Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maestro1

0 bejegyzést írt és 492 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1916. decembere. Zsidó német katonák ünneplik a hanukát a harctér közelében az első világháborúban  ..
maestro1 2016.09.25 19:31:00
@MadMary: Nem azt vontam kétségbe, hogy a 60-as években készült a kép. Csak rácsodálkoztam, hogy milyen régi géppel dolgozott! :)
Szerintem Budapest legunikálisabb házszám és betűjel kombói találhatók a XIV. kerületi Kerepesi út 78-as számot viselő lápcsőházain. Olyanról már biztos hallottatok, hogy valahol a, b, c, meg d betűjel van a házszám mellett, de hogy cs, meg é!? Pedig bizony, a Kerepesi útnak ezen a szakaszán egész…..
maestro1 2016.05.06 08:21:57
@Utcabolond: Nem, konkréten Á volt kiírva a 70-es, 80-as években, legalábbis apám elmondása szerint (egyébként az A-t mondják Á-nak arrafelé).
Az Index hozzájutott egy olyan belső dokumentumhoz, amiben A Dal köztévés műsor szerkesztői és gyártói, illetve a Kállay Saunders Band képviselői megállapodtak arról, hogy nem volt semmilyen technikai probléma az énekes előadása alatt, egyszerűen Kállay énekelte rosszul a dalát az élő adásban...
Olyan, de olyan levest találtam, hogy talán nem is lehet szavakba önteni. Ráadásul véletlenül. A történet még októberben kezdődött Vonyarcvashegyen, ahová azért utaztam, hogy leteszteljek egy éttermet, a Bock Bisztró Balatont. A tesztfogyasztás meg is történt, de úgy…..
maestro1 2015.12.05 20:10:15
@maestro1: ja, és a pincér mosolyogva közölte, hogy nem én vagyok az első. Kösz, akkor talán le kéne cserélni az étkészletet.
Tudták, hogy a múlt hétvégén volt a Kulturális Örökség Napja(i)? Ez az a két nap az évben, amikor számos műemlékünk ingyenesen látogatható. Bevallom, ezt az alkalmat elszalasztottam (ha még emlékeznek a színházakat és templomokat jártam be akkor), de mindenképpen szerettem volna időt szentelni a…..
maestro1 2015.09.30 13:11:52
@Segna: A pontos körülményeket nem ismerem, mert még gyerek voltam, és nem nagyon érdekeltek akkoriban az ilyesmik :) Önkormányzati lakás amúgy, elvileg ugyanúgy hozzá lehet jutni, mint bármelyik másik önkormányzati lakáshoz.
Kiderült, hogy ma negyven éves a Fawlty Towers, úgyhogy ma se nagyon van kedvem blogot írni, ha egyszer lehet ezt is nézni: Tudom, ez nem is a ma évfordulózó első rész, hanem a négy évvel későbbi második évad negyedik része, de szerintem ez volt az egyik legjobb. Meg az, amit…..
Az a jó a márkázott tartalomban, hogy nem kell kínlódni a termékelhelyezéssel, a bújtatott reklámmal, a béna, a kamerába a lehető legváratlanabb pillanatokban belógatott szponzortermékekkel, mert az első perctől fogva világos, hogy mivel állunk szemben. Ilyen műsorból kismillió…..
Pangea Az elhajózott erdő 2015.07.15 22:01:11
1876-ban a libanoni Bécharré település lakói ámulva nézték, amint a település egyik félreeső ligete körül lázas munka kezdődött. A munkások egy falat húztak fel az erdő köré. A falat nem más, mint Nagy-Britannia uralkodója, Viktória királynő fizette. Hogy mi szükség…..
Egykori minisztériumi épület (Tbiliszi, Grúzia) Ha visszagondolunk az előző évszázad épített örökségeire, sok mindenkinek elsőre a kommunista "gótika", illetve a szovjet ipari építészet "remekei', a szocialista realizmus otromba, monumentális emlékei juthatnak eszébe. Sajnos…..
Néhány hónappal ezelőtt több cikkből álló elmélkedést folytattunk arról, hogy mi is állhat a vonatok útjába, ha nemzetközi forgalmat akarunk csinálni. Ennek kapcsán beszéltünk a műszaki akadályokról, az előírásokról illetve az üzleti megfontolásokról – de az elsőhöz…..
Tokió, Tajpej, Berlin és Barcelona után a londoni East End Shoreditch városrészében – az „IT Cityben” – is megnyílt a 3D nyomtatás iránti érdeklődőket váró MakerCafe. Ezekben a helyiségekben a vendégek nemcsak kávéznak, hanem a technológia szerelmeseivel találkozhatnak,…..
A "dómváros" szót hallva nekem speciel inkább Köln vagy Milánó jut eszembe, de Naumburg an der Saale is így hirdeti magát, lévén van egy híres székesegyház a városban. A harminckétezres lakosú városka viszont nem csak egy azaz 1 darab dómmal büszkélkedhet, hanem egy teljes…..
7. Késő? Barokk? Kúria? “A ház késő barokk kúria jellegű.” Érdemes megnézni belülről is, úgyis olyan. A félpucér tükörbefényképezést most nem is emelném ki.   6. Na ilyen extrát sem láttam még ingatlanhirdetésben De cuki: “A telken pedig szánkódomb van, ami…..
maestro1 2014.06.22 12:15:33
@Fejétől_bűzlő_hal: jól hangzik, lehet, hogy erről van szó, de szerintem csak szimplán riasztóról ÉS kameráról van szó, külön-külön.
  7. Kastélyszállónak árulják, pedig malom volt Az egyik helyiségben szépen ki is vannak állítva a szerkezetek. Ilyenkor mindig eszembe jut, hány mai ipari épületet árulnak majd luxus kecónak száz év múlva? (Még több eladó kastély itt, még több eladó malom pedig…..
Megint tuják, ezúttal a májusban minden hétvégén - a mostanin például szombaton - közlekedő  "D" nosztalgia járatról. A fő jármű a 2-essel megegyező útvonalú viszonylaton hagyományosan az 1913-ban épített, majd 1987-ben felújított 436-os favázas... ... a tartalék, illetve túl sok érdeklődő…..
7. Itt egy újabb lak bujdosó elf hercegeknek De ez még teljesen az élhető fantasy kategória. (Itt van még több ajánlat bujdosó elf hercegek részére.)   6. Elfüggönyözött üvegfal De hogy jön létre ilyen? (Kösz f!)   5. Elképesztően néz ki ez a vécé valahol…..
A múltkor a Fővám tér kapcsán mutattam ezt a régebbi képet a Közraktárak épületegyüttesének északi homlokzatáról:   Akkor elgondolkoztam azon, vajon csináltam-e fotót az én életemben mindig romnak tűnő épületről. Kicsit utánaturkáltam... és persze csináltam: Mi…..
Budapest Új buszok szállítják szombattól a péceli és rákosmenti utasokat (index) 9000 köbméter hulladék a Hármashatárhegyen (index) Egyetlen gifen Budapest metróhálózatának bővülése (mindeközben) A Bubi azért késik, mert nem harmonizált a NAV-val (kerékagy) Nehéz…..
Április 14. óta nem jár a 17-es tuja, közműépítés miatt. Fog még ugyan villamos járni rajta a jövőben, a közlekedésbarátok mégis olyan búcsújárást csaptak a vonal mentén, mintha a Rákóczi úti vágányok megszüntetéséhez hasonló eseményről lett volna szó. A…..
maestro1 2014.04.24 20:08:18
@Martin Bergstrom: Pontosan ugyanezek a kérdések merültek fel bennem is pár napja :)
HamPLÓ Télpótló járat 2014.04.17 02:00:00
Most már közel 99%-os biztonsággal kijelenthetjük, hogy a 2013/14-es tél elmaradt. Persze az előző évi után lehet, hogy keveseknek van emiatt hiányérzete, de nekem igen - egyfajta pótlásként megosztanék pár régi havas képet Ab van Donselaartól. Budagyöngye 1976. december…..
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
HamPLÓ Egy érdekes kísérlet 2014.04.01 00:00:00
Ismét egy olvasótól kapott régi képet szeretnék mutatni: Wendel Károly egy 1959-es nautikai szakkönyvben találta ezt a fotót. Egy érdekes kísérlet végstádiumát láthatjuk rajta: az egyre növekvő Budapesten komoly gondot okozott a hidak hiánya, ezért megpróbáltak uszályokból…..