Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wamzer

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Felelősség nélkül 2018.04.11 06:00:00
Először a Cambridge Analytica botrány kapcsán tűnt fel a jelenség, nevezetesen, hogy az amerikai választókat, szegényeket, megvezették. Nem azért győzött a cirkuszi orángután, mert ami hülyeséget mondott, az tetszett a népnek, neadjisten ráérzett az ún. néplélekre, mint a mi…..
wamzer 2018.04.12 09:54:19
oh no...

Fordítva a lovon.
Ez a dolog úgy működik, hogy megszólítod a választót, találsz valami témát, amivel azonosulni tud, adsz erre egy választ/megoldást, és nagy eséllyel rád fog szavazni.

A Fidesz ezt csinálta? Ezt hát. Sunyi, aljas témát választott, tele hazugságokkal és hosszú távú károkozással? Igen, de működött, ez van.

Az ellenzék ezt csinálta? A jelek szerint nagyon nem, szar üzeneteket választott, ami nem jutott el a választókig. Igen, ebben akadályozta a brutál kormánypropaganda, meg egy rakat más dolog is, de akkor sem volt ütős üzenetük, és a rendszerben rejlő taktikai lehetőségeket sem használták ki.

Számít ebben a dologban hogy a választó ténylegesen mennyire ostoba? Nem, ez a választás pillanatában egy adottság, amire a tényleg győzni akaró politikus épít, és nem fanyalogva elmélkedik egy csak a fejében létező, sosemvolt ideális világról. Szerintem kibaszottul hülye megközelítés a "ha majd a szavazó felér az én szellemi magasságomba, akkor rám szavaz, addig viszont ostoba késsel villával enni képtelen parasztnak tekintem és magasról szarok rá". Ez a megközelítés 5% körüli mandátumarányra, senki által nem nézett TV műsorokban kopott pulóverben való cipőnézős elemzésekre, meg az azonos gondolkodású haverjainktól kapott facebook lájkokra elég.

Ja, meg a fidesz újabb kétharmadára, csak hogy a legutóbbi apró káros mellékhatását említsem ennek a hozzáállásnak.
wamzer 2018.04.12 10:17:39
@Szelid sunmalac: Ez mind igaz, de a végeredmény szempontjából irreleváns. Ha ezt a példát a választásokra vetítjük, a Fidesz elhitette a néppel az 5000x kamatot, az ellenzék meg nem. És még ha azt is mondjuk, hogy "jaj, hát hülye a nép, hogy lehet ezt elhinni", az ellenzék felől a kérdés inkább úgy hangzana helyesen, hogy "én miért nem tudtam olyan dolgot mondani, amit elhitt a nép?"

Kis távolságtartással egyébként tényleg ütősebb üzenet a "megvédjük a falut a nőket végigerőszakoló araboktól" az e téren korábban szintén kimagaslóan sikeres Gyurcsány szájából "az Orbán egy tolvaj"-nál, bármekkora orbitális faszság is az előbbi, illetve bármennyire is igaz tényszerűen az utóbbi.
Két boltban is jártam egy héten belül, mely egykori kínálatát és alkalmazotti gárdáját lassan leépítve menetel a bezárás felé. Az egyik - Veszprém régebben nagyon népszerű fotósüzlete - mellett simán elsétáltam tévedésből, mert korábban fényképezőgépektől, objektívektől hemzsegő kirakatában három…..
wamzer 2018.01.03 13:27:39
@brambika: "Hiteles használói vélemények :-)
HAHAHAHA
Kamuprofilos marketingre gondolsz?"

A nagyobb áruházak (pl. amazon) nagyon komolyan veszik ezt a részét a dolognak, nincs kamuprofil. Minimál angoltudással bármilyen termékről jól strukturált, részletes felhasználói véleményeket találsz ezeken az oldalakon. Én csomószor csináltam egyébként azt, hogy amazon vélemények alapján döntöttem valamilyen termék mellett, amit aztán magyar (szak)boltban vettem meg, szóval a karvalytőke métely kisembergyilkos internetes gazdaságának ezen oldalhajtása vitt el a kisember boltjába :)

(Megjegyzem ha az amcsi amazon egy az egyben elérhető lenne itthon - normális szállítással, rendes garival, az amcsi árakkal, stb.-, kb minden más lehúzhatná a rolót, azzal tényleg nem lehet versenyezni sem árban, sem ügyfélközpontúságban. Az európai leányok megjelenése előtt sokszor rendeltem közvetlenül az USA amazonról, még szállítási költséggel együtt is magasan vert minden hazai árat, ha gond volt, pár órás e-mailváltással el lehetett intézni mindent)
wamzer 2018.01.03 14:08:09
@eßemfaßom meg áll: ebbe felesleges politikát keverni, világszerte ez a trend, ezt max kim-jong-un módszerével lehet érdemben változtatni
Nézem a Búking hirdetését, amelyben a fogyasztókat erősen megtévesztő állításként elhangzik, hogy akár/legtöbbször ingyen is lemondhatók a Búkingon foglalt szállások. A megtévesztés az "akár/legtöbbször" szóban keresendő. A látszat az, hogy ingyenesen lemondható, de valójában a fene tudja. Akkor meg…..
A Váci úti Tesconál lévő egyik irodaházban dolgozom immáron ötödik éve, és évről-évről látom, hogy hogyan romlanak a parkolási körülmények a környéken. Ebben a bejegyzésben áttekintem egy kicsit a jelenlegi helyzetet...
wamzer 2017.08.16 13:26:38
@vwxyz: Az Örs most is tiszta beton, nem? :)

Nem tudom a Kökin hogy működik a P+R rendszer, ritkán járok arra, de ha Bécsben van dolgunk, mindig itt parkolunk: www.apcoa.at/parken-in/wien/p-r-erdberg.html.

Vhogy így kéne működnie egy rendes p+r-nek, lejössz az autópályáról, és rögtön ott van a metromegálló mellett. Ez mondjuk fizetős, értelemszerűen a helyiek pénztárcájára szabva, nekik viszont szerintem kibírható összegért.
Külföldiként feltűnt nekem, hogy Budapest központi részében – különösen Pesten – mennyire kiváltságos helyzetben vannak az autók a gyalogosok kárára. A parkolóhelyek egyike azoknak a kellemetlenségeknek, amivel az autók és betonrengeteg által sújtott járókelők a városban szembesülnek. Terepmunkám…..
wamzer 2017.08.09 13:26:00
@teéjesenmindegy: sztem meg kurva menő a szabadság hídon piknikezni, ennyit lazán elbír a város most is. A többi ötletre (kossuth/rákócz 1+1 szabadon használható forgalmi sáv, stb.) viszont max akkor kerülhetne sor, ha lenne rendes p+r rendszer, illetve a hévek a várost alagútban átszerlő s-bahn-ként közlekednének.
Szabad a taxi A taxi fáj? 2016.07.28 18:35:47
A már közel két éve Magyarországon alvó ügynökként jelen lévő, de a magyar cégbíróságot csak múlt pénteken megtaláló Taxify meztelen volt eddig és fegyvertelen, mint az időkapun át érkező Terminátor. Most öltözködik, és a hozzá jelentkező drájvereket is fel akarja ruházni. Pontosabban uniformizálni.…..
Vannak tárgyak, melyek rég túlléptek valós használati értékükön, és önmagukban is értelmezhető jelenséggé váltak. Aki nem rajong az autókért, az is tudja, mi az a Ferrari; aki nem foglalkozik repüléstörténettel, az is tudja, hogy néz ki egy zeppelin - és aki nem rajong a rockzenéért, az is látott…..
wamzer 2017.06.09 10:31:48
@Hamster: az EPI LP nem említhető egy lapon a Gibsonnal. Kinézetre nyilván nem, de hangra sem (legalábbis szerintem, nyilván itt is mindenki mást hall). Többet próbáltam, nagyon szerettem volna, hogy jó legyen, de nem olyan a hangja, nekem véknyabb, kásásabb, kezelhetetlenebb. Egy ismerősömnek volt Epi LP, próbálta feljavítani Gibson pickupokkal, de az sem hozott érdemi változást. A Gibson LP-nél valahogy jobban egyben van a hang, különösebb baszakodás nélkül jól szól és kész. Lövésem nincs emögött mi állhat (illetve de, van, az EPI Gibson brand, majd hülyék lennék teljesen, vagy nagyon közel jóra megcsinálni).

A chapmanos videókon is szerintem ordít a különbség a két hangszer között.
Promenade Bözsi nénik országa 2017.05.06 20:19:25
A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években. Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A…..
wamzer 2017.05.07 10:59:37
@midnight coder: ha csak a belpolitikát nézzük, ebben a meccsben teljesen mindegy kinek van igaza, az a fontos, hogy kinek hisznek. Eddig inkább Orbánnak, aki jól lovagolta meg a migránstémát és csinált belőle belpolitikai hot topikot. Ha az lenne az aktuális érdek, Orbán szó nélkül befogadná a kvóta szerint befogadandó menekülteket, és elkezdene emberi jogi szólamokat zengeni. És ugyanígy Orbán is emelne SZJA-t, ha éppen az lenne neki a jó, mintahogy a Botka előtti MSZP-nek is voltak SZJA csökkentési tervei (jó, hát nem sikerült végrehajtaniuk :))

Amúgy persze, Európának úgy hiányzik ez a kurva sok menekült, mint másnaposan egy tökönrúgás, főleg hogy az emberanyag enyhén szólva vegyes, azaz nem a szír atomtudósok és agysebészek vannak többségben. EU szerte hazardírozik minden állam a jelenlegi jogszabályok betartásával, és a közvélemény meg a poplista trendek kezelésével vagy meglovaglásával. Szal nem Orbán az egyetlen, akinek "felnyílt a szeme", max a kommunikációs hangsúlyok mások a helyi érdekekhez igazodóan. Közben meg a valódi megoldás olyan nagypolitikai alkuk függvénye, amiben még az EU szerepe is sajna elég kicsi, Orbáné meg pláne.
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
A The Grand Tour első adását nézve végig az az érzésem volt, hogy ezt már láttam valahol, majd az, hogy ezt már nagyon sokszor láttam valahol, és ezen az sem változtatott, hogy három vendéget, Armie Hammert, Jeremy Rennert és Carol Vordermant csak azért igazoltak le az első adásba, és “nyírták ki”…..
wamzer 2016.11.29 10:59:30
@sixx: ezt nekem is kiírta, aztán mégis működött. Nagyon nem mélyedtem bele, de nekem úgy tűnik, hogy a régiókiterjesztésig csak az amazon saját kontentek érhetőek el (Grand Tour, Man in the high castle).
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Mt!   Gyakran olvasom az utóbbi időben a blogot, mert én is nehéz helyzetbe kerültem a munkahelyemen. Reméltem, hogy valaki ír majd, aki hasonló cipőben jár, de mivel ez nem történt meg, így most erőt vettem…..
wamzer 2016.03.01 10:29:43
@Szumátriai Patkánymajom: hahaha, rég láttam már egy ekkora szép, kövér tenyésztrollt (vagy trollfattyút? :D) :)
Szabad a taxi Besárgul az Uber? 2015.06.26 16:16:58
A kormányon ma átment új taxisrendelet örömére megint sikerült baromságot írnia az Indexnek Uber-tematikában. Erre az sem mentség, hogy a feldolgozott MTI-híranyag, a más portálokon megjelenő tudósítások, illetve maga Fónagy államtitkár bejelentése is félreérthető volt.…..
wamzer 2015.06.29 09:19:43
No, akkor tisztán júzer oldalról.

Taxi
Pro:
- lefedettség, rendelkezésre állás, rutin
Kontra:
- drága
- lehúzás, a mai napig (tudom, nem lehet, meg ellenőrzik őket, stb, de van)
- elektronikus fizetési formák kerülése (tudom, kötelező a terminál, de még mindig megy a sírás, ha használni kell)
- minden rossz (rossz volt a régi tarifarendszer, mert keveset kerestek, "ennyiből nem lehet megélni", rossz az új is, mert kevesebb az utas, több a kötelezettség, "ennyiből nem lehet megélni"
- telefonos diszpécserszolgálat, ismeretlen vidéken néha vak vezet világtalan módjára sikerül vagy nem sikerül belőni az utasfelvételi helyszínt

Uber
Pro:
- olcsó
- nincs taxaméter, szerver számol mindent útvonaltól a tarifáig;
- full készpénzmentesség, mobilfizetés (ez alatt a bankkártyával összekötött mobilfizetést értem)
- ültem subaru imprezaban is, ami igen hányás módon nézett volna ki sárgára fóliázva :)
- a sofőrök (legalábbis még) lelkesek, jó fejek, de ha meg nem, nem kapnak jó minősítést, és kész

Kontra:
- rendelkezésre állás, rutin. Az Uber nem mindig és nem mindenütt van, és a sofőrök sem ismerik annyira a várost.

Simán megélne sztem a kettő egymás mellett. Nálam legalábbis úgy lenne, ha azonnal kell eljutnom valahova gyorsan, akkor taxi, mert a negatívumokkal együtt is ez egy viszonylag standard szolgáltatási színvonal. Legfeljebb nem beszélgetek a sofőrrel. Ha a cég fizeti, szintén taxi.

Minden más esetben (pl. kocsmázásból haza, vagy ha nem sietős, de 20 percet kéne várni a bkv-ra és épp van a környéken autó) akkor meg Uber.

És kicsit utalva a posztoló korábbi felvetéseire, ha lenne olyan taxitársaság, ami ilyen minőségű és funkcionalitású applikációt fejlesztene, mint az Uberé (a mobilfizetést, készpénzmentességet is beleértve), és nem azon nyammognának a sofőrök fuvar közben, hogy milyen soká kapják meg a pénzt, akkor nem siratnám annyira az Ubert (már ha tényleg eltűnik, szerintem - nagyon helyesen - szarnak majd az új rendeletbe)
Jó hírem van azoknak, akik utálnak kézzel mosogatni. Tudósok szerint ugyanis rengeteg vizet pocsékolunk el, ha nekiállunk a förtelmes házimunkának, a baktériumokról nem is beszélve..A megoldás bizony a mosogatógép! Bár ekkor is figyeljünk arra, hogy az edényeket ne csak…..
Braavos Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát…..
wamzer 2015.05.19 13:50:24
@Thomas Dantes: a lakosság nyomorog a háborúk miatt, a verebek meg ételt osztanak, pont hogy népszerűek a széles szavazóbázisban. Persze ettől még nagy baromság volt rövid távú célok miatt felfegyverezni őket.
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
wamzer 2014.09.30 09:55:10
sztem legyen nagy bírság, de:
- rokikártyás trükközést számolják fel, mert a jelenlegi magas bírság pont az ellen nem véd
- és fessék fel a helyet rendesen, ne egy ilyen kis szarból kelljen kisilabizálni, hogy akkor hova állhatsz és hova nem:
m.cdn.blog.hu/au/autozz/image/parkolas/titkos-rokkant2.jpg

Engem anno egy ehhez hasonló tábla miatt büntettek meg, súlyosbítva azzal, hogy a kiegészítő tábla kicsi volt, két helyre szólt, ja, és a helyek sem voltak elkülönítve, ilyenkor 2x5 métert kéne kiszámolnod a tábla után... OK, szabályos, benne van a kreszben, de ettől még szar, és a legkevésbé sem felhasználóbarát.
pol13 Tóthék - abszurd a 13-ban 2014.08.18 11:25:58
Úgy tűnik, a kerületünkben is lezárult az önkormányzati választás nulladik fordulója: a pártok alkudozása.Az eredmény egészen sajátos lett, hiszen az Együtt, a PM, a DK és a MoMa megegyezett egymással, az MSZP azonban kimaradt a közös listából. A négypárti szövetség…..
JobAngel Ingázni jó! 2014.05.06 09:00:00
Ingázni az általános vélekedés szerint kényelmetlen, a sokra becsült brit tudósok kikutatták, hogy káros is lehet (cikk itt), és csak 3 órán túli utazásban lehet „értelmes” munkát végezni. Tekintve, hogy magam is ingázó vagyok 10 éve, egészen másképp látom ezt, mint a…..
Egyes kutatások szerint a jómódúakra kivetett magasabb adók nem rontják a növekedési kilátásokat, a jövedelmek kiegyenlítése ugyanakkor jót tesz a gazdaságnak.Minél nagyobbak a jövedelmi egyenlőtlenségek egy társadalomban, annál rosszabbak az adott gazdaság növekedési…..
wamzer 2014.03.13 11:36:46
@pástétom: brutto 300 ezres második kulccsal a szélesebb középréteget fingatnád meg, a bevételi cél teljesülne, de a most átlagnál épp jobban keresők jövedelme visszaesne az átlag környékére.

Sztem ha nem a netto pénzbeszedés a célja a második kulcsnak, hanem valamiféle szolidaritási elem, akkor 6-800 ezer körül lenne értelme bevezetni azt, a brutto 3-500 ezres jövedelem még bőven nem a "gazdag" kategória (nyilván sokak számára már ez is elképzelhetetlenül sok, de nem abból kell kiindulni, hogy xy szakmában sosem keresel ennyit, stb).

Egyébként meg sztem ferdítés az egész, más módon is lehet kompenzálni az alacsony jövedelmeket, nem kell ehhez feltétlenül plusz adókulcs. Kíváncsi lennék, hogy a többkulcsos "hőskorszakában" a képzeletbeli flatrate-hoz képest jelentkező pluszbevételek mennyiben fedezték ténylegesen a(z egyébként részben kamu minimálbérre bejelentet) alacsony jövedelműek adójóváírását.