Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shokatear

14 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lévai Richárd írt egy jó bejegyzést annak kapcsán, hogy a Facebook nyilvánosságra hozta, kb. mennyi kamu, vagyis hamis profil lehet a Facebook rendszerében. Számomra kicsit meglepett, én magamtól többre gondoltam, de aztán az írásból az is kiderül, hogy ennek mi lehet az oka:…..
Mai app ismertetőm tárgya nem más mint egy Magyar alkalmazásokat csoportosító program, a Made in Hungary a Microbi Lab gondozásában.   Magyar androidos alkalmazások gyűjteménye. Magyar fejlesztőktől vagy magyar kezelőfelülettel. Bizonyára veletek is előfordult már, hogy…..
Az Egyesült Államokban az Android alapú okostelefonokból most először adtak el többet, mint az iPhone-ból - derül ki  egy kutatásból. Az NPD adatai szerint az okostelefonok piacán 28 százalékos részesedést szereztek az androidos telefonok az eladási adatok alapján, 21…..
Shokatear 2010.05.10 17:36:20
@II. Krauser:
"Az Egyesült Államokban az Android alapú [...]", tehát igen, az "usánkában". ;)
Appleblog Jó nekünk az iPad? 2010.01.28 09:12:00
Tegnap Steve Jobs személyesen mutatta be azt a terméket, amire állítólag eddig a legbüszkébb. Megpróbálok fogást találni rajta, kitalálni, hogyan viszonyuljunk ehhez a 24-szer 19 centis, 1,3 centi vastag valamihez, ami nagyjából olyan, mintha a MacBook Air billyentyűzetét és…..
Shokatear 2010.01.28 18:25:22
@Ulkesh:
"A Windows-t azért buherálod, hogy működjön, ezt meg azért, hogy a tudását bővítsed. Működni ugyanis tökéletesen jól tud :)"

Tehát azért buherálod mert keveset tud? Milyen igaz :D
Appleblog iPhone 3G vs Nexus One 2010.01.19 16:23:00
Megjött a tesztkészülék, gyorsan toltam egy böngészőtesztet wifivel, a küzdelem persze eleve egyenlőtlen volt: a Google telefonja sokkal újabb, mint az iPhone 3G, a wifije ennek megfelelően fejlettebb, arra viszont alkalmas a videó, hogy lássuk, mennyit fejlődött másfél év alatt a…..
A Macrumors figyelt fel a különös bejegyzésre egy bizonyos iSlate.com névvel kapcsolatban. A domaint először 2004-ben regisztrálták, majd 2007-ben a MarkMonitor.com szerezte meg, az a cég, ami többek között az Apple-nek is rendezi a domainekkel kapcsolatos ügyeit.Ez ugye még nem…..
A Wikipedia egyike a legzseniálisabb dolgoknak, amit a hétköznapi élet valaha is megteremtett magának. Az emberi tudást soha nem összegezték egy ennyire könnyen elérhető és ennyire mindenre kiterjedő adattárban. Ráadásul rengeteg tematikus Wikipedia is készült (például ez), és…..
Tegnap este az XMS-ben jártam, hogy jól megnézzem magamnak az új, 27-es óriás iMacet és persze az új fehér MacBookot. Vittem a saját másfél éves szappantartómat, hogy lássa ő is, hová lehet még fejlődni. Nekem ráadásul az iMachez adott Magic Mouse is újdonság volt még,…..
Nemcsak az Appleblog statisztikái, de az NPD adatai szerint elég szépen startolt a Snow Leopard: kétszer annyit adtak el belőle az első két héten, mint 2007-ben elődjéből, a Leopardból. Pedig az is baromi nagy siker volt: négyszer jobban kezdett, mint 2005-ben a Tiger.A 10.6-os…..
Shokatear 2009.09.20 21:34:13
@hyydra: és ha nekem nem kell a support csak a rendszer? "A padot mi adjuk ajándékba, de azért, hogy festjük kérünk pénzt. Lefesteni mindenképpen lefestjük, nincs választásod, ha le akarsz ülni: fizess"

@nmuwu: ubuntu ott vérzett el, hogy nincs rá normális videóvágó eszköz (ha az effekteket nem is nézzük), meg valljuk be hogy a GIMP sem egy Photoshop tudású képmanipuláló és még sorolhatnám...
Shokatear 2009.09.20 21:55:20
@hyydra: ha már egy smoke-ot (autodesk) megveszek akkor már nem az oprendszeren fogok spórolni, tekintve azt, hogy meg van határozva milyen rendszer kell alá és úgy jön ki 20(!) millió lokális kreditben az ára, amit igazán tényleg csak a Gyár, az rtl, a tv2 (és ha jól tudom még az m1) engedhet meg magának. Tehát az autodesk sem igazán linuxra fejleszt, sokkal inkább a linuxot használják, hogy felépítsék a saját rendszerüket, a saját programjukkal (kivétel ezalól a max és a maya, de azok inkább 3D-s tervezők).
Ilyen is már régen volt a 168 órában. Az emlékeim szerint utoljára 98 tavaszán, amikor miniszterelnök lett, akkor lehetett náluk dicsérő szavakat olvasni róla (aztán rövid időn belül jött Joszip Tot, Kaya Ibrahim, Simicska és a hosszú bájtok éjszakája, végül ezekre válaszul…..
Shokatear 2009.09.12 23:41:15
@Lucius Cornelius Sulla: vannak még előadások ahol nem mellékesen megjegyzi egy-két professzor a feketemunka és nem illegális tevékenységek javító/romboló hatását a gazdaságra nézve és vannak azok akik zárójelben mélyebbre evezve - a szemináriumokon - konkrét példát is hoznak fel azért burkoltan egy picit. Ha kimész külföldre fél-egy évre tanulni, mert van lehetőséged/pénzed/eszed akkor ott is foglalkoznak külön - nem szimpla - közgáz órák a témával, igaz nem konkrétan nem a maffiával példáloznak hanem annak "porosabbik" (értsd: drog) felével. Nem mellékesen a batár nagy barna Samuelson féle közgáz könyv is megemlíti. Az, hogy a maffia hogyan működik azt bárhonnan meg lehet tanulni, de pl tv-sorozatból, ami főleg sztereotípiákból áll, nem szabad feltétlenül meríteni. Olyan ez mikor a franciákról hallod hogy csigazabálók, közben 10 franciából jó ha 2-3 kóstolta már életében. Gondolom te sem pusztán a tv-ből tanulsz meg főzni, hanem minél több helyről próbálsz ötleteket meríteni és tanulod meg a fortélyokat.
Shokatear 2009.09.12 23:50:47
@CSÉ: az a probléma, hogy a személyi kultusz elérése utána csinálni is kell valamit. Mind Merkelt és mind Obamát már kezdik támadni, hogy az ígéretekből sok minden nem valósul meg. Tény ami tény, még mindig magas a népszerűségük (ebből Merkelé az elsimerésre méltó mert több ideje van hatalmon).

Nekem a forgatókönyv nem tetszik: Ígérünk, ígérünk, ígérünk -> a Nép elhiszi -> megválasztják -> csalódnak.

És a legszomorúbb, hogy míg a magyar úton útfélen változásért harcol, addig a politikai elitet nem akarja lecserélni (ha a Jobbiktől eltekintünk), hanem a két rossz közül a kevésbé rosszal is beéri, sőt az ígéreteit tényként kezeli, hogy ez így is fog történni...

Orbán kiváló szónok, a személyi kultusza nagyon magas, de ez nem elég nekünk, hogy rendbe tegye az országot, ide új emberek, normális közgazdászok (nem beszélve arról magyar közgazdászok/pénzügyesek mindenhol híresek), nem olyan emberek akik már régóta a politikában foglalnak helyet.

Nem hiába nevezem a politikát marketingstratégiának, amivel a szart is el lehet adni ha megfelelően tálalod...
Shokatear 2009.09.13 00:11:07
@Lucius Cornelius Sulla: nem értelek: mondtam példákat, mondtam, hogy hol nézhetsz utána, mondtam, hogy megemlítik magyar egyetemeken és erre azt mondod hogy lövésem sincs, utánanézhetsz mikor történtek az események és a GDP adatoknak is utánanézhetsz (tehát akár egy összeesküvés-elméletnek is tekintheted ha jobban tetszik), ellenben eddig egy értelmes érvet sem láttam tőled... ha akarod elfogadod azt amit mondok, ha akarod nem, de úgy érzem, hogy egy felnőtt értelmes ember vagy aki ha vitatkozik és finoman sértegeti a másikat akkor okosan tudja védeni saját nézőpontját. Tőled eddig csak egy ellenérvet kaptam: "nézem-e a sopranos-t". Azt hiszem innentől komolytalanná válik az egész és felesleges az én nézőpontomat tovább osztanom, ha csak azt kapom, hogy "hülye vagy", de hogy miért azt nem tudja megfogalmazni, csak egyszerűen nem egyezik a véleményem az övével... azt hiszem továbbra is inkább csak a szemtől szembeni vitákra vagyok hajlandó, mert tanárokkal, diáktársakkal vagy a kollégákkal, esetleg egy laza sörözésen összehaverkodott társasággal értelmesebben lehet beszélni mint olykor egy kommentfalon... Amit nem fogok soha megérteni, hogy ezt a két elméletemet (amiket más információkból "összeollózva" "szültem meg"), igazán senki sem tudta megcáfolni, max azt kaptam "cáfolatként", hogy ez marhaság, de, hogy miért azt senki nem mondja, egyszerűen csak marhaság.

Végül egy hasznos tanács az élethez: ha valamivel nem értesz egyet akkor magyarázd is meg, hogy miért nem, ne csak sértegesd a másikat.
Egy kínai fórumon megjelent tesztből kiderül, hogy az iPhone 3GS képes a 720p és az 1080p-s videók lejátszására - pontosabban hellyel-közzel tudja csak teljesíteni az izzasztó feladatot: nem folyamatos a lejátszás, és találtak pár bugot is. Az Engadget is hasonlóan vegyes…..
Shokatear 2009.08.23 11:23:17
@rockjano:
ezzel egyetértek. Ez olyan, hogy valaki játszásra konzolt használ és van aki PC-t. PC-re több lehetőség adódik, cserébe nem olyan stabil mint egy konzol. Azért azt tegyük hozzá hogy WinMo-ra annyi témakezelő alkalmazás van mint a nyűg, amivel akár lehet iphone-os felületet biztosítani akár miliméterről miliméterre testre szabhatod a szoftver kinézetét vagy csinálhatsz neki 3D-ben elforgatható megjelenést. Persze az olyan PDA-ban ami Neked van - tehát amiben nincs GSM modul, nem foglalkoznak a kinézettel, hisz amikor elindítod a PDA-t egyből az iGO jön be - az olyan is amilyen.

Lehet, hogy mazochista vagyok, de egy elégedett mazochista: ha akarom iphone-t varázsolok a készülékből, ha akarom valami teljesen elborult kinézetűt, ha akarom megnyirbálom az OS-t, ha akarom a gyárit használom, ha nem tetszik a keyboard telepítek egy másik fajtát, nem fáj a fejem, hogy a mobil kiléptet az alkalmazásokból nem nem bírja a multitaskingot (ezzel az apple elismerte, hogy az ő rendszerük sem tökéletes).

Aki meg a stabilitást hozza fel a WinMo hibájára az soha nem használt 6.1-est amivel kb ugyanannyi fagyás, lassulás idézhető elő mint egy iPhone 3G-vel (megjegyzem, hogy WM képes a multitaskingra és ezt így produkálja), a WinMo 6.5 pedig valamelyest gyógyír a sokak által szidott alap WinMo témára (bár ez már felesleges volt hisz rengeteg téma/megoldás van rá).

A dologhoz hozzátartozik, hogy Nokia Symbian használó vagyok, ugyanis jelenleg ők az egyetlenek akik a RIM-en kívül képesek normális blackberry qwerty-s készüléket csinálni, ugyanis a WinMo6 Standardra (fentebb az érintőképernyős Proról beszéltem) kevés program létezik. Nah az Symbian S60 is megérne egy hozzászólást. Azt joggal lehet szidni az érdekes fagyásai miatt, pedig ez még csak nem is érintőképernyős.
Shokatear 2009.08.23 11:27:49
@Lord_Cica: "A felbontást mindig a kijelző natív felbontásához kell igazítani."

Ez így van, de akkor minek a HD felbontás? Az ember ha HD tartalmakat tölt egy ilyen kicsi kütyübe azt valószínűleg azért teszi, mert rá akarja kötni a HD TV-re ezzel megspórolva egy lejátszót. Ezért sem értem, hogy miért vannak sokan az ellen, hogy HD tartalmakat lehessen tölteni egy telefonra: nyilván nem azon a kicsi képernyőn akarja nézni a kedves felhasználó, hanem külső megjelenítőre akarná kötni.
Saibogujiman kwenchana – dél-koreai, 2006. Rendezte: Park Chan-wook. 105 perc.Vetítik: Duna - 23:40 Amennyiben csoportosítani akarjuk a kortárs dél-koreai filmművészet direktorait, alapvetően három társaságot különböztethetünk meg: a színtiszta artmozikkal elhíresült…..
Nem vagyok konyhatündér, de Gordon Ramsay rajongója igen. Ezért csaptam le rögtön kedvenc gasztroblogomon a nevével (és arcával) fémjelzett játékra a Facebook-on. A Hell's Kitchen igazi szemétparaszt, szívatós kajakészítős játék (effélék voltak már itt is, de ilyen szép…..
Shokatear 2009.08.13 21:31:28
gépcseléd Szúnyogmentes övezet 2009.08.10 17:05:00
Szúnyogirtó spirált mindenki látott már, aki nem egy gyémántburokban nőtt fel a város közepén. Meggyújtod, aztán két óráig se szúnyog, se más bogár. A mesében. Most már nem olyan irgalmatlanul büdösek, mint régen, mert tele vannak aromákkal, de nem olyan élmény, mintha egy…..
Shokatear 2009.08.10 19:57:04
@zigzeg: "egy pohár és egy kartonlap segítségével csapdába ejtem őket, és kiviszem őket egyesével a lakásból." Kívánom hogy ne kerülj olyan helyre ahol sok szúnyog van (kerüld a vízpartot) :D
Shokatear 2009.08.10 19:58:24
@kovácske: "utána ellenben 2 napig megvéd" - ha két naponta fürdesz :D
PTinfo Botrány Taipeiben 2009.08.08 07:34:00
Tajvan székhelyáről, Taipeiről már ezen a blogon is volt egy poszt, akkor épp arról, hogy eldőlt, az Ansaldo-csoport szállíthatja a járműveket az új, 2015-ben átadandó, VAL rendszerű Circular Linera. Akkor az is meg lett említve, hogy a taipei metróhálózat bár rendkívül…..
Shokatear 2009.08.08 09:41:15
Egy nyár az USA-ban Augusztus 1-5 2009.08.06 05:46:00
Sziasztok!Huuu, mennyi minden tortent.... raadasul mar augusztus van! Juppi!:) Vasarnap megint szabadok voltunk (utoljara), Jared, az egyik amcsi srac felajanlotta, hogy van egy szabad hely a kocsijaban, ha akarok akkor tartsak veluk Michigan City, ahol van egy egesz jo kis Outlet! Hat persze,…..
Egy nyár az USA-ban julius 27-31 2009.08.01 03:38:44
Hello!Penteki szabadnapomat toltom eppen, es most a valtozatossag kedveert a blogomat nem a taborbol, hanem Paw Paw nevezetu varosbol frissitem. Itt vagyunk Jordan (az egyik kisfonok) hazaban, itt toltottuk az egesz napot, a haza egy to mellett van, gyonyoru panoramaval, es persze egy hajoval...…..
Shokatear 2009.08.01 10:07:20
 A T-Mobile meglépte azt, amire tényleg nem számítottam, amikor belőtte az iPhone 3Gs-nek az árát. Megtehette volna, hogy picivel olcsóbbá teszi a 3G-t, az új 3Gs-t pedig kicsivel drágábban adja, mint az eddigi iPhone-okat. Azt is megtehette volna, hogy a 3Gs-t a mostani 3G-s…..
Shokatear 2009.07.27 17:37:43
@Bigyó Felügyelő: Amerikában. Az Apple amerikai piacra szánja a termékeit csak azért van jelen a többi piacon mert igény van rá és hogy jó fejek legyenek hát legyen EU-ban is. Ők tökéletesen ellenének az amerikai piaccal, tesznek rá h sírnak az európaiak
Updtate: Ezúton gratulálok eheti nyertesünknek, p308-nak, aki ha az úr és a HELL is úgy akarja, akkor a jövő héten átveheti a nyeremény energiaitalokat. Kérem, hogy küldje el a címét, hogy felvehessék vele a kapcsolatot. A rejtvény megoldását szokás szerint a képre kattintva…..
Shokatear 2009.07.27 11:47:23
 Hello! kicsit megcsusztam a napokban, ezert elore bocsanat, de persze van magyarazat mindenre!:) Na csutortokon es penteken a taborban befejezodtek a csapatok, avagy a szinek kozotti versenyek, penteken este volt, a nagy utolso megmerettetes, majd tabortuz, utana elvileg alvas, de hat a…..
Ezen a héten egy újabb hirdetőt köszönthetünk az addicton, akik éppen megfelelőnek találták a blogot arra, hogy bemutassák magukat, illetve terméküket nekünk. Ez a cég nem más, mint a Wardrobe Média, aminek nevében már benne is van maga a termék, ami nem más, mint egy…..
Appleblog Kéne az iPhone 3GS 2009.07.19 07:54:00
A Szilícium Völgyben már megnyomkodtam egyszer az új mobilt, most megint a markomba került Handrásnak hála. Olaszországból rendelte, kártyafüggetlenül közel 180 ezer forintba került, ami azért elég komoly összeg, Apple-kereskedőnek, vagy a márka fanatikus hívének kell lenned…..
Hello! Hetfon este elmentunk a gokart palyara, ahol mini-golf palya is uzemelt, plusz egy hatalmas jatekterem! Mindenki kapott 3dolcsit, hogy bevaltsa ermekre, egy dolcsi 4ermet ert, altalaban egy erme eleg volt, egy jatekhoz, a golf ingyen volt, plusz ket menet a gokartokon. 2orat voltunk ott,…..