Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szarvas Árpád

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég mutatták be itthon is Alan Wilder Recoil projektjének Budapesti fellépéséről készült A Strange Hour In Budapest filmet, ami kizárólag Blu-rayen jelent meg a mozis vetítések mellett. Utóbbiak világszerte nagy sikerrel forognak a mozikban, több helyen is teltházas az előadás.…..
Peter Bjorn and John – Gimme Some (Cooking Vinyl) Unod már az öt éve folyamatosan felbukkanó fütyülős számukat? Ne aggódj, ők is.Fognak még szerinted olyan nemzetközi sikereket elérni, mint a fent említett dallal? Kit érdekel, ők is leszarják magasról.A március végén Gimme…..
A Skóciában már nagy népszerűségnek örvendő, nemzetközi szinten viszont még szinte ismeretlen Stagger Rats Budapesten rögzíti bemutatkozó albumát Owen Morris angol producerrel, aki az első három Oasis-lemez mellett olyan együttesek albumain dolgozott, mint például a Verve,…..
MGMT @ Gasometer, Bécs, 2010.12.08. Az MGMT idei második nagylemezével (Congratulations) igencsak nagy fejtörést okozott azoknak a fejpántos divatrajongóknak, akik az előző album három nagy slágerén kívül (Time to Pretend, Kids, Electric Feel) nem nagyon akartak tudomást venni a duó…..
A svéd Radio Dept a dream-pop, shoegaze rajongók körében már több éve nagy kedvencnek számít. Idén jelentették meg legújabb Clinging to a Scheme című albumukat, több dallal is hozzájárultak a négy évvel ezelőtti Marie Antoinette című Sofia Coppola rendezte film zenéjéhez,…..
Az idei OFF fesztivált záró Flaming Lips előtt lépett fel a dán Raveonettes, akik tavaly októberben jelentették meg negyedik, In and Out of Control című albumukat. A koncert után a hórihorgas Sune Rose Wagner gitáros-frontemberrel ültünk le egy rövid beszélgetésre az 50-es…..
New Young Pony Club @ Indie Sauna, Bécs 2010 április 24. Az It Might Get Loud című filmben sokak szerint nagyon nem rock n’ roll dolog az a rész, amikor Jimmy Page arról nyavalyog, hogy a Led Zeppelin, Yardbirds előtti években, autókban összezsúfolódva, többször a…..
Lángoló Gitárok A Dominó-elv 2010.01.27 13:37:00
A Big Pink és a Japandroids koncertje Bécsben Denny Cordell (az 1960-as években olyan slágerek producere mint pl. a Whiter Shade of Pale, a With a Little Help From My Friends Joe Cocker-verziója, vagy a Magnificient Moodies című Moody Blues-album) ha még élne ma biztosan büszke lenne…..
Lángoló Gitárok Horrorshow 2009.11.16 09:51:25
Horrors @ Bécs, Szene, 2009.11.13. Geoff Barrow (Portishead) bábáskodása alatt készített második albumukkal a Horrors visszavett egy kicsit a lendületből, a 2007-es Strange House pimasz, mocskos szörf-goth-punk-rockja után egy pszichedelikusabb, fura analóg szintihangokkal…..
Az idén tíz éves Ladytron nemrég a Volt fesztiválon lépett fel Sopronban. Helen Marnie-t, a hűvös hangú skót énekesnőt kérdeztem a nyári turnézásról, legutóbbi albumukról, illetve a kiadóváltásról. Pár hete volt a második alkalom, hogy Magyarországon jártatok, a Volt…..
A svéd Peter Bjorn and John három éve Young Folks című slágerükkel szinte dörömbölt a mainstream popzene kapuján, ami végül kinyílt, de a trió mégsem lépett be; csak bedugták a fejüket, körülnéztek, elmosolyodtak, majd szép csendben becsukták az ajtót és mentek tovább.…..
“Aha, szóval akkor ez olyan mintha Ian Curtis énekelne a Jesus and Mary Chain első lemezén?” – kérdezte egy haverom miután elolvasta a tavalyi Crystal Stilts albumkritikánkat és aki addig még nem hallott az együttesről. Nem állt messze az igazságtól, de kíváncsi…..
Lángoló Gitárok Botrányok után 2009.05.12 11:21:00
The Horrors – Primary Colours (2009 XL Recordings) 2006 elején a londoni Horrors még egyetlen dalt sem jelentetett meg hivatalosan, de kaotikus, botrányosan rövid koncertjeik és a Tim Burton-filmek karaktereire emlékeztető, madárijesztő kinézetük miatt már akkor annyi cikk…..
Sky Larkin – The Golden Spike (2009 Wichita Recordings) Az ének/gitár (Katie Harkin), dob (Nestor Matthews), basszus (Doug Adams) felállású Sky Larkin négy éve alakult leedsi indie-rock együttes. Nevük és származási helyük alapján azt feltételezhetnénk, hogy egy újabb…..
Lángoló Gitárok Folytassa Steven 2009.02.15 14:49:00
Morrissey – Years of Refusal (2009 Decca) Legnagyobb meglepetésünkre új albumának nyitó dalában az Önsajnálat Hercege, azaz Steven Patrick Morrissey leszögezi, hogy ő köszöni, jól van: "I'm doing very well", és utána el is ismétli párszor több dalban is, hátha…..