Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VJAN

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valóban durva, hogy két egymást követő Budapest-Gran Canaria járat is úgy indult el, hogy az utasok csomagjait szándékosan Ferihegyen hagyták. Miért? Röviden: mert a rossz szabályozás miatt megtehetik. Kicsit hosszabban: a maga szempontjából a Ryanair a kisebbik rosszat választotta. Ez egy heti…..
VJAN 2018.07.24 17:17:42
@Fillér B. Gusztáv:
Az utasnak alapesetben semmi joga sincs. Maximum pereskedhet, aztán pár év múlva kap valami kis alamizsnát.
Mellesleg a csomagelhagyás egyáltalán nem újkeletű dolog. Velem 25 éve történt, hogy a boldogult emlékű MALÉV Los Angelesből elhozott haza, és a csomagom (és persze még jó pár utasé) ott maradt. Mindezt még csak nem is közölték. Csak amikor hiába vártunk a reptéren, akkor méltóztatták elmondani (fenyegetőzés hatására), hogy ott maradt, és egy másik járattal, Frankfurton át hozzák utánunk. Igaz, akkor még vették a fáradságot a kézbesítésre.
Ehhez képest most legalább maguktól közlik az utasokkal.
Mai hírek szerint a kormány be szeretné vezetni az internet adót. Az adó alapja a forgalom, mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forintot. Ennyi a hír. Először nézzük meg, mit jelent ez a gyakorlatban! Egy alapnak mondható 2 GB-os mobil internet csomag esetében…..
VJAN 2014.10.21 21:21:03
@polgári kór: Te csak tudod. Talán kérd számon hőn szeretett vezéreden, vagy annak legfőbb seggnyalóján, Varga Mihályon. Ugyanis ő személyesen jelentette be ma reggel egy sajtótájékoztatón.
Nem nekem van szükségem vitaminra, te fideszes droid.
VJAN 2014.10.21 23:23:30
@polgári kór: Te nem vagy eszednél! Össze vissza beszélsz. Vagy kiszívta a Fidesz az agyad, vagy nem is volt soha. Te biztosan rájuk szavaztál. És még örülsz is az új adónak. Legalább a sok idióta szavazó nem lát mást, csak a Fidesz agymosó TV-műsorát.
Szép új Dél-Korea. Ez lett Magyarországból. Hajrá Fidesz! Csak így tovább!
Hiszen még mindig akad droid, aki hisz benne.
Annak már lassan 20 éve nincs hírértéke, hogy a budapesti fizető parkolás egy aljas, lehúzáson alapuló, haverok zsebét tömő rendszer. (Az állítás egyéb nagy-, közepes- és kisvárosokra, sőt lassan falvakra is vonatkozik.) Most nem is ez a téma, hanem hogy miképpen lehet…..
 Az elsők között próbáltuk ki a Google újdonságát a Google Navigációt. Egyelőre csak rövidtávon, de elég sikeresnek mondható. A Google egy héttel ezelőtt adott információt, hogy augusztus 11.-én elérhetővé teszi a Navigációját Magyarországon is. A Google számos olyan…..
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs.” (Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a…..
VJAN 2011.06.28 16:16:15
@Alfőmérnök:
"Különben várom, hogy mikor jön elő a szöveggel a mandiner, hogy Orbán 89-ben vadliberális volt, most meg nem az. Merthogy tényleg az volt, úgyhogy ilyen alapon jogos a vád, hogy egy elvtelen, köpönyegforgató senki."

Tényleg az!
VJAN 2011.06.28 16:32:29
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Csak akkor tudsz a kínai internetfelhasználókkal beszélni, ha átjutsz a cenzúrájukon. Ami, gondolom, abszolút demokratikus, és csak a "nemzet" és a nép érdekét szolgálja. A nemzet azért került idézőjelbe, mert a kínai hatalom szerint csak egyféle népesség van a han, és a többi (köztük a tibetiek is9 csak megtévesztett félrevezetett lázongó. Milyen ismerős nézetek...
VJAN 2011.06.28 16:50:35
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Nem átjutottál, azt látod, amit a cenzúra enged.
Aki azt hiszi, hogy egy totalitárius hatalom mellett a sajtó, vagy az egyszerű internetfelhasználó a valós véleményét írhatja le, az homokba dugja a fejét.
Ezek az oldalak erősen szűrve vannak. Ha megnézed, a legfrissebb legördülő bejegyzés 29 perces. Ennyi kell az ellenőrzéshez. Ciki.
Van egy nagyszerű honlap (Fortepan), ahol rengeteg archív fotó között lehet böngészni 1900-tól kezdve. A képtár folyamatosan bővül, má az 1990-es évekig jutottak a feltöltéssel. Néhány Erzsébet hidas képet gyűjtöttem össze, melyek akkor készültek, mikor még járt villamos a…..
VJAN 2011.06.14 13:45:01
@tothh:
"Tarlós és Vitézy úgy tűnik, a nyugaton már évtizedek óta bevett trendeknek megfelelően gondolkodik."
Ezt az oltári nagy baromságot honnan vetted? Tarlós és Vitézy jelenleg is a Balkánon már jól bevált trendnek megfelelően gondolkodik. Vagyis: sza*ik mindenre, csak a saját zsebét tömi. Mond már meg, a "tehetséges" Vitézy mit csinált az elmúlt időben havi 1,6 milláért. A cégének a mai napig nincs egy honlapja sem, ahol a tevékenységüket be tudnák mutatni. Igaz, minek is, hiszen tevékenység az nincs. A pénz persze fogy rendesen, jut sógornak komának.
Korábban a vármegye-ügy kapcsán írtam: a kísértés mindig nagy jobboldalon, hogy ugyanazokat a hibákat elkövessék, amelyek az elmúlt húsz év bukásaihoz vezettek Antall-Boros-kormány óta. Akkor győzött a józanész, nem lett vármegye a megye. Amikor a Zöld Pardon (ZP)…..
 A Médiatanács mai ülésén úgy határozott, hogy a Közszolgálati Kódex megalkotásába bevonja a legszélesebb nyilvánosságot. Itt a vissza nem térő alkalom: most bárki javaslatot tehet arra, hogy mi „legyen” a köztévékben és a közszolgálati rádiókban. A…..
Valamiért eszembe jutott ez a szókapcsolat. De segítsetek, mert nem értem! Komolyan.Nem én találtam ki, bőven hallottunk róla az elmúlt években. Mit jelent? Egy kormánynak nem alapértelmezett tulajdonsága az, hogy szakértőkből áll? Ez miért feláras extra? Mi a különbség a…..
Zsemledisznó A sor 2011.02.24 10:24:00
A sorban állásnak állítólag létezik valamiféle kultúrája. Leginkább talán az, hogy nem pofátlankodunk egymás elé mindenféle trükkökkel. De ez ugye szánalmas hozzáállás, az életrevaló, talpraesett ember az ilyen buta helyzeten is úrrá lesz, és az élre tör. Íme néhány…..
VJAN 2011.02.26 14:24:40
@magpet: Még nem volt szerencsém angol buszra várni. Ha arra járok kipróbálom. :)
Viszont például Amerikában nem nagyon szeretik a sorokat, bár ott is vannak. Azért, ha lehet csökkentik a sorok hosszát, mondjuk úgy, hogy újabb pénztárat, kaput , bármit nyitnak, és azt a sorban állók nem haboznak használni. Nem úgy, mint nálunk, mondjuk a postán, ha hosszú a sor, bezárnak még egy ablakot.
Zsemledisznó Nemzeti patchwork 2011.02.17 12:31:00
Szeretnék hinni a felemelkedésben, de a jelenlegi foltozgatós technika időnként megingat. Egyszerűsítés helyett bonyolítás, a becsúszott hibákat pedig senki nem ismeri el, pedig hiszem, hogy sokan bólintanának elismerően egy ilyen hír hallatán. Itt van mondjuk ez az SZJA-kérdés a…..