Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adrfst

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
adrfst 2020.07.13 20:37:26
@MAXVAL bircaman közíró: Igen, a keleti emberek már genetikailag is felsőbbrendűek. A mi nemzetünk is magasan mindenki más felett áll. Az összes többi csak szánalmas agymosott.
Szeretném azt hinni, hogy csak viccelsz, Bircaman...
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
Nem akarom ezt bő lére ereszteni. A petárdázás lényegében be van tiltva. Mindenki nyugodjon meg. Szilveszterkor is. A kispolgári mindenen nyavalygás nincs. Újévkor se'. Miután minden évben ellepi a social mediát a házi kedvenceink iránt érzett túlcsorduló szentimentalizmus és embercsecsemők iránt…..
adrfst 2019.01.01 22:54:30
@exterminador: A petárdázás illegális, tehát eleve baromság így ez a plakát. Kb. olyan, mintha azt írnák: "Szilveszterkor ne kövess el nemi erőszakot, mert a sikoltozás megrémíti a háziállatokat"
Valószínűleg itt a petárdázás szó a tűzijátékokat helyettesíti, és annyiban helytálló is lehet, hogy az átlagembernek minden petárda, ami durran, süvít vagy fénylik.
"Ha pedig szerencsétlenség ért bennünket, amelyen többé nem változtathatunk, még gondolnunk sem szabad rá, hogy másképp is történhetett volna; még kevésbé arra, hogy miképp háríthattuk volna el, mert ez elviselhetetlenné tenné a fájdalmat, magunk kínzójává válnánk."  Arthur Schopenhauer Azért…..
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
adrfst 2018.07.27 18:02:40
@lobster thermidor: Felszállás előtt én is el szoktam gondolkodni, hogy a légikísérők fogják az utasok életét menteni, vagy a bátrabb utasok mentik majd a sokkos állapotban lévő kollégákat, ha valami balul sül el.
Ebből a szempontból a Lufthansa kissé idősebb de rutinos légikísérői voltak nekem a legmegnyugtatóbbal. Ők többnyire nem olyan dekoratívak, mint a wizzaires kislányok, da valószínűleg tudták volna kezelni még a fenti pisilős esetet is.
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
adrfst 2018.06.25 22:24:48
@csadeev: Azért Ferihegyen is érhetnek meglepetések. pár hónapja Kiev-be repültem Wizzair-rel, dél körül, és szokás szerint kicsivel több, mint két órával előtte kiértem. A Wizzair csomagfeladásnál 4-5 alkalmazott szerencsétlenkedett, és a dél körüli egy-két órában legalább tíz Wizzair gép indult, úgyhogy jó hosszú sor volt, mint mindig. A terelő alkalmazottak pedig kiabálva gyűjtötték az épp induló gépek utasait, és amint előre jutottam tíz méter, rögtön behoztak elém/elénk egy focicsapatnyi embert, mert az ő gépük mindjárt indul. Így végülis vagy másfél órát vártam a csomagfeladásra, és mire a kapuhoz értem, az utasok fele már buszon volt.
De mégis akkor akartam felvágni az ereimet, amikor az utolsó utas beszállása után még fél órát állt a két busz, mielőtt a géphez indult volna, hogy végülis csak meglegyen a kötelező késés.

Épp most jöttem rá, hogy valójában felesleges volt két órával korábban kimenni, mert ha később megyek, akkor is betuszkoltak volna a sorba, és ugyanúgy elérem a gépet. Ez most épp a te t-90-es tételedet bizonyította.
 Már csak egy hónap volt hátra az indulásig - ezúttal a Camino del Norte, azaz az Északi Út a cél - és mivel tavaly is jó szolgálatomra volt az utasbiztosításom, ezért természetesen idén is megkötöm, nem kockáztatok. Elég sokféle biztosítás van, ezért körültekintőnek kell lennem...
adrfst 2018.05.08 17:09:56
@wrstjnethn: Különösen az ilyen kis szivatások tetszenek, mint a tíz év helyett kilencig érvényes okmányok. Senkinek egy fillérjébe sem került volna, ha nem rövidül, hanem hosszabodik az érvényesség. Még az államháztartási hiány se szakadt volna össze a kieső bevételtől. Lehet, hogy ez a híres magyar virtus, hogy szeretjük egymást sz_patni. És végülis saját magunkat.
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
adrfst 2018.04.27 17:49:27
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Pontosan, olyan az egész mostmár, mint egy rossz piramis játék. A költségek teljesen átláthatatlanok, a szabályok pedig folyton vátoznak. Mindez egy olyan iparágban, ahol még egy rajzszög beszúrását is negyven oldalas dokumentááció szabályozza.
Az online check-in, vagyis a repülőjegyek utazást megelőző netes érvényesítése korunk egyik óriási vívmánya. Létezése előtt a beszállókártya megszerzéséért folytatott kilátástalan és idegörlő sorbanállás ugyanis ritka jól meg tudott ágyazni egy idegbajos családi nyaralásnak, plusz irtó nagy terhet…..
adrfst 2018.04.21 13:47:08
@eatsleepbasketballrepeat: Rám pedig egyszer ingyen rámmosolygott egy wizair-es utaskísérő. Remélem, nem vonták le a fizetéséből...
adrfst 2018.04.21 20:24:36
@Biyadhoo: A légikísérők szerintem is rendben vannak, csak a Wizair lehúzós hozzáállására próbáltam rávilágítani. Én komolyan csodálkozom azon, hogy a légiközlekedésben, ahol minden szir-szar szabályozva van, hogyan működhet egy ilyen cég?
Immár zsinórban ötödször lett a legjobb kelet-európai reptér a budapesti. A Budapest Airport természetesen dialadittas közleményt bocsátott ki erről, hiszen ez páratlan, ilyen még sosem volt. Egyrészt mindig örülünk, amikor bármilyen nemzetközi lista első helyén Budapest szerepel. Másrészt nézzük…..
Kétségtelen, hogy a Netpincér az egyik legjobb dolog, ami az éhes emberiséggel történhetett. Azt viszont úgy tűnik, nem árt megjegyezni, hogy ők csak netes közvetítők, szerződés a kopogó szemű delikvens és konkrétan az étterem között jön létre, így aztán probléma esetén sok segítséget ne várjunk…..
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
adrfst 2018.03.06 12:45:35
@Bisi: A fizetésed felét most is elviszi az SZJA, ha csak nincs egy óvodára való gyereked. A gazdaság tényleg sokat fehéredett, de cserébe az adók is nőttek, bár ez nem mindig látszik egyértelműen.
Ass blaster Cifra nyomorúság 2018.01.01 10:45:02
Otthon voltam.  Megírom.  Egy hét nem nagy idő, de szinte végig mentem valahová. Családi és baráti találkozókra, színházi előadásokra. Itt kérek elnézést azoktól akikre az idén nem jutott idő és azoktól is akire jövőre nem jut idő mert akkor látogatom meg azokat akik idén kimaradtak. Szóval nem…..
adrfst 2018.01.02 17:49:31
@diggerdriver: Attól félek, nem lesz igazad a bérletek differenciálásában. Én arra számítok, lesz majd egy ugyanilyen összvonalas bérlet mint most, dupla ennyiért, plusz az elektronikus vonaljegy, háromszoros áron. Kb. úgy, mint az autópálya díjak. Hiába tudna a rendszer mindenféle egyénreszabott konstrukciót, van három drága opció -heti havi meg eves matrica-, és ezekből válogass.
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
adrfst 2017.12.05 12:17:50
@postumus mumus:
Ez egy nagy kérdés, hogy melyik alkalmasabb pszihológiailag a vezetésre: a tata, aki fél az úttól és 60-nal poroszkál, vagy az utak királya, aki villog és dudál, ha el kell venni valamiért a padlógázt.
Az emberek véleményét szondázni nem ördögtől való babonaság, a reggeli műsorok vagy a Napló csinálja is a mai napig, szóval az ötlet, hogy úgy mondjuk, tálcán hevert az utcán. Aztán hogy arra érdemes-e műsort építeni, hogy Szalay Piroska műkörömépítő hányszor szereti a férjét szájjal egy héten, az…..
adrfst 2017.11.23 22:44:51
@Transylvanianmixedgrill: Szandi olyan, mint egy transzvesztita kisfiú, akinem már nem maradt pénze arcműtétre a műmell beültetés után.
Megjelent ma egy cikk, itt, hogy az Országgyűlés megszavazta az előrefizetéses (prepaid) SIM kártyákkal kapcsolatos korlátozásokat. Most egy kicsit ezt szeretném boncolgatni.  Négy idézet: Vodafone ÁSZF:  Az Előfizetői Szerződés létrejön d) Már meglévő előre fizetett díjú Előfizetői…..
A Nemzetgazdasági Miniszter diadal jelentése volt a hír a napokban, miszerint a GDP növekedése meghaladta az elemzők által várt értéket. Annak, hogy hazánk gazdasága növekszik természetesen nagyon örülök, de mindig az a lényeg, hogy mihez képest? Mert bizony, ha ahhoz képest nézzük, hogy az Európai…..
Mészáros Lőrinc arubai cége szerezte meg egy földárverésen az Északi-középhegységet. Amikor a helybenlakást firtatták, a vállalkozó csak annyit mondott: "Fiatal koromban többször jártam Mátraszentimrén cirkót javítani."..
Amikor már azt hittük, hogy kedvenc budapesti bádogterminálunkban nincs lehetőség a fejlődésre, olyanba botlottunk, hogy alig bírtunk felszállni a repülőgépre. Persze még pár ülőhellyel se lett sokkal jobb hely a karám, de nem annyira nagy már a színvonalbeli különbség…..
Füstleves Ausztria szigorít 2015.04.14 05:47:03
Az elmúlt években jártam néhányszor Bécsben, és fura volt az a nagy megengedés, ahogyan a dohányzáshoz viszonyultak. Szinte bárhol rá lehetett gyújtani, utcai automatákból is lehetett cigit venni, éttermekben, kávézókban kint volt a hamutartó. Persze a meglepődésem azért volt…..
adrfst 2015.04.14 23:27:16
@yPress: Egyetértek. Alkohol, cigi, zsír, só, Cukor, mind be kell tiltani. Sőt, kijárási tilalmat kellene bevezetni, mindekire egy sokkoló nyakörvet tenni, este 8 és reggel 6 között nincs mászkálás. Nappal is csak útvonalengedéllyel lehessen közlekedni, amit 30 nappal előre, személyesen kell megigényelni az okmányirodában. Katonás rend és fegyelem, ez a boldog élet titka.
Y-GEN Quaestor: fideszes bűnbanda 2015.03.28 12:35:52
Kár ezt szépíteni. Tarsoly Csabáék ellopták az emberek pénzét, ebben pedig a fideszesek segítettek nekik. Hogy kik és milyen szerepet töltöttek be ebben? Alább megtudhatod. Tarsoly Csaba, a tolvaj. Százmilliárdos nagyságrendben lopta el a "keményen dolgozó kisemberek"…..
Van egy jó hírem srácok! Akinek még nem esett volna lenne, azzal szeretném ünnepélyesen közölni, hogy végre szabad vasárnap van. Eljött a szabad menyország, amit azok a buzgó mócsingok harcoltak ki maguknak, akikre a kutya nem szavazott, mégis sikerült a politikai popkultúra aktív…..
Alibanya jegyzetel Portfólió 2015.01.17 07:42:29
Megérkeztem a mai adag futásból, nagyon jól érzem magam, egyre inkább belejövök, egyre hosszabb távokat tudok végig ügetni. A testem egyre feszesebb és ruganyosabb, maga a csoda. Egy kis problémát érzékelek a dologban: futás közben kénytelen vagyok az életemen gondolkodni, ami már annyira unalmas,…..
adrfst 2015.01.18 03:13:47
@Alibanya1: Egy csomó mindent lehet csinálni, ha a kiválasztottnak épp nem működik. Meg lehet kérni például, hogy legalább masszírozzon meg. Közben jót lehet beszélgetni és oldja a feszültséget. Vagy megkérheted, hogy mutassa meg a kedvenc pornóoldalát.