Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maurka

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nem azé, aki fut 42 év, 420 km 2022.09.24 23:27:06
Ez egy futókalandról írt história. Nem felmagasztalás, nem teljesítmény-faszverés, nem legendagyártás - illetve az, de a görög tájnak, útvonalnak, romoknak, embereknek. Fizetetlen propagandistájuk vagyok, "vezető elemzőjük".A futásaim csak apropók ahhoz, hogy a kultúrával, a nyelvvel és a helyiekkel…..
A fővárosi metró históriája bővelkedik a nagy fordulatokban. A metróépítés körüli álmok   már az 1920-as években elkezdődtek. 1942-re elkészült a gyorsvasúti hálózat koncepciója.  Az elképzelések szerint a metróhálózat négy vonalból fog állni. Lesz…..
A Magyar Narancs május 16-ai bringás mellékletében közöltek egy Kürti Gábor-interjút, azaz alias Kükü-interjút. Ő a HajtiPajti futárszolgálat egyik arca és a Critical Mass egykori szervezője, a Kerékpáros Klub szószólója. Hamár a Narancs reflektálatlanul hagyta a…..
maurka 2014.11.16 16:22:54
Pár gondolat, tudom régi a cikk, csak hogy valahova mégis leírjam, avagy mi alapján lehetne hatékony kampányt tervezni, ha tényleg akarnánk

Miért nem hat a negatív kampány: sérült fejek, baleset képe az utak mellett, rákos tüdők a dobozon mégse viselünk sisakot, nem lassítunk, nem szokunk le a dohányzásról, egyszerűen így működünk, el kell fogadni.

A szomszéd kertje mindíg: a wired-nél igazán nevelő kísérletet tettek, áttervezték a kórlapokat, hogy megmutassák másokhoz képest rosszak az adataid!
infosthetics.com/archives/2011/03/time_to_redesign_medical_data.html
A legsikeresebb sebességcsökkentő tábla, ha az 50-es tábla mellé kiteszed a digitális mérő kijelzőt, mindenki látja, hogy ő mennyire tér el, és lassít, mert többnyire szeretünk igazodni.
Ha látod, hogy a kórlapon adatod az átlaghoz képest rossz, változtatni akarsz, mert a többiek jobban élnek.

Elterjedés: érdekes elemzés a nem működő dohányellenes kampányról és a lehetséges stratágiákról
hvg.hu/kkv/20070330_malcolm_gladwell_fordulopont_jarvany/

A fentiek alapján könnyen tervezhető lenne egy pozitív kampány, ami a valódi pszichológiai tényezőkre hat, nem lenne csillogó, nem nyerne díjat, de valószínűleg működne

ps: 15 éve biciklizem a városban, balesetmentesen, sisakban
maurka 2014.11.18 17:42:27
@őze bálint: szívesen. Szerencsés, mert a figyelmem mellett elkerültek a veszélyes helyzetek, és bátor, mert ellenállok a kíséertésnek és viselem azt a sisakot, még akkor is ha nem trendi :) Természetesen hatnak a vizuálok, csak a szokásokra nehezebben.
Pontosabban volt 7 hetem. Ebbe belefért öt szigorú verseny (maratonok, 21km, 10km, stb.), ezek mindegyike Personal Bestet, a (f)első 1%-ban való finiselést, és pár dobogós helyezést jelent. Plusz egy meghökkentő Cooper-tesztet. De előtte jó pár hónapnyi melózás volt. A néhai…..
Régóta keresek egy kisméretű precíz asztali körfűrész, ez a legjobb amit találtam. Ilyen igényességgel kell mindent megtervezni, megcsinálni. Egy vélemény róla itt, és a weboldala pedig itt. Akit nem érdekel, rá se nézzen!:) ..
maurka 2013.07.05 09:25:59
@Romanee Conti: építs! amit keresel én sem adnám olcsóbban:) ha jól be tudod lőni mivel dolgozol majd, ahhoz nem olyan gáz építeni egy célgépet
Olvasom, hogy megjelent a "legújabb" Bang & Olufsen aktív hangfal és médialejátszó. Nem mintha a többi készülékük frissítését követtem volna, de ennek a terméknek már annyira nincs hangfal, vagy zenelejátszó kinézete, hogy megakadt a szemem rajta. Mégis azt kell mondjam,…..
Sinar bejelentette, új, IanTec professzionális kamerarendszerét tájkép és építészeti fényképezéshez.Katalógus itt megnézhető...
inphoto.blog.hu Érdekes dolog... 2012.02.01 21:47:00
Mindig ha készülök ilyen napokra, mint a mai VM nap, arra gondolok, sokkal több látogató lesz, mint általában, mert sok tematikus bejegyzés van, és mindíg tévedek. Sokkal kevesebb látogató van, mint egy sima napon, és e-mailt se kapok. Senki ne értse félre, ez várható dolog,…..
Szeretem a Google hülyeségeit, ezzel kivánok mindenkinek Boldog Újévet!..
maurka 2012.01.01 05:26:00
 Természetesen rajtam kívül másnak igazán nem jelent semmit a dolog, nekem léptékében öröm, azért fél millió oldalletöltés!..
maurka 2011.11.18 04:03:45
Amikor a nagy böszme monitorokon dolgoztam, arra gondoltam, egy homlok egyenest más, sík monitor lesz a jövő. Bejött. A digitális rendszerek fejlődésében is egy homlok egyenest más rendszert érzek a jövőnek. Most valahol egy analog egység információt ad (pixel). Szerintem a…..
Általam igen tisztelt gy* küldte a dolgot, tehát fontos. http://www.dpreview.com info A Lytro Light Field Camera fontosabb paraméterei: - Optika: 8x átfogású, F2.0 konstans fényértékű (ekv. 35-280 mm) - Kezelőszervek: bekapcsoló, kioldó, zoom csúszka, érintőképernyő - Kijelző:…..
fotó: Karas Dávid - A Kodak Chamois Brom Papiros, 13 x 18 cm Kodak Ltd. VáczMagyarország a leggazdagabb országok egyike. Aki 18 évvel a rendszerváltás után megengedi magának, hogy a váci Forte gyárat eltörölje, annak csak gratulálni tudok. Azóta sem fogom fel a dolgot, nem hiszem,…..
Ugyan a Moth cég már gyárt erősítőt, Stan Curtis az érdeklődés csökkenése miatt beszüntette az egyedi darabok készítését, a használtpiacon ez az egyik legolcsóbban beszerezhető high-end készülék. Igen, az, high-end.  A puritán formavilágú – a What Hifi…..
Minap hallgattam egy analóg rádiót, The Fisher márkanévre hallgatott, több, mint 40 éve jött ki a gyárból, azóta megjárta a fél világot*, több tucat tulajdonosa volt, utazásai során a külső faborítása is eltűnt.  Lényegi változtatás azonban nem esett rajta, ugyanis nem…..
Gratulálok a győzteseknek! Gromek lett a harmadik, de ő nem lenne beljebb egy Mai Manó belépővel, mert sajtóigazolványa van, ezért, mint különdíjat, marykutyának adtam. Gromek díja egy korsó sör, velem elfogyasztva, szabadon lehívható. A díjak átvételéről egyeztetek a Mai…..
maurka 2011.07.06 20:10:45
@Romanee Conti: köszi a szervezést, és mindenkinek a szavazatokat, jó téma volt, élveztem csinálni, várom az árnyékos kört :)
Billy kölyökről csak egyetlen ismert kép van, ezt 1879-ben vagy 1880-ban készítették Fort Sumnerben, Új Mexikóban. A képen a pisztolyhős kopottas ruhában, kalapban néz a kamerába, kezében az elmaradhatatlan Winchersterrel.Ezt a képet árverezték el Denverben 2,3 millió…..
maurka 2011.07.01 14:16:53
@Romanee Conti: sziasztok, érdeklődve olvasom az itt kialakult nézetkülömbségeket, és nekem úgy tűnik, hogy mérhetetlen dolgokat hasonlítatok mérhetőhöz. a gyűjtési vagy birtoklási vágy személyes ambíciók amik mérhetetlenek mások mércéivel, és ez így van jól, a kép új tulajdonosa valószínűleg hisz a kép fontosságában, ami számára egyértelmű, ha objektíven vizsgálódna elveszthetné hitét, ami kár lenne, már az említett fotó továbbélése miatt is, mi pedig kívülről, teljesen eszköztelenül figyelhetjük csak az ő saját döntését, magunk is hol ide, hol oda állva...
Audiolife Előre a sárga úton 2011.06.23 20:45:00
Kellemesen telnek a napjaim mostanában. Délután, a melegtől bágyadtan, lesötétített nappaliban a kanapén heverve újrahallgatom a lemezeimet. Egyfajta kötelesség is ez, be kell járatni az új dobozokat, nincs is jobb időtöltés, mint felismerni, hogy az eddig már százszor hallott…..
Érdekes Ausztrál fényképezőgép gyüjtemény, de szerintem a Gadányi erősebb...
maurka 2011.05.23 20:10:30
maurka 2011.05.24 09:48:22
@Romanee Conti: én valamikor a legvégén, azt hiszem utánunk be is fejezte az iparon a tanítást, jó kis órák voltak, igazán megérdemelne ez Öreg egy múzeumot, bár ha minden cuccát fel kéne cédulázni, egy évfolyam bölcsészlány is kevés lenne :)
"Milyen vagy? Színes vagy fekete-fehér? Nosztalgiára hajazó vagy modern? Fiú vagy lány? Országúti vagy hegyi? Felnőtt vagy gyerek? Szingli vagy nagycsaládos? Trendi vagy laza? Gyors vagy lassú? Hadd lássuk! Egy gyors fékezés, rövid megállás, egy kis igazítás, zoomolás,…..