Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aureliano Buendía ezredes

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8259. Ennyi epizódot élt meg 1976 óta, azaz 38 év alatt a Family Feud, az egyik legegyszerűbb családi tévévetélkedő, amiben a műfaj nagy öregjeihez hasonlóan a lexikális tudásra az égegyadta világon semmi szükség nincsen, csak az ún józan paraszti észre, illetve arra a…..
Rogán Antal lendületes rezsifórumáról az Index írt egy részletes riportot, az ember már csak legyint (vagy esetleg kiköp egyet oldalra) a sok hülyeség, hazugság és manipuláció láttán-hallatán, de ennél a képnél azért álljunk meg egy pillanatra:Szerencsére az Eurostaton minden…..
Az itt megjelent korábbi posztok ismeretében azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez nem a szokásos liberális, „ha az amcsik a szádba szarnak, te azt is örömmel szopogatod” szellemiségű blog. Mert bár az Atlanti-óceán túlpartján tombol a liberálfasizmus (bármennyire is ellentmondásosnak tűnik a…..
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.13 13:27:18
@Spacecake: Kíváncsivá tettél! Mi az etalon, ha nem a nyugati életszínvonal?
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.13 13:43:39
@Kámasuka: A népirtás már megvolt itt is, többször is, a földrablás dettó. Most már jöhetne itt is a felvilágosodás.
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.13 15:24:35
@danialves: "amíg nem az én tb-mből meg adómból gyógyítják a dohányos tüdőrákját, az alkoholista májbetegségét meg viszik a drogost rehabra".

Ne haragudj, de végtelenül undorítónak tartom az ilyen véleményeket. Szerintem egy civilizáció, egy társadalom alapjai ott kezdődnek, hogy legalább minimális szinten támogatjuk egymást. Egy beteg emberbe - még ha önhibájából is lett az - belerúgni, sorsára hagyni, ennél embertelenebb társadalmat el sem tudok képzelni.
               Enyhe telünk van, nagyon enyhe. Panaszkodnak a távhőszolgáltatók is. Érdekszervezetük az árszabályzó hivataltól a hőenergia egységárának jelentős megnövelését kérvényezi, el szeretnék érni az egységár háromszoros…..
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.10 12:57:22
@John Doe3: Pécsen is fix összegben kell fizetni. Opt-outolni nem lehet, akármit is jelentsen az :)
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.13 10:40:38
@John Doe3: a PÉTÁV légköbméter alapján számláz átalányt. Az én számláim ezt biztonyítják.
Megint nem jegyezték be a bíróságon a pártjukat, panaszkodott az ATV-ben ma reggel a Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, pontosabban ezek szerint: az illegitim párt illegitim alelnöke. A bejegyzést állítólag főként azzal az indokolással tagadták meg a tekintetes Táblabíróságon, hogy…..
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.10 11:55:36
@Gera: Akármibe, hogy az Akasszuk fel Bajnait, Gyurcsányt, Mesterházyt és a Bukott Baloldalt átmenne :D
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Kerényi Imre - nem túlzás nagy szavakat használni - de az Év Levelét kiküldte legalább száz jobboldali értelmiséginek, újságírónak, politikusnak, de egyikük sem gondolt arra, hogy ennek hírértéke lenne, és a nyilvánosságra tartozna, hogy állami pénzen valami elképesztő…..
Aureliano Buendía ezredes 2014.01.07 15:30:29
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kamu?! Mi van, már olyan keserű a szar, hogy nem csúszik jól?
Putyin, Kim Dzsongun, Mugabe, Asszad és Alijev. Elég beszédes névsor, ha a világ legkeményebb kezű diktátoait kell felsorolni, egyikük sem maradhat ki. Meglepő, vagy ha akarom felháborító, ítélje meg ki-ki vérmérséklete szerint, de vannak, aki szerint ebben a névsorban…..
Tegnap megírtuk, hogy az MTI rutinosan elhallgatta, hogy Tölgyessy Péter, Stumpf István és Sólyom László az Alaptörvényről mondott véleményt egy könyvbemutatón. Azt is írtuk, hogy az MTI sem fotóst, sem tudósítót nem küldött az eseményre, mert hát mi mást…..
Az Artisjus három havonta összeállítja az aktuális magyar Youtube-toplistát, amikből kiderül, milyen magyar zenei feltöltések voltak a legnépszerűbbek egy-egy évszakban. Az eddigi eredmények alapján nem kéne megdöbbenünk a mostani őszi szezonon, azonban ez a mostani lista még…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.10 08:15:39
@Blogin: Nem igaz, bazd meg, hogy már kincs egy kibaszott téma ebben a kurva országban, aminek kapcsán ne kezdene el valami aluldeterminált véglény cigányozni.

Gondolom a te szürreális világodban a magyarok Mozartot hallgatnak Frank Zappa feldolgozásában Pilinszky verseivel előadva.
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.10 09:34:45
@Sátán meg a Jocó: Stockholm-szindróma :D Hát ez legalább valami új faszság, amit még nem hallottam.
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.10 12:23:02
@Leguana: taníts minket, ó felséges elme, hogy kell minőségi zenét nagy igényekkel hallgatni!
A ma esti trailerpremiert megelőzően a Warner képekkel és vírusvideókkal szórta meg a netet, és magát, a címszereplőt is leleplezte, aki immáron minden kétséget kizáróan a klasszikus megjelenésében pompázik majd: hogy ez hiba vagy sem, az csak jövő májusban fog kiderülni. A…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.10 11:05:46
A rendező, aki a Cápával robbantott először, majd sikereket ért el sci-fi filmek terén, emellett letette a névjegyét a kaland, és az életrajzi műfajban is. Steven Spielberg nevét az is ismeri, aki nem látott tőle filmeket, hiszen az egyik legnagyobb rendező, aki valaha…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.10 09:36:58
@Scagnetti: Igen, a Ryan első 25 perce filmtörténelem, utána giccs, amit csak az elképesztő technikai megvalósítás emel ki az átlagból (ez kb. minden Spielberg-filmről elmondható az elmúlt 10-15 évből.)
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.05 14:24:01
@CheetahRabbit: Szent dolgok nincsenek, szent emberek meg pláne nincsenek. A magyar közéletben soha nem is voltak.

(a kettős állampolgárságról meg inkább nem mondok semmi. Mert ugye Székelyország, autonómia, Székely-himnusz, kutyafasza, de azért ők magyarok. Aha.)
Aureliano Buendía ezredes 2013.12.05 15:26:38
@Vitéz Orbaverlek Kancsó dö Panza: Nem véletlenül hasonlítják Amerikát a hitleri Németországhoz...
Nehéz higgadt maradni azok után, amit Mesterházy Attila tegnap művelt. Természetesen az áfacsalás-ügyről van szó. Horváth András szerint 1000 milliárd áfát csalnak el, és 700 milliárd áfát igényelnek vissza jogtalanul. Összesen az 1700 milliárd. Évente. Nézzük meg, hogy…..
Elvek. Fennkölten hangzó és jól eladható szlogen, hogy az elvek számítanak leginkább, hiszen azok adják egy civilizált társadalom tartását, ideológiai megalapozottságát, hogy mit tart követendő értéknek, és melyek azok a magartások, amelyeket ki kell gyomlálnia. Amolyan…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.28 11:10:35
@Aphelion 2013: Bizony érdekes kérdéseket vet fel ez a döntés. Az életkor ugyanolyan védett tulajdonság, mint a nemi hovatartozás. Emiatt tehát nem érhet hátrányos megkülönböztetés. Mégis, egy csomó helyre ingyen, vagy kedvezményesen mehetnek be 3-6 stb. év alatti gyerekek, 65 év feletti idősek.

Ide nekem az EBH telefonszámát :D
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.28 11:45:14
@Torzon Borz: civil kurázsi? Ettől rázza csak ki a hideg igazán a Fideszt. Náluk ezt "szélsőséges liberális eszméknek" hívják. Ül, kussol, bólogat!
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.28 16:00:00
@Zakk: "van egy társadalom aminek ésszerű szabályok kellenek." - ez így nagyon szép, meg jó, csak van nekem is egy elképzelésem az épeszűségről, meg neked is, meg rajtunk kívül még 10 millió embernek. Nálam pl. nem fér bele, hogy valaki cigánybűnözésről beszéljen. Akkor most mi legyen?
1000 leütés Orbán radikalizmusa 2013.11.15 09:44:48
Orbán Viktor 1990 óta négy országgyűlési választást veszített el, e mérce szerint messze a legtöbbet bukott, legkudarcosabb politikus az országban. A 23 év alatt egy valamire fűzhető fel a politikai pályája: ez a radikalizmus. Ennek révén térhetett vissza akkor is, amikor már…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.15 12:12:14
@deruyter: Ezzel maximálisan egyetértek. A Fidesz nem egy párt, hanem egy vallás. A politika Hitgyülije. A hívők nem kérdeznek, nem vitatkoznak, nem kételkednek.

Azoknak pedig, akik nagy-formátumú vezetőnek tartják Orbánt: én nem akarok nagy formátumú vezetőt. Azt sem akarom tudni, hogy hívják a miniszterelnököt. Csendben, alázattal tegye a dolgát, azt ennyi. De itt ez elképzelhetetlen, mert a politika még a bugyidba is bemászik. Egy percre nem hagy békén a Nagyformátum :)
A magyar vidék a huszadik század eleji cselédsorba süllyed vissza, csak kenyéradója nem a földesúr, hanem a multi, a ház pedig nem a legidősebb fiúé, hanem a banké. Lesújtó kutatási eredményeket hozott nyilvánosságra októberben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.15 09:49:26
@Jankove: Így is van. Rajtad kívül mindenki agymosott idióta. Te csak hiszel egy olyan bagázsnak, ahol ez a szellemi színvonal:

www.youtube.com/watch?v=UcopOtpBKsU
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.15 10:39:18
@Jankove: szép-szép az erőszak-kultusz, csak még soha, sehol nem vezetett sehova.

Én örülök az ilyen embereknek, mint te. Élő elrettentő példa vagy...
Aureliano Buendía ezredes 2013.11.15 11:26:12
@Jankove: ja, ja, majd a nagy nemzeti turulbaszó marhaságból lesz új trakesz, rovásírással az oldalán.

Nemzeti identitás: amiből a zsidók, cigányok, melegek stb. ki vannak zárva.

Magyar történelem: amiben épp csak a holokauszt nem történt meg.

kultúra: elvtársi irodalom Nyírőtől Wassig.

Kösz, én (és még kb. az ország 90%-a) ebből nem kérek.
Rezsiharc - talán egy rendszerváltás utáni kormányzat sem próbált még ilyen szinten arra apellálni, hogy az átlagszavazó bizony nem lát tovább az orránál, közgazdasági ismeretei nincsenek és bármilyen demagóg szlogennel meg lehet etetni annak érdekében, hogy elhiggye, bizony…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.10.03 11:20:37
@Aureliano Buendía ezredes: @Puskát kellett volna hozni: Bocs, az előzőt neki szántam :)
Aureliano Buendía ezredes 2013.10.03 11:41:42
@Puskát kellett volna hozni: Igen, és holnap majd annak hisznek, aki 50%-os csökkentést ígér, jövő héten meg annak, aki teljesen ingyenessé tesz mindent. Zombieland.
Aureliano Buendía ezredes 2013.10.03 11:59:55
@Puskát kellett volna hozni: www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy

Gondolom ez a Fidesz fordított valóságában csökkenést jelent :D
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
Olvasom, és tátott szájjal nézem, hogy Orbán Viktor, a politikai opportunizmus nagymestere Magyar páva táncokkal gratulált Angela Merkelnek, az általa vezetett CDU választási győzelme kapcsán. Nem ám szerény, a nyilvánosság számára láthatatlan fehéren fekete betűkkel,…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.09.24 10:54:42
@ephart: Ha-ha, na persze. Németo-ban mindegyik párt, beleértve a CDU-t is, ezerszer liberálisabb, mint bármelyik hazai, magát liberálisnak hazudó gittegylet. Egy normális demokráciában nem az a kérdés, hogy egy párt liberális-e (ez evidencia), csak az, hogy mennyire.
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
Előző blogbejegyzésemben főleg Bánhegyi Ferenc korábbi botrányaival foglalkoztam, tegnapi sajtótájékoztatónkon pedig a mostanival: az elhíresült erkölcstan-könyvvel. Az elhangzottakat a Minisztérium cáfolni igyekezett, de csak még jobban belegabalyodott: aki látta a tegnapi…..
Ma zajlott a hajléktalan embereket az utcáról kitiltani szándékozó szabálysértési törvénytervezet vitája. Az ötletgazda Pintér Sándor és Tarlós István persze nem volt jelen. De nélkülük is nyilvánvalóvá vált, mennyire emberellenes ötlettelen és undorító is az amire a…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.09.12 08:30:32
@Megfontolt: Ha 170 e lenne a minimálbér, akkor kb. 90%-os lenne a munkanélküliség, mert a cégek döntő többsége ezt képtelen kifizetni. Vagy mindenki feketén dolgozna. Szuper. Az évi 10 ezres emelés olcsó, buta és képtelen választási propaganda, semmi több.
Fotó: thoroughlymodernmilly.com Mielőtt az ellenkezőjével vádolnátok, nem tartom hülyeségnek a településmarketinget, az országimázs-építést. Szeretem, amikor a napi százezer példányban fogyó Independent online kiadásában szerepel fővárosunk (még akkor is, ha a szerző kicsit…..
Aureliano Buendía ezredes 2013.02.08 12:54:17
@Pepibubó: Ha az Index címlapján a legaljára gördítesz, ott kiveszed a pipát a "Cikkek rétegben" menüpontból, akkor visszaáll a normál rend.

(kivéve, hogy a memóriát akkor is zabálja az új index...)