Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pokerface (törölt)

0 bejegyzést írt és 533 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az osztrákok és a norvégok elleni mérkőzéseken az volt a leglényegesebb, hogy lássuk, milyen erőállapotban van a csapat. Kiderült, hogy megfelelő a fizikai állóképességünk, látszott, hogy magas tempó mellett is bírunk azonos iramban végigjátszani mérkőzéseket, vagy…..
pokerface (törölt) 2010.04.13 13:51:10
@Morgó Muki: nekem úgy rémlik, hogy csak az A csoportos VB-re lehet konkrétan elvinni 3 kapust és ott aztán úgy neveznek 2-t ahogy akarnak. Div I. esetén pedig kapuslaci verziója működik.
Nem azt csináltunk, amit az edzők kértek, csak 15 percig játszottunk jól, a fejekben kell rendet tenni, mondták a játékosok a britektől elszenvedett kijózanító vereség után. A csapat az elképzelések húsz százalékát valósította meg, teszik hozzá az edzők. A sorsunk a saját…..
pokerface (törölt) 2010.04.13 10:32:50
Szerintem azért kicsit összetettebb egy hoki-taktika, mint egy háborús taktika :) A következményekről nem is beszélve.
Nekem inkább szinpatikus, hogy ezek a gyerekek ilyen fiatalon így tudnak nyilatkozni és felvállalni azt, hogy fegyelmezetlenül játszottak.
Nem akarok senkit sem védeni és lehet butaságot beszélek, de szerintem nem olyan egyszerű feladat úgy összerakni egy csapatot, ha a játékosok ennyire különböző hokikultúrából érkeztek, mint a mieink. Taktikailag is nehéz, hát még fejben. Egy bő egy hetes edzőtábor erre kevés.
Ez a pofon szerencsére korán jött és van még lehetőség javítani.
A problémát én inkább abban látom, hogy túl korán csináltak itt sokakból sztárokat és az óriási elvárásokkal hatalmas terhet akasztottak a srácokra és ezt valahol fejben nem tudják kezelni, holott az egyéni képességek valószínű megvannak. De ez már sportpszichológia, amit nem egy 16-18 éves gyereknek kell megoldani. Erre ott vannak a szülők és főleg az edzők, de mint említettem ilyen rövid felkészülési idő alatt nem könnyű ennyi tehetséget csapattá gyúrni. Nem is irígylem az edzőket, hiszen a szakmai munkán felül meg kell oldaniuk azt is, hogy a földön tartsák a fiúkat, mert a szurkolók túlságosan sokat vártak tőlük előzetesen.
Szerintem ez a VB tart még meglepetéseket és nem csak számunkra.

Amit pedig eurocat írt, azzal teljesen egyetértek. Ha elkezdesz görcsölni, onnantól vége mindennek.
pokerface (törölt) 2010.04.13 10:43:48
@sunbow: ezt találtam, remélem ez az.

Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Krynicy Zdroju
ul. Park Sportowy 5
GPS: 49°25,544'N i 20°57,217'E
A britekkel nincs szerencsénk ebben a szezonban, a debreceni junior-vb-n a mi kárunkra jutottak fel a divízió 1-be, most pedig a krynicai U18-as tornán nehezítették meg a dolgunkat. Ellenfelünk gyorsan megszerezte a vezetést a második játéknap első meccsén, de még az első harmadban…..
pokerface (törölt) 2010.04.12 22:53:02
@hosszú lépés: szerintem is benéztek valamit, vagy egyszerűen nem tudnak a sorok között olvasni. Nem volt semmi bántó a hozzászólásodban. Én legalábbis úgy értelmezem, hogy aligha hagynak ki büntetőket, sajnos most rossz napot fogtak ki mindannyian.
Mike Mann, aki hosszú évek óta a New York Islanders bérletese, szombat óta Amerika legszerencsésebb szurkolója. Ő nyerte a drukkerek NY Auto Giant Puck Shoot versenyét, amelynek fődíja egy 30 000 dolláros vadonatúj Hyundai volt. A verseny roppant egyszerű és egyben borzasztóan nehéz…..
Befejeződött a női bajnokság, amely az UTE-Marilyn címvédését, egyben történetének tizenötödik bajnoki elsőségét hozta. A három nyert összecsapásig tartó döntőben a két csapat magas színvonalú, nagy iramú mérkőzéseket játszott. Mint már beharangozónkban is…..
pokerface (törölt) 2010.03.31 20:19:46
@pokerface: ja bocs, Sztárokat írtad... :)
pokerface (törölt) 2010.03.31 20:34:21
@Tillasz: Kár ezen vitáznotok. Nem szép egy lány szájából az anyázás, a zs.idózás és c.igányozás meg pláne nem, de ez elsősorban magát a játékost minősíti. Viszont van példa a sportszerűtlenség ellenkezőjére is, inkább ezekről beszéljünk. Arról, amikor a hazi csapat kis ajándékkal kedveskedik a vendégeknek például Mikulás apropóján, viszonzásul meg egy nagy tálca süteménnyel várják az ellenfelet, vagy beszéljünk arról, amikor egy csapat úgy tiszteleg Csicsó előtt, hogy mindenki sisakján ot van a 19 és úgy mennek a Vadmacskákhoz.
pokerface (törölt) 2010.03.31 20:52:30
@Tillasz: No ez meglepő...
Kétnapos összetartással kezdte a közvetlen vb-felkészülést az ifjúsági válogatott. Fekti István edző tájékoztatása szerint a hétfői-keddi napok tapasztalatai pozitívak. A munkát a 32 játékosból 30-cal folytatják április 4-én. Április 6-án és 7-én a szlovák U17-es…..
Különös jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kint voltak a március 27-ei Hamilton Bulldogs–Abbotsford Heat AHL-meccsen. A hazaiak edzője, Jim Playfair nehezen viselte, hogy játékosát, J. D. Wattot kizárták egy ütközés után. A mester nevére nem jellemző módon Hulk…..
pokerface (törölt) 2010.03.31 08:23:01
@bouba: @Stommy: Azért tegyétek szívetekre a kezetek. Ha a Ti csapatotok kapusát ütköznék így le és nem kapna a vétkes büntetést, akkor azért törnétek össze az ütőket :)
pokerface (törölt) 2010.03.31 19:32:00
@bouba: én úgy értelmeztem a Te és Stommy hozzászólását, hogy igazat adtok az edzőnek a dühkitörésért. Mrt gondolom nem a játékosa miatt őrjöngött, hanem az ítélet miatt. És erre írtam azt, hogy ha pedig az ellenkező döntés születik, akkor az ellenfél edzője lennél, akkor azért őrjöngenél, hogy nincs büntetés :) Na jól összekutyultam, de remélem érted :)
A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de…..
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
A meccsre koncentrálunk, a pezsgőnek utána is lesz ideje lehűlni, mondja Ladányi Balázs szokásos beharangozó videónkon. A Fehérvár csütörtök este zsinórban nyolcadszor lehet bajnok. Ehhez az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban kell vernie a Dab.Doclert a finálé negyedik…..
Alig egy évvel a debütálás után megismétli a 2009-es nagy sikerű jótékonysági akciót a Magyar Jégkorong Szövetség és a Pannon – derül ki az MJSZ közleményéből. A felhívás szerint a szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország–Norvégia…..
Két nappal ezelőtt bemutattuk a divízió 1-es vb felvezető videóját, amelyet a Sport Tv készített Palkovics Krisztián főszereplésével. Kezünk ügyébe került egy tengerentúli reklám, amelyben szintén jégkorongozó ül egy reptéren. De nem sokáig, mert talál magának…..
A Dab.Docler jutott a bajnoki döntőbe, pedig nem kezdődött jól a mérkőzés a hazaiak számára. Az 5. és a 14. percben egyaránt Gergely Csaba szerzett gólt, a 2-0-s előnyt egészen a 36. percig tartotta a budapesti csapat. A második harmad hajrájában aztán kétszer is villant a…..
pokerface (törölt) 2010.03.19 09:42:58
A VB keret tippekhez csak annyit szeretnék írni, hogy bárki is kerüljön be az utazó keretbe, azoknak egy kis adalék :)

www.youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk

Ha ezt valaki megcsinálhatná hokis mintára a mi fiainknak, az minden promos reklámot vinne szerintem a korongsütéssel és lámpaleveréssel szemben :)
Várhatóan csak jövő szerdán születhet döntés a doppinggyanúba keveredett két magyar jégkorongozó ügyében – tudósít az MTI. A hírügynökség szerint csütörtökön kiderült, a dunaújvárosi Erdélyi Péter és az újpesti Hetler Ádám akadt fenn a vizsgálaton. A magyar…..
pokerface (törölt) 2010.03.18 16:30:50
@PeterG: ha én mezei betegként és sportemberként megtaláltam rajta azt, amire nem számítottam, akkor nekik is illene kiigazodni :S
pokerface (törölt) 2010.03.18 19:27:40
@MJ01: nyílván akkor jobban tudod, a macs oldalon ütötte meg a szemem, hogy asztmás szereket levettek, de szerencsére nem vagyok benne érintett, így át is siklottam felette. Súlyos asztmás problémát más módszerrel oldottunk meg a családban, ha valakit érdekel szívesen felvilágosítom :)
Miközben a paralimpián zajlanak a szánkóhoki küzdelmei, mi egy másik speciális jégkorongalfajt mutatunk be, az amputáltak játékát. Egészen pontosan az olyan sérültek sportja ez, akik protézissel vagy anélkül, de képesek álló jégkorongot játszani. Április végén az ötödik…..
pokerface (törölt) 2010.03.18 12:44:02
@hzzs: nem tudom mennyibe kerülhet egy ilyan szánkós-kori, csak elképzelni tudom, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogsz tenni annak érdekében, hogy beszerezd... De van egy ötletem, remélem nem bántalak meg vele!!!

Kedves hzzs, kedves blogozók!
Mi itt a blogon mindannyan imádjuk a hokit, van, aki csak nézi, van aki amatőr, de akad, aki profi szinten űzi és szívügyünknek tekintjük a hokit. Sokszor civakodunk sokmindenen, de nagyon sokszor megmutattuk már, hogy egy nemes cél érdekében össze tudunk fogni.
Mit szólnátok hozzá, ha valamilyen módon segítenénk hzzs-nek beszerezni egy ilyen szánkós-korit? S egyben akár hazai szinten is elkezdődhetne ez az "őrület".
Magam is találkozom mérkőzéseken mozgásukban korlátozott emberekkel, akik imádják a hokit, de sajnos eddig esélyük sem volt jégen lenni és kipróbálni azt, amiben örömüket lelik hétről hétre.
Hurrogjatok le nyugodtan, ha tapintatlan az ötlet.
pokerface (törölt) 2010.03.18 13:20:06
Köszönöm szépen, hogy ilyen jól sült el az ötletem. Megmondom őszintén, hogy beletelt majdnem fél órába mire sikerült megfogalmaznom, pont a téma érzékenysége miatt...

@Ringleader: én is hasonló dolgokra gondoltam, akár számlaszám, akár F.kapus kapcsolatai, csak mondom, nem mertem egyből ezzel előhozakodni.
Nem tudott élni a hazai pálya előnyével a Stars, negyedszer is az idegenben játszó csapat nyert az OB I. elődöntőjében, így 2-2-re állnak a felek. Két emberelőnyös góllal 2-0-s előnybe kerültek a dunaújvárosiak, Korol és Borsos volt eredményes. A 38. percben Gröschl szintén…..
pokerface (törölt) 2010.03.18 11:16:24
@qx92: igen erre is gondoltam, amikor azt írtam, hogy ha ott kiteszik tegnap 2 percre, akkor a másik csapat is reklamálhat, csak a plexit hoztam fel példának, teljesen rosszul...
pokerface (törölt) 2010.03.18 11:20:03
@Theutus: nem vitatkoztunk, csak eszmét cseréltünk :)

De még egy pillanatra a témánál maradva, a Case Book 555-ös pontja érdekes hivatkozást tesz a szabálykönyv 555 g. pontjára.
pokerface (törölt) 2010.03.18 12:46:15
@KCs: küldtem privit!
"A Magyar Antidopping Csoport arról tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Zoltán főtitkár. – Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit…..
pokerface (törölt) 2010.03.17 17:56:52
@durex26: persze, epoval tömöm magam minden nap, attól van ilyen mellizmom :)
pokerface (törölt) 2010.03.17 18:03:39
@durex26: viccet félre téve, csak azért érdekel, mert február 16. nem ma volt... vajon egy ilyen eredményre kell egy hónapot várni?
Nem lehet, hogy már korábbi jegyzőkönyveket is érdemes pásztázni?
pokerface (törölt) 2010.03.18 07:11:05
@búbánat: a neve így is úgy is ki fog derülni, nem lehet ezt ennyire elhallgatni.
Lehet akkor jár jól, ha abbahagyja, éppen az általad említett okok miatt, az egészség...
Jégkorong FTC-Fehérvár 1-6 2010.03.16 21:11:00
A Sapa Fehérvár AV19 jutott elsőként a bajnoki döntőbe, miután három mérkőzésen legyőzte a Ferencvárost. Kedden Rajz Attila hatodik percben lőtt góljának köszönhetően először vezettek a zöld-fehérek az elődöntőben EBEL-es riválisuk ellen. Mint később kiderült, ezzel az…..
pokerface (törölt) 2010.03.17 08:29:19
@F. Kapus: Nyílván valamilyen módon lassítani akarták a játékot ezzel, de azért olyan nagyon belenyúlni sem akartak. Ha a megpattanó korongot is le kéne fújni tilosra, akkor lehet lenne olyan csapat a jelen szabályok szerint, akiknek esélyük sem lenne cserélni.
pokerface (törölt) 2010.03.17 08:56:39
@durex26: persze, de ezt írtam is. Ha kapura lövésnél megy magasra vagy véletlenül támadóból kiemeli az szimplán játékmegszakítás és a bedobást ki kell hozni a semlegesbe. A szándékos kiemelést pedig szerintem meg lehet különböztetni a véletlentől.
pokerface (törölt) 2010.03.17 14:01:09
@Zdrast: nagyon jól látod. Sajnos a fent említett olvasmányokat érdemes lenne valamennyi játékosnak, edzőnek és lubvezetőnek is átnézni. Még ha csak átfutja az ember és nem szán rá sok időt, akkor is érdekes és új dolgokra bukkanhat az ember.

@bandog: nem gondolom, hogy ezzel visszaélnének. Viszont a fent említett külföldi játékvezetők félig meddig profi szinten művelik, van mód felkészülni...
Kaszala János korábbi magyar válogatott játékos, a magyar jégkorong jelenlegi új-zélandi nagykövete, a távoli ország gólkirálya azon fáradozik, hogy segítse a két ország hokisainak közeledését. Ezért most remek csereakciót talált ki. Három tehetséges új-zélandi…..
pokerface (törölt) 2010.03.16 17:31:54
Katasztrofálisan kezdte az OB I. harmadik elődöntőjét a Dab.Docler, és hibáikat pillanatok alatt három góllal büntette a vendég Vasas Budapest Stars. Az első dunaújvárosi kiállításból is gólt szerzett a vendégcsapat, így a 13. percre négygólos előnyt építettek fel.…..
pokerface (törölt) 2010.03.16 11:44:01
@csatoimi: ez idáig rendben is van. A szomorú az, hogy tudatlan is és gőze sincs a jégen illetve a jégpálya körzetében tevékenykedő hivatalos személyek feladatáról, ezek után pedig ilyen stílusban von felelősségre valakit.
pokerface (törölt) 2010.03.16 13:07:11
@KCs: Vitatott szituban, amikor szabálytalanság is történik, akkor a vezetőbíró -ha akarja- megkérdezheti a gólbírót, hogy az akkor történt-e mielőtt áthaladt a korong a gólvonalon vagy netán már utána?
Nagyságrenddel több játékos van a korosztályban, akikben megvan a nagy lehetőség, értékelte blogunknak Kercsó Árpád az idei kölyökbajnokságot. Az is kiderül, ezt tartja a mester mind közül a legértékesebb bajnoki címének, és jövőre már három korosztályban kíván…..
pokerface (törölt) 2010.03.12 01:27:44
OFF
korikötéses témához:
Az utolsó képen látható srácon teljesen jól van az a kori. Szerintem nem szabad totál meghúzni a fűzőt, mert csak elszorítja a lábat. Hagyni kell szabadon mozogni a bokát. Egy helyen kell jobban meghúzni a fűzőt, ott is csak annyira, hogy stabilan tartsa a bokát, az meg kb középtájon a hajlatnál van. A boka felett is meghúzott kori nem csak kényelmetlen lehet, de rendkívül sérülésveszélyes is. Előfordulhat, hogy letapad a láb és olyan szép lábszár vagy bokatörést lehet összeszedni, hogy a sok csavartól és fémlaptól egész Ferihegyet lezárnák... A kori túlságosan stabilan tartja a bokát, nem engedi szabadon mozogni és így a bokacsont vagy a lábszár csontjai ferdén, rosszab esetben spirálisan törnek.
Ezt sajnos tapasztalatból mondom... Úgyhogy nem írnak fentebb hülyeséget azzal az orosz módszerrel... a bokát meg kell erősíteni, hogy magától tartson stabilan és nem szabad a korira bízni magunkat. Akinek ilyen gondjai vannak, nagyon jó módszer rá, ha otthon küszöbre áll a talp első negyedével és saját súlya alatt kezd el apró fel-le mozdulatokat végezni. Nem csak megerősíti a szalagokat, de még a vádlinak is jót tesz.

Két dologtól tudok hülyét kapni. Egyik, amikor a fűzőt körbetekerik a bokán. De végülis kit érdekel, nem az én korim hátsó "nyelve" fog idő előtt eltörni :)
Másik, amikor a sportszárat recsivel comban körbetekerik... brrrrrrrrrrr :)

Amúgy lehetne nyitni egy külön posztot a felszerelések helyes viselésének, mert szerintem sok szülő és amatőr nincs vele tisztában. Ötletbörzére is sor kerülhetne akár.

ON
pokerface (törölt) 2010.03.13 02:02:26
@hokifamily: plussz még pihenhetne valaki ezért 2 percet játék késleltetésért :)

@Minarikede: ennyi, meg egy bambi :)
Ebben az idényben elszaporodtak az alattomos és brutális fejre irányuló ütések és ütközések az NHL-ben. Ősz óta több mint 40 játékos sérült meg ilyen módon, akik összességében több mint egy naptári évnyi időt töltöttek a felépüléssel. A csapatok menedzserei háromnapos…..
pokerface (törölt) 2010.03.12 15:33:57
@Dukla Trenčín: a segges bodiról csak annyi a véleményem, hogy a szabályos testjáték egyik legalattomosabb formája, de ezen a videón látható még gusztustalan is. Látja, hogy faros bodival már nem egészen éri el, hát kiteszi a lábát.. fujjj :)
pokerface (törölt) 2010.03.13 01:40:01
@kiralyfi: úgy gondolom tökéletesen elbeszélünk egymás mellett, éppen ezért nem is koptatom tovább a klaviatúrám miattad.
De ahogy látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel.
pokerface (törölt) 2010.03.13 01:42:13
@Dukla Trenčín: nekem az a lábkitétel elég necces, de istenem, nem egyforma az értékrendünk. :)
Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
Jégkorong Miskolc-Újpest 4-6 2010.03.10 20:41:37
A jegyzőkönyv szerint szoros mérkőzésen nyert az Újpest Miskolcon. A hazaiak szereztek vezetést, amit a lilák két perc alatt fordítottak kétgólos előnyre. A Miskolc kapust cserélt, és még a harmad vége előtt felzárkózott egy gólra. Mára is jutott egy 5+20 perces kiállítás az…..
pokerface (törölt) 2010.03.11 00:48:05
@qwertzuiop05: ez igazából csak szúrásnál és bot véggel ütésnél él így ebben a formában. Kísérletért 2+2+10, ha eléri az ellenfelet a bot vmelyik vége, akkor 5+VF, ha meg is sérül belőle, akkor VK.
Többinél akkor jár VK, ha megítélés szerint szándékos sérülésokozás a cél vagy nevezhetjük levadászásnak is. Ha valaki egyéb szabálytalanság miatt sérül meg, akkor 5+VF. Ha eljátsza a nagyhalált a játékos, de utána visszatér, azzal nem tudsz mit kezdeni, nem vagy orvos h megítéld nem lett-e komoly baj. Pár hete Debrecenben ütköztek le egy srácot, vákuumágyban vitték el, elmozdult a csigolyája...
De megítélés kérdése az egész, sajnos benne volt a mérkőzésben, hogy valaki elszáll a végleges valamelyik formájával.
pokerface (törölt) 2010.03.12 01:49:35
@Miskolcifan: Tóthot rendkívül technikás gyors játékosnak tartom, akinek lenne helye az EBEL-ben, de valahogy fizikálisan kevésnek tartom oda, a védők egy-kettőre megeszik. Persze a fizikális adottság az, amin akár egy nyár alatt is lehet javítani nem keveset.
Viszont ahogy látom nem én vagyok az egyetlen, aki azt vette észre, hogy a szezon első feléhez képest nem csak Ő, de az összes többi fiatal formán alul teljesít, gyakorlatilag mintha csak a kötelezőt hoznák. Ez mondjuk a debreceni vb óta feltünő.
Komoly veszteségekkel készülnek az élcsapatok az OB I. mai fordulójára. A hétfői és szerdai Dab-Vasas mérkőzések után sok eltiltott van a két csapatban. Ma mindketten egy-egy, a még rájátszást érő harmadik helyért küzdő csapat ellen játszanak, így továbbra is komoly…..
pokerface (törölt) 2010.03.06 04:31:06
@legórágó: A játékvezető kezében volt már egy kiállítás és még a Miskolc birtokolta a korongot a mérkőzés lefújásakor.