Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lafitty

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek. A munkákat nehezíti, hogy - bár előre kiplakátolták -…..
Hat éve áll üresen egy jókora terület a Nyugat pályaudvar mellett. Ide épült volna a kormányzati negyed, de aztán ugye nem lett belőle semmi. Ennyi idő alatt minden mozdítható értéket kiloptak belőle, épületei romosodnak pusztulnak, végleges megoldás nincs a láthatáron. Lehet,…..
Lafitty 2014.01.23 22:14:09
@herkó: Ha már az előző generáció nem vitte sokra (a helyszínnel), talán ezeknek még nem gyöpösödött be annyira az agyuk, hogy kitaláljanak valami jópofát.
Német oktatási oldalakat olvasgatva bukkantam rá a német diákhitel programra. A téma azonnal megragadott tekintve, hogy a magyar diák itthon egyre inkább foglalkozni kénytelen a témával a szűkülő állami férőhelyek miatt. Érdekes volt látni, hogy a német hitel program, mennyiben…..
A Zugügyvéd már találkozott azzal az abszurd gyakorlattal, hogy ittas kismotorozás miatt bevonták valakinek a B kategóriás jogsiját. Szia Zugügyvéd,Kerékpárral belefutottam a nem rég tartott „közbiztonsági” akcióba. Persze ittam előtte két sört, azért is mentem…..
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
Lafitty 2013.06.14 10:55:37
@Biene Maja: Sok örménnyel tanulok együtt. Amikor az otthoni állapotokról van szó, általában mindig úgy van vége a beszélgetésnek, hogy "á, hagyjuk, nálunk is ez megy." Egyáltalán nem erőltetett a hasonlat.
Nemcsak a magyar borászat, hanem egész Magyarország hírnevét hivatott képviselni a tokaji borok világszerte ismert kitűnő minősége és összetéveszthetetlen ízvilága, amely a természet ajándékaként, az egyedi talajadottságok révén utánozhatatlan kulináris élvezeteket nyújt,…..
Lafitty 2012.02.01 18:14:57
@BigBeeeee: Elolvastam mindet, de bocs, igazad van, általánosítottam. Akkor: "Számottevően sok kommentben".. :)
Lafitty 2012.02.01 18:12:51
@Amatőr: Az olaszoknál az a Tocai Friulano volt, 2007 óta nem lehet így hívni, és a névnek inkább történelmi okai voltak, mint ahogy mi sem azért hívtuk kékoportónak a kékoportót, mert a portói borok márkanevét kihasználva akartuk volna vele meghódítani a világot. Az ausztrálokra ez persze nem vonatkozik, de az EU-ba nem hozhatják be. (Például ez történt egy szállítmány "California Champagne"-nek címkézett pezsgővel, amikor beért az EU-ba: www.youtube.com/watch?v=iP1lo0ux7jk)
Sorozatot indítok hirtelen. Összeszedtem tizenkét bort 2000 előttről, amelyek annak idején komoly hatást gyakoroltak egyedfejlődésemre. Vagy egyszerűen emlékezetesnek bizonyultak különböző okokból. Írtam már többször, életem korai szakaszában viszonylag sok házibort…..
Caviarius Baristatej 2011.02.20 17:19:00
Az egyik múlt heti Turizmus Panoráma Bulletin hozta azt a szenzációs hírt, amit aznap az összes többi hírportál is átvett, nevezetesen, hogy egy osztrák cég előállította minden baristák leghőbb álmát, a cappuccinotejet. A cikk szerint "ünnepel a szakma". A profi…..
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
Lafitty 2009.07.19 19:23:04
@zsoci: Most komolyan, hogy mi a faszt keres ott? Ha nem ott megy, vagy nem a villamossínen, a sok nagyokos már dudál is és tolja le az útról! Komolyan, ha az úttesten mennek a bringások, rögtön jön az anyázás a kommentekben, ha meg nem ott mennek, akkor meg azért anyázik mindenki! Tényleg idegbeteg itt mindenki. A héten az Attila úton (hétköznap délben a Tabánnál, 0 forgalom) dudált le egy autós a teljesen üres úton, volt 2 üres sáv, annak is a külső szélén mentem, teljesen szabályosan. Amikor a lámpánál beértem (mert a tök üres úton is kényelmesen beértem) és bekopogtam, hogy megkérdezzem, mi a baja, akkor bezzeg nagyon tekergett a nyaka a másik irányba. Qrva nagy embernek érzi magát a sok tahó errefele, nem lehetne egyszerűen normálisan együttélni, anyázás nélkül?
Nyilvánosságra kerültek a Decanter World Wine Awards 2009 magyar eredményei. A nagy nemzetközi borversenyek közül talán ez tekinthető szakmailag a leghitelesebbnek, így az itt elért sikerekre valóban büszkék lehetünk. Az idei verseny magyar részről elsöprő fehér/tokaji fölényt…..
Lafitty 2009.06.11 21:02:33
en.wikipedia.org/wiki/Asda
www.asda.co.uk

A Wal-Mart brit változata, Tesco után ők a másodikak. Szerintem kb. annyi bor fogy náluk, mint amennyi az egész magyar borpiacon.
Lafitty 2009.06.11 23:57:43
@lackó: Úgy, hogy az Asda megvesz egy magyar termelőtől x palack tömegbort, általában nagyon nagy mennyiséget nagyon jó áron, de nem a termelő nevével adja el, hanem ráírja hogy Asda sajátmárka, és raklapszámra hordja az áruházaiba.

@pianyista: Egy angol Tescoban már majdnem olyan jó borkínálat van, mint egy átlag magyar borkereskedésben. De hogy több korrekt, jó bort találsz, az tuti. A Tesco Finest sajátmárkás borok pedig rendre nyerik az IWC és Decanter díjakat.

Mondjuk itthon más, hány bort találsz 4-5000Ft felett egy magyar Tescoban, nemhogy Tesco sajátmárkásat?
2004-ben lerepült a kukta fedele, a „brit lakájok” és az „újvilági árszabó” egy 2003-as Château Pavie értékelése kapcsán hajba kaptak, és nem tudták tovább magukba fojtani, hogy valójában mit gondolnak egymásról. A szót brit oldalról Jancis Robinson, a…..