Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hmmm...

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Oroján Sándor a FIDESZ egri szervezetének ügyvezető alelnöke elmagyarázta, hogy aki támadja a kormánypártot az a NER ellensége és úgy is fognak vele bánni.    A Vincenten több mint hét éve, 2012 januárjában  jelent meg az első poszt Orojánról.  Kettes írta, a poszt címe, nem hiszik el: …..
        Nem láttam képet a találkozójukról a magyar sajtóban. Google-lal sem sikerült, erre, mit ad Isten, BHL twitter oldalán találtam egyet.    Valahogy ez mindenkinek kínos. Orbán két órán keresztül beszélgetett egy francia liberális filozóf-celebbel.  Amiből azért az teljesen világosan…..
Hmmm... 2019.04.19 11:36:36
@kemény keleti kommentelő: Mán hogyne tudhattak volna magyar újságírók az utolsó 1o évben a magyar miniszterelnök közelébe jutni... hiszen a nem tetszők még el is lettek küldve, el is lettek tiltva. És igenis a 1o év során volt _egy_ beszélgetés a magyar miszterelnökkel, most, az EPP-megállapodást megelőzően (és nem azért, á, dehogy, hogy ott a minixter kicsit jobb fényben tűnjön fel), és pl. ennek a beszélgetésnek az egyik résztvevője izibe álláshoz is jutott... nem mintha irigyelném érte, nincs is miért, iszen nem is vagyok abban a helyzetben.
(Balázs Géza egyetemi tanár (ELTE) egy konferencia-absztraktját másolta be egy kommentelőnk.) 2018. 11. 22. 17:00 Szimmetria és nyelv. Plenáris előadás. Új nézőpontok a magyar nyelv leírásában 7. A magyar nyelv hálózatos leírása Balázs Géza professzor sör- és pálinkafőzőmester, időnként…..
A kerékpáros forgalom csúcsidőszakában különösen fontos lenne, hogy karban tartsák a fővárosban sok helyütt megtalálható (na jó, egyre nehezebben) kerékpáros nyomvonalakat...
Hmmm... 2018.07.28 10:27:54
Tarlós bácsi a tipikus budai kispolgár... aki pl. a felesége közúti szabálytalankodásakor nem mea culpázik ezerrel, hanem "megmagyaráz", és ostoba intézkedés meghozatalát generálja (1o millás térfigyelő kamera felállítását, a járda vonalának a megváltoztatása helyett). Láthatóan ez a szálka a torkán akadt, és ezért mindenki más hibás. Holott... neki arra kéne vigyáznia, hogy pl. az utak megfelelően karbantartottak és tiszták legyenek. Ehelyett: utak szélei felgyűrődve, csatornafedelek mélybe szállva, mindenféle javítások hatására ugratós dombocskák, tréfás kerékmegvezetések kialakítva, bringautak villamossínen történő átvezetése elhanyagolva, úttisztítás/seprés elmaradva/esőre hagyva, stb. stb. Történik valami építkezés vagy felújítás, és a közvetlen környezete és az odavezető utak valamiért lerongyolódnak, és évekig úgy maradnak. Kedves Tarlós bácsi! Van tudomása arról, hogy mennyi kisebb-nagyobb sérüléssel járó bringásbaleset származik úthibából? Érez ezért felelősséget? Nevetséges, hogy újságcikkeknek kelljen megjelenni (többször is) azért, hogy egyes autósokat is zavaró hibák kijavítódjanak... Hacsak maguk is nem bringáznak, tisztelt autóstársainknak nincs direkt tapasztalata arról, hogy a "kisebb" úthibák, amelyeket ők szinte észre sem vesznek, mennyire zavarja a bringást... mert neki a forgalmon kívül az egyensúlyára is figyelnie kell. Szerencsére én azt látom, Tarlós bácsival ellentétben, hogy az autósok és a bringások egyre toleránsabban viselkednek egymással, úgy, hogy az nem válik egyoldalú követelőzéssé, és mindenkinek inkább előnyére szolgál. Persze intoleráns vagy agresszív, akár szabályokat sem ismerő, de követelőző barmok akadnak, bringások és autósok közt egyaránt.

A járdán gyalogosok között gyorsan slalomozó bringások miatt én is haragszom, mint ahogy a forgalmas egyirányú utcában nem kerékpár-nyom kijelölés szerint bringádzókra is. Szerencsére, relatíve kevés az ilyen bringádzó, még ha az ő tevékenységük inkább szembetűnő. Nem ártana, ha a Kerékpártos Klub csinálna oktató-videókat erről, bemutatva a dolog veszélyességét.
Index.hu cikk az ALDI bolti eladók jövedelméről. "Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet…..
Hmmm... 2018.02.08 10:22:07
@Fuxos (ex bömis): Inkább így: a boltosra _most_ van szükség, a megfelelő oktatás hiánya (a mindenféle következményekkel súlyosbítva) pedig csak jóóó nagy fáziseltolódással jelenik meg a rendszerben. Óriási annak a felelőssége, aki ehhez asszisztál.
        Pócs János gáz-és vízszerelő, a Jászság országgyűlési képviselője, aki szabadidejében egy büdös tahó, kitett egy fotót a facebookra egy levágott disznóról, amire azt írták rá, hogy "ő volt a soros".  Nagyjából száz baloldali/liberális értelmiségi aláírt egy petíciót, amelyben követelik,…..
Nem is olyan régen mozgásba lendült a magyar állam gépezete, hogy egy egyértelműen politikai nyomásra megfingassa a kormánytól független civil szervezeteket. Az elég hamar kiderült, hogy minden vád hamis, az pedig az elejétől világos volt, hogy a kormánynak semmilyen más célja nincsen, mint a…..
Hmmm... 2017.12.01 11:00:19
Az illetékes államtitkár tegnap nyilatkozott a Klubrádióban, és nekem az alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez a díj is csak valamiféle trükk, talán csak a belföldiek megvezetése és a "demokráciánk" külföld felé történő propagálása érdekében. Az államtitkár nyíltan megmondta, hogy a kormány álláspontja változatlan az ügyben, és ők akarják kontrollálni a bármiféle támogatások elosztását. Az 5oo milliós közpénzből megtámogatott CÖF és hasonló kormányoldali szervezetek "nagyjai" a dolog megideologizálása érdekében létre is hozták a civilitika "tudományát", és a programnyitó konferenciájuk kiadványában világosan meg is fogalmazták ezt a célkitűzésüket (idézet Csizmadiától):

"A civilitika célja a jó kormányzás támogatása, a polgárok által bizalomban részesített hatalomgyakorlók konstruktív segítése. Ugyanakkor figyelemmel van az iránt is, hogy a kormányzati ciklusok alatt elemezze az ellenzéki mozgalmakat, kontrollálja, hogy azok tevékenysége közjóra irányul vagy sem."

Arról nem írnak ezek a tudósok, hogy kormányzati oldal érdekkörében levő szarvazatokkal és mozgolódásokkal óhajtanak-e foglalkozni... Talán azért nem, mert akkor _önmagukkal kéne kezdeni_, és az ügyészségen túl úgysem jutnának, és hamarosan már a bíróságokhoz sem fordulhatnának, hiszen a bírók és a Kúria nyesegetése épp most van folyamatban...

_Még_ lehet beszélni,
        Jelentős tudományos konferenciát rendeznek a civilitika nevű tudomány művelői Budapesten. A tudományág egyik meghatározó alakja Prof. Dr. Bayer Zsolt Habár alul, habár felül - civiltársadalom süllyedőben című dolgozatával járult hozzá, mind a világegészhez, mind a civilitika tudományának…..
          Egy Rochelle Gutierrez nevű amerikai professzorral van tele éppen az angolszász média, főképp, de nem kizárólagosan, a jobboldali sajtó.          Prof. Gutierreznek megjelent egy tanulmánya egy "Building Support for Scholarly Practices in Mathematics Methods" című kötetben "Challenges in…..
Hmmm... 2017.10.31 20:59:56
Megnéztem néhány klippjét. Nekem a www.youtube.com/watch?v=RQADxuZVIg0 video alapján lett nyilvánvaló a mostanában divatos megvezetés... az, hogy jó darabig csak arról beszél, ami valóban probléma (eddig teljesen rendben van), és amiket nyilván meg is vitatnak a tanárszagosak az egyetemeken, de konklúzióként nem a valódi megoldási alternatívákra tesz javaslatot, vagy a problémákon való gondolkodásra buzdít, hanem csak egyfajta, neki tetsző irányultságú (politikai) aktivizmusra hív fel. Ez nem egyéb hangulatkeltésnél... Gordiuszi csomót átvágó megoldást nem tudunk (mert nincs is, _a_ megoldás valójában fáradságos, összetett, egyik napról a másikra látványos eredményt nem hoz, és sokirányú és állandó erőfeszítést követel), de egy olyan álmegoldás érdekében üssük a tamtamot, ami az utca népének a tetszésével vélhetőleg találkozni fog... hosszútávon esetleg tetemes károkat okozva. Ahelyett, hogy a problémák megfelelő szinten történő megoldásán ügyködne, kvázi politikai aktivizmust javasol, méghozzá az iskolákban. Nem értem, hogy miért nem a (nagy egyetemek szintjén biztosan létező) oktatásfejlesztési központok szintjén lobbizik? Ott már kimerültek a megoldás lehetőségei? Vagy valódi megoldási ötletei nincsenek, és ott labdába se rúg? Amit csinál, az ahhoz hasonlatos, amikor komoly társadalmi-gazdasági problémák megoldását kiviszik az "utcára" (internet)... mert ott mindenki nagy tudós... és persze nem azért, mert az utca népének a megvezetése által akarnak célokat elérni... á, nem.
        Mint azt bizonyára tudják,  2018 szeptemberében Magyarország rendezheti meg a herpenc világbajnokságot. Ledvánszky Richárd kontinens-bajnok, a Nagy-testvérek, Strasszer Miki, a svéd születésű, de tizenkét éves korától magyar színekben versenyző ifjúsági világbajnok Sjöberg Henriette magyar…..
Hmmm... 2017.08.01 11:06:05
@n0ri60: Eszt te nem értheted, mer nincs fantásziád... hasonlók lesznek ezek a betonba vésett villamosmegállókhoz... lám, a mészárosoknak van.
          "Az a helyzet, drága barátaink, hogy egyikőtök bizony nő, másikótok meg férfi. Ez a két nem van. Harmadik: nincs. Hogy melyikőtök melyik, azt leggyorsabban úgy lehet ellenőrizni, ha bepillantotok a lábatok közé." (Stumpf András "újságíró", huszonegyedik század, annak kapcsán, hogy…..
Nagyot megy az Interneten a fenti videó. Csak éppen egyetlen egy dologról feledkezik meg mindenki: A probléma nem egyedi. És várható volt, és sajnos az a várható, hogy még több lesz. Még több lesz, hiszen nem ok nélkül történt ez. ..
        Plágiummal vádolják Dr. Paprika Zitát a budapesti Corvinus Egyetem dékánját. Az Átlátszó megszerezte azt a belső vizsgálati anyagot, amelyben megállapították, hogy Paprika kb. 75 oldalt emelt át, a tudományos életben aggályosnak tekinthető módon, néhai Kindler József professzor könyvéből. A…..
       A skót Munkáspárt elnöke bejelentette, hogy együtt jár a Skót Nemzeti Párt egyik képviselőnőjével Jenny Gilruth-tal. A skót Nemzeti Párt elnöke Nicola Sturgeon tweetben kíván sok boldogságot a két politikusnak.     Igen, van ilyen, egy munkáspárti szerethet egy nemzeti pártit.     …..
        " A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak. (Orbán Viktor)         Jézusmária. ..
          A szerelem: férfi és nő. A család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. (Szilvay Gergely Mandiner)          Szegény jogi képviselőnk imént hívott fel mobilon, hogy valahogy bezáródott a spájzba, sajnos egyelőre nem találom a kulcsot,…..
Hmmm... 2017.06.29 13:40:19
@DrGehaeuse: pont a hozzád hasonlóan szemellenzős gondolkozásúak "megerősítése", újabb megosztás-hullám kiprovokálása és egyes csoportok megnyerése céljából született a hivatkodott Mandíner-cikk.

Hogy nem mész el a Pride-ra, sőt, ezt büszkén hirdeted, az tényleg a te jogod. De ezzel annak a lehetőségétől is megfosztod magadat, hogy ne csak a media által felkapott jelenségeket vedd észre, hanem hogy esetleg a lényegesen kevésbé kihívóan viselkedők lényegesen nagyobb tömegének _problémáival_ vállalj közösséget... amit ugye mereven elutasítasz. Engem viszont megerősítettél abban, hogy jobban ki kell állni a Pride ügyéért, + 1 fő jelenlétével :-)
BEKIÁLTÁS Orbán félelembeszéde 2017.06.28 12:49:08
Győzelminek volt szánva Orbán Viktor június 27-ei értékelése, félelembeszéd lett belőle. Időnként úgy érzem, be vagyok kerítve, de aki fél, ne menjen erdőbe – mondta nem is oly rég Orbán Viktor rajongóinak győri tábora előtt. Csakhogy nekem az a benyomásom, hogy a kormányzó párt vezetője mintha…..
       A Középiskolai Matematikai Lapok (KÖMAL) költségvetéséből 15 millió forint hiányzik ebben az évben az elmaradt pályázati lehetőség miatt.        A KÖMAL 1893 óta rendez éves pontversenyt középiskolások számára, amelyen Kármán Tódor, Harsányi János, Erdős Pál, Fejér Lipót és Riesz Frigyes is…..
A Fidesz-féle választási rendszer aránytalan, meglehetősen részrehajló, a „nyertes visz mindent”-alapon működik. A balos és (szélső)jobbos közszereplők, politikusok, színészek könyörgése Gulyás Mártonék videójában mindenképpen nóvum, de nem biztos, hogy eléri azt a hatást, amit szeretne.  ..
Hmmm... 2017.06.07 12:58:24
@metax: A Momentumnak ehhez a cliphez semmi köze... mint ahogy Gulyás Mártonhoz sem. Gulyás az a civil politikus, aki azt mondja, hogy minden oldalról meg kell keresni a partnereket azért, hogy a 2o1o-ben populista eszközökkel megválasztott, akkor még legitimnek tekinthető Fidesz azóta épített autokrata rendszerét meg lehessen dönteni.