hogy Isten ezeken keresztül vezet is. De talán vezetne Biblia helyett egy Douglas Adams könyvön át is (jó az:)).
Hitvitázós honlapokat és blogokat olvasgatva (mindig is ott lappangott bennem a hajlam a mazochizmusra) megfigyeltem, hogy mikor a „vallás-e az ateizmus” kérdés felüti csúnya fejét, a vita rendszerint hamar eljut a -nem -de -nem -de… stádiumba. Most teszek egy…..
  Lassan vége az ünnepeknek és visszaállunk a szokásos hétköznapok kerékvágásába. Ilyen jeles alkalmakkor hozzák meg sokan azt a felelőtlen döntést, hogy egy tenyésztőtől vagy a menhelyről elhoznak ajándékba egy cicát. (Persze van, aki ezt az év más napján teszi…..
Zoltán a fenti képpel és a következő sorokkal szeretné felhívni minden kisállattartó figyelmét az ünnepek körüli evés, de főleg etetés veszélyeire. "Az ünnepek során legyünk óvatosak és mértékkel fogyasszuk kedvenceinket! De ne is hizlaljuk őket! Az asztalnál megmaradt…..
A 2010-es választás számos tekintetben különleges lehet. Az előző bejegyzésben már említettem, hogy 1990 után minden bizonnyal most dől el a legtöbb egyéni mandátum már az első fordulóban. Miközben a 176 választókerületből 1990-ben 5, 1994-ben 2, 1998-ban pedig csak 1 helyen…..
kocol 2009.12.19 18:08:46
@forrestg: Hát, ha már hasonlóságokat keresünk, akkor talán a '98-as választásokat kéne megnézni, bár lehet, hogy a helyzet nem annyira hasonló (gazdaság-válság-megszorítás szempontból igen, de maguk a pártok-szavazók hozzáállása-szervezettsége már nem hasonlít).
@ Tartós Béka: Esélye mindennek van, ami nem lehetetlen, csak persze a kérdés, hogy mennyi (közhelyek gyűjteménye 156. old 7.$)